Alla inlägg under september 2013

Av Sofia - 3 september 2013 17:52

Närmare kontinenten, till Malmö på kurs. Vårt fastighetssystem har utbildning i att hantera hyreskontrakt i det nya gränssnittet. Känns nödvändigt, nyttigt och roligt. Men det är en späckad vecka. Föräldramöte för Stella o Elin i morgon. Missar det. Lejer grannen till fotbollsträningen i morgon. Så är det ibland eller rättare sagt ofta. När man väl ska iväg blir det små kalenderkrockar. Man överlever. Har varit på några f-möte för årskurs tre.....

Åka tåg - ett mycket trevligt sött att åka. Bläddra i café och köpa sig en kaffe. Spela Wordfeud och lyssna på musik. Det är otroligt avkopplande. Malmö hinner jag inte se så mycket av. 128 steg från stationen ligger hotellet och kurslokalen ligger 1 km från hotellet.

Det blir en bra tur! Efter dagens minst sagt struliga moment är det skönt att varva ned o vara själv. En meny hade "försvunnit" i vårt nya ekonomisystem när jag skulle köra hyror för oktober...? Ooooops!
Det löste sig med konsulthjälp - skönt men svajigt...

Ha en fin sensommafton!

Av Sofia - 2 september 2013 21:02

Ibland när jag är på gott humör och det har hänt mycket kul och intressant under dagen har jag lite svårt för att välja vad jag ska skriva om. Man vill ju att inlägget ska ha någon typ av "röd tråd" även om den oftast kanske bara blir lite rosa.... Men jag väljer att inte skriva om dagens lönesamtal eller om katten Whisky o hans bravader.....jag väljer och skriva om Idol.


Jag beundrar verkligen dessa ungdomar som ställer sig framför juryn och acapella sjunger (gör en cover) en låt. Laila och Anders är väl rätt humana men Alexander Bard är ju så dum så hälften vore nog. Visst är han kunnig på elektronisk pop och har skapat en hel del bra låtar men hans grundinställning till människan är ju helt klart förvrängd. Taskig, elak och går över gränsen hela tiden. Kanske försöker han vara rolig men då förstår i varje fall inte jag mig på hans humor. Såklart att det ska uppröra och väcka känslor för bra TV ska numera uppröra och väcka ondska. Blä och urk! 


Ibland undrar jag om de ber folk som verkligen inte kan sjunga att komma dit för att det ska bli mer sevärt. Jag vet inte men jag har hört att det går till så. Sant eller falskt! Beundrar de som ställer sig där i varje fall. Vissa av de som kommer får håret på huden att resa sig efter bara någon minut...förundrad hur personligt en del sjunger. Mina barn tycker att jag skulle söka - ja, tjena! Tanter är det ingen som vill se på Idol-scenen och i synnerhet inte juryn. 


Nej, jag trivs rätt bra hemma med gitarren, sitta och sjunga andras sånger - de jag tycker är fina. Att lite smidigt spela in och lägga upp på Youtube och få några prenumeranter och se visningarna öka. Kommentarerna från helt okända människor gör mig glad. Behöver inte bli sågad av en jury (vilket jag med ALL säkerhet skulle bli). Att få sprida toner och kanske beröra en och annan själ är nog för mig. Å mest av allt blir jag varm i kroppen av att sitta hemma och gnola!


Godnatt!!


Av Sofia - 1 september 2013 19:11

Tidig morgon (för att vara söndag). Samling Skogsvallen kl. 09.00 för vidare färd mot Äng och fotbollssammandrag för Stellas lag F 04/05. Kallt.....kallt......kallt..... Hade behövt både vantar och vinterjackan. Det var en kyla som verkligen åt sig igenom och gick mellan dubbla tröjor och ytterplagg. Tur att de små tjejerna springer sig varma men det var många som hade extrakläder under matchtröjan. Det var en fin liten idrottsplats i Äng och matcherna startade kl. 10.00 Nässjö FF hade 3 st lag och Stellas Nässjö 3 vann mot Eksjö och Äng men förlorade mot Bodafors. Hyfsat jämna matcher och jag måste säga att de är jätteduktiga. Det skjuts riktigt bra pass emellanåt och det är inte "alla på bollen" speciellt ofta. 


I pausen fikade vi inne i klubbstugan och jag frös så jag höll på att skaka ut kaffemuggen. Vi hade en timmes rast innan sista matchen och då tog vi oss en sväng med bilen. Värmen på högsta flås och stolsvärmen på max. Vi tog en raggarrunda inne i Äng - har nog aldrig varit där faktiskt - och sedan körde vi in till Björnaholmen. Där har jag bara varit två gånger och det var typ 1987. Å nej, jag var inte på parkeringen utan inne och dansade till "Ohhh Alexandra" som sjöngs av Nanne Grönvall m.fl (glömt vad gruppen hette).


Igår hade vi en mycket trevlig grillkväll med familjen Engman och vi satt ute hela kvällen (men med hjälp av gasolvärmare). Å så har ytterligare en helg passerat i hög fart. 1 september och höstmånad och höst är här på riktigt. En vackra bukett av gladioler som jag köpte för att pryda hemmet tycker katten Whisky är både roliga och goda.... Ja, han käkar dem...


Ha en fortsat fin söndagskväll!!


 

Danni och Stella käkar mellanmål mellan matcherna..

 

Ge katten i mina blommor Whisky!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12
13
14 15
16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards