Alla inlägg under mars 2013

Av Sofia - 22 mars 2013 17:58

Det finns grabbkvällar och det finns tjejkvällar. I all ära! Men det är rätt gott med en mamma-kväll. Eller en kombination av Sofia och mamma-kväll (jag är ju båda). Helt själv MED barnen! Det är väl iofs inget ovanligt med en natt- och kvällsarbetande man men fredagen hör ju till undantaget på hans arbetarschema. I kväll var det visst nån på Postterminalen som skulle sluta och det skulle firas eller sörjas...


Jag fick på min lott att skjutsa Elin till pianolektion och tänkte - nu ska jag lyssna på henne för en gångs skull. Det har inte hänt så värst många ggr eftersom tiden är som den är. Lektionstid 13.40 Men Elin ville inte jag skulle lyssna, hon skulle bli för nervös då. Acceptera och svälja - jag återgick till jobbet en stund och sedan tog jag helg. Åkte SJÄLV till simhallen och simmade 1 h. Det blir många vändningar. Oj, vad skönt....ohhh vad gott. Å tilläggas kan ju ATT barnen som var hemma hade fått föja med om de hade velat... Lyxigt lyxigt - kanske jag borde blivit fisk...


Svängde förbi Hemmakväll och hyrde "Simon och Ekarna". En film jag velat se länge men eftesom jag VET att jag är tämligen ensam om i familjen att vilja titta på denna kategori ska jag njuta alldeles själv av denna rulle. Ett färskt exemplar av Damernas värld oxå. Å fixa en god pastarätt till mig, Elin och David. Kan det bli bättre...? Ja, möjligen att jag lyckats skaffa 5 st hockeybiljetter till Frölunda - Luleå i Scandinavium i morron. YES!!!! Nu ska vi ner och heja (ooooohhhhhaaaa) fram idianerna till seger. Sååå kul. Jag, David, Ulf och en granne + son åker. 


Ha en fortsatt fin fredagskväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 20 mars 2013 17:39

Att lära sig matte är ungefär som…..

”Om jag har 10 iskuber och du har 11 äpplen, hur många pannkakor får plats på taket? Svar: Lila, eftersom rymdvarelser inte har hatt på sig.”


Läste ovan på forumet Facebook vilket ibland kan vara en riktigt glädjespridare. Har skrattat flera gånger åt det under hela dagen. Tack Sofia!!!! Det är så sant. Själv var jag rätt kass på matte. Inte på alla moment men jag led och kämpade och kunde inte fatta logiken i mycket av det. Jamen varför är det såhär? ”Det ska bara vara så” fick man till svar. Det gällde då som nu att gilla läget. Vissa saker bara var. Å där försvann mitt intresse. Jag vill veta VARFÖR något blir och varför något är.


Jag hanterar stundom miljonbelopp i mitt dagliga yrke och trots mitt förhållandevis kassa betyg i matte (om man jämför med andra ämnen) på gymnasiet så har det gått riktigt bra…ändå. Så fort man jobbar med skarpa exempel händer det något med mina hjärnceller. De förstår!!!!!! Lånar vi pengar till investeringar i våra byggnader får vi en kostnad för ränta och avskrivning. Vi höjer i vår tur hyran med samma peng gentemot våra hyresgäster. Enkelt – logiskt och helt rättvist!


Idag blev hela avdelningen bjudna på smörgåstårta! Anledningen var att vi firade ”glädjande anbud” vilket innebär att två nybyggda förskolor samt ett nytt centralkök blev x antal miljoner billigare än förväntat. Hur och varför blir lika krångligt att förklara som 10 iskuber + 11 äpple = lila hattar MEN vi tjänar miljoner åt våra kommuninvånare. Vi kan göra andra bra saker i Nässjö kommun för dessa pengar. TÄNK om DET kunde bli en förstasida i vår lokala tidning…..


Något positivt!! Ha en god kväll!!

ANNONS
Av Sofia - 19 mars 2013 19:51

En av mina vänner åkter till Florida i morgon i över 2½ vecka. En av mina kollegor åkte till Turkiet för en vecka igår. Nä, jag är inte bitter. Här sitter jag på min blå kontorsstol och ser eländet utanför fönstret. Kyla och snö... Men man kan göra bättring - man åker till simhallen och njuter av vatt ch värme! Man kan ju låtsas att man ligger i en pool i Turkiet eller i havet over there... Att lägga längd efter längd bakom sig är härlig terapi. Det är lite som om djävluen flyger i mig när jag ligger där och nöter. Tävlar omedvetet (för mig mycket medvetet) med de andra som motionssimmar. Å ni goa damer som ligger och tjötar i bredd - simma som ni vill men prata kan ni väl göra efteråt i fiket. Men det blir ju mer sport för mig. Det gäller att simma om snabbt innan jag får möte igen. Bytte över till lekdelen som var tämligen tom förutom mina egna huliganer till barn som skvätte lite...men det gick mycket bra att bli svett idag oxå.  


Hade lyxat till det med bubbel-tillägg idag och det är ju så nära himmelriket man kan komma att få sätta sig där några omgångar. Tänkte..när jag sat där... att Kung Bore vann över mig idag - jag hoppade löparrundan i dessa isiga vindar och yrande flingor. Men det finns ju som sagt andra aktiviteter. Mycket gemytlig att sitta i bubbelpoolen och se hur vintern jäklas utanför de stora simhallsföntrena.


Väl hemma kunde jag prova en nybeställd klänning till vårkonserten med Höglandskåren den 27 april. Helt okej blåsa! Man måste ju förnya sig. Man kan ju inte bara HA SAMMA svarta trasa flera ggr i rad.....(eller??). I vilket fall kan jag använda den till andra tillfällen oxå...


Nu Frölunda på TV'n. Med tanke på alla stön och suckar från vänster flank i soffan går det INTE bra för indianerna ikväll. Å andra sidan är vi bara i första period och saker och ting kan ju av erfarenhet ändras...rätt kvickt...


Ha en fortsatt fin kväll! Jag lär somna ovaggad..... KRAM!!!

Av Sofia - 17 mars 2013 18:09

Riktigt riktigt kul att Hammarby vann SM-finalen i bandy! Nu när inte Villa kom till finalen så får Bajen duga alldeles utmärkt som alternativ guldmedaljör! Det hade inte gjort ont att vara där uppe... Å andra sidan har jag haft en jättebra dag här i Nässjö. Efter gårdagskvällens mycket trevliga samvaro med grannen Kaj o barnen var jag ändå (?) pigg i dag på morgonen. Läste läxor med Stella - helgen är nödvädigt för detta då inlämning sker på tisdagar... Ska man då i väg på måndagskvällen, t.ex körövning, så är man ju annars rätt körd.


Sedan gofika hos svärföräldarna. Farfar Åke fyllde år i torsdags och vi grattade med Jens Lapidus-bok, lotter och Stella-teckning. Gott!!!!! Hembakta bullar och kakor - sällsynt på Renstigen 11 och då smakar det ju så extra fint.


Solen har verkligen visat sin goa sida idag. Å den lockade ut mig på en löparrunda. Det gick såååå bra. Orken finns, glädjen finns, pigga ben... Mmmmm....det kan inte bli bättre! Ska ju inte gnälla på "värmen" men mössan och vantarna åkte av rätt omgående och jag hade åtminstone ett lager för mycket på mig. Svårt det där... Å bredvid reningsverket luktade det för första gången skit. DET är ett säkert vårtecken, ha, ha, ha...    


Återigen - grattis, grattis Bajen!!

Av Sofia - 16 mars 2013 17:11

Var nere på stan idag och skulle fixa några ärenden. Behövde bl.a gå till Apoteket för att köpa min "nödvändiga" hudcreme som jag gillar sooooo much! Jag vet att det inte är strategiskt att ha sin make med vid dessa tillfälle. De förstår helt enkelt inte hur viktigt det är med bra hudvårdprodukter.  (De vill inte förstå.) Å så står man där vid kassan och hoppas att expediten INTE ska säga summan högt och tydligt...vilket i och för sig kvittar då de gröna siffrorna lyser ilsket från kassa-apparatens display. Det tog ungefär en sekund innan Ulf frågade "Är det guld i den krämen?" "Nej, men den är väldig dryg, den räcker jättelänge", svarade jag. Han säger "Tänk ni kvinnor - ni är för härliga - går på allt...för oss män räcker det med tre öl - sen är vi skitsnygga". Men...det är rätt ohållbart...att dra i sig tre öl före man går till jobbet...i längden.....det blir inge bra...


Manligt kontra kvinnligt - där kan vi älta länge... Å det har ältas i pressen i dagarna. Nån hockey-tränare har tydligen ritat bilder och förklarat hur man ska va och inte ska va... Ärligt talat - han tecknar ju så dåligt...det han har ritat kunde lika gärna vara en kaktus och nån insekt.. Skämt å sido - eller nej....det här ska man väl inte skoja om - det är rätt sorgligt! Å i grunden är väl hans tanke rätt. Om jag anstränger mig kan jag förstå hur han menar även om det sen blev väldigt fel...nånstans på vägen... Man ska varken gnälla eller vika ned sig, man ska vara positiv och stå upp. Men sen att hävda att vi kvinnor hör till de enbart negativa egenskaperna är väl att ta i - milt uttrykt. Om man vänder på slanten tycker jag ändå att man ske ge människor en andra chans. Är han nu en väldigt bra tränare och samtidigt ångrar sig och ber om ursäkt - glöm och gå vidare!!!! Ta lärdom!


Snart kommer grannemannen Kaj med barn på besök! Kycklinggryta på menyn. Jag är knappt hungrig eftersom lunchen hos mina föräldrar idag var såååååå god! Tack kära mor och far för god mat och tack för att vi fick sno en säng ;)


Ha en fin kväll både modiga kvinnor och gnälliga män!   


 

Snart vår......!!!!!

Av Sofia - 15 mars 2013 18:33

Vaknar 05.00 med världens huvudvärk. Ni som vet...vet hur det är! Stängde av telefonens arlarm och sov vidare.....mest hela dagen. Vatten och sömn - finns ingen bättre medicin. Ligger i min säng och ser solens strålar. Ute "ser" det skönt ut men jag VET att kylan är hård. Temperaturen säger vinter. Svägerskan lägger ut foto på vistelsen i Thailand....det HADE inte gjort ont...för att uttrycka det milt!! Försöker läsa lite i sista delen av 50 nyanser... Jisses vad jag är trött på denna historia nu. Det KAN bli tröttsamt...


Nu är det kväll och det vankas mat. Har inte ätit mycket idag så hungern är total. Morotssoppa till förrätt, potatisgratäng, baconlindad fläskfilé fylld med soltorkad tomat, ädelost och vitlök. Inte mitt påhitt och desto godare att äta. Å jag som tinade några räkor för att mätta "saknaden" av skaldjur. Ja, ja - det går nog ner det med. Vi är inte fulltaliga till bordet. Stella och David är på disco på Åkersskolan.


Å efter maten blir det hockey på TV. Indianerna spelar mot Luleå och det visas tydligen på TV ikväll. Så Ulf och David kommer att sitta iförda sina Frölunda-tröjor om en stund... Nejdå - bara skojar...eller inte.... Å jag kanske kanske kan TITTA på Skvalan för en gångs skull eftersom jag sovit nästan hela dan!!! Brukar ju ha en tendens att somna...


Ha en go fredagskväll alla ni!!!


 

Det var då det... En match i Scandinavium förra året!!!


Av Sofia - 14 mars 2013 19:53

Nej, det heter inte vildgrisar. Det heter vildsvin men grisar låter finare på nåt sätt. Inte så farligt!! Undra vad de tänker...när de ser mig! Människokropp iförd löparkläder, mössa samt sladdar från öronen.. "Människorna måste springa för att hålla sig varma, varför springer de då?" Förmodligen tänker de ingenting. Förmodligen finns de inte ens i närheten. De som vet något om jakt har lugnat mig och sagt att just vildsvin är mycket skygga och befinner sig inte så nära tätort som t.ex Träslända. Men jag är tveksam. När mörkret faller och man är tämligen ensam kan man få för sig precis vad som helst. Frågan är om min sång till "sladdarna" och Spotify gör dem rädda eller lockar fram dem... Skulle tro det förstnämnda i så fall. Rösten är ju inte direkt vacker när man är andfådd..... 


Å jag skulle inte springa så långt ikväll. Skulle "bara" springa upp till Norrboda-rondellen å vända. Dels för att det var kallt (minus 6 grader) och dels för att det började bli mörkt. Det kändes dock så bra i hela kroppen och motivationen fanns där...så varför inte. Jag hinner säkert runt Träslända innan det blir natta'. I dessa stunder har jag verkligen ett positivt tänkande vilket är bra. Å varifrån inspirationen kommer vet jag inte riktigt....den bara är där TROTS att kung Bore lever rövare med mig. Som sagt och skrivet - jag vinner över dig ändå! Det gäller att passa på när glöden finns - det kommer dagarn då det känns mycket tyngre att ge sig ut....I know.


Nästan så jag känner för att köpa mig en plats för Göteborgsvarvet. Det är ju såklart fullt redan. Det finns på Blocket "har jag hört". Det var ju nåt år sen jag sprang varvet och när jag tittar på kylskåpet, där ett av korten på mig hänger, så ja....bara det ger ju energi!


Ha en go kväll alla där ute! Stor kram!


Av Sofia - 13 mars 2013 19:52

David - familjens ende kille - är glad för det allra mesta men graden kan ju variera. Å idag varierar den rejält åt det mer positiva hållet... Hade han inte haft öronen hade han skrattat runt. Brevet från Smålands bandyförbund kom idag med ett glädjande besked. Efter söndagens 6 timmar långt pass av uttagning (bedömning) är han med till nästa uttagning vilken såvitt jag kan förstå sker i september. Sååååå kul!!! Gallringen i höst lär ju bli tuff men det är superkul att ha kommit så här långt. Stolt mamma!!!!!   


Kvällen till ära bjuder jag barnen o mig själv på pizza. Man kan gott skämma bort sig lite då och då - vara lite lat och bekväm! Faktum är att det var längesen med köpepizza och då är det riktigt gott!! Å det lär ju bli mer än en bit över till mannen som kommer framåt natten, färdigjobbad.


Annars har dagen rullat på i vanlig alltför snabb fart. Förstår inte vart timmarna tar vägen?? Å vädret tänker jag inte skriva en rad om idag.... Urk. Vitt är inte längre min favoritfärg - möjligen på sommaren - en het sommardag - en tunn fin sommarklänning...vackert. Men dessa vita FULA och KALLA flingorna som retsamt far omkring utanför fönstret. Tur att det finns varma bad som får en på mycket gott humör. Å pizza... Annars hade jag ju kunnat tänka mig att gå på hockey, Pelle!!!!!!!!! I år har du ju inte ens frågat...hm....


Kram i vinteryran!


 

David - en smålandskille!!

Ja, mamma - han är nyklippt.. Det ska tydligen VARA så nu... ;)


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se