Alla inlägg under januari 2014

Av Sofia - 14 januari 2014 20:03

Taxin (jag skjutsade) var beställd till 06.15 och vi anlände till Brinell kl. 06.23 Rätt bra tajmat och Johanna hann med bussen och for med sin klass till Stockholm. En utflykt över dan - fram och tillbaka på de hala vägarna - ja, jag var inte särskilt positiv till tanken att ha henne på vägarna men det hör väl till när man är ängslig moder... De skulle bl.a till Moderna muséet och titta på en utställning. Kan ju vara mycket passande när man är estetelev och studerar bild och form.


Så det blev en mycket tidig start på min arbetsdag. Inte många själar i korridoren och jag fick äran att sätta på hur starkt kaffe jag ville.... ;) Å denna vecka är verkligen lite marathon - skulle kunna jobba 24/7 (dygnet runt) och ändå ha kvar att göra på fredag... Vissa saker måste vara klara på fredag inför färdigställande av bokslutet 2013.  Jag gillar tempo och när hjärncellerna får göra sitt yttersta men det krävs!!!! att nattsömnen är god vilket inte riktigt har varit fallet i några nätter. Not good!


Å så fick jag se min bror på lokalnyheterna.... Å det verkar bli så (beslut ännu inte taget) att E-huset på Brinell rivs. Hälsoproblem finns bland personal och inga ytterligare sådana tråkigheter ska tillkomma. Jag hoppas de styrande finner ut en bra lösning så eleverna får den utbildning de har rätt till. Eller förresten....det finns ju fler konstmuséum att besöka i Stockholm....förvisso en dyr lösning i längden..men de har nog riktigt roligt i huvudstan! 


Ha en go kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 13 januari 2014 22:19

Igår var jag på konsert. ABC-kören framförde ?Fri att tro? i Barkeryds kyrka. En fantastisk kväll. Att få avsluta dagen med en sådan underbar känsla i kroppen....det går nästan inte att beskriva! En värme som stannade kvar långt efter att kinderna hade blivit torra.... Stående ovationer och flera extranummer blev det innan folket gick hem. Melodierna ihop med underbara texter skapade magi! På lördag ska det spelas in på CD - jag köper!!

Goooo greeeeens!!! Nej nu menar jag inte Nässjö basket även om jag vill att de ska vinna varenda match o allt de kan. Nu menar jag ett "hållbart val". Ett grönt val, ett grönare val! Har varit på mitt första centergruppmöte. Mycket spännande och intressant!
Nu har jag bestämt mig! Mitt engagemang för små och stora frågor ska växa någonstans. Å bäst ska det grönska i centern. Ett hållbart val!! Valår i år - det blir ett spännande år!!

Godnatt och sov gott!!!

ABC-kören, längst till höger Carl Lösnitz som skrivit alla sånger!

Ett hållbart val!!!

ANNONS
Av Sofia - 12 januari 2014 15:50

Idag kom vintern (tillbaka) och idag längtar jag mer än någonsin till vår och värme. Längtar till fågelkvitter och lövsprickning, till stark vårsol som värmer i lä. Längtar till tussilago som ramar in löparvägen, längtar till vita mattor av sippor... Men än får jag gå med strumpor o skor, med vinterjacka och med vantar. Tids nog, tids nog..

Snart dax att bege mig till konsert i Barkeryds kyrka. Namnet på konserten är "Fri att tro" och min mamma är för detta tillfälle inbjuden till kören. Se bild för mer info. 
En stund av stillhet och av ro. Det får avsluta helgen - i morgon börjar en ny "oxvecka".

Ha en fortsatt skön söndag!!

Från Smålandstidningen tidigare i veckan!!

Av Sofia - 11 januari 2014 13:58

....idag är det ELINS födelsedag! Den 14:e i ordningen. Det är i sig ofattbart - vart tog åren vägen? Ingen aning när jag tänker tillbaka på det. 2 veckor över tiden gick jag. Det blev en milleniumbebis precis som jag ville. Annars var jag ju beräknad till den 27 dec 1999. Grattis finaste Elin, född 000111. Man får säga vad man vill om Facebook men man läser mycket fint där då och då... 


Såhär hade en av hennes vänner skrivit som "grattis" på FB idag.

Idag är det ingen vanlig dag för det är Elins födelsedag hurra hurra hurra! Grattis universums bästa Elin! 14 år?! Herre Jesus vad tiden går fort. Men det blir ju så när man har kul;) Oj oj oj vilka minnen vi har! Jag kommer aldrig någonsin glömma dessa minnen. Det känns som att det var igår vi satt och lekte med dina Bratz dockor. Eller när vi lekte med Barbie hemma hos mig och jag råkade svälja tummen på barbien xD kommer du ihåg?;D
Elin, du är nog den som känner mig. Både innanpå och utanpå. Vet du? Jag tror faktiskt att vi är mer systrar en bästa vänner.
Du finns ALLTID där för en! Jag älskar dig så hääääääääääääääääääääääääääär mycket så det är obeskrivligt. Hoppas du får en super bra födelsedag med mycket tårta och paket.!

 

Man blir rörd till tårar när man läser sånt som moder! 

 

Har precis haft kaffekalas med mor- och farföräldrar och Elin har blivit firad och grattad. En trevlig stund med Elsies-frallor och mammas underbara kladdkaka + hallon. Nu ska vi snart åka till $Store i Eksjö och innan dess ska vi starta upp en av våra bilar (som inte gick igång när jag skulle hämta den på stan på morgonen). Ja, ja - det blir nog till att köpa ett nytt batteri. Bara vi nu inte fått P-böter.....

 

Ikväll blir det Kina-mat enligt önskan av 14-åringen! Gott, gott, gott!!

 

Ha en fortsatt underbar lördag!!

 

 

Elin 1 år

 

Gomorron trötter!

 

Gott att fylla på en lördag!

 

Morfar Kenneth, farmor Mai, pappa Ulf och katten Whiskey som ska in bakom pianot...

 

Bror David och syster Johanna

 

Mamma Sofia, farfar Åke, mormor Gunilla

 

En glad Elin!

 


Av Sofia - 10 januari 2014 21:31

Den värsta eller ska jag säga den mesta!!! dagen på året..... Idag stängde det "kommunala ekonomiska året" och det var MYCKET som skulle bli färdigt. Det gällde verkligen att ha alla hjärnceller på topp o det mesta blev nog rätt.. 

En räksallad vid datorn och några timmar senare avslutades dagen med Afterwork på Mezza. Mycket gott med buffé o en kall öl. Så gott att varva ned o släppa siffror siffror siffror...

Maken for till Skogsvallen för att kolla NIF spöa Tjust med 6-2. Jag hade ingen (faktiskt) lust att frysa i två timmar - nej, jag var inte klädd för bandy! Jag gick hem o halkade in på Högland och tjötade en timme med goa vänner/kollegor. Sedan gick jag hem i vinterkvällen och summerar veckan som gick.... BRA!!!!

Nu avslutas kvällen med repris av gårdagens avsnitt av Patrik möter. Åh vad jag gillar dessa program.

God natt!!!

Ps. För 14 år sen var jag gravid...två veckor över tiden med barn nr 2.... I morgon är det Elins födelsedag!

Av Sofia - 9 januari 2014 18:39

Det har varit mycke 5:2 dieter i höst. Ät "normalt" i fem dagar och frossa i två eller är det fasta i fem och ät lagom i två. Eller ät ingenting i två och ät som vanligt i fem... Jag har inte en aning och ärligt OCH bokstavligt talat skiter jag i vilket. Är så extremt trött på dieter överhuvudtaget och min personliga uppfattning är väl mer - lagom av allt och rör på dig (faktiskt så mycket du kan) så är det nog lagom bra. Att förbjuda sig ditten och datten tror jag för många kan leda till att frestelsen blir ännu större. Alltså - för vissa! Dieter som 5:2, GI eller LCHF kan säkert funka för  vissa men för några går det istället till absurdum. Att utesluta ALLA kolhydrater ALLTID - hur reagerar kroppen då....i tid och längd? Koströn är omdebatterade överallt och nu efter jul är det ännu mer på tapeten. "Förlora dina julkilo" bla. bla. bla. Nu är gymmen mer välbesökta än någonsin... Nyårslöften ligger täta i luften - nu ska jag börja - nu ska jag ta tag i livet....


Själv har jag tappat 3 kg på senaste månaden (alltså under jul och nyår). Helt ofrivilligt. Gränsen mellan smal och frisk till mager är hårfin om man är 179 cm och tränar som jag gör. Å jag har inte tränat mer än vanligt men aptiten är inte som den ska. Julchokladen som jag annars brukar ha lite svårt för att låta bli, har "vuxit" i munnen och för det mesta har inget varit särskilt gott. Olika bekymmer, oro och tankeproblem har nog tagit mer energi än vad som kommit in och till slut är det ju ändå ekvationen som ska gå ihop. Plus och minus - in och ut - SUMMA!!!


Å så kom den igen, på radion... Den där avskyvärda låten "Wrecking ball" med Miley Cyrus. Jag stänger av ljudet av min dator så fort jag hör den, när den dyker upp i bilstereon byter jag kanal.... Jag kan inte med den. Gillar inte melodin, gillar inte låten och möjligen möjligen kan det vara sångerskan. High school musical flickan som förmodligen tycker hon är lite för käck och måste klä av sig för att locka nya lyssnare och bli hippare.... Sorgligt. Å visst...denna video har drygt 428 miljoner visningar på Youtube. Den är sensuell förvisso men, suck... Sorry Miley, du imponerar inte på mina tonårstjejer... Tack och lov! 


Å nu känner jag liksom på mig att ni genast går in och kollar hennes video men då ska jag ge er ett tips. Kolla istället på Bart Bakers parodi på denna låt och lyssna på texten. Helt underbar! Faktum är att denna video har drygt 24 mille visningar...


Ps. Jag är visst surtant idag - titta på kortet nedan. Ena toan på vår arbetsplats. Vem f-n lämnar en tom toarulle utan att orka byta? Jag kan SVÄRA på att det INTE är en av brudarna i korridoren....utan att ha alltför mycket fördomar...


 

Av Sofia - 8 januari 2014 19:09

Sitter och reflekterar över dagen (har en kvart på mig innan jag ska hämta David från bandy). Efter en dag med inslag av hopplöshet (problempåstötning betr. ett visst datorsystem) kan jag ändå sammanfatta dagen som mycket bra. Det gäller att hitta fler plus än minus. Har fått in underlag till vissa bokföringar som måste ske med det snaraste - mycket bra! Sen hittade jag väl inte så mycket mer positivt betr. arbetsdagen mer än en otroligt god firre på Akropolis med räk- och laxröra med trevligt sällskap!


Kommer hem och finner en glad Elin. Hon har äntligen fått sin PADDA. En nässjöbutik fick leverera vilket känns ännu bättre. Nu har hon inga sysselsättningsproblem (hon måste dock ut och gå en promenad om dagen och lämna bevis i form av foto med mobilen). Idag är dock ett undantag - regn!!!!!!!!! Men det hindrade då inte mig från att ge mig ut. Å jag kan utan överdrift skriva att det var en av de absolut skönaste rundorna trots att halva rundan var öööösregnig. Blöt! Men den rundan rensade skallen. Nu är jag laddad inför morgondagens nya utmaningar. Att lösa dagens inslag av hopplöshet.


Å medan jag springer funderar jag på om t.ex hockeyspelaren Daniel Alfredsson är ute och kutar precis som jag. Tränar de på det viset de där stjärnorna? Inte för att han kanske behöver springa i ösregn och tre plusgrader men ändå? Tycker det är smått fantastiskt att han fick hänga på till OS trots att han är så "gammal". Blir det femte OS för honom? Inte illa men så är han ju Frölunda-indian från början:) Inte konstigt att det går bra då. Å från Höglandet kommer (ursprunligen) tre världsstjärnor som är med i truppen. Erik Karlsson, Johan Franzén och Niklas Hjalmarsson - det ska bli spännande att följa! Det måste ju ändå vara det "finaste" man kan få vara med om - att representera sitt land i den sport man utövar! OS-febern har börjat, vissa älskar och vissa hatar... Jag tillhör den första skaran! Å vi ska ju såklart få massor med guld i #Sotji2014


Nähä, nu ska jag hämta David. Bandy till OS? Tja, vem vet.... Om fyra, åtta år... David kanske får vara med 4--5 ggr. Det gäller att sikta mot himlen för att nå till trädtropparna...


Ha en fin kväll!!!

Av Sofia - 7 januari 2014 19:37

Det är som att suga på en karamell.. Jag njuter varje gång jag öppnar boken. Historien i sig är som en lång ganska osammanhängande dröm.....oj, dödade jag någon? Måste gömma liket.... Nämen, stod det en elefant där? Å så fixade jag till lite kärnvapen.....bara sådär... Alla som sett filmen och/eller läst boken vet att jag pratar om? 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann. Minns inte när jag läste något och faktiskt låg och skrattade högt. Det bästa är ändå inte storyn, faktiskt. Det är språket - sättet den är skriven på. Helt fantastiskt rolig och bra svenska. Det är, till skillnad från så många andra, oerhört stimulerande att läsa sidorna, allt flyter på. 

Å min mor rådde mig att läsa boken före att se filmen. Annars kunde det bli lite rörigt.. Så kanske kanske man kan uppleva boken oxå men för mig är det mer en dröm och bitvis en oerhört rolig sådan... Ser fram emot filmen och inom kort kan jag se den - karamellen är snart slut!!

Sitter o väntar på en Margereta, en Hawaii o en Adonis. Varför smakar pizza så extra gott när man har simmat? Det var längesen jag var i vattnet o varje gång jag är där o kroppens krafter för mig framåt undrar jag... Varför är jag inte här oftare??

Ha en fortsatt go kväll!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se