Alla inlägg under januari 2014

Av Sofia - 22 januari 2014 19:18

...idag är det farmor Mai's födelsedag! Stort grattis på din dag från alla oss via cyber! Det har nog inte blivit så många utekalas genom åren för dig....då det nästan alltid är som kallast omkring denna tid.. Brrrrr! Men hoppas att vårt grattiskort kom fram så Posten skötte sig! Posten levererade ett försenat men mycket härligtkort till Elin idag. En födelsedagspresent av kusinerna Wetterholm i Sandsjö (o Monica och bror). Det blev sååå uppskattat ska ni veta! Presentkort på HM är ju verkligen hårdvaluta! Elin hälsar och tackar! 


Å jag är dödens trött. Ytterligare en natt med mycket lite sömn. Vaknar c a halv fyra och ligger klarvaken. Å tror jag kan lösa alla mina egna samt hela världens problem. Löser inte något kan jag meddela. De växer snarare... Trött av alla tankar och John Blund vägrar slösa bort mer sömnpulver på mig. Men jag har en kär vän i vardagsrummet. Pålitlig och stark och är en räddare när det blåser kallt och kylan dödar löparlust. Min brunte (inomhuscykel). Endorfinerna levererar åtminstone lite god energi så jag överlever kylan. Är det jag som är extra frusen...eller är det inte extrem kall kyla? Det är ju faktiskt "bara" 6 minus idag men fy.....


Nu dax för att hämta David från bandyn och sen blir det kvällsmat med kidzen framför TV'n. Mästerkocken och därefter Mia på Grötö. Ingen dålig TV-kväll - för en gångs skull. En handbollsmatch som är ganska meningslös går bort!!


Ha en fortsatt go kväll!!

Av Sofia - 21 januari 2014 20:15

Tänk att stekt ägg kan smaka så otroligt illa och hejdlöst gott...på samma dag.... This is the story!


Brukar gå ut och äta lunch 1--2 ggr per vecka. Oftast med kollega Cissi. Akropolis brukar det bli 95% av gångerna. Blir aldrig besviken, tröttnar aldrig på deras matsedel/meny även om vissa rätter kommer om. Å på senare tid har jag ju lärt mig och köpa lunchhäfte vilket betyder lunch för 70 kr gången. Det är det värt, en stunds avkoppling, se och heja på lite annat folk än den vanliga korridoren, bra mat i magen och framförallt en stunds avbrott från jobbet. Visst - det kostar men så länge det är så otroligt gott och det inte blir 5 ggr i veckan...det är ok. Tar nästan alltid fisk. Älskar det i alla former och man blir behagligt mätt och slipper paltkoma. 


Dagens lunch hör till undantaget. Skulle man välja fisk- och skaldjurspytt med stekt ägg eller sallad med inkokt lax, senapsdressing... Det blev pytt. Nu ska jag inte påstå att det var nåt "fel" på maten men redan när den kom in kände jag doften. Not good! Jag har den senaste tiden tappat matlusten för det mesta men det här gick bara inte ned. Förutom att räkorna t.ex var stenhårda och överlagade smakade fiskbitarna "fisk" på ett lessamt sätt. Å det kalla ägget över ska vi inte ens beskriva... Två gafflar fick jag i mig, sedan vände det sig i magen. Å min kollega åt inte mycket mer. Så det var inte "bara" jag. Nu hör jag i luften - sa du till? Nope! Det var så attans mycket folk och vi satt rätt inklämda så ingen kom och tog bort våra tallrikar. Men nästa gång vi går dit och ska beställ, då påtalar vi dagens fadäs. Vi är ju ändå stammisar. Salladen och efterrätten var hur som helst god.


Att sedan orka simma 2500 m efter jobbet är ju ett under i sig. Jag, Stella och David (+ var sin kompis) åkte och badade och det var en härlig stund, både för mig och barnen. Min nya badräkt var skön att simma i. Glad för detta inköp! Å efteråt hemma....stekt ägg! Ljuvlig är det och det får mig att minnas barndomens stekt-ägg-efter-simturer. En gång i veckan åkte mamma, jag och min kompis Susanne till Myresjö simhall och badade. Mamma simmade 1000 m vilket gjorde mig enormt imponerad på den tiden. Sus och jag lekte väl mest men jag minns att vi tävlade om hur länge vi kunde simma under vattnet.....


En äggig dag! Gott och ont! Mätt och trött! Godnatt!!

Av Sofia - 20 januari 2014 19:16

...på Willys. Det är inte så ofta jag får sällskap av tre små damer när jag ska handla. Jag klargjorde reglerna tydligt. INGET ska läggas ned i kassarna utan mitt godkännande och scanning. Det är så vansinnigt lätt att Johanna, Elin och Stella står det med nån grej (ost, choklad, jos etc.) o man nickar "ja" och sen läggs det i påsen utan att man scannat av det. Nej, det har inte hänt att jag fått kontroll OCH nåt inte har blivit scannat men jag är alltid lika svettig när jag får delavstämning (vilket jag får rätt ofta). Det är så otroligt lätt att under stressiga minuter väga bananer eller äpple, fixa dit klisteretiketten och glömma scanna. Eller så är det bara jag som fortfarande inte kommit in rutinen för denna typ av handling. Jag måste medge att jag nästan(!) hellre står i kö en liten stund och slipper fara omkring med scanningsapparaten. Ovan gör mig helt klart till tant - mosträvig till moderniteter.


Handlat blev det och eftersom lappen glömdes hemma (av Jois och/eller mig) blev hälften oinköpt. Mjölk, youghurt, bröd och Bregott finns hemma hursomhelst vilket tillhör nivån överlevnad. Sen hämta David på Skogsavllen efter bandyträning. Nej, ingen löprunda idag. Den ersattes av läxläsning och pannkaksstekning. David ska till Uptech i morgon med sin klass och han ska ha matsäck med sig. Det behöver inte vara drickyoghurt och Risifrutti så det får bli pannkakor och jag passar på att göra till oss alla.


En kall dag, en blåsig dag och det har varit kallt inombords hela dagen. Nästan kallare där än utomhus. Fick aldrig upp värmen under dagen och vintern har tydligen kommit för att stanna. En stund med gitarren och en gammal dansbandsdänga får liva upp vardagen.


Ha en fin kväll!!


 

Stella läser Pojken om Tigern, David förhörs på stavning och jag kollar var "FESTEN" för ungdomar i åk 6--9 verkligen äger rum.... Allt samtidigt...


Godnatt!!!

Av Sofia - 19 januari 2014 17:46

Nej, jag är ingen REA-människa. Jag får skygglappar och blir nästan blind i REA-tider. Jag har extremt svårt för att hitta nåt vettigt och dessutom är ju REOR ofta förknippat med mycket folk vilket tilltalar mig mycket lite. Att stå och rycka i samma galge och tränga sig fram bland överfulla snurrställningar......suck. Men, ibland händer det - man hittar och känner sig jätteduktig. Som om man verkligen gjort en vinst! Tänk så många REA-plagg som hängs in av folk utan att bli använda alternativt använda mycket lite... Å andra sidan känns det inte roligare att ha ordinarie-pris-kläder oanvända och undanhängda. Det finns ett sånt plagg hos mig och det gnager... En ljusbrun skinnjacka som var såååå snygg men....inte på mig.


Idag bar det iväg till A6 - ett ganska bra val med tanke på tidpunkt. Slutet av januari före barnbidragsutbetalning. Det är då Sverige är som fattigast. Det var lite folk. Den främsta anledningen var att Elin skulle ha ett skal/skydd till sin padda. Å det blev en massa annat oxå. Det är trevligt att läsa på kvittot att man har fått 3 bar byxor (ett par till Elin och två par till mig) för 399 kr. Ordinarie pris för 3 st var 1598 kr. Det kallar jag rabatt. Å när jag hade betalat sa jag till kassapersonalen "Hoppas du får din lön ändå"... Förmodligen tjänar affären på det trots billigheten. Men jeansen låg där så fint och snygga var de och så massa ex i min MIN storlek. Det händer ju knappast aldrig att 38-40 är kvar på REAN direkt.

 

Å så inhandlade jag en baddräkt - det var säkert 20 år sedan jag ägde nån. Men att simma länge i bikini - det är inte optimalt...Dagens bästa (och mest meningslösa) sak var ändå det Stella köpte för sina julpengar. En kudde med One Direction-motiv som dessutom lyste - inbyggd lampa. Mmmm, lycklig flicka kan jag meddela. 

 

Söndagkväll. Lite läxor har blivit gjorda - känns skönt inför veckan. En tuff jobbvecka igen väntar och kylan håller i sig. 

 

Ha en go kväll!!!

 

 

Gosig kudde!!

Av Sofia - 18 januari 2014 18:41

...för idag är det Per-Anders Petterssons 50-årsdag! Lördag den 18 januari och min bästa väns sambo och vår goda vän fyller 50 år!!!! Fatta!! Ett halvt sekel - tror knappt det är sant. Känns inte längesen jag skrev 40 år på grattiskortet...men visst - det har runnit en del vatten under broarna sen dess. För 10 år sedan var inte Stella född. Å inte Susanne o P-A's Tindra heller. Stort o hjärtligt grattis på din dag P-A! Hoppas dagen har varit härlig o att inte all smörgåstårta blir uppäten idag - den är som bekant godare dagen efter...

En härlig lördag. En kall men skön löparrunda på drygt 13 km. Mmm, låren var kalla o knallröda när jag kom hem. Fem minus o blåst - yes I'm impressed! Kung Bore - håll dig i skinnet, så lätt vinner du inte kampen mot mig!! Du gör inte de första sex km speciellt angenäma - jag blir stel i benen..men sen får blodet fart... Gott! Gott! Gott!


Städade huset och sen har jag suttit med gitarren en bra stund! Lisa Nilsson var på TV 4's morronprogram idag och hon har ju som bekant sjungit en hel del vackra sånger. "Var är du min vän" är en av de finaste och riktigt skön att spela och sjunga! Ikväll får jag helt enkelt tillägna den till födelsedagbarnet! Grattis Per-Anders!! Big hug!


Ha en fortsatt go lördagskväll!!!


Lisa Nilsson - en av mina stora favorit. Personlig röst som känns!!

Av Sofia - 17 januari 2014 17:24

Jag tog emot fredagen med stor glädje idag. Kände hur extremt trött jag var på morgonen. En vecka med ca 2 h flexplus varje dag, vilket i sig inte är häpnadsväckande mycket MEN i kombination med dålig nattsömn blir det inte bra. Kände mig som en klubbad säl när mobillarmet väckte mig och jag ogillade verkligen ljudet av cittran just då… Å när man kommit över värsta tröttheten och fått bort gruset i ögonen slår kylan och vinden hårt när man går utanför dörren. Suck! Glädjande nog är vi redan i den sista halvan av januari vilket betyder snart kortmånaden februari, därefter mars!!! Å det ÄR en vårmånad – säg inte emot.


Kan ändå summera veckan som bra. Jag har varit på mitt första centermöte och har en go känsla av att detta nya kapitel börjat och känns spännande! Jobbet har varit tufft MEN resultat har uppnåtts och procentuellt sett är fler problem lösta jämfört med de som uppkommit. Alltid glädjande! Jag lever! Det är inte alla som får den förmånen. En ung kvinna (som är bekant till mina vänner) dog förra helgen i cancer. Hon var 44 år! Ofattbara tanke att ryckas bort från familj och världen vi lever i. Varför? Jag har fortfarande min barndomsvän Sara bevarad i ljusa minnen inom mig. En bild av henne hänger vid min dator på jobbet och jag tittar ofta på henne och minns oss. Vår barndom, vår vänskap, vår hysteriska Carola-fans-tid! Förra veckan, 9 januari, var det exakt 2 år sedan hon somnade in efter en lång och oövervinnerlig kamp mot cancern.


Det finns så vansinnigt mycket att glädja sig åt. Idag åker David med NIF’s U16 till Åtvidaberg på en bandycup som varar hela helgen. Han är så upprymd och glad att ha blivit tillfrågad som målvaktsreserv trots att han VET att han kanske bara få sitta på bänken. Det är en fröjd att se och värmer inifrån. Vad gör det då att det kyler utifrån. Jag behöver faktiskt inte gå ut….mer än det nödvändiga – till bilen, till soptunnan….


Ha en underbar fredagskväll! Va rädda om varandra! Å tänk tanken ibland när det är tungt och mörkt – jag lever, jag finns, just jag får vara här!


 

Alltid älskad!Aldrig glömd!

Av Sofia - 16 januari 2014 18:21

Fantastisk dag! Känner mig stolt och duktig och inte ett dugg otillräcklig. Tre underbara ingredienser som saknas allt som oftast. Härligt att känna sån tillfredsställelse. Alla investeringarna gjorda under 2013 är intankade i modulen anläggningsreskontra och det stämde på öret. Oj, vilken tid det tog och det levererades några felmeddelande MEN nu är det löst och på vägen mot mitt mål har jag lärt mig mycket. Å att lära sig och förstå samband med investeringar, räntor och avskrivningar är ju en sak. Sedan ska man kunna systemet och vilka faktorer som påverkar vad. När detta går någorlunda hand i hand är man på god väg!!


Idag blev det torskrygg lindade med serranoskinka, kokt potatis med ost- och paprikakräm till lunch. Alltså – man smälter ju redan när man läser menyn. Å det var supergott. Detta förenat med en behaglit mättnadskänsla efter fisk. Det blir inte bättre än så. Det enda som inte var skönt på lunchen är att ta sig till och från Akropolis. Kallt och vinden kröp in under jackan…kommer åt överallt…  Tappade lusten att ta en löparrunda. Saknar löpningen när det gått några dagar men inte så pass att jag vill ut i snålblåsten…faktiskt. Jag siktar på ett varmt bad istället. Det är jag värd efter denna veckan. Tänder några ljus och sätter på ”I see fire” med Ed Sheeran. Ledmotivet till Hobbit 2. Helt underbar låt och jag är beroende….repeat…


Sedan blir det Patrik möter. Det brukar vara en rolig timme!!!


Av Sofia - 15 januari 2014 20:10

Jag har ofta frågor, Herre,
men så sällan har jag svar.
Jag står ofta vid ett vägskäl,
och jag tvekar vid mitt val.
Många gånger är jag ensam.
Mina frågor saknar ord.
Jag har ofta frågor, Herre,
men så sällan har jag svar.

Tänk om du är den som väntar
just i tvivlets ensamhet,
inte bara på min fråga,
men som väntar just på mig.
Tänk om du känt samma oro,
samma tveksamhet som jag.
Tänk om du är den som väntar
just i tvivlets ensamhet.

Det är nog, o Gud, att veta
att jag lever i din hand.
Kanske frågorna blir lösta,
kanske får de inget svar.
Det som ger mitt liv en mening
är att du, Gud, vill mitt väl.
Det är nog, o Gud, att veta
att jag lever i din hand. 


Text och musik Tore Littmarck 1969


Psalmen sjöngs i Barkeryds kyrka i söndags och jag älskar den. Både melodi och text!!




Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards