Alla inlägg under juli 2013

Av Sofia - 23 juli 2013 18:58

Ja, rubriken stämmer för väldigt många... Å den stämmer för MIG!!!
Från säkra källor har jag hört att man kan byta bort närliggande semesterveckor och få bra med kosing då man istället lägger den senare... Jag har gjort precis tvärtom. Jag skulle haft semester v 32 men förhandlade bort den mot tre dar denna veckan. (Nej jag bjuder inte bort två dar o jag får såklart inte en spänn extra.) Men mentalt är det värt såååå mycket ich det känns extremt bra. David har frågar flera ggr: "Får du ledigt så du kan följa med..."

Ulf har jobbat tre långnätter (fr 17--06) o går av i morgon bitti. Vi passar på att besöka pärlan Gränna! Solen ska kvarstå o vi har fått låna svärföräldrarnas husvagn. Kan inte bli så mkt bättre. Det blir dock bara till fre em för på lördag kör vi en midsommar fest här. Vi skulle "hatt'at" i år men vi reste ju till Side... Nu så - sill, nypotatis o nubbe, lekar o därefter grill! Det blir sköjjjjjjj!!!!

Ha en go kväll!!

ANNONS
Av Sofia - 22 juli 2013 20:55

Vi sitter i soffan nu - Elin, David och jag och tittar på Lotta på Liseberg. Johanna som mest lyssnar på Memphis may fire, Slepping with sirens, Attila samt Skrillex....(inte min mussesmak direkt) gick till sitt rum direkt när hon hörde att bl.a Daniel Lindgren och Anton Ewald skulle medverka. Vi tre i soffan är helt eniga om att Anton sjunger som en kratta och har urdåliga låtar. Av publikens ljud att döma tycker de inte som vi, he he... Dansa kan grabben - det är vi överens om. När David Lindgren intar scen tycker vi lika igen. Jättebra röst och bra låtar OCH grym på att dansa. Blev ändå lite sur när Elin kläckte: - Men han är väl typ rätt gammal, alltså 40+... Unge!! Gammal!!!!!??


I löparspåret är jag inte gammal. Jag tycker jag håller hyfsat tempo (jag är nöjd i varje fall med tanke på antal km) och jag känner mig ändå halvproffsig i löparlinne, löpartights, adidaspjux.... Men...sedan omvärderar jag mig själv när jag idag helt plötsligt hörde och såg en hel klunga från Nässjös elitlöparklubb (eller vad de kallar sig) mitt i skogen. Den ende jag "hann" se var Fredrik Karlsson och han är ju MER än snabb om man säger så... Vid detta tillfälle hade precis min mage sagt åt mig at stanna en stund och jag undrar på en skala hur proffsig jag såg ut där i gläntan...plockandes några smultron och hämtade andan. Ha, ha, ha.... Inte alls förmodligen. Men snitthastigheten blev ändå 5,38 min/km och i 12,85 km anser jag ändå att det är ok...för att vara så gammal!


Igår sprang jag 3 km på kvällen med David. Då hade vi ett tempo av 5 min per km och jag kan ju bara erkänna. Det gäller att INTE visa sig dålig ihop med sonen. Hade inte orkat så särskilt många fler km... Det är nog bara på lopp som Varvet i Göteborg som får min tävlingsinstikt att få fart på kroppen. Jag lär bli omsprungen fler ggr i skogen av "Eliten" när jag plockar smultron eller dricker vatten....


Go kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 21 juli 2013 20:24

Läste en rubrik igår på första sidan i Smålands-Tidningen. "Bristfällig tillgänglighet på badplatser".
Då tänkte man (i varje fall jag) genast att Nässjö är dåliga på att handikappanpassa badplatserna. Läste vidare o förstod snart att det handlade om länet i helhet och att Nässjö tillsammans med Gnosjö var bästa kommunerna att just anpassa badplatserna och göra dem mer lättillgängliga. Varför???? kan man inte ge den artikeln rubriken "Nässjö bäst i länet på tillgänglighet vid badplatser".
Varför vänder man något positivt till negativt när man kan göra precis tvärtom?

Förstår väl att man vill belysa problemet att alltför få badplatser är tillgängliga men läser man artikeln förstår säkert var och en det!

En heeeet söndag är snart till ända. Vi har tillbringat några goa timmar på Stensjöns badplats. Önskar jag vore ledig.....jag kan inte hjälpa det...

Ha en skön söndagskväll!

Av Sofia - 20 juli 2013 19:59

Ja, ibland får man nog konstatera att så är det. Vägen till himmelen känns rätt självklar ibland. En stilla stund i en kyrka från 1100-talet strax intill sjön, underbar musik med fina texter, prästens varma och tänkvärda ord, solen utanför.... Det kanske är för enkelt - att låta "stämningen" avgöra den extensiella frågan och meningen med livet.,..men, vad är det för fel att tycka att allt är rätt just då - i detta ögonblick? Att känna den lycka som infinner sig när sången gått bra!


När jag stod för någon timme sedan och sjöng just psalm 303 - Det finns en väg till himmelen och ser min familj i bänken, min far, min ädlste pigge morbror (98 år) med fru kände jag en obeskrivlig lycka. Att ha förmånen att fortfarande få sjunga med min mor är en otrolig gåva och jag är så tacksam att detta sker. Jisses, jag är ju själv medelålders (snart - inte riktigt än) och hon har verkligen sin röst kvar. Tacksam över att det kom folk till kyrkan. Att folk ger sig ut i denna ljuva sommarkväll, att folk tar sig tid.


Å det gick ju bra att sjunga till orgel. Synthen "brann" - elfel...så vi fick i sista stund slänga om programmet, ta bort en låt som INTE funkar med orgel och en fick köras acapella. Faktum var att det blev då inte sämre. Skönt i efterhand med tanke på att paniken tog tag i oss en stund...


En av besökarna kom fram och sa: "Tänk att vi kämpar ett helt liv med att få grejer som förgås i morron dag. En kväll som denna får vi allt gratis. En kyrka som är från tusentalet, vacker natur, sol och värme och lägg till änglamusik". De orden var väl bevis på att mor och jag genomförde en uppgift på ett bra sätt. Det finns nog ändå en väg till himmelen!! Den är inte spikrak men den finns.......


God kväll!!!


 

Mor och jag

 

Duktiga kantorn Ing-Marie, mor och jag

 

Tog med två kort - blundar inte den ene så blundar den andre...

 

Kyrka från 1100-talet

   

Klockstapeln

   

Vallsjö gamla kyrka med sjön Vallsjön bakom 

 

Kaffe i det gröna efter sånggudstjänsten

 

En sån härlig bild som Elin tog på David innan vi åkte hem...Av Sofia - 20 juli 2013 14:43

Tycker inte det är så fasligt långt runt Träslända men Ulf tyckte vi hade gått runt halva Småland när vi svettiga mellanlandade på Thimons för en kopp kaffe. Å efter fikat (då även Elin mötte upp) var det ju en bit till att traska.... Men det är olika hur vi människor ser på avstånd.... Å jag kanske inte ska utveckla mina åsikter vidare eftersom jag förmodligen både är störd och nörd när det gäller att "gå".

Ligger här i solen och slappar och laddar för kvällens sånggudstjänst i Vallsjö g:a kyrka. Funderar på hur många eller få som kommer.... Högsommarvärme, mitt i semestern, lördagkväll.... Oddsen för fullsatt kyrka är höga. Å man kan inte spela på det heller för den delen!!!

Likväl ska det bli kul! Å de som tryckt på "gilla-knappen" igår när jag la upp en sång + gitarr (från kvällens program) på Facebook - så glad jag blir!! Värmer ska ni veta!!!!

Ha en fortsatt underbar lördag!!!

Av Sofia - 19 juli 2013 21:19

Fredagskänsla! Första fredagen efter jobbstart. Fått många "problem" lösta idag o då är det så extra gott att gå hem efter dagen och jag promenerade hem. Sol o fläkt av vinden - efter den där drygt 15 km långa löparrundan igår var det skööönt att stretcha ut benen. Tanter ska nog lägga ned distanser över en mil....eller??

Lyxhandlade på ICA i eftermiddags. Passar på när min make jobbar. Grillad kyckling, räksallad, potatissallad, rökt lax.... Idag var jag värd ALLT!!! Vännen Tina kom o hjälpte mig att äta samt var ett gott sällskap. Nu har hon åkt och jag sitter här ensam på altanen. Har en bok - "I stundens hetta" av Viveca Sten. Vill njuta av stilla julikväll ett bra tag till!!

Kram

Vin, oliver o bra bok.... Mmmm..

Elin ville göra maränger... Ohhh va gott!!!

Elin "fotografen" fotar Smilla

..en till..

Av Sofia - 19 juli 2013 21:17

Fredagskänsla! Första fredagen efter jobbstart. Fått många "problem" lösta idag o då är det så extra gott att gå hem efter dagen och jag promenerade hem. Sol o fläkt av vinden - efter den där drygt 15 km långa löparrundan igår var det skööönt att stretcha ut benen. Tanter ska nog lägga ned distanser över en mil....eller??

Lyxhandlade på ICA i eftermiddags. Passar på när min make jobbar. Grillad kyckling, räksallad, potatissallad, rökt lax.... Idag var jag värd ALLT!!! Vännen Tina kom o hjälpte mig att äta samt var ett gott sällskap. Nu har hon åkt och jag sitter här ensam på altanen. Har en bok - "I stundens hetta" av Viveca Sten. Vill njuta av stilla julikväll ett bra tag till!!

Kram

[Bild]

Vin, oliver o bra bok.... Mmmm..

[Bild]

Elin ville göra maränger... Ohhh va gott!!!

[Bild]

Elin "fotografen" fotar Smilla

[Bild]

..en till..

Av Sofia - 18 juli 2013 20:13

En het och lång arbetsdag fick ett bra slut idag. En tjöt-fika med f.d grannen och vännen Tina. Många veckor sedan vi sågs. Vi båda har varit bortresta och haft semester. Har gläjden att se hennes barn ofta då de hänger med David och Stella. Trevligt att prata emellanåt och över en go kopp kaffe o kaka blir det ännu bättre. Lägg till mängder med sol och 25 grader - då blir det bäst.


Hade bestämt mig för att springa ikväll så det blev bra med lite energi i magen före passet. Väntade dock till graderna sjönk och det gick åt mycket mycket vatten. Å jag svettades säkert ut alla decilitrar för träningskläderna kunde jag vrida ur. Hade planer på att kuta förbi Handskerydssjön och hoppa i men ändrade mig i sista stund. Ville hem och fixa kvällsmat till barnen. Så mycket annat känner jag däremot inte för att fixa. Dammråttorna får vila sig i form i hörnen eftersom mor i huset INTE tänker ta dyrbar tid till den sysslan när vädret är som det är. Å det är inte så väldans många timmar kvar på kvällen när löparbenen har fått sitt. Har så mycket bra musik i listan nu oxå....extra skönt att springa då.


Eller vad sägs om: Wake me up med #Avicii (country är INTE min favvo men här tillsammans med dansig disco - mmmmm). En annan skön låt att springa till är Pompeii med Bastille - helt underbar. Å så Bombo med Adelén - förmodligen kommer jag tröttna fort men nu är den skööööön. En inte så ny låt som jag "hittade": One day med Gravitonas - filmmusik till "Jag saknar dig". Underbar låt och vällusten sprider sig från tårna ända ut till örsnibbarna... Å ni som har tänkt tanken att börja springa men inte riktigt....kommit igång. Ladda ned dessa låtar och testa orken! Det kommer att gå så bra!!


Ha en fortsatt go ljummen julikväll!!


Ps. I morron är det FREDAG och det känns mer FREDAG i morron än de fyra som just passerade. Tänk, där hittade jag en liten fördel till med att jobba..... ;))

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se