Alla inlägg under december 2013

Av Sofia - 6 december 2013 17:12

Premiär! Julshow! Nerver! Man kan ta på stämningen i logen (Kulturhuset Pigalles källare). Snart är det dax för årets upplaga av STJÄRNGLANS och min inre mentala uppladdning började för flera månader sedan. Igår efter genrepet stegrades detta o inatt kunde jag inte sova mkt. Kom hem igår runt 23 o det tog ett tag att varva ned.... Mjölk o havregryn är alltid bra för magen o själen. Vaknade pigg o mer ön vaken kl 04.00 Räcker det? Nej!!

Efter en intensiv dag på jobbet och dessutom snöoväder.... Det tar på krafterna. Å Sven o Kung Bore har ett fantastiskt gott samarbete. Min flirt med Kungen förra veckan är över! SLUT! FINITO! Uttalande som "det blir ju så ljust o fint med snön" vill jag inte höra talas om!!!!!!

Nu glömmer vi snön, hoppas att ingen skadar sig allvarligt. Om knappt två timmar går ridån upp (åt sidan) o det ska bli såååå underbart!!!

Kram

Bekväma och vackra ;)

Av Sofia - 4 december 2013 19:23

Livet!! Ibland kan man undra….varför just jag blev utvald…att födas, växa upp, uppleva glädje och sorg, motgångar och medgångar, ljusa stunder och mörka stunder. Jag har en uppgift – kanske inte alltid upplevs så självklar men på något sätt känner man inom sig att man ska göra så gott som möjligt den stund vi vistas här på jorden. ”Vi är likt fladdrande lågor så länge vi är här” som det så fint heter i sången - Koppången. Förundrad är jag hur stark faktiskt lågan är...även om det ibland verkligen känns som det är lätt att bara blåsa ut den....


Att få barn var så självklart och ett mycket starkt bevis på en av mina uppgifter. Så hett och innerligt man önskar att de mår bra, att det går bra, att de blir starka, trygga och lyckliga. Men på samma gång måste man försöka låta bli att ”leva genom barnen” – var och en är en egen individ – du själv är en annan. Lika mycket som man vill, lika lite kan man göra deras erarenheter och ge dem lärdom. Alla misstag och prövningar måste de gå igenom själva. 


Efter morgonens regn och kalla vind sprack himlen upp och solen trängde igenom med sin fulla kraft. Som om den ville visa – här är jag och jag kan! Men trots att solen fortsätter att stråla förblir dagen tämligen grå och frågorna blir bara fler och fler. Ett hjärta som klappar lite för fort och tröttheten som kommer är förlamande. Varför kan sinnet aldrig få frid? Varför kan det aldrig vara lugnt? Helst av allt skulle jag vilja resa långt bort. Till solen……


I kväll bakar jag lussebullar med mina döttrar Elin och Johanna. Knåda en saffransdeg och skapa kusar är otroligt förlösande och resultatet - den goda bullen är bra för själen TROTS sockret och smöret.... Å nej, jag har ingen bild ännu och det behövs inte heller. Facebook samt receptsidor är fulla med bilder av gula delikatesser!


Kram

Av Sofia - 3 december 2013 20:53

Tisdagkväll. Hemkommen från övning med kör och kår. Några dagar tills det smäller…. Det som inte får hända nu stavas förkylning. Johanna är sjuk, förkyld och eländig. Ulf likaså. Paniken smyger sig på… Får inte, får inte, får inte, FÅR INTE bli sjuk...nu... Hela eftermiddagen har jag frusit och känt orken tryta. Hade behövt gå hem o lägga mig. Men varken jobbet eller kvällens uppgift tillät det. Nu väntar kudden och det ska bli så skönt och behövligt.


Å grattis Olsson till bragdguldet. Hans guld i skid-WM på femmilen är en fantastisk bragd. Även om jag nog tyckte att Stenson gjorde en större prestation och därmed en större bragd….men jag sitter ju inte i juryn o tur är väl det. Å det gruffas mellan tyckare. Golf är väl ingen sport – man blir ju inte så svettig och får inte blodsmak i munnen. Nej, det kan hända. Men det kan väl vara en bragd ändå? Men det är svårt att jämföra sporter. Minns när Stenson vunnit sin härliga seger för några månader sedan. Nån som höll på med triathlon ansåg att det inte var så märkvärdigt då sporten utövades av cigarrökande halvfeta män…. Jisses…. Jag beundrar verkligen de som håller på med thriathlon...men psssst...faktum kvarstår – du ska ”bara” va snabbast.... ;)


Ungefär lika knepigt som att jämföra olika typer av jobb. En del tycker (ja, jag vet att de finns) att ”bara” sitta på kontor och titta in i en dataskärm och ”hålla på” med papper, är väl inget jobb. Jämfört med att snickra, mura eller annat kroppsarbete där man tar i. Det ÄR olika! Å alla behövs. Å erkänn - det skulle ju vara rätt tröttsamt om det bara fanns EN sport. Tänk om alla åkte skidor eller om alla cyklade. Det skulle förvisso vara lättare att dela ut bragdguldet förstås. Snabbaste mannen/kvinnan vinner...

 

Ha en god natts sömn!!

 

Ps. Personligen känner jag att varje färdiggjord dag för tillfället är en bragd....

Av Sofia - 2 december 2013 20:04

Ja det var en mycket mycket glad pojke som ringde mig i eftermiddags. David undrade vad jag ville ha för pizza till kvällen då vi skulle FIRA att han fått en plats i Smålandslaget i bandy. En av de tre bästa målvakterna i Småland. Enormt kul!!! Så stolt är jag! Så glad är David!

Å pizzan smakade gott efter en hyfsat lång löparrunda. Minus två grader o 11 km - that's nice! Kylan är ibland till nytta.... Den gör att jag springer lite fortare. Flörtar du med mig Kung Bore? Ja kanske har jag lite "varmare" känslor för dig SÅ LÄNGE du nöjer med att förse oss med ett par få minusgrader. Blir det fler gör jag tveklöst slut... Vårt årliga förhållande har just börjat så det gäller att du skärper dig så vi orkar hänga ihop till mars-april.... 

Å tack Katy Perry, Ellie Goulding o Agnes - idag gjorde ni ett mycket bra jobb att få min kropp att orka! Katys senaste platta är mycket löparvänliga... Å så ett tack till fina Sabina tillika stäm- o körkompis. Dig har jag lyssnat på åtskilliga gånger idag... Inspelad stämma till en av konserternas låtar. Nu lyssnar jag inte mer. Jag hör "i syne" o börjar tvivla på både toner, höjningar och sänkningar...

Ha en go måndagskväll 

En glad bandymålvakt från Småland!!

Vinter o vackra Nässjö - promenad hem från jobbet...

Ett notpapper som jag - om ni väckte mig mitt i natten - skulle kunna rabbla....(sjunga)

Nej, inga lussebullar idag heller...ugnen var upptagen av maränger i några timmar. Gott det oxå!!

Av Sofia - 1 december 2013 09:26

Tack mamma och pappa för en jättetrevlig lördagskväll! Det är alltid mysigt att åka hem till Torset och lite extra speciellt när syskonen samlas. Igår möttes vi av en sprakande eldkorg på gården och marschaller som lös upp infarten. Välkomnande känsla! 


Lax, kyckling, potatisgratäng, sallader och såser...allt var supergott och alla blev mätta. Mammas hemgjorda ostkaka till efterrätt som alltid smakar såååå gott gjorde oss ännu mättare.... Under kvällen fördes många intressanta och trevliga diskussioner och vi sjöng dessutom allsång. Men vi sjöng inte lika bra som mammas SPF-kör. Ja, ja...det tar jag med en nypa salt. Mamma blev otorligt glad för sin present vilket var en riktig riktig lyckoträff. Kul att komma på något som hon verkligen vill ha!! En nöjd 75-åring!! Å David kunde dela ut sina jultidningar som han sålt så det swishades pengar hej vilt mellan våra konton...


Idag - söndag. Klistra in kort...jobba....repris av "Så mycket bättre"....promenad eller löpning...bandymatch.. Får se om vi lyckas klämma in allt eller om det gäller att ta fram prioriteringsverktyget. 


Ha en go söndag!


 

Pappa o jubilaren

 


Lotta, Anders och jag

 

Robin, Ella, Monica, Pelle

 

Kusiner spelar Otello

 

Mamma och pappa vid disken

Tårta oxå....är det kalas så är det...

   

Johanna fixade kortet!

 

Vacker mamma och vacker ljusstake...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards