Alla inlägg under augusti 2013

Av Sofia - 5 augusti 2013 21:43

Nope! Ikväll har jag inga ord. Å jag har lovat mig själv att aldrig skriva inlägg när det känns så. Det händer extremt sällan att orden fattas mig men ibland är det bara så.

Sitter o nästan sover i soffan. En tuff och jäktig måndag är till ända. Det märktes att de flesta semesterfirarna är tebax. Hårt tryck på telefon o mejl. Huset fick sig en omgång oxå. Behövs då o då... Å tvättmaskin och torktumlare behöver tömmas.. Å diskmaskinen vill bli tömd.. Å köksbänkarna vill bli avtorkade.. Å fönsterbrädorna vill slippa sitt damm... Å...de torra blommorna vill ha vatten... Ja, sammanfattningsvis det man ska sysselsätta sig med men......suck...vad det är synd om mig ibland!!!

Det blev några ord trots allt!!!

Godnatt alla!!!

Av Sofia - 4 augusti 2013 16:50

137 st matcher har spelats under två dagar i det lilla samhället Trekanten. Häftig tanke! Bra fotboll, mycket spelarglädje och känslor över vinst och förlust har visats! Fantastiskt arrangemang!

Davids lag tog sig ända till final efter en överlägsen seger mot RM/SSG (lag från Öland) i semi - slutade 7-1. I finalen blev det mål av Hovslätt efter 10 sekunder. Mentalt jättejobbigt förstås! Som de slet o kämpade men tyvärr räckte det inte till. Hovslätt knep guldet med resultatet 2-1. I slutminuterna när man vill att tiden ska stå still är slutljudet av en visselpipa onekligen smärtsamt. Då känns det mer förlust än silver...vilket ändå är enastående bra!!!!!!

Tre Nässjölag tog sig till final och F10 tog silver och P11 tog guld! Stort grattis!!! Otroliga insatser av alla spelare i denna hetta!! Vi föräldrar har njutit av spel, sol och gemenskap! Hejat, pustat ut, suckat, svurit...o varit superglada!

Något som är extra kul är att Stella har intresserat kollat på varje match som storebror har spelat. Hon är sugen på att börja spela fotboll. Å OM det blir så blir det Trekanten cup i TRE år till.... Tjoho!

I bilen hem finns en trött familj. Tröttast är David. Dusch och säng välkommen!!!

Ha en fin kväll!!

Taktiksnack i paus

Sådär glada silvermedaljörer! Snart är de gladare!!!

Väl kämpat!!

Av Sofia - 3 augusti 2013 19:00

Vilken dag så het!! Å kul!! Trekantens fotbollscup startade kl 08.00...för vissa!! För oss!! Å första Nässjölaget vann. Å så fortsatte det! Sammanlagt tre vinster o en oavgjord! Helt ok resultat! Vårt andra Nässjö-lag i P12 fick tre vinster. Enormt bra! Båda vidare!! I denna värme är det en fantastisk prestation!!!

Å däremellan har jag hunnit gå en långgrunda (inte illa med tanke på hur många matcher man vill se) och vi har käkat en suveränt god tallrik med kroppkakor.

Medan våra fotbollsspelande barn går på disco "borta vid skolan" grillar vi föräldrar och dukar långbord. Förra året var det 20--25 st i rad. Får se om det rekordet slås i år!!!

Ha en underbar kväll!!!

Spel på gång

Åskådare i värmen

En trött o varm vänsterback o vinnare

Syskon sysselsätter sig med iPads o IPhones.... ; )

Av Sofia - 2 augusti 2013 20:37

Trekanten cup! Det är fjärde året nu med FANTASTISKT väder! Sol från klarblå o 26 grader. Den alldeles otroligt roliga och välarrangerade fotbollscupen i det lilla samhället med det mycket omdiskuterade namnet. Ligger mittemellan Nybro o Kalmar. Trekanten!!

Kom ned i eftermiddags och har installerat David med sina spelarkompisar i idrottshallen. Även vi föräldrar har installerat oss... Nu har vi grillat och är mätta och goa! Det största problemet är att de tre bajamajorna står så satans långt bort. Inte bra! Men det finns buskar även här..utanför husvagnen. Men det går förstås bort med tanke på att alla barn går o plockar hallon där...

Så godnatt nu då. Första matchen i grundserien för David börjar kl 08.00 Skål!!

Incheckning Trekanten

Gott i solen

Pyssel i vagnen

Solen är så gooo

Som sagt... Gott i solen...

Lite ensam Ulf? Inte lätt att synka alla för käk!

5 liter!!!! Micke o Milla ska alltid va värst!!

Av Sofia - 1 augusti 2013 20:59

Har precis avverkat (vad tråkigt det låter….) avnjutit ett löparpass. Vissa delar ÄR jobbiga. Det är inte ”flow” hela tiden. Ibland kan det kännas lite tungt i början av rundan, ibland är det tungt en eller två km (eller flera) mitt i passet. Ibland känns det lite trögt och stelt i slutet..särskilt om rundan är en bit över milen. Det är olika och jag antar att det har med hjärnan att göra. Den mentala biten är oerhört viktig – i varje fall för mig. I min #löparvärld. Orken och benen måste ju också var med så klart men det är ändå men hjärnan man kutar. Så måste det vara! Sprang en kväll i veckan som snart har passerat och tyckte jag lite för hungrig... Medan jag sprang oroade jag mig för blodsockerfall hela tiden. Har ganska lätt för att få det...orken tar slut PANG o så står man som en blöt fläck utmed vägkanten... Inte kul!!


Har alltid en katastrofsockerbit i midjeväskan så jag "sög” i mig den. Nyttigt såklart ;) Vips så gick den milen galant och mycket snabbare än i vanliga fall. Ändå att jag sprang senare än vanligt och hade lite många för timmar från dagens huvudmål… Lurade jag mig själv där månne. Vad innehåller en sockerbit i form av energi – max 13 kalorier eller nåt liknande.  

 


Nej, löpning är inte njuta i den bemärkelsen som att ligga i solen på stranden eller sitta i soffan och läsa en god bok. Men att kämpa på och ha det jobbigt är också njutning. Att svetten rinner och hjärtat får jobba, att uppförsbackarna "suger" kraft och gör en lite matt...känslan av att klara av dem....det är oxå njutning (även att nu många skakar på huvudet och tänker "galning"). Endorfinerna som sprutar ut tillsammans med svetten är lyckliga små saker som är nödvändiga – i varje fall för mig. Å man blir peppad av olika saker. Jag blir peppad av att andra springer och tränar. Diskutera löpardojjor eller distanser med vänner kan vara inspirerande. Min "gamla" sångarvän och vän Lill cyklar massor med snabba mil i veckan och tävlar även i olika veterandistanser - även SM. Sånt peppar mig!! Grymma kvinna!!!! Ser ofta bilder som löpar- och gymdrottningen tillika min Facebook-vän Carolin Helt lagt ut på sina rundor. Sånt stärker! Tack Carro. Synd bara att du inte kunde peppa mig kvar på e3. Men vem vet…det kommer en höst med rusk och regn och jag VET att mina muskler skulle må bra av lite extra styrka.


Å efter kvällens goa tur så hade jag ork till att campinghandla inför Trekanten cup i morron SAMT packa iordning käket i husvagnen.... Not bad!!


Ha en go kväll om ni nu springer eller njuter av annat!!


PS. GRATTIS GRATTIS MIN BROR PELLE PÅ FÖDELSEDAGEN OCH NAMNSDAGEN!!       

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards