Alla inlägg under mars 2014

Av Sofia - 7 mars 2014 19:01

Fredag eftermiddag! Sitter i köket och pustar ut…. Har precis fyllt bagaget på bilen med ”skräp” som i morgon ska slängas. Mycket av det var en gång sånt man tyckte va fint.... Andra saker har man fått (och hade aldrig köpt själv) o kanske ställt undan..... Vi ställer det i förrådet så länge...som om man någonsin skulle ta fram det igen... Ju större källare/förråd - desto mer samlar man på sig. Bra att ha. Ingenting får man ta med sig från jordelivet... Men man kanske skulle tro annorlunda om man besökte folks gömmor. Stod o höll i Toarpskronan länge, länge...men nej, den får vara kvar. Den placeras i ett annat förråd någon annanstans....lilla ekorren hade inte hjärta att slänga....


Kanske skulle kanske ha engagerat mig ytterligare lite mer och besökt Röda Korset eller nån annan loppis för sakerna men även jag har en gräns. En orkesgräns! Gamla CD-skivor som jag inte längre finner något värde i… Om någon nu av någon anledning vill kolla om det kan vara något (och inte har upptäckt Spotify) så ses vi på Boda-tippen på förmiddagen i morron. Ni kan få rubbet. Å massa kokböcker…och gamla krukor, julgruppskrukor - den ena fulare än den andra. Sparade uti-fall-att…jag möjligen någon gång får plötslig lust att fixa ett eget arrangemang med mossa, hyacinter och julstjärnor… Troligen inte. Några kassar med uttjänta kläder och skor. Sånt som är för dåligt för att lämna till klädinsamling.


Var lite sugen på A-lagets sista kvalmatch i bandy för kvällen och David skulle egentligen varit bollkalle men hoppade det. Han, jag och Johanna - ensamma med lite god mat och Let’s dance. Skönt att ha några av barnen hemma. Fundrar på hur det känns när barnen är så stora så de nästan aldrig är hemma/utflugna för gott. Nu tycker man att man aldrig riktigt hinner med det man vill….hur mycket tid får man då? Ska jag se på levande exempel känns det ju som att mor och far stundom går in i väggen av alla uppdrag, boule, kör, ved….. Pigga pensionärer. Man vänjer sig nog gradvis förstås… Tid är dyrbart men kan säkert för många vara en plåga..att slå ihjäl.


Ha en fortsatt go fredagskväll så möts vi på tippen i morron då!!!


 

Toarpskronan med tillbehör....jodå, det finns en jul-uppsättning oxå.......

ANNONS
Av Sofia - 6 mars 2014 19:46

Ett piano kan väga mellan 200 till 350 kg…. Det är tunga toner. Otympliga pjäser är det och det finns ju en baktanke med annonstexten ”bortskänkes mot avhämtning”… Mina bröder har burit min tvättmaskin (en gång i tiden) ett antal gånger och det var också en tung klump…så denna gång tänkte jag att de skulle få slippa att agera flytthjälp. Idag har i varje fall pianoflytten löst sig – tydligen någon i Nässjö som specialiserat sig på just denna typen av flytt och de var villiga att hjälpa till mot en penning. Å har jag nu ett piano – dessutom ett otroligt vackert exemplar – vill jag ju fortsätta med att ha det.


Arbetsdagen har varit bra. Fått mycket gjort (lite flow) och dessutom fick en synnerligt god fisk bryta av dagen och magen blev mätt. Underbara Akropolis - blir aldrig trött på er! Nu äter jag ju inte ute varje dag...mitt 10-häfte har räckt ett bra tag.... Bra för min plånbok! Lunchen gav en bra energigrund till nyss avklarad löparrunda. Klarade av mördarbacken idag utan att stanna - backen upp mot Nässjös golfbana (bakvägen). Det är ett kraftprov kan jag säga och JA, jag vilade när jag kom upp till parkeringen........ Mycket vårluft och både orken, benen och magen var med mig – det är tre faktorer som oftast fungerar bra tillsammans men inte alltid….. Det är nästan så man skulle vilja starta i Slottskogen i Gbg den 17 maj….men nej, det är lite mycket annat som händer framöver så kanske…till nästa år. Har ju tre fina medaljer hemma – det får gärna bli fler!


I kväll blir det inte mycket mer på programmet. Kanske man skulle skriva lite på Ullareds-listan till på måndag. Har inte varit där sedan 1998 och  det har, enligt andras utsagor, ändrat sig en hel del så det gäller nog att vara fokuserad. Önskar mig ”ingen kö” och inte knökafullt med folk. En kollega till mig var där med sin dotter i går. Dottern frågade när det var på hemväg: -Hur mycket har vi tjänat på det vi handlat….? Mamma svarar: -Vi har inte tjänat nåt, vi har handlat för flera tusen….. :)


Ha en fortsatt god kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 5 mars 2014 21:04

Rubriken sammanfattar dagen med tre ord. Hela jobbardagen har gått åt till att stämma av till och med februari's drift 2014 jämfört med 2013 i Nässjö kommuns fastigheter. Å innan man har fått ut en bra avstämningslista i det "nya ekonomisystmet" har det ju tagit en stund. När man till slut kommer till avstämningen är det ju riktigt roligt. Man märker att det har varit varmare i år än förra året vid samma tidpunkt. Glädjande siffor för el, fjärrvärme och pellets (oljan har oxå sjunkit i förbrukning och kostnad men det beror mest på att vi tack-o-lov avvecklar oljan och byter ut mot mer miljövänliga alternativ. En snabb promenad på lunchen gjorde hjärnan frisk och fin. Vårdoft en bra stund. Det är så underbart!!!


Tog ledigt från tre (barnen har haft studiedag) och hämtade Stella och David + en kompis till dem var. Mot simhallen. Idag var jag som ett spjut i vattnet. Simmade så jag blev svett (jo man kan bli det i vattnet). Första halvtimmen gick det fort och lätt utan för mycket folk och folk som ligger bredvid varandra och snackar... Prata kan man väl göra utanför bassängen?? Sedan hade jag ju bespetsat mig på ett bubbel-massage-dopp i relaxen men icke. Ett litet barn hade "käkits" som Johanna sa när hon var liten så de hårdklorerade och skulle rena vattnet under några timmar. (Jag fick ett bubbel tillgodo till nästa gång - bra service!!!!). 


Hem och därefter upp till bandykval i Stinsen Arena. Kommunen anordnade för anställda dagen till ära och vi var många som slöt upp i klubbstugan för att lyssna på A-lagets tränare Bandy-Putte och även motståndaren Tillberga's tränare. Trevligt och till det blev det go-fika. Stella hade jag fått lov att ta med mig, trots att hon inte tjänar kommunen. Jag ville inte lämna henne hemma hela kvällen. Matchens första halvlek var suveränt bra. 4-1 till NIF och stämningen var hög. I andra halvlek tjatade Stella hål i huvudet och ville åka hem. Hon frös och ville hem. Lite surt att lämna en spännande match men de vann 4-3 och det hade varit tight och mycket spännande!! Fortfarande har NIF chansen att få spela i elitserien nästa säsong - hoppet lever! Heja di blåe!!


Godnatt!!!!!

Av Sofia - 4 mars 2014 20:48

Idag vill jag belysa en "ledare" skriven av Gunilla Hjelm, förbundsordförande för Centerkvinnorna, i senaste numret av Smålandsbygdens tidning. Viktigt viktigt och riktigt bra ord!!! Hon skriver hur viktigt det är för individen att vara ekonomiskt självständig. "Ekonomisk självständighet är ovärderlig, både vad gäller individens frihet och långsiktig hållbarhet för samhället." Ett av de fyra nationella jämställdhetsmålen som fastslagits av regering och riksdag men än är vi inte i hamn. "Kvinnor tar ut mer än tre fjärdedelar av föräldraförsäkringen, jobbar deltid, tappar i löneutveckling, har lägre pension och är fortfarande alltför ofta beroende av att det i familjen finns någon annan som dra in pengar".


För mig är det så självklart att vi ska ha lika lön för lika arbete. Så ser det inte ut i verkligheten. Vi kvinnor tjänar 85 kr på varje 100-lapp som männen tjänar. Som Gunilla skriver. "I praktiken betyder det att din mamma, din syster, din fru, din dotter - eller du själv - i genomsnitt har 4400 kr mindre i plånboken per månad än din pappa, bror, man, pojkvän eller son. På ett arbetsliv blir det 3 000 000 kr."


Personligen tycker jag det är sorgligt att det ska behövas en jämställdhetsbonus betr. föräldarpenningen. Allt skulle lösas sig naturligt om vi kvinnor tjänade lika mycket som männen. Kvinnor som vill vara hemma när barnet är som minst borde får vara det UTAN att halka efter i varken lön eller pensionspoäng. Samhället behöver barn! Alla i vårt samhälle borde inse det!

Men jämställdhetsbonus har visat sig är ett bra redskap för att jämna ut klyftan så fine med den! Jag har en jobbarkompis som har räknat ut att de förlorar 15 000 kr om året för att han inte tar ut mer av föräldrardagarna. Kvinnan i det huset VILL vara hemma längre! Alla måste få välja!!! 


Å så min högst personliga fundering. Den dagen vi män och kvinnor kan leva jämlika och ”bredvid” varandra MED våra olikheter – då är jag nöjd. Jag hoppas fortfarande att det ska ske. Att kvinnor inte ska halka efter lönemässigt för att hon gör samhället och familjen en tjänst och vilja stanna hemma ett år I STRÄCK med barnet, att hon inte ska få sämre pension för att hon tar det större ansvaret EN TID i hemmet…. När den dagen kommer behövs ingen jämställdhetsbonus. Jag önskar vi kunde slippa säga ”hen” för att bevisa vår ståndpunkt (för vissa använder det av den anledningen) att vi ska slippa klä våra pojkar i rosa (om de inte vill) och klippa av flätorna på tjejerna och klä dem i mörkgrönt och mörkblått (om de inte vill) bara för att bevisa vad vi själva står i jämställdhetsfrågan. Den dagen den duktiga och stillsamma flickan inte sätts ihop med den stökiga pojken i skolan för att ”lugna” ner honom och hålla reda på hans penna (om hon inte vill) – då är jag nöjd. Den dagen korridorens välavlönade herrar själv kan fixa fram tydliga fakturaunderlag enligt reglementet till den stressade lägre avlönade administratören är jag nöjd (hon – det är oftast en hon – ska inte behöva leta uppgifter…) Så länge man kan snacka för sig klarar man sig alltid och har alltid på något sätt funkat.... Det gäller både duktig och stillsam flicka tillika stökig pojke…. Är man tyst händer inget….. Den dagen den duktiga och stillsamma flickan/kvinnan får prata och säga sitt UTAN att bli kallad bitch eller PMS-tant – då kommer jag garanterat bli ännu nöjdare….


Ha en härlig kväll ni killar, tjejer, män och kvinnor!!!

Av Sofia - 3 mars 2014 21:36

Att skriva om min dag är som att knyta ihop säcken. Jag är egentligen alldeles för trött men efter många timmar på benen är det mentalt skönt att få avsluta med några rader!!!


Nyss hemkommen från gruppmöte Centern. En gång i månaden (måndag) sitter vi från kl. 18--21 och går igenom och diskuterar viktiga frågor. Därutöver någon form av föreläsning/något intressant tema. I kväll fick vi veta mer om demenssjukdomar och demensjukvård. Vi hade besök av en områdeschef för särskilt boende samt en demenssjuksköterska i Nässjö kommun. Mycket intressant och det kändes som om den tid vi hade till förfogande hade kunnat utökas. Intresset var stort och frågorna många. Vi fick rådet med oss hem att hålla hjärnan igång - t.ex korsord, sudoko samt att motionera. Betr. motionen är jag hemma och när det gäller hjärngympa får jag godkänna Wordfeud som gymnastik för de grå. Huruvida det verkligen bromsar en begynnande demens är väl oklart men det gäller att försöka.... En god fika avslutade det gröna mötet och det smakade MER än gott. Det kändes som jag skulle kunna ätit en hel gris.....


En lång arbetsdag är avslutad. En otroligt späckad dag där det inte varit en lugn stund... På grund av många faktorer som jag själv inte kan påverka har jag haft lite tidspress och det känns rätt skönt när CHECK - jag blev klar. Sen gnager det ständigt dåliga samvetet lite extra när arbetsdagen startar kl sju och håller på till kl sex med ett avbrott för lunch med himmelsk fisk och kall räksås.... I morgon får jag kompensera missad tid med barnen och på onsdag när de har studiedag ska jag sluta tidigare för att åka till simhallen. Mor har lovat!!


Nu återstår inget mer än tandborstning och kudden!!


Godnatt mina läsare!!

Av Sofia - 2 mars 2014 19:22

Söndag. Den första i månaden mars. Innebär Vasalopp. Beundrar de som åker dessa många mil – en fantastisk prestation. Frågan är vilken prestation som smäller högst? Vinnaren av loppet eller den farbror (reportaget i Smålandstidningen i veckan) som genomförde sitt 56:e Vasalopp – 82 år gammal…. Det är nästan overkligt bra. Där ligger man i lä. Min far började åka vid 68 års ålder…han åkte tre år på raken vilket jag är oerhört stolt över. Härliga minnen för honom!! Just idag var det väl inte de bästa förutsättningarna när man tänker underlag – får hoppas att de inte var för eländigt. Å han som vann…ja, jag berör det inte så mycket men grattis!!!! då Norge!!


En bra söndag är snart till ända. Mysfika med Stella och David på stan. Det var David som frågade ”om vi inte kunde hitta på nåt - fika typ....” och då smälte jag ju snabbt. Jag festade till det med en Mini-semla vilket är precis lagom för min smak. Å jag var värd det efter 13 km underbar löpning på förmiddagen (målet för veckan uppnått – 3 löparrundor = 36 km). Å gott folk – även om man inte har kutat så kan man vara värd en semla!! Sedan tog vi en tur på Rusta och Jysk – Nässjös söndagsnöje när det gäller shopping. Bra affärer med brett sortiment. Bra och billiga städgrejor hittade jag bl.a på Rusta. När jag velat fram-och-tillbaka mellan skurhinkar och moppar sa Stella: - Du gillar att städa du mamma!! Ha, ha – inte alltid men det måste ju ändå göras. Å det är helt klart mer inspirerande med bra attiraljer.


En sväng på jobbet hann jag också med. Stella fick följa med och faktiskt hjälpa till. I morgon är det första arbetsdagen denna månaden vilket betyder stora hyreskörningen. Eftersom morgondagen är tämligen späckad med möte och annat så kändes det befriande skönt att göra den idag. Å min hjälpreda fick sticka i avierna i kuvert och klistra igen dem. Mutpeng och lite smågodis som tack för hjälpen. Jösses, barnarbete….ja, säg det inte till någon....men Stella tyckte det var mycket roligt!! Därefter hade hon fullt sjå med skrivmaskinen på rummet. En grej hon aldrig hade sett förr...och själv har jag aldrig använt den..... 


Söndagskväll och lite soffhäng innan ny arbetsvecka! Ha en fortsatt fin kväll!

 

Thimonsbesök!

Av Sofia - 1 mars 2014 18:19

1 mars. En dag att fira! Vårens första dag (enligt kalendern) oberoende av vädret utanför fönstret. Efter en lång vinter med mörker, kyla och is träder vi nu äntligen in i en vårmånad och oavsett kommande bakslag (man vet ju att de kommer) känns det gott!
Idag har jag gjort en utflykt till de mörka skogarna.

Det var kolossalt dimmigt hela vägen men allt glas lyste upp vägen så jag hittade fram. Det gnistrade och blänkte utmed vägkanten och det är väl så i glasriket! Orrefors och Kosta var mitt mål och det var åååååår sedan jag besökte detta ställe. Det fanns en tid då jag samlade på miniatyrer av konstnärsglas och har en mängd i bokhyllan. Glas är vackert och glas är konst. Det är en fröjd att gå omkring o titta på allt. Gillar dock inte allt, skulle inte kunna tänka mig att köpa ett tre dm högt läppstift och nagellack av glas.... Inte alls min smak!

Något jag däremot aldrig har samlat på, vilket jag har ångrat många gånger, är fina vinglas av kristall. Mina bröder har härliga uppsättningar av Line och Chataeu vilka båda är otroligt vackra. Inget fel att dricka vin i IKEA-glas - det är ju insidan som räknas ; )...

Men nu vid 43 års ålder slog jag till. Glas från ittala har jag länge varit svag för och idag fick man 20% rabatt på allt i deras butik. Hela bilresan o lite till intjänad!!! Nu ska vinet hädanefter drickas i kristall. Å kanske mjölken oxå så vi nyttjar dem fullt ut!

Så skål första mars! Skål för våren!! Med äkta kristall!

Ha en härlig lördag!! 

Skål!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se