Alla inlägg under april 2014

Av Sofia - 14 april 2014 19:38

Idag har Annie Lööf gästat Nässjö. Hon har deltagit ett seminarium på Pigalle betr. ”kompetensförsörjning inom järvägssektorn” och vad regeringen gör i samband med detta. Hade varit trevligt och intressant att lyssna live men jobb och annat gjorde detta omöjligt…. ”och annat”…jag återkommer till det. Sedan passade Annie på att fika med Aktiestinsen också. Hon tidigare under dagen på Twitter: I Centerpartiet finns ingen åldersdiskriminering, vi har både yngsta (18 år) och äldsta (98 år) kandidaten i höstens val!


Å dagen till ära har jag varit på grön fotografering på Stinsen arena. Grön i dubbel bemärkelse. Det börjar spira så smått i naturen och Centerpartisterna samlades för att fastna på bild ikväll. Hade inte ett enda grönt plagg i garderoben (eller grön detalj) så jag fick inhandla en tröja (stackars mig J) i veckan. Köpte ju en fin knallorange blus igår men det är ju inte riktigt läge…. Ska vi tala fler färger blev allas läppar blåa...hua vad kallt - värre än en bandymatch utomhus... Kände inte fötterna när jag gick hem. Tack HSB för varm dusch, både till mig och Stella!!!!


Ibland har man dessutom TUR. Att barnens aktiviteter faktiskt sammanfaller väl med mina egna grejer. Stellas fotbollsträning var exakt vid samma tidpunkt som fotograferingen… Inte illa!! Annars har det varit en minst sagt strulig dag och nu kommer jag till ”och annat”.. Det är inte helt lätt när barnen ska samsas om en nyckel till lägenheten. De har påsklov och har en tendes att vilja vara ute….(har fortfarande inte fått de ncyklar jag beställt åt barnen). Bad David koka makaroner till de förberedda biffarna. Klockan två ringde jag hem och kollade med Stella så hon käkat…. Ingen David hemma och mobilen hade han glömt....just det - hemma. Mmmmmm… fil och macka funkar ju som överlevnad. I morgon tar jag en extra semesterdag! For sure!!


Ha en trevlig kväll!!!!


 

Gofika från Princess Konditori!!

 

Smakade bra i kylan!!!

 

Lite vingligt där mister fotograf....

 

Bror Anders fixar till Stinsens frissa!!!

ANNONS
Av Sofia - 13 april 2014 19:34

Skohorn (2 st för säkerhets skull) hänger det nu i hallen. Många har efterfrågat.... Sedan blev det ett antal andra grejer oxå under dagens IKEA-race. En hylla till Elin och Davids rum vilket jag lyckades montera ihop när jag kom hem. Nu ser rummet mer färdigt ut. TV'n kommer upp en bit och det finns plats över till annat. Lunchen blev delikat på Mc Donald's som vanligt. Medan vi åt såg vi en gigantisk kö....till Lindex. Det brann tydligen där förra veckan o nu var det utförsäljning på 70--80%. Orka..... Skulle betala en slant för att slippa stå i kö... När jag flyttade mina kläder till lägenheten lovade jag dyrt och heligt att jag inte skulle köpa ETT enda plagg till på länge.....men det höll till idag. Köpte en ärmlös blus i knallorange. Den gjorde mig glad och allt som gör mig glad nu är värt att lägga en slant på...


Nyss har jag haft finbesök av fina Mia och Signe. Vita tulpaner och kanelbullar i köket och trevligt prat. Tiden går alldeles för fort. Jo, man skulle göra mer sånt söndagseftermiddagar. Umgås med vänner och låta timmarna passera. I morgon får barnen dock sova - påsklov. Å det känns rätt ok att man jobbar två dagar - sedan får jag oxå påsklov ett par dar. Får väl antagligen jobba igen det på Påskdagen och/eller Annandag Påsk men att vara ledig med barnen är gott. 


Nu är det kvällsmat på programmet och sedan Mästarnas mästare, otroligt bra underhållning. Sedan kryper jag ner i min säng...eller kryper upp... Ramlar jag ned nån natt slår jag mig antagligen hårt... 


Ha en fin kväll!!!


 

Hylla på plats!!

 

Vita och vårliga!!

ANNONS
Av Sofia - 12 april 2014 19:58

Lördag. Morgonpigg. Löparrunda runt Spexhult. Fascinerad över hur fastighetsbeståndet ser ut. Coola, lyxiga och moderna permanentvillor blandas med små "lekstugor" och enklare sommarhus. Det är vackert och många har ljuvliga lägen invid sjön. Hem o bakade bullar. Hann precis få plåtarna färdiga (tack varmluftsugn) innan projekt pianoflytt skulle ske. Oj, vad smidigt de där grabbarna lyfte upp pinaot med sina selar och bar ut det till sitt släp. Upp för trappen och in i lägenheten. Det fick plats utan att se för trångt ut och det lät lika bra som förut. Det var ett riktigt tungt piano fick jag höra. Äkta svenska grejor - Nordiska piano. En tung men oerhört vacker pjäs. Stella står i kö för att börja med pianolektioner till hösten så det är ju bra att det finns ett att tillgå... Å jag kan ju spela "Drömmen om Elin" utan och innan... 


Mamma och pappa fick smaka på kanelbullarna till eftermiddagsfikat. Tack älskade föräldrar att ni finns. Jag hoppas att ni lever länge..jag behöver er mer än någonsin. Vilse i världen och ensamma mamman klarar inte riktigt alla bakslag även om hon noga förberett sig på dem. Det är lite extra blåsigt idag..... Drömmen om Elin...


Stella och jag har plockat ris och hon har pyntat medan jag stekt biffar och gjort taco-färsen iordning för kvällen. Nästa vecka är barnen ensamma måndag och tisdag när jag jobbar så det bör finnas lite mat (biffar) att äta. David har en kompis som sover över ikväll. Jag mår väl när jag hör Davids kompisar säga "ohh vilken nice lägenhet, vad mysigt.." Jag hoppas det kan kännas så för alla barnen framöver..


Var rädda om varandra!


 

Gotttttttt!!!!

 

En otymplig pjäs på plats...

 

Moster Majkens underbara tavlor är på plats.

 

Enkel supé innan mormor och morfar kommer.. Kokt korv med bröd!

 

Mor och far

 

Påsken kan anlända..

Av Sofia - 11 april 2014 17:51

Lys upp min himmel i natt!


Min egna stjärna, min Stella!

Du fanns inom bara mig

länge, länge

Du var min

Jag valde att föda dig

Ett självklart beslut

Vad jag inte visste var hur svårt det skulle bli

att dela dig med någon annan


För jag måste just dela med mig

av dig 

för att du ska älska mig!


Du lilla stjärna

Jag vill att du ska lysa

hos mig av din egna kraft och vilja


Nu är jag helt ensam

Lys upp min himmel

med ditt milda sken

så jag kan sova utan dig inatt!


Sigrid 2005

 

Dessa ord, dessa rader, allitd lika aktuella för mig. Älskade barn - vi sätter dem till världen och många många tänker ändå bara på sig själva. Klart som korvspad att jag hade velat ha hela högen hos mig ikväll - lägenheten är klar, fin och fräsch men självklart får de fira sin farmor och farfars 50-åriga bröllopsdag ikväll när de ska ut och fira och äta. Ge och ta - förhållandet mor, far och barn måste vara som ett gummitband. Å jag tycker precis lika mycket om mina f.d svärföräldarar även om min man och jag skiljer oss. Å Stella-Bella-Bus - du är älskad av så många - man kan aldrig få för mycket av vuxen omtanke och kärlek!!!

 

I morgon får barnen komma hit och jag längtar. Tror nog att även mor och far kommer hit på en fika. Hinner jag (ska ju dirigera en pinaoflytt oxå) ska jag baka bullar i min nya ugn... Känner för det - känner för bulldoft!

 

Ha en härlig fredag alla!!

 

 

 

Home!!!!!

 

 

Av Sofia - 10 april 2014 19:02

Idag har jag varit på ett ställe jag aldrig har besökt.... Till viss del stämmer inte detta då jag har beträdit marken ovanför många många gånger. I hembygdsparken i Nässjö finns en ingång till berget och jag har nog utan överdrift alltid varit nyfiken på hur det ser ut där inne. När jag började min anställning på kommunen för 4 år sedan skulle vi göra ett studiebesök men det blev aldrig av. Idag blev det av. Anledningen är att vi stänger det inom en snar framtid.


Tekniska har hyrt ut det och det har använts till centralt arkiv. Nu ska arkivet flyttas därifrån och det finns ingen nytta för berget längre... När jag gick där idag var det nostalgiskt och man känner nästan lite - fy...man måste använda dessa fina lokaler till något. Varför inte muséum och visa upp "ledningscentralen" som det en gång har använts för? Utifalll att det skulle bli krig skulle man här dirigera och leda. Liknande berg finns på andra ställen så Nässjö är inte på något sätt unikt. Men det kostar!! Att ventilera och anordna med avfuktning kostar slantar och det klart...vilken förvaltning eller för den delen privatperson vill driva ett muséum här? Det var supertrevligt och intressant att få se det hur som helst.


Å ikväll får jag ovärderlig hjälp med uppsättning av lampor i halltaket, toadörrshandtag/lås och en stor tung spegel... Härligt Pelle! Tur att man har snälla jobbarkompisar!! Under tiden har jag satt upp Stellas "Englands-gardiner" och vardagsrummets vinröda.....Snart blir det kaffe och rostade mackor!


Ha en fin kväll!!!


 

Tekniska på studiebesök...

 

Ner i berget...

 

Många ville ta kort...

 

Nödutgång...

 

Ventilationen som håller fukten borta!!!

       

Kök

 

Lakan - oöppnade...

 

Sängar...

 

Telefonstation..

 

Pelle visar reservkraftverket (som skulle sköta hela anläggningen om elen försvann...)

 

Simon kollar nån "hemlig" dörr...

 

Dusch....

   

Mot dagsljus!

     

Vackra Nässjö!!

Av Sofia - 9 april 2014 20:47

Har landat framför datorn efter snart en fullgången onsdag. En blöt och något kylig löparrunda efter en lång dag på jobbet. Två möten och mellan dessa ska man oxå försöka få lite jobb gjort.... Denna vecka har varit och är riktigt ordentligt inrutad. Funderar ibland på hur många timmar som "försvinner" bort i just möten. Konstruktiva sammankomster behövs och så länge de just är effektiva och leder fram till någon form av beslut är de bra. Sedan går mycket bort i kringsnack och man kommer ifrån ämnet..... Å det är vi säkerligen inte ensamma om. Har befunnit mig på fler arbetsplatser där samma sak sker. 


Efter löpning blev det så målning av piedestalerna igen. De blir riktigt riktigt fina. Ska fota dem där de ska vara då de blir klara. Å så har jag fotat lite blommor oxå. Utslagna röda torgblommor (nån typ av lilja är det nog) och jag ska nog köpa en ruska till i morgon - man blir glad av färska blommor. Å det gröna i krukorna oxå. Har fått lite dille på små vita plåtkrukor med "spets" (finns på Konsum) och de blir mycket fina tillsammans med murgröna. En eller två av dessa kommer trivas på de vita piedestalerna. Nu börjar jag visst låta som Ernst.......


Å nu ska jag ringa mamma och gå igenom dagen, sedan blir det två ägg, fil och flingor. Har en tendens att fixa fram kvällsmålet alldeles för sent. Är för hungrig. Hoppas sedan på en natt FULL med väbehövlig sömn. I need it! Ha en fortsatt fin onsdag mitt i veckan!!


Godnatt!!


   

Jag har inte krukan här mer än när jag ville få lite ljus....

Av Sofia - 8 april 2014 20:41

Sömnlös natt….. Alldeles för många tankar som inte får plats i huvudet…de cirkulerar utanpå…känns det som… I natt var det fokus på jobb o jag kunde aldrig somna om. Att ligga i min stoooora säng och bara höra regnet smattra mot fönsterrutan är ändå rätt mysigt. Synd bara att jag inte fick de där slutliga timmarna av sömn för nu är jag otroligt trött. Men oj, vad man hinner mycket när man går upp kl. 04.00 En timmes cykling, duscha o tvätta håret, dricka kaffe, äta frukost och läsa tidningen och sen bege sig till jobbet. Kl. 06.01 stämplade jag in och fick två underbara timmar med ”preliminära hyror 2015” innan folket börja beträda korridoren.  Å andra sidan kan man inte göra såhär varje morgon – det funkar inte i längden….varken för kropp eller själ. 24 timmar har dygnet men åtminstone 6--7 av dem bör vara sömn.


Å idag nådde jag målsnöret för mitt uppdrag och känner mig riktigt stolt. Har hört minst tre, för mig mycket betydelsefulla personer, säga att jag lägger ned för mkt tid men samma personer kommer ju under år 2015 fråga mig ”varför det diffar?” om det eventuellt gör det vid jämförelsen utfall – budget. Man vill ju komma så nära som möjligt… Å andra sidan, en budget är en budget… Mycket kan hända i den kommunala beslutsvärlden som omkullkastar siffror. Huvudsaken är att man VET varför det diffar!


Till kvällen fick jag besök. Min fine bror Pelle kom på en snabbvisit och drack en kopp kaffe och kollade lägenheten. Han hade varit på Arla-möte i Stockholm och via Nässjö vill han se hur jag hade det. Härligt att se honom och härligt att ha honom här! Till Påsk ses vis igen!!


Ha en go kväll!!!

Av Sofia - 7 april 2014 21:01

En lång måndag...tuff jobbdag. Startade med internmöte. Ett stort problem har uppstått på Norråsaskolan. Nybyggda toaletter i källaren och dörrarna är utformade så att man kan få in handen under dörren och filma med en mobil... Tydligen har tre grabbar gjort inte så trevliga saker mot en tjej och någon har filmat detta och lagt ut på nätet. Vad är det som händer??? Idioter!! Jag blir så förbannad när jag hör sånt. VEM?? vill någonsin gå in på en sådan toalett... Att unga tjejer ska behöva vara ängsliga och rädda för sånt här...vedervärdigt!!!! Jag får en klump i magen när man själv har tjejter i denna åldern... På vårt möte diskuterade vi hur dörrarna kunde byggas om på nåt sätt... Någon tyckte vi kunde montera dit rakblad på dörrens nedre kant.... 


Hela eftermiddagen satt jag med preliminära hyror för 2015. För att andra förvaltningar ska kunna beräkna sina budgetar är hyrorna viktiga - mycket pengar som måste bli rätt!! Mycket som händer när det gäller investeringsbudgeten detta år. Nya förskolor blir färdigställda... Vissa skolor läggs ned... Pilligt men samtidigt stimulerande att hålla reda på.


Å så ha jag fått många "nya" gamla kort från min mor idag. Kort på henne som jag aldrig sett. Attans var söt hon var när hon var liten. Annat som blir nytt i mitt hem är gamla pedestaler. Bruna fula blir vita fina.. Köpte färg idag....till ett värde av säkert två splitter nya pedestaler men att göra om lite gammalt är ju riktigt roligt...  


God natt alla!!!


 

Mina siffror....

 

Min mamma Sigrid Gunilla runt 1942 (cirka)

 

Holma-släkte...

 

Häftigt att de hade leksaker på den tiden... ;)

 

Gunilla finns kvar - undra just om dockan finns nånstans...

 

Projekt måla om...

 

Snyggare... Nu ska grundfärgen härda nåt dygn...sen på med mer vit färg...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se