Alla inlägg under september 2013

Av Sofia - 21 september 2013 15:38

Lördag. En lördag med värk. Några dagar med värk....sedan i torsdags. Jag skrev om mitt gamla eländiga öra för några veckor sedan. Hade nästa glömt bort historien och så har jag nu plötsligt börjat känna av det igen. Det är ömt, det värker och jag har svårt för att öppna munnen, tugga...sjunga... Såna där viktigt saker som ingår i mitt liv. Sång och mat är några hörnstenar i tillvaron. Vill vakna varje morgon och bara känna att det är borta. Vad ska jag annars göra? Ringa professor Lundquist i Linköping och undra om han trots pension kan behandla mig...den där 16-åringen från förr. Nja, det blir väl till att försöka förklara på bästa sätt via Vårdcentralen och bli remitterad nånstans. Det finns ju km av journaler om fallet så man får ju hoppas att nån duktig öronläkare i så fall kan läsa in sig på mig.


Jag hinner verkligen inte med det här men vem hinner med sjukdomar? De drabbar oss när vi minst anar och slår sönder liv och planerade scheman, förstör forsatt lyckliga dagar. Jag har så många i min närhet som nu är drabbade och det känns som om allt elände ökar? Jag hoppas verkligen att mitt öra är övergående och att allt blir lugnt igen... Ni får hålla tummarna för mig!!


Värken gör att jag blir extremt trött. Ipren har jag ätit i några dagar och visst - det tar bort det värsta. Ikväll är det stor bandyledar/föräldarfest och vi är säkert över 20 st som ska samlas, äta, dricka, umgås och ha trevligt. Jag får väl ägna mig åt o dricka....eller be värdinnan passera maten - sugrör går bra. Det hade varit ännu roligare om man varit riktigt kry. Gjorde en lite party-lista som ska höja upp mitt eget humör och jag delar med mig av den. Låtarna har jag även i min löpar-lista men de går lika bra att dansa till i vardagsrummet - tro mig. Nästan så jag glömmer bort värken!!!


Ha en fin kväll därute!!!ANNONS
Av Sofia - 20 september 2013 16:38

Så var det bokat. Den 9 november kl. 19.30 är det dags för njutning på hög nivå. Då sätter jag och min kompis Susanne oss på rad 15 i Jönköpings konserthus och lyssnar till Melissa Horn. Som jag har längtat. Kan aldrig lyssna sönder dessa låtar och hon har ett uttryck som hon är ganska ensam om. Texterna ger mig både bekräftelse på och förståelse för vad jag själv har för känslor ibland. Att lyssna på vissa av hennes sånger kan liknas vid att höra en saga och jag kan som sagt höra sagorna om och om igen. Det ska bli så underbart att få höra henne live och fortare än vi anar är vi där!


Å lika glada är Elin och Stella här hemma. I går kom nyheten att One Direction kommer till Sverige i juni nästa år. Biljetterna är inte släppta än MEN bara att de kommer hit innebär att de SKA åka. Det blir till att ”hänga på låset” = sitta vid datorn nästa lördag kl. 09.00 och försöka boka tre biljetter för förmodligen får jag äran att vara med dem på Friends Arena i Stockholm. Å andra sidan gillar jag gossarna men kanske inte så mycket att jag vill lägga drygt 800 kr för att se…trmm..trmmm.. Undra om jag var lika galen när jag var i Elins ålder – det var jag säkert men det var lite andra dimensioner då. Jag var på Gubbakulan i Vrigstad och såg Carola…vilket var stoooort för mig….


Hade en tatueringsdiskussion under fredagens eftermiddagsfika. Många hävdar att folk inte får jobb pga sina kroppsdekorationer men eftersom ALLA inkl. samtliga arbetsgivare kommer att vara tatuerade om 10-15 år finns det nog en chans för de tatuerade oxå. Tiderna förändras. Något vi var övertygade om är, att i nästnästa generation kommer INGEN vara tatuerad. Förklaringen är enkel. De kommer se sina förfäder fullklottrade och se den målade huden rynkig och dan….. Ligger kanske något i det….


Ha en fortsatt go solig freeeeeeedag!!!


En saga........

http://youtu.be/VEh3CgyXKKI


ANNONS
Av Sofia - 18 september 2013 20:46

Som att jämföra oxfilé med kassler. Med risk för att bli lite tjatig pratar jag åter igen om mina nya löparskor vilka kom i min ägo igår. Det går naturligtvis väldigt bra med kassler men oxfilé är ju helt klart godare, mörare... Idag kändes benen som fjädrar och varje steg var "boostat".

Men är det inte det ena så är det det andra, sa hon som hade näsblod... Ikväll hade jag inte orken. Känner det i kroppen på nåt sätt. Visst, man kan bita ihop till en viss gräns men jag känner rätt väl var den gränsen går!

Har precis avslutat kvällsmaten. Nej, det var inte oxfilé o inte heller kassler...det blev en sån där "vanlig" fil, yoghurt och flingor!! Helt utslagen i soffan o Whisky spinner bredvid. En riktigt tuff dag på jobbet. Ibland är det som om ALL mental ork bara rinner ifrån mig!

Natt - ge mig ny kraft - tack!!!

Nya älsklingar! Adistar Boost

Av Sofia - 17 september 2013 19:39

...cirkus..har jag avverkat i mina löpardojor sedan jag köpte dem i början av april. Det har varit en bra löparsäsong och och pjuxen har varit bra...till en början. Men, faktum är att nu känns de stumma. Det känns som att de är "slut". De kan inte vara det. De ska hålla längre och särskilt med tanke på pris och namn...eller? Adidas Sequence 5 hette de och är inte till utseendet jätteslitna. Å det är verkligen inte för att jag VILL lägga över 1000 kr på ett par nya löparskor som jag härmed berättigar dagens inköp (ni fattade ju att det till slut att detta inlägg slutar med ett inköp?) utan för att jag vill känna lite stuns i steget.


Hade lovat att följa med Stella till stan och köpa en ny lite tunnare täckjacka. En sån där som ALLA har nuförtiden, kvittar om det är man, kvinna eller barn. Därför tänker jag demonstrativt inte köpa någon själv. Stella däremot var helnöjd med sin svarta och det kan behövas nu när graderna sjunker. Å så blev vi ju av med en ryggsäck med ombyte och splittans nya gympadojor under söndagens fotbollssammandrag i Bodafors. Märkligt.....att en ryggsäck blir tagen utan att det står en annan där i stället. Att ta fel är ju en sak... Den kanske kommer till rätta men vi "var tvugna att inhandla exakt samma skor".


Å där inne på Intersport ramlade ju ett par Adidas "Adistar Boost" över mig. Han som sålde dem till mig nämnde något om en ny teknik - inte bara vanlig dämpning i nedtrampet utan dämpning även i frånskjutet. Ooooops! Det låter lätt och kanske behöver jag i fortsättningen springa 2 mil när jag idag springer 1... Å pris - superhemligt!! Han bedyrade att de håller myyyyyyycket längre....så de var jättebilliga!!! Ja ja - att gå i dem här i hemma är ungefär samma känsla som att gå på moln. Det har jag i och för sig inte gjort men jag kan ana. De kommer hur som helst motivera mig att fortsätta löpningen under vintern.


Nu är det kvällsmat och fortsatt läxförhör så ha en go kväll!!!


#borntorun #runforfun #runners


 

Snygga så hälften vore nog.....Av Sofia - 16 september 2013 20:16

...idag är det Davids födelsedag! 12 år!!Den 16 september kl. 20.30 så såhär dax var jag nybliven 3-barnsmor och hade fått en helt ny upplevelse. Att få in en "blå" kaffebricka på Eksjö BB. En välskapt frisk pojk döpt efter favoritprästen i Sandsjö när jag var barn. Det var en söndag och jag har starka minnen från hur bekymmerslös hela världen tedde sig då. En helt underbar känsla för er som vet - hur endorfinerna efter en förlossning gör kvinnan hur stark som helst. Man kan lösa absolut ALLA världens problem. Å lika lycklig blev jag idag efter hans utvecklingssamtal. "En snäll och go kille som gör sitt allra bästa". Alla tre klasserna nr 6 är så fina, sa läraren. De är snälla mot alla yngre och försöker inte hävda sig och visa sig "störst". Härliga ord att höra!!


Ja, det har varit en dag i fullllllllllll speta!

 • Upp kl. 05.00 - ja, i morse kunde jag INTE sova. Tog ett pass cykling. Hur skönt som helst med mkt Ellie Goulding. Hennes senaste "Burn" kan jag varmt rekommendera.
 • Väcka David kl. 07.00 och FIRA!!! Han fick ett par inlines för en månad sedan så han blev överraskad att han fick kläder. Så fint blev det och det passade.
 • Till jobbet. Möte förmiddag - internmöte. Alla går igenom sina pågående projekt. Avklarat rätt snabbt för en gångs skull.
 • Lunch 12.00 - nån som kan gissa vad jag åt - Yes, rätt - bulgursallad från lördagkvällen. Gott!
 • Möte på eftermiddagen. Vi har sålt två fastigheter och måste leta fakturor 10 år tillbaka för att återföra moms. Smidigt i två ekonomisystem.....
 • Upp till Åkersskolan och ha utvecklingsamtal - go känsla i magen. Ger energi!!!!
 • Ned till Kvantum och köpa Davids önskemat - grillad kyckkling och lite annat smått och gott.
 • 18.00 - skjutsa upp Danni och Stella till fotbollsträning i öööööösregn. Man tränar även i regn - peppa peppa.
 • Skyndade förbi ishallen och  kikade in på Davids bandyträning. Kallt!!! 
 • Hem och drack ett glas Proviva blåbärsdryck!!! Ut o springa en lite kortare runda men något snabbare. 7,5 km i ömsom regn ömsom sol. En löpare springer även i regn - peppa peppa.
 • Duscha
 • Duka fram grillad kyclking - Stella och födelsedagsbarnet anländer tillsammans med Ulf som ledde föräldamöte för bandyföräldrar på Skogsvallen.
 • ÄTA!!!!!

Ps. Jag och vår familj är INTE på något sätt ensam om detta schema...men tack att inte ALLA dagar ser ut så här!!!


Grattis DAVID!!!!!!!! o snart godnatt......


 

Happy birthday to you!!!! Tröt grabb!!!

 

Glass till frukost!!!

 

- Jag har ju redan fått paket??

 

Whisky firade oxå och gillade paketen...

 

Nya kläder passade fint! Lite trött fortfarande!

 

David sötis 12 år

1  

God!!!!

Av Sofia - 15 september 2013 16:02

Idag firar jag och Elin namnsdag. Min mormor Sigrid tillika en fantastisk poet har gett mig mitt tredje namn och vår Elin likaså. Stort grattis till mig och Elin! En viktig dag bl.a för Kyrkan. Kyrkoval 2013. Deltagandet procentuellt sett kanske inte är speciellt stort men man har alla ett val. Jag är inte så insatt i alla frågor men jag går dit för att i varje fall lägga min röst på en lista som inte har någon koppling till politiken. För min hjärta och min själ säger mig att politiken inte ska vara det som styr i dessa salar. Att man ska ha en stark tro borde vara det viktigaste! 


Eftersom vi från kl. 10.00--14.00 befann oss i Bodafors på fotbollscup tänkte jag att att det blev smidigare att åka förbi församlingshemmet där och lägga min röst. Å när jag skulle visa mitt röstkort hörde jag en myndigt stämma: "- Du får inte rösta här!". Högt o tydligt inför alla som var samlade i salen. Snacka om att känna sig pinsamt pinsam. Ville sjunka genom jorden. Nä, de hade inte såg höga siffror i röstlängden i Bodafors. Men jag kunde tydligen åka till Norra Sandsjö, Bringetofta, Barkeryd, Malmbäck......när jag läste mitt röstkort mer noga i bilen på väg hem. Eftersom jag kan rösta på min bror tillhörande Norra Sandsjö kyrka - nytt för denna gång - tog jag ju för givet att jag kunde göra det i B-fors.

Hem till Nässjö och Mariasalen. Här var jag välkommen och en väldigt massa fler folk... Jag räknade till c a 50 st före mig i kön..... Ulf och Stella som väntade utanför i bilen var väl sådär glada. Så jag har verkligen ansträngt mig Pelle!!! 


Å gårdagens födesledagsfest var jättetrevlig. Maten räckte och bulgursallad får vi äta hela veckan.....


Ha en go söndagseftermiddag!! Ps. Å gå o rösta i kyrkovalet om ni inte redan gjort det. Läs noga på röstkortet var du kan rösta.....


 

Jag och Stella väntar i soffan på gästerna

 

Bordet är dukat

1  

Mormor och morfar sjunger!

 


 

Fam Wetterholm sjunger

 

Mamma tar mat

 

Mer mat

 

Åke, Mai, Pelle "mitt kyrkoval" Wetterholm

 

Lotta, Anders och Monica

 

Ulf, jag, far och mor

 

Barn och ungdomsbordet. David, Kristin, Anton, Elin, Jois, Robin och Stella

 

En 9-åring och en blivande 12-åring väntar på att få öppna paket

 

Små söta paket....örhänge i mängder

 

Världens lyckligaste Stella. Påslakan One Direction av farmor Mai och farfar Åke

 

Mormor har gjort en vacker och gooooood tårta

 

Blåsa "sina" ljus

 

Fotbollssammandrag på Emåvallen i Bodafors. 2 vinster och två förluster! Bra kämpat flickor!

   

Lagen tackar varandra

 

Mellanmål


Av Sofia - 14 september 2013 16:42

Sitter på altanen o njuter av vaaaarm höstsol. Helt otroligt att kunna sitta i bara linne o shorts den 14 sep. Ligger bra till inför kvällens födelsedagsfest! Vi firar 21 år = Stella 9 och David 12. Släktkalas och vi blir 20 med reservation för något kusinbortfall...planer kan ändras snabbt o fort när man är 18, 19...

Förutom en 14 km go löparrunda har jag fixat ett gigantiskt fat med grönsallad, en stooooor glasskål med bulgursallad innehållande nektarin, paprika o fetaost. Är inte speciellt förtjust i gryn som couscous o annat dito men denna kombinationen ska ni testa. Mycket behaglig! Till det blir det grillad fläskfilé o eftersom vi kvinnor inte kan grilla ; ) så får Ulf sköta den sysslan!!

Har skrivit några gånger om hur mycket jag älskar våra hängbjörkar i trädgården. Det rofyllda suset och den ståtliga synen! Nu sitter jag o kollar vårt lilla äppelträd. Formen och storleken är väl inget att skryta med men det är ändå rätt festligt. I förhållande till storleken är mängden äpple generös. Har inte smakat men de ser onekligen mycket goda ut!
Ha en go kväll - det ska vi ha på Renstigen 11

Röda juveler

Av Sofia - 12 september 2013 20:56

Sa jag att vi skaffat en ny katt? Med betoning på EN...... Ibland känns det som 10 nya små katter. Han är verkligen överallt.... Å då menar jag faktiskt överallt.... Specialsysselsättningen är tydligen kökets trådgardiner. När jag skulle laga mat innan ikväll var han fullkomligt galen. Förmodligen var det doften av bacon som gav honom fnatt. Upp på diskbänken ideligen och ner i diskhon o leta efter någon möjlig liten matbit... Han begrep dock att spagettivattnet var mycket hett när det skulle hällas av... Till slut fick vi stänga in honom i uterummet så vi fick äta ifred.


Whisky är enormt sällskaplig. Hoppar upp i knäet när man sitter med datorn och ska skriva. Vill helst av allt lägga sig över tangentbordet men då blir det inga bra ord. Tror han gillar värmen jag och datorn tillsammans alstrar. Smyger upp i sängen och ”hugger” på fötter och händer som rör på sig under täcket. När han har jagat färdigt kryper han intill halsen och börjar spinna högt med extra mycket vibrato. Inte lätt att sova då… Men det är mysigt! Fortfarande är han inte så sams med Smilla även om han gör sitt bästa för att flörta och ställa sig in. Hon accepterar honom men inte mer för att uttrycka det milt. När han nosar på Smilla fräser hon åtminstone inte längre.... Å så leker han. Den förste katt vi har haft som faktiskt använder klösleksaken med tillhörande boll.


Det är gott med husdjur även om det medför extra jobb på ett eller annat sätt. Ta hand om kattlådan är ingen favoritlåda för någon i familjen...men måste göras...varje dag...


Godnatt!!


     

Jo, jag får vara på köksbordet om det inte är någon mat där... Inte så konsekvent men jag lär mig väl....

  

Pömsig!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se