Alla inlägg under november 2013

Av Sofia - 12 november 2013 16:37

Det är en väl genomtänkt strategi att inte utnyttja sina drinkbiljetter i baren och istället befinna sig på dansgolvet!! Helt klart har dansiga människor mindre huvudvärk dan efter än de som är törstiga. ; )

Å hur kan man låta bli att dansa när Clabbe står på scen o spelar discolåtar från 70-, 80- o 90-talet. Inte jag i varje fall - å många hade samma intresse. Å jajemen man kan bugga till allt....

Kvällen var hur kul o god som helst. Rödbetsgravad lax, hjortinnefilé - fantastiskt! Sedan underhöll "Little Mike and the sweet soul music band". Härliga gubbar med gott blås i ryggen. En saxofonist som spelade grymt. Jag hade tur i år och satt nära scenen!

Nu sitter vi på tåget hem. Äntligen! Det har varit kaos med alla tåg från Stockholm eftersom ett godståg spårade ut i en tunnel söder om huvudstad i morse. Fick ta taxi till Södertälje... Vi avbokade nämligen vår förbeställda taxi då vårt tåg enl info inte skulle vara inställt. Den infon kom när vi kom till Centralstationen...för sent... 10 min till godo i rusningstrafik med taxi. Gott!!
Snart hemma! Nu har jag fyllt på min livssäck med härliga upplevelser, nya intryck och självklart kommer jag jobba med förnyad o bra energi! Win/win...

Ps. Jag älskar Stockholm i små korta intensiva doser!!!!

Ha en go tisdagskväll!

Underhållning

Suveränt bra!!

Still going strong... Clabbe rakt över disk....

En annan liten detalj... Har aldrig sett svart toapapper...

ANNONS
Av Sofia - 11 november 2013 18:50

U14 vann KOSA-natta i Örebro igår för ANDRA året i rad! Följde matchen nervöst medan jag åt en suveränt god lax... En sån lättnad att det gick vägen. Grattis till duktiga duktiga grabbar o suveräna ledare! Å supportrarna - stor eloge till föräldrarna som var med! Hade velat va med såklart men denna helgen gick det inte.

Sitter nu o jobbdiskuterar (ja!!!) o går igenom dagens föreläsningar. Vi var hört mkt nyttigt o klokheter. T.ex har vi motorvägar i vår hjärna. Synapserna klickar en gång starkare vid varje upprepad gärning.. Hur många av oss har en egen given plats vid frukostbordet?? Jag har det! Till slut har vanorna en motorväg i huvudet och de är svåra att bryta. För vissa mer än andra.. Personligen kan jag ju känna att vissa har invanda mönster som Autobahn.... Tänker på jobbet..inga namn...

Kanske man skulle bryta vanor... En i taget... Sätta sig på en annan plats vid bordet hemma!! Det skulle nog bli lite hallå mellan barnen. Sen kan man ju undra vad anledningen är att byta plats? Ska ses symboliskt förstås ; ) Det är ju behändigt att ha rutiner...ibland...

Nu ska vi ansluta till middagen o Doreen Månsson som är dagens speaker är med hela kvällen!! Härlig o rolig kvinna!!

Ha det gott!!

GULDLAG!!!

Kollegor - Cissi o jag

Kollegan Pelle

ANNONS
Av Sofia - 10 november 2013 11:08

Gårdagen var magisk! En helt fantastiskt bra konsert med Melissa igår! Hon verkligen fångar publiken och är närvarande på scenen. Det hon sjunger om är äkta och känslorna kommer inifrån. Hon sjöng många låtar från nya albmumet "Om du vill vara med mig" men även från de äldre skivorna och det är så skönt att sitta och kunna varenda textrad.... Så många gånger jag sjungit dessa... Grymt bra musiker som stod bakom henne, tyvärr spelade de då och då ihjäl hennes stämma - hon är allra bästa med bara sin gitarr. En och en halv timmes njutning. En musikalisk upplevelse vilket jag förutspådde. Trevlig sällskap oxå - tack Susanne för en superkväll!!


Under tiden vi satt bekvämt tillbakalutade i våra stolar spelade NIF bandy för fulla mugga uppe i Örebro. De vann tredje matchen i gruppspelet och gick som etta i sin grupp direkt till semifinal (idag klockan ett). Nervös moder...jag är tacksam att jag inte är på plats. Det räcker med att vara nervös miltals ifrån. Byter ut nevös mot larvig moder. Vinner de semin blir det final i kväll. Hoppas, hoppas, hoppas.... 


Idag åker jag till huvudstan. I morgon är det dax för mig och två kollegor att delta på Incits (vårt fastighetssystem) årliga användarträff. Ca 400 personer i Sverige (o Norge) träffas på Clarion Design hotell för att höra om nyheter, utbyta erfarenheter och naturligtvis ha lite trevligt oxå. Måndagen ligger betoningen på trevligheter medan tisdagen innebär en mängd olika små workshops och mini-seminarium om programmet. Varje år har det varit en riktigt höjdare och jag hoppas på dito.


Ha en skön söndag!!!


 

Jag och Sus i väntan på att konserten ska börja...

 

Fina Melissa signerar efter konserten...


Detta var den enda låt jag "saknade" igår... Å pappa - den här får du av mig idag - hoppas det inte laggar i Torset!!! Hoppas chokladen var god?! 

Av Sofia - 9 november 2013 15:20

Å så är det äntligen dax!!!! Idag är det konsert med Melissa Horn och JAG ska dit!!! Tillsammans med min Susanne ska vi lyssna på hennes skatt av musik. Jag älskar hennes uttryck även om hon inte har den största rösten eller "högsta" rösten. Däremot så är det rösterna som berör som stannar kvar. Ett annat exempel är Ulf Dageby som nu är aktuell med programmet "Så ska det låta". Hur perfekt sjunger han på en skala? Men hans röst och uttryck går rakt in i hjärtat på riktigt!!!

 

Men det är olika vad folk tycker och det är väl tur det. Tänk om alla tyckte samma om allt? Betr. Vissa älskar Melissa - andra älskar inte alls. En av mina jobbarkompisar tyckte hon var mer än deppig, på gränsen till gnällig. Det är med henne lite som med Lasse Winnerbäck. Vissa gillar - vissa ogillar med betoning på O. Nej, så glada sånger gör inte Melissa och långt ifrån allt tycker jag är bra. Men merparten är små sagor - förmodligen från hennes liv - och det berör mig djupt in i själen. Ser fram emot kvällens konsert så mycket! Tillägger att min jobbarkompis är hårdrocks-diggare och den musiken skulle jag ju personlige inte lägga ett öre på... ;)

 

Dagen har i övrigt bjudit mystid med Elin. Förutom att vi har gått i VARENDA affär och letat efter vinterjacka och vinterskor fikade vi. Härligt!! Å andra svängen på H&M - bingo - äntligen är hon vinterklädd. Skorna är fortfarande oköpta... Däremot var det en duktig försäljare ;) på Bonvings som scannade Elins fötter varpå ett par fotriktiga sulor inköptes. Att alltid ha platta converse är inget fötterna gillar...bra köp!! Dessutom blev det fem st biljetter till showen Stjärnglans för familjen så nu är jag verkligen fattig.......

 

Resultat från KOSA är följande: NIF har så här långt vunnit 2 av tre matcher. Underbart!!!!!

 

Ha en fortsatt go lördag!!

 

  

En otroligt fin bild där hon är i sitt rätta element...

    

Gofika på Timons!

 

Välbehövligt kaffe efter shoppingtimmar..

 

Där satt den! Känns som en seger att vi (hon) äntligen hittade en...

Av Sofia - 8 november 2013 18:23

Nemas problemas. Klart som korvspad att jag fick byta mina löparskor som endast 6 veckor gamla har spruckit och gått sönder framme vid tårna. Kommer att få ett helt nytt par. Behövdes inget kvitto och tillmötesgåendet var super, precis om jag på förhand trodde. Tyvärr hade butiken inte något par i min storlek men snart så kommer ett par nya juveler i mina händer (eller på fötterna). Å vi får hoppas att de nya håller liiiiite längre. Färgen kunde de inte garantera till rosa men det kvittar lika. Det går bra med vilken färg som helst (gult är dock fult) för de är som sagt de absolut skönaste och bästa löparskorna jag haft. Det är ju mycket därför man handlar lokalt – att få fin och bra service. Tänk er mitt blogginlägg om jag köpt skorna på A6. För 1700 kr kan man ju iofs göra en resa dit men ORKA vad bökigt…..


Å färger ja. Ni hittar inte ett enda gult plagg i min garderob om ni skulle leta. (Frågan är varför ni skulle vara där och rota?) Min illvilja till denna färg kan ha med en traumatisk upplevelse i nedre tonåren att göra. Klädde mig i gult och svart (typ som en geting) varpå mina killklasskompisarna retade mig för att jag gillade AIK. Hade på den tiden knappt en aning om vad hockey var…ännu mindre lagens olika färger och supporterklubbar. Ovan är väldigt överdrivet men gult går bort. I varje fall på mig.


Fredagkväll. Ensam med Elin. Idoltittande, lite go mat och tjejmys står på programmet. David och Ulf är iväg på KOSA-natta’ i Örebro och ska spela bandy och lagen spelar bandy dygnet runt. På gränsen till vansinne men naturligtvis HUR KUL som helst om du frågar David och hans lagkamrater…och tränarna… Denna helg har det pratats om och förberetts hur länge som helst. Förra året vann NIF hela rasket och eftersom fars dag infaller på söndag vore det en finfin farsdagspresent om de knep guldet även i år. Första matchen går i natt kl. 01.50 Svårt motstånd mot Sandviken….


Ha en go kväll!!!Av Sofia - 7 november 2013 21:58

Det händer inte så ofta att jag blir fly förbannad! Idag blev jag det. Vrålarg!!!   

Å det är ganska simpelt men ibland får man bli arg på sånt oxå... Den 18 september (inte så längesen) skrev jag glatt om ett par nyinköpta löpardojjor. Så snygga, de skulle vara så bra och de satt som gjutna på fötterna. Det var en ny typ av gummi i sulan som skulle hålla längre, hörde jag säljare säga och det gick liksom verkligen rätt in i hjäran där köpsuget sitter. De var DYRA! Jag föll....och köpte dem. Jag har varit så otroligt nöjd med dem. Det har blivit många mil sen dess kan jag säga och ALDRIG att jag känner mig stum i benen eller att stegen upp mot 13--14 km känns uttrampade... Det är stuns i skorna helt enkelt! 


Idag när jag kom hem efter en mycket blööööööööt löpartur skulle jag plocka bort två stenar som fastnat i skårorna under sulan (händer ibland) och då såg jag det.... De har gått sönder! Trasiga! Tyget har släppt från gummit framme vid tårna. Jag kände hur ilskan riktigt pulserade i kroppen. Jag hade annars en väldigt go känsla i kroppen då jag återigen hade impat på mig själv eftersom vädret var allt annat än lockande när jag kom hem från jobbet. Efter två km kom det en sån regnskur och dropparna riktigt slog hål i huvudet... Jag deklaraderade min ilska ganska tydligt i hemmet och jag såg på Johanna hur hon tänkte: "Hur kan du köpa ett par löpardojjor för 1700 kr?" Tilläggas kan att hon inte springer...


Jag har redan tagit fram en kasse och i morgon blir det uppdrag reklamation. Visst jag har något bredare fötter än genomsnittskvinnan men såååååå breda fötter har jag inte. Å nej, jag har inget kvitto kvar. Varför hundan skulle jag spara det när de sitter som en smäck och jag känner att "de här" kommer jag att ha lång tid framöver. Jag har redan övat in repliken. "Får jag inte ett par nya skor för samma summa köper vår familje inte en enda grej till i denna sportbutik.." Vi får en bonus varje år på c a 800-1000 kr så ni fattar ju hur mycket vi köper!!!


Ha en fortsatt härlig kväll!! Hälsningar argbiggan


  

Snygga, sköna men hrmmmmm värda priset. Jag hoppas det var ett måndagsex jag köpte för jag vill ha ett par NYA!!!!!!!

Av Sofia - 6 november 2013 20:37

Har efter en låååång dag hamnat framför hata-älska-programmet "Bonde söker fru". Jag börjar dock omvärdera själva idén... Är det verkligen en partner dessa bönder söker. Det känns som de mest vill ha en bra dräng. Det är väl oerhört bra om man kan anpassa sig till bondelivet om valet faller på en bonde MEN man behöver väl för den delen inte vara bra och vllja göra alla sysslorna där. Måste man vilja mocka, köra hö, mjölka, fixa med djuren eller sätta stängsel...? Det är nog fullt upp ändå med att anpassa sig till livet på en bondgård. För det ÄR ett speciellt liv. En otrolig frihet, natur och himmelrike MEN man stänger inte av korna kl. 16.00 på fredagseftermiddagarna och sätter igång dem på måndag morron. Man stänger inte heller av dem under juli månad....eller en vecka på höstlovet eller på påsklovet eller julafton, juldagen.... Jo visst - det finns ett skrå som heter "avbytare" men de är inte billiga i drift... Min far hade ju en väldig tur att båda mina bröder var jordbruksintresserade. Han kunde relativt tidigt lämna över "mjölket" till Pelle eller Anders även om det största ansvaret förstås var pappas. Å pay-back-time har det blivit även i den Bregott-fabriken för Anders och Pelle har fått härlig hjälp av pappa när de tog över gården - i den mån han har orkat och hunnit.


Jag hoppas ändå att bönderna hittar en partner eller kärleken. Om det sedan även blir dräng...let it be.


Idag stängde jag av datorn nån gång efter fem, gick hem från stan, upp till bandyhallen och såg nästan en hel träning för en gångs skull. När David äntligen var färdig med ombyte och dusch var det dax för kvällsmat och så var denna onsdag slut. Mitten på veckan...vart tar tiden vägen?


Nu ska jag gå in och mysa med Stella så ha en fortsatt nice kväll!!!


 

David på hugget...

 

Stella var inte lika intresserad av att titta på träningen... 

Av Sofia - 5 november 2013 20:30

Idag har jag tillsammans med c a 400 kollegor i Nässjö kommun varit på en riktigt riktigt bra föreläsning. Ett projekt inom Nässjö kommun att göra kommunen till en attraktivare arbetsplats ”Jobba här!” Det är andra gången som den karismatiske föreläsaren Manuel Knight inspirerar oss han har fyllt Pigalles flera gånger om denna veckan.


  

Han kommer från slummen (ghetto) i Atlanta, Georgia, har varit elitsoldat i den amerikanska armén ca 10 år och även krigsfånge i krigets Irak. Idag är han förutom 3-barnsfar och boende i Göteborg framgångrik organisationskonsult och hans livsresa har förstått gett honom helt otroliga erfarenheter. Han föreläser om hur viktigt det är med lagarbete och effektivt ledarskap. Som utbildad psykolog har han såklart knas på mänskligt beteende och våra drivkrafter. "Ledarskap, laganda, kommunikation och kulturella förändringar - kort sagt allt som har att göra med företagets prestation och identitet" står det på hans hemsida. 


Mycket av det han sa kan även översättas till familjen som kan likas vid ett "företag" och han drog otroligt roliga paralleller. Det blev många skratt under eftermiddagens timmar och han drev både med sig själv och sin svärmor… "Manuel Knight är en föreläsare av världsklass. Med ett stort och varmt hjärta och äkta engagemang visar han vägen till verklig förändring, förbättring och framgång för människor och organisationer." Juryns motivering till Stora Talarpriset 2011. Han har även sommarpratat i P1's "Sommar", sommaren 2008. Det ska jag absolut försöka hitta på webben.


Jag tog med mig en hel del nyttiga tankar till min egen arbetsplats vilket med all säkerhet var meningen. Att jobba i en grupp med människor du faktiskt inte har valt kan ibland vara en utmaning. Däremot är jag inte särskilt positiv till vissa av hans samarbetsövningar idag - att samtala med en främmande människa jag aldrig tidigare träffat och diskutera huruvida jag är typen "win/win" eller "win/lose" = om jag resonerar mig fram till en lösning där båda parter till slut får lite vinning...eller om jag är den dominanta personen som ska ha rätt och vinst. Jag är väl helt enkelt för blyg..... En härlig dag och man får tacka arbetsgivaren att sånt här ordnas!!!


Inte nog med trevliga upplevelser.... Har inköpt årets BLOSSA-glögg. Smaken är hemlig så jag tänker inte avslöja, köp själva så får ni se (smaka)... God var den hur som helst och flaskan och drycken är vacker!!


Ha en god kväll!!!


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se