Alla inlägg under juni 2014

Av Sofia - 22 juni 2014 19:38

En underbar tradition - att äta midsommarmiddag i Torset. Mina syskon och alla kusiner. Idag fattades ingen kusin. Förr träffades vi på Midsommardagen men av någon anledning var vi lite "dävna" och trötta så middagen flyttades till söndagen. En synnerligen god buffé, lekar och därefter jordgubbstårta till kaffet. Lite nyttiga var vi oxå - vi "flöttade kviera" vilket betyder att vi bytte hage för ungdjuren som mina bröder har i Torset. Dessutom övade jag och mamma till kommande lördags sånggudstjänst i Vallsjö gamla kyrka. 


En härlig dag med hyfsat väder. Mest sol och lite regn och vi kunde genomföra de lekgrenar som vi brukar. Å så tog jag lite kort på allt vackert de har, mina föräldrar. Man njuter när man är där. Tre sköna lediga dagar är till ända. Midsommar 2014 blev onekligen lite annorlunda i år. En mycket fin ledighet. I morgon är det åter dax för jobb. Tre jobbarveckor innan det är dax att fira semester. Jag längtar..... 


Ha en fin söndagskväll!!!


 

Mamma, pappa, Pelle och Monica

   

Johanna, Robin, Lotta och Anders

 

Sofia, Anton, Ella o Robin

   

Sommar!!!

 

Torset

 

Vackra källarn

   

Fläder

 

Potatis i blom

 

Fläderbusken..

 

Det här trädgårdslandet behöver han inte skämmas för far....

 

Kvigorna...


 

Elin och Stella

 

David framför veahögen

   

Lukas kickar boll...

 

Johanna leker

 

Anders kastar ringen på kroken. 1 av fem poäng...

 

Ella fixar poäng med hammaren och stålringar i en numrerad ränna. Så långt bort som möjligt ger högst poäng men slår du för hårt åker de utanför....och ger inget...

 

David testar lyckan i rännan...

   

Oj, oj, oj - lika goda som vackra...

 

Hallen är väl inte lika fin.....

 

Midsommar 2014 är till ända....

ANNONS
Av Sofia - 21 juni 2014 09:54

Kaffet smakar bättre i en mugg av Ernst....smakerna av de goda Gevalia-bönorna gifter sig i gommen... Nej, jag bara skojar.... Gott smakar det hursomhelst och de två muggarna jag fick i försenad födelsedagspresent igår av Susanne är så fina, enkla och vackra. Precis så står det på kanten "I det enkla bor det vackra" och även om man ogillar Ernst å det skarpaste är uttrycket sant, så sant.


En underbar Midsommarafton hade jag igår. Härligt god mat och en härlig plats att vara på. Susanne och P-A's nya uterum är klart och med tanke på höjden i taket och väggar av glas är det som att sitta mitt ute i skogen. Naturen in på knuten och man slipper både knott, mygg och kyla. Enda nackdelen (?) är att man i Sandrydet är totalt bortklopplad från världen. Har inte täckning mer än på en fläck utanför huset...i bästa fall. Kan ju vara skönt med lite avvänjning ibland och det är ju inte meningen att man ska sitta och messa/kolla Facebook när man umgås med vänner... Ändå är det trevligt att någon gång under kvällen läsa alla Midsommarhälsningar....för de flödade över i går på detta medium. Man (eller vi kvinnor hur som helst) kan faktiskt göra både det och umgås och vara trevliga. För det var bara kvinnorna i vårt gäng som hade FB-konto. Den ständiga debatten...för eller emot...


Klok som en bok är hon Susanne och hävdade att det finns strunt och blaj-blaj på TV och i tidningar oxå - man väljer själv vad man vill titta på. Facebook är bara ytterligare ett sätt att hålla kontakten med vänner och bekanta. Å vill man inte hålla kontakten, då gör man inte det... Vill man inte önska glad Midsommar, då gör man inte det. Det är väldigt enkelt!!


Grillad kyckling, fläsk och lax och underbar potatissallad samt goda såser. Därefter jordgubbar från Axlarp, mazaraintårta med citruskräm från Sofia. En helkväll och en härlig sådan! Klockan 02.00 kröp jag i säng och nu vaknar jag sakta upp till kaffet från min fina mugg.


TACK fina Sandrydet för en härlig Midsommar!!!!


 

Mina fina muggar!!!!!

 

Glad Midsommar!!!

 

Lax- och räksnittar som förtugg!!

 

Susanne i midsommarskrud

 

Jag i leopardstassen... Hatade detta mönster "förr" och nu tycker jag om det.. Har det månne med ålderna att göra?

 

Maten grejas iordning av Åsa och Susanne med hjälp av Ludwig

 


Barn- och ungdomsbord! Alexander, Elin och David, Lukas och William

 

Ett av de vackraste uterummen jag sett!!!

ANNONS
Av Sofia - 20 juni 2014 11:47

Att solen skiner just idag - midsommarafton är otroligt skönt. Det behöver inte vara så varmt, huvudsaken är att det inte regnar. Man blir så mkt gladare av upphåll vad man än ska göra. Har haft en underbar morgon. Promenerade ut till Spexhult i det vackra vädret. Fick gå rätt fort för att hålla värmen - kalla vindar. Det var många som förberedde sina trädgårdar för dagens och kvällens fester. I Vallbohaga var de i full färd med att resa en jättestor midsommarstång. Ser så härligt ut. Med betoning på "ser" för det har aldrig varit min grej att hålla på med det själv. Kransar till barnen gjorde jag med stor entusiasm några år....till slut blev det ett "måste" och nånstans när Johanna inte ville ha på sig kransen slutade jag..... Å det blir midsommar utan både kransar och stänger även om det såklart förhöjer "looken". Promenaden gick utmed hela sommarstugeområdet och jag gick till min kollega och vände. Bad om att få lite vatten (som jag glömt att med) och tillönskade en trevlig midsommar. TACK Pelle för en kort men trevlig pratstund! 

  

Nu har jag inhandlat jordgubbar och gå-bort-blomman. Snart ska jag börja laga traditionell midsommarlunch. Sill till mig och skinka till barnen. Stella åker väl i skrivande stund Helix på Liseberg så hon är tyvärr inte med till Sandrydet i eftermiddag. Johanna är med sina kompisar (såklart) så det blir jag, Elin och David som besöker Sandrydet. Min kväll blir alldeles vit. Jag är ju chaufför och i morgon mår jag nog bättre än många andra!!!


Ha en underbar midsommar alla!!


 

Till ett midsommar-värdpar

 

Midsommar 2006. Hemmagjorda kransar och av någon anledning är Stella INTE glad...Av Sofia - 19 juni 2014 17:45

I dag på eftermiddagen var det ganska tomt i korridoren på jobbet. Dagen före röd dag brukar det vara så. Man ”får” inte de lediga timmarna men man ”får ta” sig ledigt. Det är skillnad. Jag hämtade min bil i samband med arbetsdagens slut och nu är jag då lite fattigare… Ja, ja missljudet i bilen är borta när jag backar (TACK) och nu får man i bästa fall vara glad tills nästa grej uppstår. Man är ju så otroligt utelämnad till proffs som kan då man inte kan själv. Det är bara att se glad ut och betala - lyckades bättre med det senare av de två...


Handlade på hemvägen och nu är morgondagens efterrätt i ugnen. Att köpa jordgubbar till sällskapet samt fixa dessert blev på min lott inför stundande midsommarfirande. Ut på landet med barnen – till Sandrydet. Ska bli så roligt. Vi blir ett gäng på 13 därav 5 vuxna och jag är m.a.o det femte hjulet. Såna här högtider känns onekligen lite konstiga… Traditioner tar slut och andra tar vid.


På söndag är det dags för en tradition som varat länge och som jag vill bara ska fortsätta, fortsätta och fortsätta… Middag i Torset med mina syskon och alla kusiner. Anton, barnens äldste kusin, är äntligen hemma från sitt äventyr i Whistler, Canada. Han har åkt en massa skidor, jobbat, hoppat bungyjump….etc etc. Han har delat med sig av upplevelserna många gånger via Facebook och ibland när jag har sett bilderna har jag varit tacksam att mamma inte använder detta sociala nätverk. Har själv haft hjärtat i halsgropen några gånger…. Att han har mött björnar på gatorna mitt i staden känns långt ifrån som det värsta.


Kvällen blir lugn. Festar till det med räkor från plockfrysen och när jag läser kvittor är jag sannerligen ingen ekonom. Snoooooordyra!! I morgon kommer barnen – längtar!! Elin och David har i veckan varit några dgr i Göteborg och besökt Liseberg två hela dagar. Deras sommarlov började med andra ord HELT okej!!!!


Ha en fin kväll!!

 

Vilken bukett. Har slagit ut och blommar fortfarande helt underbart!! Tack Carin Öhling!!! ;) 

Av Sofia - 18 juni 2014 12:49

Gårdagens sommarfest med jobbet var influerad både av midsommar och Mästarnas mästare. Suveränt kul och mycket trevligt. Odd Fellow-villan är en fin och mycket ändamålsenlig lokal om man är 5—6 lag som ska tävla i olika grenar. Många små rum. Dessutom en mycket vacker matsal. Ångrar att jag inte tog fler kort. Ett låååångt långbord var dukat med blommor och blader.


Vi fick god midsommarmat med färskpotatis, sill, skinka och gräddfil. Jordgubbar och grädde till efterrätt. Så gott! Detta åt vi EFTER lekarna och faktum är att sommar- och julfester på Tekniska Serviceförvaltningen har lekar i fokus. Det är liksom nummer ett. Kanske inte just övningarna som sådana utan mer att se reaktioner när folk vinner och framförallt när de inte vinner…. Höra alla bortförklaringar är t.ex riktigt intressant…. De som höll i festen gick igenom tävlingsreglerna minutiöst vilket är mycket mycket viktigt.


Å så lite kort om grenarna (vissa av dem) om det nu är så att någon vill göra något kul på midsommarfesten. Nej, vi greppade inte ljusstavar men på ett bord låg en citron, ett äpple, en gul lök, en röd lök och en morot. Två personer skulle sedan stå mittemot varann och ha händerna knäppta på ryggen och norpa den frukten/grönsaken ledaren sa. Att jag vid ett tillfälle var snabbast men ”släppte” löken så motståndaren fick tag i den var ju tragiskt i sig… (osade lite bortförklaring där…) Den andra leken var knäböj 90 grader mot väggen. Ja, alla som har sett Mästarnas mästare vet ju vad det handlar om. Jag är synnerligen stolt över mig själv som satt 5,5 minuter. Det är mitt rekord och när mina ben började skaka……ja då var det inte mycket mer att göra än att bryta ihop mot golvet. En kollega i mitt lag (exakt på dagen 24 år äldre än mig…) fick fler minuter i protokollet. 16,5 minuter….  Magiskt bra! Denna bragd fick vårt lag nr 1 att bli just nr 1 och VI tog hem segern! Härligt jobbat!


En ursnygg sopborste och skyffel blev det i första pris. Praktiskt! På morgonen idag, innan jag kom till jobbet, hade någon roat sig med att fästa en mycket snygg skylt på min dörr. Någon märket väl igår hur otroligt stort det var för mig att få vinna. Har aldrig gjort det förut och här pratar vi prestige – värre än Mästarnas mästare.


Nu är lunchen slut och jag har fått skriva av mig!

Kram och ha en fortsatt fin onsdag!!


 

      

Av Sofia - 17 juni 2014 15:39

Plötsiga inkomster – plötsliga utgifter. Semesterersättning – byte av bromsskivor och bromsklossar. Det gick precis jämnt upp. De tusenlapparna som skulle sätta lite guld på semestertillvaron försvann innan jag hann o få dem. Kul! Å andra sidan har jag en bra bil att åka i.... Just nu känns det bara väldigt surt. Jag kanske skulle göra mig av med bilen. Säga, när folk undrar om de får åka med: "Nej, du vet jag har ingen bil - kan jag få åka med dig" och sedan i bästa fall kanske ge en bensintjuga….. Förbannade plåtlådor. Hade det inte varit för att jag har mina föräldrar, mkt goda vänner och syskon några mil bort skulle jag sälja eländet. Vill man ta sig till en storstad från Nässjö är ju tåget det absolut bästa alternativet. Cykla med två matkassar klarar jag dessutom galant (och mer går det ju ändå inte in i kylskåpet samtidigt). Överdrev lite där du men jag kan ju cykla två ggr…


Solen skiner, jag är frisk och snart är det jobbets sommarfest (positiva tankar nu). Ska vara på Odd Fellow i stan och det brukar vara mycket trevligt. Lekar, god mat och oftast dans… Tyvärr är vi inte så många anmälda. Festdatumet blev lite sent i år och en del har tagit semester. Förra året så här dags befann jag mig i Turkiet. Never ever – aldrig någonsin mer åker jag ifrån sommarsverige på illhet charter. Hade sällskap av Aktiestinsen igår (jo, han åkte med mig ;) ut till Sandsjöbaden och Centerns valupptakt och vi konstaterade att Sverige är så fantastiskt. Jag guidade honom utmed vägen och visade bl.a var jag växte upp när vi passerade Norra Sandsjö. Han berättade lite om sitt liv som "stins" på olika småstationer och att han saknade att köra bil. "Förr var det ju mest grusvägar så det blev gott om stenskott". Jo, det skiljer ju en del i ålder. En helt underbar gammal man. Tänk att han fått vara med om 99 st somrar. Å jag vill nog påstå att han minns varenda en.. Han dementerade att det viktigaste i livet är utbildning. Att lära sig dansa är mycket viktigare!! Å det ska jag göra ikväll!!


Ha en fin kväll! Det ska jag ha….med eller utan semestersättningen på kontot!

Av Sofia - 16 juni 2014 17:41

Det är lyx att få bli ”omhändertagen” en stund av mina fina föräldrar. Det är lyx att få njuta en hel söndagseftermiddag/kväll i Torset och ladda upp batteriet inför kommande vecka. Behövdes mycket väl igår efter den hektiska starten på helgen med skolavslutning, resa till Stockholm, konsert med 1D etc. etc…


Vackert väder och ett somrigt middagsbord. Sallad och nypotatis från eget land. Det är det tidigaste jag någonsin ätit färsk potatis och det smakade helt ljuvligt. Som godis. En grillad köttbit från "nya" grillen och magen blev riktigt mätt. Jordgubbar och rippel av lemon curd i fin harmoni med grädde efteråt och så blev man ännu mättare…... Visst känner man sig bortskämd. Å det är jag ju. Att få ha ett sånt paradis att komma hem till. Igår kände jag mig dessutom mycket avslappad och lugn inuti – det är inte alltid så…när tusen plikter kallar… Tack mamma och pappa! Jag älskar er och jag älskar er mest för att ni älskar mig!!


Lite nyttiga var vi också – mor och jag. Vi övade till kommande sånggudstjänst i Vallsjö gamla kyrka den 28 juni. Varmt välkomna om ni har en timme över och är på hållet. En kyrka från 1000-talet – bara kyrkan är värt ett besök. Ligger vackert beläget vid Vallsjöns strand. Vi räknar med vackert väder för det brukar alltid vara ute-fika efteråt.


Om en kvart åker jag till Sandsjöbaden och träffar mina gröna kollegor. Mat och diskussioner inför valet står på programmet. Vädret har blivit bättre så kvällen blir trevlig och just.....grön!!


Ha en fin kväll!!!!

Av Sofia - 15 juni 2014 09:33

En intensiv helg är snart till ända (snart - den är ju inte slut än) och jag sammanfattar den som helt underbar. Mest underbar för att barnen har uppskattat resan så som de gör. Det var stort för dem att se de engelska killarna i 1D och Elin verkade vara precis lika nöjd när hon svarade mig i natt. "MAGISKT - värt för hundra tusen spänn" skrev hon och jag är väl ändå rätt nöjd med att det inte kostade precis så mycket...


Det är ett högt tempo i Stockholm. Vill helst hålla Stella i handen hela tiden när det är mycket folk omkring och hon vill faktiskt det fortfarande... Så öppnar man dörren till Nordiska muséet ute på Djurgården och det är som att kliva in i en helt annan värld. Tyst, stilla och skönt... Tycker det är riktigt kul att se utställningar om vårt folkhem. Alla våra traditioner t.ex Inte bara jul, påsk och midsommar utan även Mårten gås, Mickels mäss, dop, konfirmation.... Gick in i en tidstypiskt HSB-lägenhet från cirka 1946 och det är häftigt att se hur de fått till miljöerna så rätt. Nu var jag ju inte med på den tiden men man har ju sett filmer etc.


Sedan stannade jag upp vid en monter som fick tankarna att mala resten av dagen. I samband med gamla seder läste jag en liten text. Blev så tagen att jag tog ett kort på texten. Det som stod visste jag inte och det är lätt att glömma hur eländigt vi kvinnor hade det förr i tiden när vi pratar jämlikhet och förtryck. Fy attan vad många kvinnor måste haft ett rent helvete. Läs och begrunda! Att bränna häxor på bål förekom oxå.... Vi ska heller inte klappa oss för bröstet och tro att vi är så jämlika och duktiga idag. Det finns skillnader mellan män och kvinnor precis överallt - kanske inte så uppenbart som förr men "smygskillnaderna" måste bort!!! Alla skolklasser borde få åka till Nordiska i samband med att de läser om samma saker i skolan och se detta.


Sedan var det ju annat kul. Dockskåpsmöbler från slutet av 1800-talet som mamma har likadana (nedpackade fint i lådor) - detta tyckte Stella var riktigt fint. En liten shop brukar det alltid finnas i muséum, så även här. Å hade jag haft pengar hade jag köpt massor...älskar hantverk.. Nöjde mig med en potatissticka (jättefin såklart) och en present till mamma som hon ska få idag - skriver alltså inte det här. Stella fick en fjäderpenna vilket hon redan har skrivit flitigt med.


Efteråt blev det några timmar i solen i Kungsan. Helt underbart!!! Att bara sitta och titta på folk - det tar man ju inte sig tid med direkt på Nässjö stortorg... Tågresa hem utan förseningar och en mjuk säng att somna i...vad kan man mer begära. När jag god-natt-pratade med Stella berömde jag henne för att hon varit så duktig, alltid glad och inget gnäll. Det är ju ändå 4--5 km promenix från station till Djurgården. Hon var så tacksam och på frågan om det var kul att gå på muséum svarade hon: Det var skoj, men mamma, det var mest en massa trappor.....


Ha en fortsatt skön söndag!!!!!


 

Stella valde verkligen enklaste sättet att hänga upp jackan på hotellrummet...

 

Vacker flicka i vacker byggnad

 

....den senare delen....den ogifta kvinnan...det står inget vad som hände med mannen i denna situation...för han var väl inblandad på nåt sätt....ELLER   

     

 

Kungsträdgården

 

Trapporna var fulla med glassätande folk... ständigt kö till kiosken...

 

Det var hett i solen..

 

Stella har "badat" i fontänen i Kungsan och nu bytt om till pyjamaströja...

 

Stella har skrivit resereferat och det är så underbart att se en tjej i älska "skrivandet". Extra kul med en fjäderpenna såklart...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se