Alla inlägg under december 2013

Av Sofia - 15 december 2013 19:48

Det blev en otroligt trevlig kväll igår. Tre par - en mini-gå-runt-fest men eftersom vi var på ett ställe så kan vi kalla det knytkalas istället. En förrätt med skaldjur (hummerklor o räkor) i nån himmelsk sås, parmaskinka o en mördegrulle fylld med fetaost. Till varmrätt blev det fylld fläskfilé med ett antal godheter i (kommer inte ihåg riktigt vad), potatisbakelse o så nån himmelsk sås även till detta... Efterrätten fick vi (jag) ordna o det blev lingonmousse (innehållande vit choklad, vit glögg o så lingon). Även det smakade bra! Mätta, goda och glada blev vi!! Timmarna bara rann iväg o Spotify levererade mestadels 80-tal o så värdens favorit - Whitney Houston! Härligt när man får frågan av Johanna o Robin om vi vill bli hämtade istället för att gå hem. Nice!!! Klockan blev över två innan jag nådde kudden. Tack familjen Franzén o Lindgren för en suuuupertrevlig fest!!!

Idag har det hänt grejer. Julklapparna är så gott som fixade o ett gäng stenar föll från hjärtat. Jag köpte en julklapp till mig själv oxå - en jadegrön blus. Vilken underbar färg! Helt oemotståndlig!! Jag hörde tomten viska i mitt öra att jag skulle ta den..

En 12 km lång löparrunda förut gav mig sån energi så jag dessutom strök en tvätt. Härligt!! Soffhäng o ladda för en ny vecka! Den sista arbetsveckan detta året.

Ha en god kväll!!

ANNONS
Av Sofia - 14 december 2013 12:41

Det blev en mycket trevlig julfest med jobbet igår (som vanligt). Det ÄR trevligt att umgås på jobbet men utan jobb med kollegor. Som tradition skulle vi "leka" två timmar innan lax och julskinka skulle intas. 6 lag och 6 st grenar. Av erfarenhet vet alla att det är extremt viktigt att reglerna gås igenom minutiöst. Å nu menar jag verkligen grundligt...inga kryphåll ska finnas...ingen plats för feltolkningar. Det kan annars bli långa och ingående diskussioner vid prisutdelningen. Som sagt...erfarenheterna har visat detta. 


Vårt lag failade direkt genom att misslyckas bilda ett "T" av 4 pusselbitar i papp. Ingen av oss kunde lösa gåtan och vi kände genast pressen att hämta upp misstaget. Nästakommande grenar gick bättre. Kulstötningen gick fantastiskt bra borta vid bouleplanen trots att jag aldrig hållt i en kula. Men med lite råd att hämta kraft från kroppen lyckades jag ändå få iväg den där järnklumpen några meter...jo, det kändes i axeln efteråt. Sedan skulle vi till sporthallens källare o skjuta luftgevär. I rummet innanför såg vi tre ordningsvakter och tre män i svarta finbrallor med pressveck som hoppade/sprang omkring. Just det ja, basketmatch och det var domarna vi just såg. (Nässjö vann förövrigt - KUUUUUUL - Grattis!!!)


Jag har skjutit luftgevär förr men att skjuta med riktigt fina gevär i en skyttesal har jag aldrig gjort. Å när jag t.o.m fick ett välkomnande till skytteklubbens tisdagar så förstår ni att det gick riktigt bra. Riktigt riktigt kul var det. Tyvärr var inte jag en av dem där reslutatet räknades...sorligt nog. 


Å efter den goda maten från Almenäs var det dax för prisutdelning. Vår fadäs på pusslet placerade vårt lag på plats nr 5. Det blev precis som vanligt STORA och LÅNGA diskussioner huruvida resultaten från protokollen räknats fram. Inga namn men det är nästan alltid samma person som har åsikter. Vi fick en superfin julklapp och jag är in i hjärtat tacksam att jag med så bra och roliga kollegor. Vi är en härlig mix av kvinnor och män från 23 år upp till 67. 


Om några minuter ska jag iväg till kyrkan i Norra Sandsjö för att öva inför Julafton med mor och kantor. Ikväll blir det en mini-gå-runt-fest med härliga vänner. Efterrätten är gjord...


Ha en go lördag!!!


 

Riktigt riktigt kul....


 

En del dricker tydligen vadsomhelst....Jag hade mest bry om hur man får ned ett träkors i en flaska....

 

Såhär vackert bor en av mina jobbarkompisar Cissi. Ingsbergssjön som närmsta granne.

ANNONS
Av Sofia - 13 december 2013 13:00

Lucia kom till jobbet idag. Nässjös egen Lucia. Vackert när solen från himlen sken ikapp med tärnorna och Lucian. Ljuslågorna och sångerna får mig att minnas när jag var barn och fick lussa i kyrkan i Nora Sandsjö och i den gamla skolan i Torset. Svårt att hålla tillbaka tårarna när textens innebörd blir så extra stark. Ibland önskar jag att jag åter vore barn!Som tusen gånger förr


Jag knäpper mina händer

Och ber en kort minut

Som tusen gånger förr

Låt allt bli som förut


Jag vill att du förstår

Hur mycket jag älskar dig

Hur mycket du betyder

Lyssna och hör mig


Du är min för alltid

Det enda jag säkert vet

Jag älskar dig mer än livet

i evighet


Lust att leva och orka

kan försvinna ett tag

Låt bön och tiden trolla

så det ordnar sig en dag!


Sigrid

Av Sofia - 12 december 2013 20:14

Ibland får man helt plötsligt "oväntad" kraft. Kanske det kommer från ovan, kanske inte.... Återigen en arbetsdag som är fler timmar än 8 vilket är lite för mycket...speciellt veckan före jul. Men, när jag kom hem fick jag en idé. Göra julgodis med barnen, passa på när alla är hemma. Å barnen blev mer än förtjusta så Stella, Elin, Johanna och jag begav oss till Kvantum och handlade in det som behövdes. Alltså...det är verkligen inga billiga grejer... Men - det är ju bara Jul en gång om året (thank God)! Mandelmassa, nougat, vit choklad, mörk choklad, dekorationspluttar, sirap, smör och grädde.....


Hem...ladda upp. Barnen sysselsätter sig väl med mandelmassan. Jag skulle göra nåt fint med mossa och hyacinter före knäckstart. Å jag är så totalt KASS på grönt. När det gäller måla, spela, sjunga, skriva - då är sinnena med mig men så fort det kommer till växter. Vad är det för FEL på mig? Vad gick snett?? Intresset och förmågan är totalt noll. Det finns ju rätt nice grupper att köpa men just idag fick jag för mig att göra nåt eget... Ohhhhh, resultatet är fantastiskt!!! Eller inte...


Å jag är nog lite trött. Jag skulle göra en laddning knäck i micron o la samtliga ingredienser i en plastskål. Hallåååå - hur tänkte jag nu? Det blev en fin touch av blå plast i knäckblandningen..... Släng och se glad ut. En ny omgång i glasskål och tja - DET resultatet blev något bättre. MUMS!!! Sen skulle jag göra vit ischoklad. Blev bra tills jag skulle färga den blå (för att göra den lite rolig). Den skar sig och det blev en kompakt blå gegga som påminde om den blåa plast/knäck-blandninge. Ja, barnen hade ju kul i varje fall.


Nu är kvällen snart till ända och jag sammanfattar den HELT perfekt trots mina egna misstag! Att göra något galet kul, alldeles för sent en vardagskväll före jul är väldigt trevligt och roligt!!


Kram på er i decembermörkret!!


Ps. Stooooooort grattis till barnens kusin Stephannie Storme som tagit en plats i F19's landslag i bandy!! Bra jobbat Steffi! Hela vår familj är stolt!!! Lycka till!!


 

Julgodisverkstad!!

 

Mitt gröna verk!!

 

Min vackra knäck... ;))

   ''

Godis, godis, godis..

 

Mer godis...

Av Sofia - 11 december 2013 20:49

Njae vi är inte fler än vanligt hemma ikväll. Det är jag och barnen. Ulf jobbar alla kvällar fram till julafton = arbetsplats Posten. Men vi har huset fullt av nissar! De har legat o sussat gott i sina lådor sedan sist och nu är det dax. Hade varken ork, tid eller lust igår...så jag struntade i det..... Hade varken mer ork, tid eller lust idag men så kan jag ju inte tänka varje kväll - snart är julen över. Men när man väl börjar gräva i kartongerna är det ju rätt trevligt att plocka upp dem och ändra färgskalan i hemmet åt det lite mer röda hållet... 


En racerfartshandling hann jag med på ICA innan det var dax att hämta David på Skogsvallen efter kvällens bandyträning. Å även att jag var sen så satt han inte o väntade på mig. Han var precis färdig - siste man...å så hem o äta kvällsmat. 


Nu sitter jag stillar mig efter dagen. Ibland är livet extra kämpigt. Svårt att få dagarna att gå ihop. I bokföringens värld ska det var lika mycket på varje sida - det ska balansera. Minus ska stämma med plus. Kredit ska stämma med debet. Det gör inte min tillvaro för tillfället. Det är mycket för mycket negativt jämfört med positivt. Jag hoppas dock att det mesta rättar till sig med tiden...längtar efter några extra dagars ledighet så man kan ladda ett oerhört tomt batteri. Jag är ändå glad när jag ser mig omkring i huset ikväll. God Jul alla nissar och välkomna på besök för en liten tid!!


Godnatt!!!


 

Lucian på plats, coola tomtar på rad och köksfönstret.....

Av Sofia - 10 december 2013 19:07

Med stormsteg närmar den sig…. Den afton man som barn längtade till mest av alla…. Julafton (skumt namn…en hel dag som heter "kväll"). Första december innebar första lucköppningen och första delen av julkalendern. Man njöt av varje dag..som en liten god karamell. Nu går dagarna i december så fort att man knappt hinner känna smaken av dem. Idag bärs (har lagt en arbetsorder :) kartongerna med tomtar och annat pynt in från förrådet in i huset. Ikväll ska jag börja julfixa såå smått med hjälp av Stella. Jag tycker det är rätt mysigt att få ordning på alla nissar och änglar någon vecka FÖRE jul (helst granen också). Alla som känner mig vet att det inte får vara kvar så länge efter annandagen. Helst ska hela rasket bort i mellandagarna. Har vi nyårsfesten kan det få vara kvar någon dag efter nyårsdagen. Elin fyller 11 jan och DÅ ska huset vara julrent! Det absolut värsta som finns är att se eventuella solstrålarna dansa i takt med dammet bland pyntet. 


Nu när julkonserterna med Höglandskåren & Co. är avklarade siktar vi mot en ny musikalisk högtid. Äran att få sjunga med mamma på julbön i Norra Sandsjö kyrka. Jag längtar och ser fram mot detta som ett barn. Jag var inte så gammal när jag fick stå brevid mor och sjunga och det pågick som tradition i många år. Kyrkan var näst intill alltid full och man märkte att julbön kl. 12.00 i Norra Sandsjö kyrka blev en tradition för många. Under några år när barnen var små valde jag att göra ett uppehåll men för tre år sedan var det åter dags att återuppleva den underbara julbönen i min barndoms kyrka. Det är en ära att få stå i kyrkan från 1000-talet och sjunga duett med mor. Mina första 20 år levde jag ju här och att få sjunga sånger som Stjärnan, Jul Jul strålande jul, Gläns över sjö och strand (=Betlehems stjärna) och Marias Vaggsång är en fröjd. Någon ny sång brukar vi också ta med i programmet beroende på hur mycket vi hinner öva.


Så alla ni - VARMT VÄLKOMNA till julbön i Norra Sandsjö kl. 12.00 på Julafton!!


Ps. Ni som aldrig varit på julbön. Testa nåt nytt - lite lugn och stillhet (å lite julsånger) innan julskinkan ska ned och Kalle Anka o tomten anländer!

 

 

Varsågoda! En liten "för tidig lucköppning"......

Av Sofia - 9 december 2013 20:38

Igår söndag var 4:e dan i rad som jag befann mig på Kulturhuset Pigalle. Denna gång satt jag ”på andra sidan”, alltså som publik i de sköna blåa stolarna - jag fick bara vara, sitta o titta (å höra något för starkt ljud av olika hip-hop och pop-låtar). Lokalen full med folk, mammor och pappor, far- och morföräldrar, barn från bebis och uppåt…. Stella skulle delta i gruppen Showdans årskurs 1-3 i Vuxenskolans regi.

 

De har övat moves hela hösten till Katy Perrys härliga låt ”Roar” och jag har nog sett fram emot uppträdandet lika mycket som hon. Å vad duktiga de var! Helt fantastiska när de skulle föreställa elementet ”eld”. Taktkänsla och välövat! Fine! Dock kändes som att den gruppen var absolut kortast tid på scen - kanske det beror på att det var min dotter.. Sedan måste jag ju erkänna att jag faktiskt är extremt lite intresserad av att se andras ungar på scen i över en timma... Å jag satt och blev rätt "trött" eller kalla det irriterad att 13--14 åringar dansar, i förhållande till sin ålder, lite föööör utmanande till låtar med budskapet "I'm soooooo sexy and I know it....." Jag är ingen gnälltant nu. När t.o.m med min tonåring bredvid mig reagerar kände jag mig verkligen inte bekväm. Fanns det ingen mer än jag som reagerade i salen är det bara sorgligt. Någon slags åldersgräns med tanke på vilka signaler som ges, tack!!!

 

Under dagen har jag fått idel beröm och "uppskattningar" beträffande helgernas konserter. Det är verkligen otroligt härligt att få dessa utlåtande efteråt - en go bonus!! Återigen - jag tycker det är fantastiskt häftigt att Nässjö kan erbjuda ett sådant evenemang och fylla teatersalongen 3 ggr under en helg. Coolt! Å att jag fick vara med!!

 

Ha en fortsatt fin kväll!! 

Av Sofia - 8 december 2013 14:45

Dagen efter.... DAGEN EFTER julkonserterna!! Det är tomt och lite vemodigt. Känner mig som en ballong där luften just pyst ut... Den har varit fylld till bristningsgränsen med spänning, förväntan, nervositet och GLÄDJE! Jag höll hela vägen och sprack inte. Svårt att förklara känslan innan man ska in på scen men det är en stor kick o känslan "Nu kör vi" genomsyrar varenda cell i min kropp.

Att sammanfatta årets upplaga av "Stjärnglans" är lätt! Succé!! Tre nästan fullsatta föreställningar!! Höglandskåren spelar så otroligt bra och samstämt. Maria Sandberg är ett proffs - hon leder alla blåsare med lugn och skicklighet och det är en fröjd att se henne med sin dirigentpinne. Årets artister Robert Haglund, Richard Herrey o Jan Johansen sjöng som Gudar och de två sistnämnda snackade lika bra som de sjöng ; ). Otroligt trevliga o roliga! Å så några ord om kören... I år var vi mer välövade än någonsin och vi kunde koncentrera oss på fler danssteg och fler klädombyte. Vi tävlar om att glittra och här är vi alla vinnare! Pernilla Fogelström är "vår" egen stjärna och det är extra härligt att höra hennes ljuva stämma när hon sjunger med sin dotter Elin! I år hade vi även en livs levande snögubbe på scen... Ett skönt och stort plus till årets kompband och även Carolins framförande av Bo Kaspers sång "Önska dig en stilla natt" Det framförandet gick rakt in i hjärtat...

Gårkvällen avslutades med behövlig nedladdning på efterfesten! God mat och underbara spel- och sångarvänner!!! Det är så skönt att sitta ned efteråt en stund och "landa" trots att den enda landningen man vill göra är på kudden. Nu ska jag krypa upp i soffan, njuta av känslan att helgen blev så lyckad!!

Kram o njut av bilderna!!!

 

 

Höglandskåren och Maria Sandberg 


Taking care of business: Pernilla, Elin, Johanna, Emma, Sabina och jag

   

Jan Johansen sjunger "Se på mig" med sin underbara röst!

 

Tänd ett ljus!

 

Tänk att man får sjunga med en "Herrey"...det är nog det jag sitter och tänker på...

        

Winterwonderland!!!

 

Å här kommer Parson Brown och har med sig riktig snö...

 

Antal ggr övande av denna låt =138 898 ggr

    

   

I nya kläder...

         

Ain't No Mountain High enough....

 

Carolin framför "Önska dig en stilla natt"

 

Nu tändas tusen juleljus

       

Diggeloo diggiley

   

Blommor till stjärnorna!

   

Min familj kollad lördagsföreställningen kl. 14.00

 

Efterfestsmys med fina "lillasyster" Johanna, proffsiga dirigenten Maria Sandberg och duktige klarinettspelaren Henrik

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se