Alla inlägg under maj 2014

Av Sofia - 23 maj 2014 18:55

Morgonlöpning! 17 grader utan jacka kl. 06.00 Det kallar jag en fulländad tillvaro. Doft av fräsch och skir grönska (jo, det finns faktiskt en speciell sådan doft) och ben som kändes pigga. Behövde lite extra energi inför dagens arbetsuppgifter. Jobb till kl. 12.00 och därefter blev det då premiär....


Premiär och ”sälja” Centerns budskap inför EU-valet på söndag. På plats i tältet på torget från 12-18. Så många säljargument fick jag då inte "öva" på då antalet intresserade människor inte direkt var så stort. Några ungdomar kom o frågade om Ny Demokrati hade något bord...lite sorgligt.... Ttrevliga samtal med partikamrater och dessutom trevliga diskussioner och möten representanter från andra partier. Vi kom väl mer eller mindre överens om att i detta EU-val är det inte så stor rivalitet mellan partierna utan mer få ut budskapet att man faktiskt ska gå och rösta!!!! En trevlig stämning i tältet helt enkelt!!!! Din röst kan vara avgörande!!!!! 


Barnen är åter! Skön och go känsla! En sen handling och fredagsmyset är nu faktum. Åh jag blev väl inte direkt glad när ett fullt paket Bregott och ett nyöppnat skinkpaket stått ute på balkongen i flera timmar... Grrrrr... Värdsliga ting!! I morgon laddar jag för Coverfestival och före-Cover med goa jobbarkompisar!!


Ha en fortsatt trevlig fredagkväll!


 

Finbesök vid vårt bord. Urban (en katt bland hermelinerna men en trevlig katt), partikamraterna - min bror Anders och Roland.....samt i bakgrunden - Fredrik har tittat på mig hela eftermiddagen....


 

Grönt budskap!!!Min son David trixar......   
 

ANNONS
Av Sofia - 22 maj 2014 12:08

Fick ett trevligt mejl idag när jag kom till jobbet. ”Grattis, du har vunnit två stycken entrébiljetter till helgens Coverfestival”. En tävling utlystes förra veckan för kommunens alla anställda och jag deltog. Med max 10 ord skulle man motivera varför man var en bra Nässjöambassadör. Inte helt lätt när man är begränsad till just 10 ord. Jag vann två biljetter!! Väldigt roligt och det hade varit ÄNNU roligare om jag inte redan hade varit så snabb med att köpa biljetter till lördag då jag ska besöka festivalen!! Min motivering...? Se rubrik!


Vilken trevlig kväll det blev med mina före detta jobbarkompisar och vänner!!!! Många härliga minnen gicks igenom och vi pratade förhållande på längden och på tvären… Så nu vet jag allt! Vet precis hur det ska vara, ha, ha, ha….. Sköna timmar med mat och dryck och matlådan för dagen är fixad. Världens finaste smultronblomma + kruka fick jag också!! TACK tjejer!!


Å en lika underbar dag i dag. Magiska väder. Har längtat så och får inte nog av att vara ute. Gick till jobbet i dag också (orkade inte springa…..lite sent blev det ju igår…) och gick hem på lunchen. Nu sitter jag på min lagom varma balkong (solen har inte nått riktigt hit än) och äter fyllda crèpes från igår och har det bara bra. Klockan 13.00 ska jag vara på plats i Stadshuset för fördjupningskurs kundreskontra.  I dag ska vi äntligen få systemet att sända Inkasso-filer……  Det är ju förnämligt om alla delar i ett ekonomisystem fungerar till en helhet. I den bästa av världar vill man aldrig sända någon enda människa till Inkasso men verkligheten ser tyvärr annorlunda ut.


Ha en fortsatt solig och varm torsdag!!!!


  

Morotscrèpes med skinka-, spenat- och västerbotten-fyllning!!

  

Susanne och Kicki

  

Karin, Malin och Kristina


 

Susanne, Kicki och jag


 

Ginos!!!


  

Vacker somrig blomma och kruka!!

ANNONS
Av Sofia - 21 maj 2014 17:05

Gick till jobbet idag…..strålande dag, klarblå himmel och solsken. Gick (såklart) en extra omväg och promenerade några km på sjöbotten… Blev en stor debatt och diskussion på jobbet igår om hur ”byggandet” har förändrats. Nässjös sjöar hängde tydligen en gång i tiden ihop till en och då är det inte så konstigt att mark mellan Handskerydssjön och Ingsberg (ICA Kvantum och hus runtomkring) fick pålas när byggnation skulle ske där. Naturligt är ju att bygga hus på högre höjder och så skedde oftast. Såg detta tydligt när jag var ute och åkte i landsbygden i helgen. Många gamla hus på landet är byggda på kullar och höjder. På detta sätt slapp man att drabbas t.ex.  översvämningar. Att bygga på sank mark (torvmark) leder till att hus får sättningar och helt enkelt kan sjunka. Med andra ord bor jag på ett bra ställe. Analys av detta - man borde ju placerat mer av Nässjö stad uppåt Åker till…helt klart. Å andra sidan trivs jag rätt bra med att komma nära till naturen från mitt så det inte är ytterligare kvarter till att gå/springa förbi till skogen.


Hursomhelst är det otroligt vackert utmed Södra Allén och se sjön och på motsatt sida Sjöbacken. Vidare närmade jag mig Ingsbergssjön och får betrakta och avlyssna fåglarnas olika läte. Vilken orkester och det finns ett visst övertag i en stämma - Skrattmåsar! Är nästan lite tacksam att mitt boende inte har sjöläge… Å på tal om pålning. Ett tydligt ljud – dunk – dunk – dunk – dunk – dunk hörs och de bygger brygga vid sjökanten. Det kommer bli hur bra som helst och jag HOPPAS att den där orkestern INTE vill vara just där… Ser fram emot att få gå ut på den där bryggan när det är klart!!


Lunchen intogs idag utomhus. Jag och min kollega Cissi satte oss i en liten oas bredvid vår arbetsplats. Jag saknar faktiskt en uteplats på jobbet där man kan inta fika och lunch. Har klarat mig bra i drygt fyra år utan men eftersom kommunen köpte grannhuset vid årsskiftet har vi nu tillgång till en härlig och grönt lummig trädgård. Hur skönt som helst…och varmt…. En sak är säker. Det var inte sista gången vi satt där….


Snart kommer mina kära vänner från RH-tiden. Just idag hade det varit AWESOME att ha en liten större balkong så man hade kunnat sitta ute…. Tralalalala…får öppna balkongdörren!!


Ha en go kväll alla!


  

Mysigt i solen!!!

  

Av Sofia - 20 maj 2014 19:38

Denna vecka innebär slutspurten för valkampanj inför EU-valet (om det nu har lyckats gå någon förbi) och på söndag, självaste mors dag, är det dax. Har nu agerat postiljon en bra stund och varit och stoppat ned min bror i brevlådorna. Inte snällt kanske men jag hoppas verkligen han gör lite nytta där och att de som tar upp broschyren tar sig tid att läsa. På valsedeln finns lokala EU-kandidater som bl.a Gunilla Hjälm, Vetlanda och Ann-Marie Nilsson, Jönköping.


Även en samlingsbild på Centern Nässjö finns med på broschyren som togs en av de kallaste vårdagarna utanför Stinsen Arena. Men vi är desto varmare i kläderna…. Jag hoppas på stort valdeltagande såklart och många gröna röster. Uppdrag utdelning valbroschyrer är slutfört. Å det var en grön aktion. Jag gick runt i närområdet och beundrar brevbärare som gör detta varje dag, trappa upp och trappa ned.... Man får ju anstränga sig lite för ett parti som till står för 100% förnyelsebar energi!!! Sol, vind och vatten...


Nu ska snart uppdrag mat-inför-morgondagens tjejträff fixas. Kan ju inte skriva vad jag ska bjuda mina f.d kollegor från RH-Stolen på eftersom kanske nån i gänget läser…så det får bli ett senare reportage. Därefter blir det uppdrag städning o hänga en tvätt och sen det viktigaste – vila en stund i soffan...eller om det är sängen redan då…. Det blev en morgonlöparrunda i dag så  jag ska inte ut i det vackra vädret o kuta. 


Ha en fortsatt go tisdag!!!

Av Sofia - 19 maj 2014 20:41

Saldofrågor, browserfrågor, datalager, exelerator….det är som grekiska kan tyckas – fatta ingenting men inte för mig, tralalalalal… Idag har jag känt mig duktig och den "lilla" dataprogrammering jag kan, lyckades. När snabel-a, fnuttar och kommandon gör precis det jag vill - då är det riktigt roligt!! Idag har jag varit på den bästa kursdagen i Agressos historia med bästa konsulten. Hur bra som helst! Jag kan hädanefter stämma av och följa upp Tekniska Serviceförvaltningens driftsslag (värme, vatten, sopor, el etc.) UTAN att först skjutsa över alla siffror till Excel och lägga tid på att manuellt få till en bra lista. Nu kommer det gå på ett litet kick och dessutom stämmer sifforna. Heureka vad man kan bli glad och nöjd. Jag KAN min grekiska!! Vill pilla ännu mer med rapporter och listor men tyvärr finns ingn tid i denna veckan att vidareutveckla...tyvärr....


Första träffen med TCB-kören inför jubiléumskonsert  med Höglandkåren i september.  Nässjö fyller ju som bekant 100 piggar år och Höglandskåren vill ju förstås uppmärksamma detta. Inbjudna gäster är Magnus Carlsson, Blossom Taintom, Robert Haglund samt Nässjö egna härliga Amazon. Det blir en härlig show – jag vet!! Härliga låtar och ös. Ringa in datumet i kalendern, köp biljett och KOM!!!! Lördagen den 20 september smäller det. Högt och länge!! You have to be there!!! Tack fina tjejer för ett par härliga timmar!!!


Innan trippen till Norra Solberga var jag förbi Centerns kontor på Rådhusgatan och hämtade ett lass valbroschyrer inför EU-valet på söndag. Jo, jag ska dela ut ett gäng och frågan är bara när...? I natt kanske. Jag har en lucka då. Eller väntar jag till fredag så Stella och David kan sysselsätta sig med detta mot en liten ersättning. När jag gick från parkeringen räknade jag ut (på antal balkonger) att det går åt bara 70--80 st här i Vävaren... 


Å nu väntar bara kudden. En mastig dag och jag måste smälta allt lite grann. Man kastar sig från det ena till det andra och måste ha lite ”uppsamlingstid” för att landa mjukt. Tack-o-lov gör jag det i min säng.


God natt alla!!!

Av Sofia - 18 maj 2014 17:48

Fick ytterligare en löparrunda denna veckan. Den fjärde. Tre av turerna i regn. En utan. De tre med regn var skönare än den i sol... Å kanske är det fler som känner så med tanke på löpet på Aftonbladet. Gårdagens Göteborgsvarv var inte superhett men ovanligt många drabbades av kollaps. En människa dog. Fruktansvärt sorgligt. Många hamnade på sjukhus pga vätskebrist. Det är lätt att "glömma bort" att fylla på vatten/energidryck när man rycks med av tempot och när adrenalinet är på hög nivå. Jag vet...


Sitter och planerar inför veckan. Det är en "tom" vecka och då menar jag på barn och liv. Denna tomma vecka är väl meningen att man ska ladda batteriet och tanka ny energi för kommande helg och nästa vecka med barn och liv. Så ser det dock inte ut. Har idag söndag handlat för tjej-träff på onsdag. Gäller att passa på. I morgon är det träff med TCB inför septemberkonsert och ingen handling hinns med. På tisdag ska jag förbereda mat inför onsdagen (så jag inte behöver sluta vid kl. 14.00 på onsdag). Det är mina f.d jobbarkompisar på RH-Stolen som kommer. Min tur att bjuda och det ska bli sååååå kul. 


På fredag befinner jag mig i EU-tält för Centern från kl. 12-18 så där går några jobbtimmar bort. Morgondagen är kurs i rapporter ekonomisystem å jag hoppas att mina hjärnceller och jag är ordentligt sams. Hoppas även att konsultens hjärnsceller är utvilade inför morgondagen - det har ju varit lite si och så betr. kompetensen betr. just konsulterna...


En skön, rofylld och varm helg är till ända och batteriet är laddat inför kommande projekt!!!


Ha en fortsatt fin söndagskväll!!!

Av Sofia - 17 maj 2014 18:29

En sån härlig dag!! En lördag utan planer o plikter. Vackert väder o spring i benen. 

Började dagen med att läsa Smålandstidningen o kan glädjande konstatera att min insändare tillika blogginlägg för två dagar sedan är publicerat. Tidningen har inte heller kortat ned eller strukit några rader. Mycket kul! Jag måste ju ändå erkänna att det är roligt att bli publicerad, sen kvittar det nog var det är... En kollega till mig rekommenderade mig att skicka texten till tidningen varpå jag gjorde det.

Å vilken respons jag fått på insändaren!!!! SMS, mejl, meddelande på Facebook samt telefonsamtal....både från folk jag känner väl o såna jag knappt känner. Det värmer!!!!! Å David som jag delvis skriver om, gillade det oxå. Tack alla!!!

Dagen har förövrigt inneburit löpning, en skön men varm runda. Tänkte på alla Varvslöpare i Göteborg som idag njuter (?) en halv mara. Hoppas de pallade solen o drack ordentligt.
Kan oxå konstatera att Sverige är alldeles fantastiskt vackert. Grönt i miljoner nyanser och landskapet är så underbart fint så det gör ont. Fick en underbar ostkakefika hos mor o far i Torset. Såååå gott! Bästa ostkakan i världen! Har såklart inte smakat mer än ett fåtal men kan uttala mig ändå UTAN att ha undersökt saken noggrant och funnit alla fakta.... : ))

Njut av underbara den kvällen!!

Vackert så det gör ont!!!

Insändare från hjärtat!!!

Av Sofia - 16 maj 2014 15:26

Det verkar bli fint väder till helgen. Önskar mig lite sommarvärme. Det har varit mycket regn i veckan vilket naturligtvis var guld värt för naturen. Varenda droppe behövdes för torra marker! Visst - allt blir lite besvärligare när det regnar. Lite kallare och lite blötare. Inte lika trevligt att stå o kolla fotbollsträningarna men ungarna verkar tycka det är hur kul som helst. Man kan träna sig mentalt att leva och aktivera sig ändå. Har sprungit två riktigt sköna rundor i veckan med regn och det gäller att inte se regnet som en barriär eller hinder. I går testade jag ett nytt koncept. Jag sprang på lunchen. Har jag aldrig testat förr. En del går på gymet på lunchen så det är väl inte så stor skillnad även att man får kommentaren "Du är ju inte redig på en fläck" :) Jag tar det o kan t.o.m erkänna faktum. Det var skönt hur som helst - lite blött dock....åtminstone halva rundan.


Det blev en suveränt bra resa till A6 igår. Jag, Elin och Stella åkte in och vi hittade allt jag skulle ha och dessutom smidigt och lätt. Det är inte mycket folk där en vardag jämfört med en helg så man kan flanera i lugn och ro utan att känna sig hyperstressad. Köpte en lampa till Elin och Davids rum. Billig och snygg för 149 kr. Sedan behvödes det tre LED-lampor a' 69 kr.... Känner att jag verklgien behöver gå en "lamp- och belysningskurs". Det finns ju en uppsjö av varianter....och det känns som att det är rena turen att man får med sig rätt tillbehör och kombinationer hem......


Å hemma blev TV-bänken monterad - hur nöjd som helst. Lite nätt och mycket praktiskt utan att se ut som ett "slösse" eller vara "bös". Uttryck av mor för klumpiga möbler. Firade SOFIA-dagen med pizza från Amigo och det räckte även till dagens lunch. Dagen-efter-pizza är inte särskilt gott och mest bukafylla....men...men...  


Ha en fortsatt go fredag!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se