Alla inlägg under april 2014

Av Sofia - 22 april 2014 17:53

Äntligen! Så bra! En bra debatt som synliggörs! Idag när jag fick tidningen och börjar läsa blev jag glad. En artikelserie som ska visa var Hallpressen står och att nu får det vara nog med smygrasism kring fikaborden.  ”Ett ställningstagande – ett Sverige präglat av mångfald och respekt för människors lika värde”.


Man behöver inte göra storverk – men alla kan göra något. Orden – hela artikeln gick rakt in i mitt hjärta och det som ibland kan vara så svårt att förmedla var med ens så självklart. Att göra något! Säg ifrån vid fikabordet när nån skämtar eller drar haranger och historier utan grund med rasistiska vibbar. Det där känner man rätt väl. Vi behöver inte, som det stod i tidningen, gå ut och manifestera – alla är inte bekväma med det.


”Graden av antinazism avgörs inte av hur högljudd protesten är. Övertygelsen bärs inte av formen på motståndet. Men oavsett vilken skepnad din protest tar sig måste den komma inifrån. Ur en känsla av att det räcker nu, av att rasism och nazism har fått precis så mycket utrymme i samhället som du tänker tolerera – nu ska det vända. Ur en övertygelse om att allt hänger ihop, om att du om du ska hävda alls lika värde måste kämpa lika brinnande mot rasism, homofobi, islamofobi och antifeminism eftersom alla dess utväxter frodas på samma ruttna träd”.


Var står du? Några tänkvärda rader från reportaget idag. Läs allt – det är en vänlig uppmaning!  Hämta gärna dessutom en knapp med texten ”Alla får plats” på någon av redaktionerna och våga stå upp för allas rätt i samhället. Det är att göra något! Alla får plats!!


Ha en fortsatt fin tisdagskväll - alla!!!


     

ANNONS
Av Sofia - 21 april 2014 14:54

Fint väder och man vill ut. Kände för att hitta på någonting annorlunda. Promenadskorna på och tog bilen till Almesåkra. Bestämde mig för att gå en bit på Höglandsleden och cirka 12--13 km som jag brukar. När jag kom åter efter drygt 2 h tittade jag på Runkeeper'n och resultatet 10,27 km. Antingen har jag gått väldigt sakta (vilket jag inte gjorde) eller så har jag gått mycket upp och ned vilket stämmer bättre överens med sanningen. Oj, vilka stigningar och tvärtom när man skulle tillbaka. 


Balsam för själen. Vårtider när allt det gröna börja anans. Före den stora explosionen av grönt som snart är här. Solen var otroligt varm och inga vindar nådde mig i skogen. Å det var fler som ville knata på leden. Mötte många personer och små gäng som var ute för att lufta sig. Såg så många vackra vårblommor och ångrade djupt att jag inte tog stora kameran med. Den är å andra sidan tyngre än mobilen.


Jag har gått från Vikskvarn en gång - ända till Sävsjö och vidare till Torset. På skylten stod det 22,5 km men det är väl nån typ av fågelväg så sträckan är väl närmre 3 mil... Ja, ja - hur som helst det får jag ta en annan dag och får hänga på en skön och bra ryggsäck inkl. mat och dryck.


Ikväll går jag o kollar på Stellas fotbollsträning. I morgon är det jobb efter många härligt ljuvliga lediga dagar. En fin och bra påsk! Påskpyntet har åkt ned i sin låda och kyklingarna får vila till nästa år. 


Ha en fortsatt fin Annandag Påsk!


 

Sippor och annat....

       


 

Padda eller groda?

Snart är allt i full blom.

   

Tittar min inåt skogen ser man både det ena...

 

...och det andra....

 

Upp och ned

 

Vid Vikskvarn

 

ANNONS
Av Sofia - 20 april 2014 17:06

En sån underbar dag. Efter en hektisk tid är det så otorligt skönt att ha en dag när det inte finns något på programmet. Dessutom när dagen erbjuder slösande sol, kan det bli bättre. Lägg till en skön löparrunda (en helt ny sträckning) så är det perfekt. Däremot märkte jag att jag inte var förberedd och van vid denna värme. Jag måste vara extra känslig. Minns en gång för några år sedan då första värmen kom för löparsäsongen. Sprang till Fredriksdal å vände (16 km) och rundan gick bra. När jag kom hem började dock må illa och jag blev liggandes hela kvällen. Vi skulle ha vänner på grill och jag kunde aldrig vara med... När kroppen sedan vänjer sig vid högre temperaturer blir det lättare att hantera graderna. Jag kunde ju faktiskt springa i Turkiet - på morgonen förvisso men det var ju ändå 27--28 grader.


Har spelat massor av gitarr idag oxå. Det var ett tag sen jag satt och sjöng. Det har ju varit lite annat och många andra måsten har gått före. Helt otroligt gott att spela låt efter låt. Vad vore jag utan min gitarr. Gitarrlös förstås och många goa stunder fattigare. 


Å det är bra när man har lagat mat till gäster (o alldeles för mycket mat desstuom). Resterna från igår var jättegoda idag och jag kan nog snart backa en gång till. Förutom löparrundan blev det ytterligare en eftermiddagspromenad i solen. Man vill ju bara inte gå in... Tur att man har lite kvällsol på balkongen.


Ha en fin påskdagskväll!!


Ps. Å det där är med grillförbud enligt stadgarna - jag ska gå med i styrelsen och jobba för att gasolgrillar blir tillåtna... Vi lever väl inte på 20-talet längre!!!


 

Av Sofia - 19 april 2014 14:46

Vissa vänner träffar man inte så ofta. Men när man väl träffar dem känns det precis som förr. Helt otroligt när nästan nio år har gått. Idag bjöd jag Camilla och Susanne på påsklunch. Så roligt och så många trevliga samtal. Mycket har hänt i våra liv sedan sist och nästa gång far Sus och jag till Linköping för att prata mer.. Tack fina för härligt nymalet kaffe och choklad samt en himla fin skål som en viss Ernst designat. Passar perfekt till godiset med texten "Här sitter jag och känner in rummet".... 


Å det var en underbar upplevelse att sätta sig i 39 gradigt vatten igår när uteluften var kylig. Hade jag haft möjligheten hade jag satt en tunna utanför balkongen. Är nog inte tillåtet enligt HSB-stadgarna men men... En mycket trevlig grillafton i Solvik blev det och det var väl bara hemfärden som inte var så kul. Det är MYCKET mörkt kl. 23-tiden i april. Fick aldrig på baklyset heller så jag vågade inte ta stora vägen, körde genom skogen. Där finns många vilda djur och de blev vildare och vildare ju längre in i skogen jag kom. Ett litet ynkligt cykellyse är inte mycket till lyse då, kan jag säga. Jag kom hur som helst hem välbehållen och kröp upp i min säng och somnade som en stock.


Ha en fortsatt fin påskafton!


 

Gårdagskvällens grill

 

Susanne, Camilla och Tindra

 

Jag och Tindra

 

Sallad med lax- och skinkrullar, ägg och sparris samt Västerbottenpaj

  

Påsklunch

 

Ett tjusigt "påskägg"...

 

Gott kaffe och choklad fick jag av Camilla.

 

I bästa Ernst-stil.... Tack Susanne!

Av Sofia - 18 april 2014 16:01

Känner inte av att fredagen är lång. Den går som alla sköna lediga dagar i ett huj. En skön morgon. Alla sängar var befolkade och samtliga sov när jag gick ut på långpromenad. Frukost till alla och sedan gjorde jag en Västerbottenpaj till morgondagens tillställning..... Förbereda och planera är min lycka!


Det finns fördelar och det finns nackdelar med att utrymmet här inte är detsamma som i ett stort hus. Var och en kan inte samtidigt pysa in i varsitt krypin. Å Stella som här verkligen har ett eget krypin, hon kryper in i andras oxå... Fördelen är att vi umgås på ett lite annorlunda vis. I går satt hela gänget i världens bästa soffa. En bäddsoffa och när man bäddar ut den blir den en gigantisk divan. Helt AWESOME. Det är bara mamman som inte får plats. Å faktum är att halvligga i fåtöljen eller ligga på den mjuka nya luddiga mattan är inte heller helt fel. Igår såg vi Hangover (å på tal om mjuk matta såg jag väl kanske inte riktigt 100%). Inte kanske den bästa av barnfilmer men Stella slocknade hyfsat fort mellan Elin och Johanna. Helt underbar film och tilläggas kan att det finns både en två och trea. 


Å så hade vi några härliga timmar i Torset i går eftermiddag. God påskmat och därefter en sån himla god tårta som mor hade bakat. Min bror Anders, Lotta och deras Simon kom lagom till kaffet - alltid lika mysigt att träffa dem, bara sådär. Elin flätade fiskbensflätor på Johanna och Stella och jag VILL lära mig oxå...


Har sagt adjö till barnen för en vecka. Tomt inombords men jag vet att alla har det hur bra som helst tills vi ses igen. De har fått sina påskägg enligt tradition. Snart ska jag bege mig på cykel ut till Solvik. Badtunna och grill! Har ALDRIG badat i tunna förut och jag ser verkligen fram emot att få sätta mig i en varm balja. Hoppas regnskurarna håller sig borta medan jag åker. Stella och jag cyklade till Willys förut och jag uppskattar verkligen inte att bli kall och blöt på cykel...


Ha en fortsatt fin långfredagskväll!!


  

Elin flätar.

  

Stellas hår glider lätt iväg....

  

Johanna blir påskfin(are)!!

      

Ett glas rött, några goda cheddarhjärtan och en Sköna Hem samtidigt som jag hör alla flickor pula med Johannas dator och ritplatta. Då är jag i harmoni...

  

Världens bästa soffa!!! Å det bästa av allt, sitter i...

Av Sofia - 17 april 2014 12:07

En härlig och enkel kväll blev det igår. Efter Stellas fotbollsträning hade vi lite samvaro ihop med bästa grannen Tina och hennes barn Vincent och Danniella. Det blev mat och god dryck och jag fick en lite fin inflyttningspresent. En liten ljusstake med texten "Vänner för alltid, Du kommer alltid att vara min vän - du vet för mycket". Härligt!! Det ljuset lyste vackert hela kvällen. Det absolut bästa med kvällen var att samtliga mina barn var här. En otroligt skön känsla. Å alla kunde samsas om plats, t.o.m när vi skulle sova... Dessutom fick vi ytterligare en nattgäst - Vincent stannade över. Det gnisslade dock lite i morse när David och Vicce drog igång TV'n då Elin fortfarande sov.. Jodå - jag kan oxå bli arg!


Å arg var jag även på Försäkringskassan igår. De har helt plötsligt dragit in mitt flerbarnstillägg för Johanna för att hon inte är folkbokförd på min adress. De anser att jag "inte har rätt till detta..." Nähä - Elin och David då - de är inte heller bokförda här men kommer att bo här precis lika mycket som Johanna. Visst - Jois bor hos sin pojkvän vissa dgr/nätter i veckan - han kanske ska få lite från FK oxå.... Det här kallar jag verkligen för överförmynderi. Jag har i hela mitt liv gjort rätt för mig, betalt skatt och verkligen bidragit till välfärden (läs 4 kidz). Jag ringde FK och de skulle väga in min synpunkt på saken. 


Nu åker vi till Torset och äter påskmat och umgås med mormor och morfar. Några underbara timmar på landet där jag trivs så bra och känner mig verkligen hemma!! Öppna landskap - ingen skog inpå knuten, vackert väder - det kan inte bli bättre!!


Ha en fortsatt fin rosa torsdag!!


Mina fyra underbara!!

   

Ungarna i finrummet

 

Suddiga kort på pizzastund

 

Tulpaner i vår!!

 

Galleriet är klart.... Hade väl velat ha nåt modernare men kan inte skiljas från mina egna tavlor...

Av Sofia - 16 april 2014 15:38

En onsdag i stilla veckan. Förr i tiden bytte man metallkläpparna i kyrkklockorna mot dymblar (träkläppar). När man ringde i klockorna skulle ljudet vara dovare = stilla veckan o långfredagen var i antågande.. Inte så många kanske, som vet idag när påsken mest är färgglada fjädrar o godis.... Att vi firar påsk pga att någon mycket viktig person faktiskt dog för vår skull kommer liksom lite i skymundan.. 

Det är en trevlig högtid som nu inleds och det gör verkligen inget att vädret är såååååå gott! En mkt tidig promenad inledde min dag o på vägen hem köpte jag frallor från Elsies med mig hem. En god fika hann Ulf, jag o barnen med innan det var dax att besöka stadens (nästan) alla banker. Snart har vi en 18-åring och fonder i bank A ska bli fonder o sparkonto i bank B. David ska få ett mkt efterlängtat kontokort etc etc. Den bank vi hade när barnen föddes är bytt till ny för längesen...

Raggmunk till middag o snart dax för Stellas fotbollsträning. Sedan är det mini-inflyttningsfest med bästa grannen/vännen Tina med kidz.

Å på tal om påsk o pyssel....måste få bjuda på ett synnerligen smart idé från Ulf som han delade på fejjan idag. Hade inte en aning om dessa pyssliga talanger, ha ha!!!

Glad påsk!!


Av Sofia - 15 april 2014 17:03

Gårdagskvällen slutade till slut mycket bra. Johanna, Stella och jag kollade Hobbit 2 och det var riktigt mysigt att förvandla bäddsoffan till en "hel-divan". Nackdelen är att det är lite för skönt och jag såg väl inte riktigt alla timmarna. Sedan sov vi gott, även Johanna. Morgonen startade med löpartur - så skönt. Stella fick i order att städa upp på sitt rum under tiden. 


Det var inte planerat att vara ledig idag så jag tog med mig Stella till luchen men goda vännen Lotta. Vi delade på en pizza, räckte gott och väl. Härligt att träffa en kär vän som man inte sett på ett tag. Det ger alltid bra och ny energi. Därefter handling med Johanna, lite schampoo, balsam, tvål etc. som hon inte ska behöva konka mellan Renstigen och mig. Allt för att göra det så smidigt som möjligt. Sådant får kosta. Å så köpte vi grejer för cupcakes-bakning. Den ljuvlig doften sprider sig i hemmet och det är en fröjd att se Johanna jobba bland slevar och vispar.....och choklad...för det är mycket just choklad. Är så glad för at jag tog denna dagen ledigt - behövde det med henne. 


När jag dammsugit alla golven satte jag mig i solen en stund. Stella satt i fönstret och jag tog en powernap i fåtöljen. Oh, vilket gott ställe.... 


Nu är Johanna på körskolan och jag ska hämta henne kl. 18.00 Sedan kan jag tänka mig att det blir avsmakning cupcakes.. Mums!!!


Ha en fortsatt fin tisdag!!!!


 

Bagerskor!

 

Malen mandel ingick...

   

Halvfärdiga - nu ska de bara dekoreras!

 

Stella myser i värmen...

 

I solen en kort go stund...

 

En otroligt häftig blommar blommar...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se