Alla inlägg under maj 2014

Av Sofia - 7 maj 2014 17:03

Idag för 18 år sedan var det kallt och snö i luften. För mig var det dock rätt svettigt frampå morgonkvisten. Klockan 07:34 föddes Johanna till världen och livet fick en helt annan innebörd. Att bli mamma första gången är ju något otroligt speciellt. En ny och omedelbar kärlek som bara ÄR! Så svårt att förklara med ord. Man vet ju inte hur det är men vår Herre har ju sett till så vi fungerar i den nya rollen - förälder och moder! O fröken duktig skulle ju naturligtvis amma eftersom det var det bästa för barnet. Som jag eller rättare sagt VI slet men till slut gick det ju bra och då blev jag lyckligast och lugnast i världen.


18 år är lång tid eller inte alls. Att du Johanna skulle växa upp så fort och bli lika gammal som jag, ha ha. Jag känner mig ju inte äldre trots att jag är 25 år äldre än du. Just det är ju en mycket härlig känsla. Finns ingen som du Johanna. Helt unik precis som varje människa. I nästan två år sprang du omkring i en guldkjol, sydd av farmor Mai. Du slet faktiskt ut den första när du alltid lekte prinsessa och hon fick sy en ny. Sedan har du haft olika klädfaser.. Mjukisbyxor (alltid) några år i femman -- sjuan....gick inte få på dig nåt annat. Numera är din stil mer sofistikerad och jeans och linnen är verkligen du. Att vi får ser dig i en balklänning i samband med studenten nästa år kan nog båda jag och din far förmodligen fetglömma…. Om jag plockar fram guldkjolen kanske....

   


Du har fötts med en otrolig energi. Du hade tusen små byggprojekt när du en gång i veckan var på ”dagis” i Torset hos mormor och morfar. Allt från fågelbon till små luriga gömmor. Får du för dig något är du outtröttlig. Därför är jag in i själen aldrig orolig för dig. Du är en person som alltid kommer att klara sig – du fixar till det! Att jaga höga betyg har aldrig varit din grej, du kommer heller aldrig att städa ihjäl dig. Å genom detta mår du säkert bra inuti. Du går din egna vägar och jag hoppas att du i framtiden alltid väljer de som är bäst för dig... Din konstnärliga ådra är förbluffande och gör mig så stolt. Jag älskar dig!!!


Ikväll blir det restaurangbesök på Akropolis för hela familjen och jag hoppas de har många goa vegetariska alternativ till vår förstfödda!! Ser fram emot kvällen.


Johanna 1 årJohanna 8 år.

De första skorna....Å som ett ytterligare ett bevis på att tösen är stor….. Fick ett mejl från Dexter (skolans administrativa system som hanterar frånvaro, schema, utvecklingsmål etc.) Frågan är om Johanna VILL att behörigheten ska återaktiveras!?

ANNONS
Av Sofia - 6 maj 2014 19:48

Det bästa med dagen har varit en blöt och kall löparrunda på dryyyyga timmen. Å då förstår ni ju.. Det kan tolkas olika då denna runda faktiskt var helt underbar trots det blöta från ovan. Dagen kanske inte var så tokig ändå...eller?? När man sprungit några km, när kylan inte känns är det så gott och kepsen eliminerar regnet i ögonen vilket är viktigt! Nu sitter jag framför en nytänd brasa med datorn i knäet. Framför mig på fatet ligger två goda kex med brie-ost och blåbärssylt. Om ni inte har testat den kombon så gör!! Gott! Kan nog bli två kex till vid närmare eftertanke. 


Så avslutningen på dagen blev helt ok. Det som har varit före kan jag förtränga...lite.... Jag brukar inte bli förbannad och arg på jobbet men idag var det nära att hela datorn åkte i golvet. Har nog aldrig varit så nära gråten så många gånger. Började dagen kl. kvart i sju för att hinna med månadens intankning av projekt i anläggningsreskontran och alltså återigen detta ekonomisystem. Jo, man får lura systemet några gånger eftersom det finns en bugg vilket innebär att frya knapptryckningar blir 24... Å ändå fattade inte nollorna och ettorna vad jag menade utan gjorde lite som de ville. Å där sitter man...och kommer ingen vart..... Jo, jag vet att "de jobbar på problemet" och det är ungefär som att liten få höra "det går över tills du gifter dig" då smärtan i såret bränner outhärdligt... NÄR???? Jag hann ungefär 20% av vad jag hade tänkt idag och då blir jag smått galen. I morgon är det budgetarbete 2015 som gäller så torsdagen får jag börja stångas med dagens problem.


Det är inte så mycket som återstår av 6 maj. Jag sitter nog här en bra stund....och njuter av sprakande eld och regnet som smattrar mot rutan. Positivit tänkande nu Sofia, problem är till för att lösas och övervinnas!! 


Ha en fortsatt god kväll vänner!!!


Ps. Tack mor och Susanne för att ni finns.... Samtal som värmer och hjälper....ANNONS
Av Sofia - 5 maj 2014 17:32

Det finns dagar då man vill ligga kvar i sängen….alltså verkligen vill ligga kvar. Plikten kallar dock...och liksom drar upp mig ur den mjuka varma sängen. Idag var en sådan morgon. Jag skildes till slut från mitt älskade täcke och genomför alla morgonsysslorna, stänger dörren. Då känns det extra tungt att veta att man inte kommer åter förrän kl. 21.00 eller lite efter det….


I går blev det premiär. Jag eldade för första gången i min lägenhet. Kylan under fotbollsmatchen i Hultsjö på förmiddagen satt kvar länge under dagen så jag tände min brasa. Fint drag och hög mysfaktor! Det är en fantastisk förmån att jag får elda, att det funkar i en lägenhet. Det kommer att bli många brasor. Tack pappa för ved!!! Undra vilka tankar och känslor de har som gör upp eldar på Runnerydsskolan och eldar ned 1700-tals stugan i vår fina hembygdspark? Idioter….!!!!! Suck, stön och ilska!!! Lägg er energi på något annat - snälla!!!


Satt och jobbade igår. Lugna och sköna söndag. Körde hyrorna för juni. Det strulade och ett mycket mystiskt och ”nytt” fel inträffade. Två av totalt sex hyresfiler försvann?? Jättekul eller inte. Idag när IT-supporten åter var på plats verkade det som att filerna fått identiska namn och inte som brukligt ett löpnummer. Detta innebar i sin tur att de två första filerna var överskrivna. Tack-o-lov fanns det kopior i en säkerhetsmapp så jag kunde färdigställa allt i dag. Ingen vet varför det blev så och lite jobbigt och osäkert känns det såklart till nästa avisering.


Efter en mastig arbetsdag har jag nu några timmar kvar. De kommer att bli mycket gröna. Gruppmöte Centern. Trevliga och intressanta diskussioner väntas och ett gott fika som grädde på moset. Många viktiga frågor och mycket som förstås snurrar i min skalle... Sedan...får jag återse och återigen känna mitt varma mjuka täcke….


Ha en fortsatt fin måndagskväll!!!


 


Soooooo nice!!!!

Av Sofia - 4 maj 2014 12:45

Morgonpromenad i soligt men kyligt Nässjö. Som jag har lärt mig att älska denna staden. Som "bonnatös" var jag förr inte alls sams med denna plats och under hela min gymnasietid kändes det oftast "peck" o åka hit med buss. Det har sannerligen ändrat sig och förmånerna med att bo i en hyfsat stor stad med jobb på samma plats samt barn och deras aktiviteter överväger att fara omkring på vägarna. Dessutom har vi allt (nästan) även om jag ääääälskar att komma bort till andra större städer som Stockholm, Göteborg...för några dagar. Det bästa med här är nog ändå att man är så nära naturen överallt. Det tar mig 10-15 min i promenadtakt och så är jag mitt i skogen. Innerst inne vill jag nog bo på landet men det får av olika anledningar vänta några år.


Morgonens tur gick till Rävsnäs. 4 km cirka är det från mig till bryggan i sjön i detta fina område. Idag gick jag ut och tog några bilder. Spegelblank sjö och hur vackert som helst. Allt alldeles stilla - bara jag och en massa fåglar som kvittrar. Tillbaka och svänga höger mot Vallbohaga. En räv sprang fram vid vägkanten, har aldrig varit så nära en förut och han blev räddare än jag... Ytterligare stugor/hus och stigen slingrar sig vackert vid sjön, motsatt sida där jag just gick. Doften av varma tallkottar, till och med en kall morgon som denna, för det tankarna till en mycket het sommardag.


Sista biten på rundan går utmed Bodaforsvägen. Ja, de är väl inte optimalt och alternativet att vända och gå samma väg tillbaka finns. Såg i tidningen att det fanns ett hus till salu i Räfsnäs. Mmmmmm....tanken är lockande. Näpp, inte nu men kanske inte allt för långt bort. I fredags innan vi anlände till Sandsjö tog jag en tur med barnen i bilen förbi Horsnäs och visade huset där mormor Sigrid är född. Därefter går vägen mot Besekull. Skulle ni vilja bo såhär frågade jag: "Nä, fy vad öde" sa David. Det ligger ju nåt i det men just i det huset var det såklart "hemma" för någon annan. Precis som jag numera känner hemma då jag ser HSB's husets gavel och ser ingången till Centralgatan 24C.


Ps. NFF's flickor 04 slog Hultsjö på bortaplan idag på förmiddagen. Kallt som bara den och det som värmde mest var mamma och pappas kaffe i pausen. Tack för att ni kom o tittade på Stella och tjejerna!!!


Ha en fortsatt fin söndag!!!


          

Av Sofia - 3 maj 2014 11:58

Igår firade vi Simon 18 år. Alla var på plats förutom Simons storebror som fortfarande befinner sig i Canada och jobbar och åker en massa skidor. Fantastisk god mat (som alltid). Potatisgratäng, rostbiff från mycket närproducerad ko och den smälte verkligen i munnen. Därtill goda drycker. Jag som körde fick t.ex alkoholfritt rosévin och det  var verkligen gott. Riktigt gott! Blev inte heller ett dugg yr.. 


Det var så roligt att se hur fint de har gjort sitt hus. Öppnat upp fönster mot Runåsen och utanför har de byggt en helt ny altan. Huset är numera vitt med liggande panel, rött tegeltak istället för som förr - rött tegelhus och svart tegel. Man kan förändra mycket med färg och material. David, Elin och Stella gick en sväng på Runåsen efter maten och det är verkligen en grymt fin utsikt ned till sjön och den gamla rullstensåsen. Stella hittade i vanlig ordning några blommor...


Under kvällen visades bilder o filmer från både Simons volter MED skidor i luften (han går skidgymnasieum i Sandviken) och från Ellas USA-resa för några veckor sedan. Hon har en kompis som är au pair och de hade många bilder från Hollywood och Beverly hills. Elin sa, på hemvägen, att hon oxå ville till USA och vem vill inte det....


Så skönt att ha en familj omkring sig, barnen, föräldrar, syskon med familjer - det är lycka i livet. Tack Anders, Lotta och Simon för en helhärlig kväll!!!  

Underbara uterum hos Anders och Lotta!

  

Vackra Johanna, jag och far

  

Näpp - det är inte hagel på gräsmattan. Gödsel.

  

De minsta tar en promenad..

  

Stella plockade en fridslyst backsippa på Runåsen...

  

Samling framför bildvisning.

  


  

Bakom finns de "ny-upptagna" fönster som vetter ut mot Runåsen. 

  

Farmor Gunillas underbart goooooda tårtor..

  

18-årige Simon och hans mormor Siw

Av Sofia - 2 maj 2014 16:20

Idag blev det 15 km. En och en halv mil...de låter nästan ännu längre (men det är det inte :). At springa nu är som att springa omkring i en film. Ljuvliga kulisser överallt. ..grönska, blommande körsbärsträd, ljusgröna björkar....å så alla dofter... Försöker såhär efteråt ananlysera varför det gick så bra idag. Kan bero på att jag la mig och somnade gott kl. halv elva och sov bra till halv nio på morgonen. En långsam och god frukost... Ja, det kan vara faktorer som gör att det blir bättre än annars.


Ibland får jag frågor som "Hur kan du springa så mycket, Så långt.....hur orkar du...eller Hur har du tid och är det verkligen roligt"... Jag skulle vilja vända på det. Hur kan man avstå löpning (om knä och andra delar kan)? En tillvaro utan dessa rundor har jag i dagsläget svårt att se. Å visst är det jobbigt...det ska jag verkligen inte neka till. Dagens rutt gick mot Lövhult. Vägen upp mot parkeringen ÄR ingen lek. Sedan cykelvägen upp mot MIO - rätt tuff den oxå...men allt sånt stärker ben, hjärta och vinnaren är jag!! Dessutom är det mental balsam. Inte var det så särskillt roligt att cykla med Stella till sin far idag...saknaden är ibland som en avgrund...men löpningen blir fokus på nåt annat. Det känns hur som helst lite bättre när det bearbetas......


Ett mycket udda uppdrag fick jag idag. Min bror Pelle ringde och undrade om jag skulle handla nåt på stan idag. "Nej, egentligen inte men om det är nåt ni behöver så fixar jag det". Fick uppdraget att köpa en burk sniglar...åt Lukas, hans son. I skrivande stund kan det vara lite hemligt så detta får bli en cliff-hanger till nån annan dag... Skulle ändå hämta ett paket på ICA så snigelburken är inköpt och ska levereras ikväll. 


Å kvällen ska spenderas i Norra Sandsjö. Min bror Anders yngste son Simon har fyllt 18 år och idag är det kalas. Underbart att komma till hembygden en sådan vacker vårdag. Å alla barn är med (de är lånade idag). Dessutom kommer Johannas Robin. Härligt!!


Nu vill jag ju helst inte tänka på hösten men jag måste ändå visa ett mycket vackert kort jag fick av Johanna igår. Hon har tagit det med mobilen och skrivit ut det större än A4. Så fantastiskt fint! I bakgrunden ligger Tallåsen (bakom Brinellskolan) där Johanna tillbringade sina första 7 år.


Ha en underbar kväll! Det kommer jag att ha!


 

En härligt höstbild!!

Av Sofia - 1 maj 2014 17:06

Första maj och snöflingor i luften. Var det extremt varmt förra helgen var det extremt kallt idag... Morgonpromenerade i för lite kläder och missade vantarna (men det är ju ändå vår eller?). Det kvittade hur snabbt jag gick - fick aldrig upp någon värme. När jag kom hem hoppade jag in och tog en lång varm dusch innan det var dax för nästa utepass. Fotbollsträning för Stella. Å inte var det varmare på Skogsvallen. Tack och lov stod jobbarkollegan Cissi och sålde varmt kaffe i boden. Kaffet i plastmuggen svalnade dock av i hastig takt.... Hennes Emma vann match över Bodafors och på planen bredvid tränade Stella MED täckjacka. Märkligt - gick och letade "lä" men det blåste åt alla håll...


Clubdag på Intersport. 20% på hela sortimentet under fyra timmar. Smockfullt med folk och många fyndade rejält. Ett par fina Adidas-löpardojor till David, löparställ (shorts och tröja) samt en fotboll för 940 kr. Mycket för pengarna. Nu kan han kuta. Hem och fixa lunch och det fick bli en veggo-lunch när Johanna är på plats. Tortillas med fyllning av vitkål, majs, morot - allt med tacosmak. Det gick hem hos alla, även de som inte är vegetarianer. En sak är säker - vitkål är underskattat. Det går att göra så mycket gott med det, dessutom billigt och nyttigt!!!


Till kvällen satsar vi på en mustig köttgryta och njuter av ytterligare en go kväll med barnen inför "ledig dag" i morgon. Vill och passar på när det är skolledigt. Borde egentligen köra hyror för juni men det går lika bra på.....söndag!! Hade jag nu haft mer ved....skulle jag tänt i öppna spisen....fryser fortfarande efter morgondagen.


Ha en fin 1 maj-kväll!!


 

Många fotbollsflickor...närmare 30 st i dag...

 

En stund med gotidning och ett hållbart lack....

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se