Alla inlägg under april 2014

Av Sofia - 6 april 2014 16:19

Sov som en stock efter gårdagen...inte så konstigt. Även David kunde sova gott i min lägenhet även om vi pratade lite om "light" hotell-känsla... Det kommer nog vara så ett tag. Efter frukost började jag med det som jag trodde var omöjligt... Men det visade sig att det var det verkligen inte alls. Skruvade upp 4 styck gardinstänger, samtliga sitter bra och är raka. När man bara vet hur man ska göra är inget svårt. Å det blir ju lite mer nice och ombonat med gardiner samt att det eliminerar visst eko. 


När jag stökat några timmar snörade jag på mig löparskorna och tog en skön runda. Nu får jag tänka om när det gäller km och längd på rundan. Nu utgår jag från ett annat ställe. Var dock med om en rätt otäck händelse idag. När jag kom till rondellen från Bodafors in mot Nässjö såg jag en svartklädd kille med huva uppflugen på kabeltrumman i rondellen. På infarten mot blivande industriområdet stod två svarta bilar. Jag valde vägen mot Annehall och sen började det skrika i däck och gummistanken låg tät. Två bilar som kör som idioter runt runt i rondellen och tokstollen i mitten filmar antagligen detta. Jag var livrädd att de skulle volta med bilarna (jag hade inte riktigt hunnit till betryggande avstånd). Då pinnade benen på kan jag säga. Sedan kom de efter mig varpå jag hoppade in i skogen. De ville väl skrämmas antagligen. Tack att det kom andra mötande bilar så de lugnade ned sig. Idioter!!!!!


Å nu sitter jag i min soffa och är bara väldigt trött. Veckorna som gått har tagit på krafterna rejält. Jag har kört på i 200 knyck och resultatet är att i skrivande stund kan jag faktiskt KOPPLA AV en stund.... Inte illa. Jag är så tacksam för att helgens bestyr gick så bra som de gjorde. Jag fixar mycket själv, det gör jag och har gjort men att bära tunga möbler själv - där går liksom min gräns. Däremot är jag riktigt haj på att köra med släp - jag till och med backade igår. Man kanske skulle fundera på husvagn.... ;)


Ha en fortsatt go söndag!!!


 

Gardinstångslycka...

 


 

Skön soffa....

Av Sofia - 5 april 2014 23:43

Nu är klocka sent på kvällen...nästan natt. Massor har blivit gjort idag. Morgonen inleddes med en långpromenad runt Tränslända och jag var tvungen att gå fortare än jag var van vid pga av rätt många minusgrader. Vinterjackan är tvättad och avlagd för säsongen... Hur tänkte jag här? Köpte färska frallor på Thimons och vi åt en god frukost när jag kom hem. 


Så började flytten. Hämtade goa grabbar Pelle och Peter samt kärra, fixade säng David hos moster Karin (niiiiice säng), köksmöbler och fåtölj hos mina föräldrar. Där blev vi bjudna på tre-rätters... Ostkaka till dessert - hur gott som helst. Hem och hämta mer möbler och fylla mitt nya hem. Det blir hur fint som helst. Lite lånat, lite begagnat, lite nytt, nåt fått - däremot inget blått...


Fina Tina kom på besök och hjälpte till. Bästa Susanne och Tindra kom med flyttfika på eftermiddagen, satt som en smäck. Sedan hatthylla upp - hur obeskrivlig är inte den känslan. En rullgardin i mitt fönster - blir bra skydd mot morgonsolen. Godaste Pizzerian Amigo ligger faaaarligt nära min lägenhet. Smakade så bra i kväll. När jag väl satte mig i soffan kändes det som jag aldrig skulle komma därifrån... Trött så det värker!!!


I morgon är en ny dag - söndag! Mer fix och ännu mer fix... Godnatt mina vänner!!


Mors goda ostkaka till dessert i Torset

   

Välbehövlig fika i flytten... Tack Sus!!!!!

 

Tindra och David fikar....

 

Pelle fixar TV'n...

 

Goa grabbar monterar rullgardin...

 

Nice fönster....

   

Tindra lånar Stellas skrivbord...

 


Den där har jag sneglat på ett antal ggr idag....

 

Pizza för flytthjälpare och David och mig....

 

Hyfsat trött jag...

Av Sofia - 4 april 2014 19:24

Fredag! Sol! Frost! Bilruteskrap på morgonen och solglasögon och skinnjacka på lunchen... Märkliga tider, vårtider, flyttfåglar kommer tillbaka och vissa fåglar flyger iväg......


Efter jobbet tog jag årets underbaraste löpartur. Kraft och ork i varje steg och jag FATTAR inte hur underbart löpning kan vara vissa gånger. Jag har längtat i två dar att komma ut och tiden har verkligen inte funnits. Jo visst, prioritering men i en flytt och fyra barn och jobba - ibland tar timmarna helt enkelt slut. 


Ikväll grillar vi på Renstigen 11. Premiär för året. Å den sista för mig....definitivt på denna adress och eftersom man inte får grilla på balkongerna i bostadsrätter lär det ju inte bli så mycket grilldoft hädanefter. El-grill går fetbort - kan lika gärna vara utan. Jo, de har jättefin grillplats på innegården men då måste man boka (såklart). Vissa saker kommer att saknas mer än andra. Hängbjörkarna....och vårt vackra blommande körsbärsträd... Får väl springa förbi och glutta upp i trädgården, titta på gamla bilder. Jag vistas så mycket i naturen när jag springer, går och cyklar - det finns massor me vackert därute - få samla på mig minnesbilderna och njuta.


Ha en fin fredag bland grillar och björkar!


Ps. Å när man inte känner sig bra på nåt då kan jag ändå glädjas åt att jag är duktig på att springa. Dessutom tycker jag det är roligt och njutningsfullt. Löpningen är min!!!


 

Hängbjörkssus....

Av Sofia - 3 april 2014 19:37

En ihopvikt gammal lapp var en dikt jag skrev för längesen.... Man kan hitta mycket när man flyttar....längst ned i lådan...


Vägen är de steg du tar


Du frågade mig om vägen till lyckan

och jag visste inte vad jag skulle svara

Tillslut sa jag  – följ ditt hjärta

och låt mig försöka förklara


Men hur förklarar man att vägen är

de steg du tar

och att livets alla dagar

ger dig ett slutgiltigt svar


Att nå mål och uppfylla drömmar

håller ihop vardagens väv med gyllene sömmar

Lyckans ögonblick blixtrar förbi

Fånga den sekunden och livet växer inuti


Sigrid


  

Av Sofia - 2 april 2014 20:13

Var ödmjukt tacksam när jag vaknade och kände mig hyfsat pigg. Nattens timmar, precis som jag skrev igår kväll, läkte ut det jag trodde skulle bli förkylt… Det finns hopp för att kommande flytthelg blir pigg och full med kraft. Var och ”checkade ut” mitt internet, tv- o telefonabonnemang idag på lunchen. Så är det i bostadsrättsföreningen HSB Vävaren. Man får kvittera ut grejerna vid inflytt och den dagen man eventuellt flyttar checkar man in det…  Min jobbarkompis Pelle (eller Teknik-Pelle får jag nog döpa om honom till) har hjälpt mig att få igång det ikväll. Det funkade!!!! – för mig är det som trolleri, för andra (läs teknik-Pellar är det helt naturligt). Så nu kan jag kolla på TV (kanalpaket ”lagom” vilket är ett fyndigt namn, ringa från fast telefon och surfa alldeles gratis. Beroende på hur man ser på avgiften till bostadsrättsföreningen. Den är ju inte gratis men alles ovan ingår… Å så hann vi med att montera upp en persinenn och en rullgardin oxå... Lycka! Say no more!! Begreppet "att dra ned rullgardinen" är ju inte förknippat med något positivt men i detta fall ÄR det verkligen det!! Danni och Stella fikade på balkongen och lekte ute på innegården och de underhöll nog hela Vävaren.


I morgon är det premiär för Stellas fotbollsträning utomhus. Konstgräset kl. 17.00 En säng och soffa anländer från MIO nån gång där på eftermiddagstimmarna så jag hoppas att det inte sammanfaller… Tur att man har goa vänner! Hade jag inte blivit fastighetsekonom på kommunen hade jag kunnat starta företaget ”Projektledare flytt AB”. Det är många trådar att hålla i – tider, leveranser, människor, sysslor som likt pusselbitar ska ned på var sitt ställe. Men…känslan när jag går i nymålade och vita rum…jag säger som  barnen – AWESOME känsla.


Men däremellan kan det vara tufft. Vissa tår är ömmare än andra även om skinnet på näsan för stunden kan bli lite tjockare... Ps. Ibland hjälper det att gråta…det är inte farligt. På något underligt sätt pyser luften ur och man kan fylla på med nytt friskt syre. Det går lättare att andas då!


Godnatt alla och stooooooooooort tack Teknik-Pelle!!!


 

Kex-fika mellan bestyren!!!

 

En svart persinenn..snyggt!

Av Sofia - 1 april 2014 20:24

Fössta april som det heter i Småland. Mmmm...jag hoppas att ni har blivit lite lagom lurade idag. Jag sa hur som helst upp min prenumeration på Smt idag. Å det berodde INTE på att de skojade till det och skrev att Centralskolan skulle bli P-hus. Alla verkar tycka att det finns ont om P-platser så idén kanske inte är så dum ändå. Det skulle bli ett mycket vackert P-hus i så fall... Nej, anledningen till att jag avslutar mitt abonnemang är väl priset. Det är rätt saftigt att lägga cirkus 200 kr för denna tunna tidning. Jag har dessutom tillgång till den på nätet via jobbet. Det ingår i vårt jobb att läsa den med tanke på att vi är hyfsat styrda av politiska beslut...å det står ju rätt mycket om det i tidningen. 


Å så äger jag en lägenhet. En lite konstig och annorlunda känsla och jag har nog inte riktigt fattat det än. Men det går väl så sakteligen in. Fick en mycket fin inflyttningspresent av Länsförsäkringar bank. Brandsläckare, brandfilt och brandvarnare... Stort tack!! När jag gick ut med dessa grejer till bilen gick tankarna osökt till min f.d kollega Alf Karlsson. Hade han fått leva och inte berövats sitt liv för drygt ett år sedan hade han skrattat med hela ansiktet och sagt "Di är för goa" när jag berättat för honom. Att följa den där rättegången i tidningen är hemskt men ändå vill jag och kan inte låta bli att läsa. Å nu avled hans fru dessutom. Det går inte beskriva hur tragiskt hela denna historia är!!!


Fick rycka ut och öppna upp för en JYSK-leverans av säng, sko- och hatthylla, täcke etc. idag. De skulle kommit förra tisdagen då jag var ledig men nåt hade blivit fel och leveransen blev aldrig bokad. Idag var inte alla grejer med. En stor spegel till hallen saknades....och man blir ju lite trött...trodde inte jag skulle få in den i bilen men det gick...puh. Fick en kudde (60 kr) som kompensation. Snälla jag står ju bara och ler - det känns som jag aldrig kan bli riktigt arg när det väl är på plats. Å andra sidan är jag tacksam och nöjd att jag äntligen fick grejerna... Skruvade ihop allt med Davids hjälp i kväll, samt benen till sängen. Jag blir ju riktigt haj på det här ju.. Härlig känsla!


Å nu sitter jag i soffan, trött som bara den och börjar känna det komma smygande. Ont i huvudet och känner mig frusen. Många i min närhet har varit sjuka och känt sig risiga. Perfekt!!!!! att bli sjuk nu...hinner liksom inte med det, blir jag liggande till dennna flytthelg blir den outhärdligt jobbigare!! Jag hoppas kommande natts timmar läker ut och att jag är pigg och fräsch i morgon!!!


Sov gott alla mina fina läsare!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards