Alla inlägg under mars 2013

Av Sofia - 12 mars 2013 19:48

Villa mot Sandviken! Avgörande semifinal i bandy. Bänkade framför TV'n ikväll och det är en härlig match. Härligt spel av duktiga lag. Det är verkligen en fröjd att se. Nu är jag ju mycket eller till och med riktigt mycket part i målet men jag har väl "lärt" mig helt enkelt. Matchen äger rum i Lidköpings Arena och det är inomhus som gäller. Uttrycken som "Bandy ska spelas utomhus" håller på att dö... Förvisso är det ju långt ifrån alla städer/klubbar som har bandyarenor inomhus men antalet ökar ju helt klart. Förr spelade man ju hockey utomhus oxå...


Håller såklart på Villa. Skulle vara så roligt om det är de som får åka till finalen på söndag. I år är det premiär för SM-final i Friends Arena. Har varit o kollat på finalen på Studenternas ett par gånger och det är ju SÅDAN stämning. Det lär ju inte bli sämre i Friends. Å det är lite "suck" att Landsbro var så mycket dukigare än Åkersskolan i ICA cupen. Annars...hade vi suttit där på söndag och kollat på David och hans klasskompisar och sedan naturligtvis finalen. Men vad är väl en bal på slottet...trångt och stimmigt......många timmar.........och.....alldeles underbart....


Å det där om att bandy är snällare än hockey - tar nog tillbaka det efter den här matchen. Vilka smällar de åker på. Nässjö-sonen Daniel Andersson flög ju en rejäl volt efter att målvakten drog fälleben - men det blev mål till Villa!   

Det är väl det enda jag har emot sport...den otroligt stora risken för skador. Idrottare är värda varenda öre på grund av att de satsar sina liv för det här. Å det är lite märkligt att inte bandy genererar mer pengar än om man jämför t.ex hockey. Visst det är efterfrågan och sportens storlek som avgör men ändå... Bandyplanen är större - spelarna får åka längre sträckor, målet är större - svårare för målvakterna (å andra sidan lättare för spelarna att skjuta in bollen). Att det överhuvudtaget görs några mål i hockey är ju en gåta. Det är ju bara människa och skydd framför kassen... Dessutom får de buffas (tacklas) i hockey - inte i bandy vilket bandyspelarna iofs gör ändå ibland...riktigt fult dessutom.


Lycka till nu Villa och håll i!!!!!!!

ANNONS
Av Sofia - 11 mars 2013 19:42

Det spökar..... Jag har ju berättat om att vi bytt ekonomisystem. Höglandskommunerna tillsammans har börjat använda Agresso eller "Agressivo" som någon väldigt fyndig människa myntade häromdan. Man blir ju bara arg när man använder det... Nej, bort ned såna tankar - problem är till för att övervinnas! Utmaningar gör att människor växer! Å det ligger nåt i det! Nog för att det är mkt kvar att övervinna men det sker små framsteg varje dag! Me like!!!

Men......idag trodde jag att det spökade! Systemet hade producerat en faktura från ett uppsagt kontrakt och en faktura från det gällande kontraktet...?? Tänk er själva - du flyttar ut från en hyresrätt o får en faktura ett år senare och även den personen som bor där... Förvisso en fin inkomst för hyresvärden men icke så rätt... Allt löste sig dock o det fanns en naturlig förklaring! Trots allt....

Å du kung Bore - ge dig! På skarpen nu!!! Du kommer ändå inte vinna det här racet. Jag kommer att gå segrande ur denna striden. Kände det alldeles säkert i hela kroppen idag när jag sprang en runda efter jobbet. Du kan trilskas ett tag till med 15 minus på morgonen MEN gumman Tö finns där bakom hörnet o sprider vårdoft o fixar takdropp. Pass dig!!!
När jag sprang på Västra vägen på hemväg såg jag en rosa elefant!! Nä, det var min dotter Johanna, 17 år som var ute o sprang... DET är ungefär lika sällsynt som att se en rosa elefant! Kan möjligen förklaras med ord som stavas K-Ä-R!!! ; )

Gokväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 10 mars 2013 16:58

...å det är inte ett dugg roligt. Tycker jag! Förmiddagspromenaden var så kall, var så kall. Hade lika mycket kläder (lager) som jag brukar ha när promenaderna görs i ca 13--15 minusgrader och varje plagg behövdes. Det jag saknade var en rånarluva. Täcka allt utom ögon och mun - hade väl iofs sett lite skumt ut.. Måste det blåsa??


Frisk luft i massor är hur som helst skönt och välbehövligt efter den roliga utekvällen. Bowling är ju en trevlig sport. Det går som allra bäst när man inte tänker och så fort man koncentrerar sig nuddar inte klotet en kägla... Tre mycket ojämna serier blev det för min del...men det är ett trevligt sätt att umgås. God mat efteråt och så Mello på TV'n på väggen - kan ju inte bli bättre. Å jag tycker RÄTT LÅT VANN!!! Ringde tom o röstade på den.... När jag först hörde den kändes det som en makaronlåt precis som så många andra i årets upplaga men nu under sista veckan när jag hört den på radion har den vuxit sig starkare och starkare... Å det bästa av allt är att jag blir verkligen LYCKLIG av den! Dessutom tycker jag det är underbart att Robin gick o vann hela rasket och slog t.ex Alexander Bard (vilket iofs inte var så svårt) eftersom Alexander gav Robin så oförtjänt dålig kritik i Idol när han deltog där. Så lycka till i Malmö Robin. Det här är så nära eufori man kan komma, näst efter Euphoria...


Dagen har innehållit bra och rolig körövning i Norra Solberga med härliga TCB-kören. Fick med mig en scenkostym hem... Tralalala...om man ändå kunde sy.... Det tyget som "blir över" i midjan kunde man kanske lägga på kjolens längd... Ha, ha - det blir spännande!!!


För David har det varit en stor dag. Uttagningarna till Smålandslaget i bandyn har börjat. Av fadern och sonen att döma har det gått bra. Besked väntas i veckan om han går vidare till nästa omgång. Jag är tacksam att jag hade körövning...nervös!!


Kram alla!!

Av Sofia - 9 mars 2013 16:36

Somnade i soffan igår kväll (FÖRE Skavlan startade - vilket betyder en del). Måste vara världens tråkigaste fru... Var ju pigg idag på morgonen i varje fall. God och lång frukost och medan vi satt vid köksbordet började solen titta fram. Hade ju bestämt mig för att jag skulle ta en löpartur och det känns ju än mer lockande när strålarna kommer. Eftersom Akropolis Cup gick av stapeln i Stinsen Arena var mitt mål att hinna dit till kl. 12.00 då David skulle spela med sitt U13 (Cupen var egentligen för U15). Har knorrat en del om att det "var väl inte så taktiskt rent mentalt då uttagningen till Smålandslaget sker i morgon. Hur kul är det att bli krossade av större grabbarna...det där med själförtroende etc. Men jag ändrar mig såklart med facit i hand...backar faktiskt helt o hållet på den punkten...


Löparturen var kall men skön. Ulf hade tagit med sig min vinterjacka som jag kunde ta på - inte bra att stå en knapp timme i hallen när svetten dröp efter turen.. Å vilken match. Jisse vad NIF spelade bra. En del av Davids räddningar idag - de var de snyggaste jag sett under säsong. Har ju inte sett så våldsamt många matcher men ändå... Nej, Nässjögrabbarna vann inte - de "stora" var dem övermäktiga. Jämförde storlek på målvakterna. David var säkert mer än huvud kortare än Jönköpings men det är ju inte alltid det som räknas för att ta bollarna. En mycket hedersam förlust och visst blir man sååå glad och stolt när David fick pris som matchens lirare.


Sprang hem MED vinterjacka, en varm och lång duch och därefter ned på stan med Elin. Mysfikade på Thimons - hur ofta gör jag det? Å bara med EN unge? Man hinner en hel massa när man inte alltid jobbar på helgen. Det är slut med det. "Tanke och ord måste någon gång blir handling" som psykologen sa häromdan. Jo, jag har gått dit några gånger för att prata, hantera det som hänt den sensate tiden. 


Å snart är det dax för bandyfest, som sagt. Kul!!!!!


Ha en fin lördagskväll och må bästa låt vinna ikväll (om det finns nån sån... ;)


 

NIF's U13 i paus!!

 

Otroligt stolt är David, hans far och hans mor...

 

Mysfika med Elin!

Av Sofia - 8 mars 2013 18:22

...idag är det min svägerska Lottas födelsedag! Å inte vilken födelsedag som helst utan den 50:e. Hon som är så attans nätt, söt och "ung" - det är inte klokt att hon fyller 50 år.  Å andra sidan är ju 50 ingen ålder i dagens tid. Stort grattis till dig och hoppas du hör vårt HURRA ända upp till Åre där du befinner dig.        

Hoppas ni har det bra med hundspann, skoteråkning.. Passa er för laviner bara!!! 


Idag är det även kvinnodagen. Tänk va? En får vi kvins av alla 365.... Nog om det. En fin dag har det varit hur som helst. Sol, kallt - har promenerat både till och från jobbet samt en sväng på lunchen. Det är som att hjärnan behöver näring i form av kroppens rörelse då reversering och filfel är ett stor del av dagen... Men jag "tappade" jobbet redan nånstans på Brobacken. Tränar duktigt varje dag.. Släpp, släpp, släpp... Hem till huset, hem till friden, hem till familjen....


Till kvällen blir det pizza o saffranpannkaka. Låter inte som den optimala kombinationen men så får det bli. Hemmagjord pizza är jättgott i sig och en favorit i hemmet. Saffranspannkakan har Elin bett om hela veckan och jag har skjutit det framför mig...tiden har inte riktigt infunnit sig denna veckas vardagskvällar. Men idag när jag kom hem...finns det lite extra ork (fredagsork). Det är ju förhållandevis smidigt..har inte något riktigt recept..gör efter eget huvud. En stor korv risgrynsgröt, hackad mandel, ett kuvert saffran, några ägg å så lite grädde... Ned i en smord form. Grädda! Klart! Tur att man hade saffran hemma...bara sådär. Hade t.o.m två kuvert. Antagligen var jag inte så "duktig" så jag bakade saffranskusar i december förra året eftersom de ligger kvar. Men jag och vi överlevde även det...hemmabakade lussekusar!


I morgon laddar vi för bandyavslutning för ledare med respektive! Bowling, mat och fest - hur kul som helst!!!


Ha en fortsatt fin fredagskväll!!Av Sofia - 7 mars 2013 19:06

Ni skulle sett Elin för en dryg timme sen. När hon öppnade paketet som kommit med Posten innehållande sina favvoprylar...Hon visade för någon dag sedan några armband med loggan "One direction" som hon ville ha. Hennes pengar - hon köpa - jag beställa. När jag satt där fanns det ju hur många prylar som helst..så jag köpte henne en gosig filt och ngn liten plastig necessär med dito grabbar på (i all hemlighet). För er som inte har barn/ungdomar i 8--14 års ålder är detta ett pojkband som sjunger pop. När hon begrep att det var mer än armbanden i kartongen...oj, oj, oj... Lycka på hög nivå!!!


På lunchen inhandlade jag rosa och ljusgula jeans till Stella + en grön top! Hon hade pekat ut några favoritfärger på byxor i den lilla folder som kom i brevlådan igår och eftersom hon för tillfället helt saknar passande byxor var det ett nödvändigt köp. Hon sitter i skrivande stund och njuter i sina nya kläder.... Lycklig!!!


Dagen har varit stressig (låter väl rätt så bekant). Den blir verkligen mer tuff när man VET att man måste hem och ha Stella på plats för dansträning kl. 17. Sista timmen av dagen skulle jag ta hand om en faktura - en sån där lång rackare och naturligtvis fick jag en diff på slutet. Men det GÅR att "parkera" och sedan spara för att nästa dag reda ut det som felar. Gjorde precis som man ska men enligt erfarenhet så är systemet svajigt...loggade ut och loggade in för att kontrollera att konteringarna på fakturan fanns kvar. ICKE!!!!!! Hel.....te vad förbannad man blir. En knapp timmes jobb åt fanders och en timme är MYCKET när man är i tidsnöd. Åter får jag tankar på häckrensning på Norra Sandsjö kyrkogård.... När man rensat klart för dagen gick man hem kl. 16.00 och det var då ingen som satte dit ogräset igen till nästa dag..


Men jag blev lycklig när jag sprang (under tiden Stella dansade). Det gäller ju att passa på. Våren är i luften. Orken finns i benen. Å faktum är att det går riktigt riktigt bra att springa till ROCK ME med One Direction   


Ps. Tack svärfar Åke för att du skjutsade David till bandyträningen idag.. 


Ha en fin kväll!!


 

Hur lycklig kan en 13-åring bli???

 

Så lycklig i vårkläder!!!

Av Sofia - 5 mars 2013 21:28

Jag minns mina somrar på Norra Sandsjö kyrkogård. 3 st tror jag att det blev...de första sommarjobben. Av någon anledning minns jag sommaren 1988 mest väl. Tror inte vi såg solen EN enda gång på mina veckor. Det regnade konstant. Lukten av unkna och sura regnkläder belägrade lilla "boden" där personalutrymmen och förråd fanns. Det var annars ett trevligt jobb, mycket trevliga jobbarkollegor (de jobbar fortfarande kvar BTW så de har ju mao fortsatt och trivas :) Den sysslan jag gillade minst var att rensa häck. Alltså...man såg ju ingen ände. När man var klar med första häcken av kyrkogårdens totalt 480 st var det ju bara att börja om...på första häcken.. Överdrev väl lite men det kändes som at det var så många... Å särskilt när det regnade oavbrutet hela dagen...


Jag kan ändå - speciellt nu för tiden - känna en viss längtan tillbaka till just häckrensningen. Det enda man behövde sysselsätta hjärncellerna med var att "avlägsna allt det gröna i jorden under häcken". That's it! Enkelt!! En dag som denna när inget funkar i dateriet..alltså tänk vad tid man lägger ned på att få allt att fungera. Känner mig inte effektiv och det riktigt kryper i kroppen.. Samtidigt har man ett stort ansvar för att allt ska just fungera. Det värsta är när kunderna ringer och inte är så glada... Bemöta dem proffsigt och försöka förklara att teknikens under inte alltid visar sin ljusaste sida. 


Men efter en löpartur så känns allt mycket bättre, i varje fall rensar man ju bort lite tankar.... Öva lite körnoter på det - the sound of music...gör susen!! Sedan kan jag lägga mig och drömma sött!

En särskilt god natt önskar jag TCB-kören!! Jag vänder upp-och-ner på både mickar och datum....   

Av Sofia - 3 mars 2013 21:48

12,45 km löpning som gick så bra så bra!! Bar mark under fötterna förutom på vägen just vid Träslända. Underbart!! Å orken var med o benen likaså....MEN det blev längre än vad mina ursprungliga tankar hade siktat in sig på. Mycket längre!! Det var ett tag sen jag var ute så i morgon får väl Ulf lyfta ur mig ur sängen... Jo, jag stretchade läääänge men det är ju aldrig nog med facit i hand!!

En härlig helg är till ända! Den inleddes med en After Work med bästa Tina. Premiär för VINYL på hotellet o det blev en trevlig kväll!! Pulkaåkning i Lövhult och städning av Elins rum (eller vi kan kalla det totalsanering).... Alltså de dammråttorna måste gråta nu...av separationsångest... Å alla grejer o prylar... Bortrensning!!!!

Idag har vi i TCB-kören premiärträffats inför konsert med Höglandskåren lördagen den 27 april! Boka upp den kvällen kära vänner! Det blir Musicalfrossa på högsta nivå! En underbar föreställning väntas!! Niklas Andersson och Sandra Camenísch - stjärnor från Musicalernas värld - gästar oss och tillsammans med kåren, Pernilla Fogelström och TCB-kören blir det en fantastisk kväll!!!!

Godnatt!!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se