Alla inlägg under juni 2014

Av Sofia - 14 juni 2014 07:13

Godmorgon Stockholm! Ligger här i på Scandic Victoria Tower, våning nr 17 (av 34) och kan inte somna om. Å jag knep inte ihop mina blå förrän kl 01.00 inatt så direkt utsövd är man ju inte... Enormt fint hotell både innan o utan. 

Jo, jag har raljerat lite....betonat att jag åker till Stockholm för Stellas skull. Så små töser måste ju ha mor eller far (många pappor på tåget igår med sina "directioners"
* tillika tjejer) i sällskap. Har sett denna utflykt mest som ytterligare ett hål i plånboken och ställer upp för att Stella ska få en grym upplevelse. Sista tiden har jag dock börjat se fram emot resan tillsammsns med Tina o hennes Danni och har glatt mig att få komma iväg.

Så när jag satt där igår - i denna otroligt stora arena - o ser dessa underbara killar framföra sina låtar...det är inte svårt att få gåshud och ryckas med i stämningen som råder. Skriket av kören på 45 770 i publiken ligger hela tiden bakom som en ljudmatta o så fort nån av killarna säger nåt och speciellt på svenska ökar mattan... Jo då - de sålde öronproppar men vi nekade - vi skulle ju sitta så långt ifrån scenen....he, he..
Är mäkta imponerad över killarnas röster. Stämsången är underbar o varenda ton sitter där den ska. Vissa låtar gillar jag mer än andra och grytan verkligen bubblar när de mest kända hitlåtarna spelas. Tog några filmsnuttar o skickade till min Elin som ska hit till kvällens konsert. "Jag dör....." messade hon tillbaka. Hon är en av dem som ikväll står på "golvet" och är närmast dem.

Har funderat på vad dessa grabbar egentligen har som är så tilldragande... Igår var det INTE svårt att förstå. Glädjen på scen, bra och trallvänliga låtar, ingen överdriven koreografi... Att man kan få Friends alla besökare att gemensamt skrika "Jag älskar köttbullar" UTAN att det låter töntigt... Det ÄR en bedrift.

En nackdel - kylan. Hade läst på dåligt. Öppet tak + kyligt ute = kallt!! Väldigt kallt. Hackade tänder mot slutet... Danni o Stella frös inte - de var varma och lyckliga! Sedan skulle alla människor ta sig därifrån... Då var paniken nära. Man fattar inte hur många människor drygt 45 000 är...åt samma håll.. Dessutom då kallt... Tina o jag tappade bort varann o återsågs inte förrän efter en timme på tåget. Stella sa nån gång innan.."Du behöver inte hålla så hårt i handen, mamma...."

Det blir snart en underbar frukost o sedan väntar huvudstan på oss!! Fler äventyr...

Elin! Du får en magisk afton!!
Henrik! Tack för tipset med hotellet - hur smidigt som helst med förbindelserna ; ))

* person, oftast flicka som är stort fan av One Direction.

Förväntansfulla tjejer

Förväntansfulla mammor :)

Publikhav

Nice hotell!!!

Av Sofia - 13 juni 2014 11:43

Skolavslutning! En mycket speciell dag för alla barn. Nästan (?) alla har längtat och sett fram emot detta och möjligtvis är det bara Stella som tycker annorlunda. "Ska man inte ha svarta kläder idag, det är sorgligt att sluta skolan....", sa hon på förmiddagen. Klart att hon gillar att få sommarlov men hon älskar helt klart skolan. Annat är det för Elin. Hon har nog sett fredagen den 13 juni som ljuset i tunneln under höst och vinter.....delvis i varje fall och på grund av det är det med stor glädje jag får se hennes betyg. Helt ok! Värmer ett modershjärta och nu gäller det för henne att ladda batterierna under sommaren.


Efter en välbehövlig sovmorgon skjutsade jag Elin till Pingstkyrkan kl. 08.00, handlade sedan färska frallor och svenska jordgubbar på ICA. Efter att Elin kommit tillbaka åt vi en underbart god frukost i lugn och ro...man får nästan beteckna den som brunch. Är tacksam att jag tog hela dagen fritt och först inte stressade iväg till jobbet några timmar.


Snart är det dax för skolavslutning David och Stella och David ser fram emot både betyg och ros (sexorna på Åkersskolan får alltid en ros som överlämnas av rektorn). Men mest.....av allt ser han fram emot att få ha sin kavaj!!


Efteråt ska vi hitta lärarna och tacka för alla fina år... Sedan bär det av till STOCKHOLM och 1D. Here we come!!!!!


 

Fiiiiiiiina ungar!!!!!!

       

Av Sofia - 12 juni 2014 19:45

VM i fotboll…. Det är otroligt kul med mästerskap. Folkfest, glädje och gemenskap och speciellt när det gäller hela världen. Dock är jag inte superengagerad då Sverige inte lyckats att kvala sig dit. Åh vad jag tycker det är tråkigt. Nyss gick dokumentärer om VM 1994 – en helt fantastisk fotbollssommar och man undrar ju i  sitt stilla sinne om det någonsin kommer att upprepas. Fotboll är iofs kul att kolla på och kvällens match mellan brassarna och Kroatien kan nog bli en höjdare. Har inte kommit riktigt i fas ännu…dock. Städning (jo, det bliiiiir faktiskt dammigt även när solen skiner), göra biffar och packa inför morgondagen…så lite och tight som möjligt...helst bara en ryggsäck. Dessutom hade jag helt glömt bort mitt uppdrag att fixa ett kort till Davids fröken. Han slutar ju sexan nu och klassföräldrarna ska överlämna blomma. Jag fick plocka fram textningspennorna och tjockpapper och fixa ett eget.. Frågan är om jag hinner till soffan kl. 22.00..och frågan är om jag vill vara så trött i morron… Sen har vi ju några kassar skolmaterial att gå igenom och sortera...det är den tiden nu när skolan alster flyttas från klassrummet till hemmet... Kul jobb och det behöver så klart inte göras just ikväll, i morgon, nästa dag eller dagen efter det.... 


Imorgon efter skolavslutningen för Åkersskolan i Sporthallen bär det iväg till Stockholm och One Direction-konsert med Stella. Elin åker upp på lördag men ligger idag hemma och är förkyld. Feber, ont i huvudet och halsen – förmodligen det som Johanna har haft. Så lessamt. Hennes konsertbesök är nog ändå inte i fara. Vet inte vad som skulle kunna stoppa henne från att åka…möjligen jordbävning eller världskrig… Igår fick hon stans snyggaste avslutningsklänning och det vore såååå synd om hon inte fick använda den.


Nu är klockan 19.48 och jag har inte ens börjat med biffarna.... Ja, ja - det kan bli lite sent idag. Ledig i morgon så lite fotboll...möjligen...har jag råd med....


Ha en fin kväll....med eller utan fotboll...


  

En pärla.


  

Det är inte bara papper och pärmar som kommer hem. En försenad födelsedagspresent från David fick jag igår. Från syslöjden. Så fin och mitt hjärta smälter!


Av Sofia - 11 juni 2014 22:27

Bästa grannen, bästa fotvården, vän tillika svägerska (en gång i tiden). Hade en urskön eftermiddag tillsammans med Carin o hennes fina dotter Ella som oxå är kusin till Stella. Hon filar fötter till många människors glädje under min lägenhet och har så gjort i många många år.

Å timmarna gick fort ikväll. Vi har mycket gemensamt och våra vägar har inte alltid varit raka likt Autobahn.... Kurvigt, krokigt o rena berg-och-dal-banan många gånger. Vi är väl inte unika med att åka karusell men vi kämpar med glöd för att få livets alla delar att fungera. 

Pratade om tonårsbarn o deras viljor, deras sätt att se på sina föräldrar....tatueringar och piercingar...flyttens olika faser. Adrenalinkicken då man varken känner hunger eller trötthet...som sedan möts upp av total utmattning för ett tag.... (Ibland är jag rädd för att jag inte hamnat i det senare tillståndet än... Hoppas dock det kan kugga över till hösten så jag får va pigg under sommaren...)

Goda vänner växer inte på träd så det är skönt att ha en strax under sig!! Tack fina Carin för goda frallor och vackra rosor!! Vi ses igen!

Godnatt 

Av Sofia - 10 juni 2014 18:55

"Fick" en fri eftermiddag idag och jag riktar ett stort tack till Robban Blomqvist o PE för att de tog med sig David till Eksjö (barmarksträning hinderbana för bandykillar) ikväll. Den info'n kom igår kväll....o jag kommenterar inte ens den framförhållningen... Jag var visserligen förberedd men jag hade aldrig hunnit ta med mig Stella då hon varit på skolresa idag - Astrid Lindgrens värld - hemkomst 17.30 Man ska ju klara allt själv o aldrig be om hjälp men nu bad jag o fick ja! TACK!!

Stella har berättat om varje detalj från utflykten o det är så underbart att höra hennes reseskildring. Har, på tal om resa, kollat upp vad Nordiska muséet på Djurgården har för utställningar på lördag (dagen EFTER One Direction's konsert). Bl.a en om gamla dockskåpsmöbler vilket intresserar mig mycket. På hemsidan fanns infon att medlemmar i HSB har fritt inträde. O yeah o man sparar 100 kr. Barn går in gratis. Sedan - utan att blinka kan man köpa en öl för 80 spänn på en uteservering så den vinsten lär bli uppäten... Berättade för Stella om att det kostar 100 kr per skalle o hon kontrade "om man inte har nån skalle då..." Ha ha ha...

Vill avsluta med att TACKA för ALLA gratulationer igår via SMS, Facebook o födelsedagskortet Monica o Pelle (idag)!! Helt amazing att få över 130 st hälsningar! Alla har ju var o en faktiskt skänkt mig en tanke!!! 

Ha en fortsatt fin kväll!! 

En underbar morgonpromenad vid fantastiska Spexhult med omnejd.. Här vill jag boooooooo...

Av Sofia - 9 juni 2014 18:27

Min dag - 9 juni. Jag firar tillsammans med Kalle-Anka som dagen till ära fyller 80 år.... Så gammal är jag ju inte än. Bara 34.... Nej, jag är inte åldersnojjig - inte ett dugg. Åldern är bara siffra som talar om hur länge du befunnit dig på jorden. Sinnet kan va ungt o kroppen likaså....om man har tur. En kollega o jag pratade om det idag - att det som skrämmer oss mest med att bli äldre är krämporna... För varje år som går kommer man närmare (eventuella) sjukdomar.. Sannolikheten är ju rätt hög att man drabbas av nåt elände..

Idag tänker vi dock inte på det. Jag känner mig mkt piggare idag (en vanlig förkylning) så jag fick en fin present. Å så detta väder. Idag har verkligen han däruppe varit god mot mig. Dessutom en MASSA med grattis via Facebook. Färre kort med posten - inte ett enda faktiskt... Sånt minskar allt efter som åren går.

Sitter o väntar på mina älskade föräldrar! Kaffe o beställd "Vildmarkstårta" är på väg. Görs i Sävsjö med smak av hjortron. 

Godnatt alla fina vänner!

Några år sedan Tullan såg ut såhär... Jag såg välmående ut!

34 år...

Födelsedagsblommor!!

Av Sofia - 8 juni 2014 15:45

Dagen före födelsedag.... När man var liten var det kanske den bästa dagen på året... Födelsedagen gick ju så fort å så var det ju ett helt åååår till man skulle fylla igen. Jag pratar nu om den tiden då man ville bli äldre. För den viljan avtar ju o vände helt vid typ 25 år....om den ens varade så länge. Ändå vill jag inte ha tillbaka en enda dag in mitt liv. Vill helst av allt leva i nuet vilket är svårt så svårt. Mest vill man ju bara framåt mot nya mål.

Ligger i skuggan på min balkong o vilar. Två middagskok är avklarade till kommande vecka då tiden är knapp o barnen alltid är hungriga efter skolan. Tänker tillbaka på gårdagskvällen. En urskön kväll hos väninnan Mia med barn och timme efter timme gick. God mat, dryck o underbar dessert. Vanilj- o hallonpannacotta!!!! Batterierna laddades där!!

Det är bara sista halvtimmen jag helst vill glömma. Stella o Signe fick idén att tvätta chips o ostbågar i handfatet...(???). Kreativt eller bara väldigt dumt... Kl 00.30 på natten beskriver man inte buset som kreativt... Stopp i avlopp!!!! Suck! De lär inte göra om det med tanke på mammornas uppläxning!!

Försöker förneka mitt halsont oxå. Är rätt bra på det. Hata är ett starkt ord men jag hatar verkligen att bli/vara sjuk. Eftersom jag fyller i mon önskar jag mig frisk!!!!!!

Ha en fortsatt fin pingstdag!

Smaskens!!

Av Sofia - 7 juni 2014 17:45

David har börjat spela golf. Han har nyss fått nya egna klubbor och är en mycket nöjd kille. Han vill i princip alltid vara på golfbanan, så även idag. Efter rejäl sovmorgon och en god frukost kl. 11.00 (!!!) åkte han och jag upp till Nässjö golfbana och köpte en hink bollar a' la 40 kr. Det är så otroligt kul att se David swinga. Han har det i kroppen och får på bra slag, långa och raka (de allra flesta). Han är vänsterspelare vilket passar mig perfekt - även jag kunde prova att slå. Det var längesen jag slog - på den tiden jag stod på rangen kostade hinkarna 10 kr vilket säger lite om tidsperspektivet. Även jag får iväg bollarna - inte så långt men hyfsat rakt. Ju fler slag som känns bra ju mer sugen blir jag på att börja... Inte så konstigt. Att börja med golf känns i dagsläget inte realistiskt för det tar mycket TIIIIID... Men NÅN gång SKA jag börja......


Nu ska vi strax bege oss till min väninna Mia med barn. Hon är "hoppänka" så vi ska umgås och ha lite trevligt ihop med våra små ikväll. Hennes man har precis landat med fallskärm i Normandie och allt gick bra. De firade Dagen D vilket är 70 år sedan iår. Med tanke på att han även är min chef känns det mer än skönt att han är välbehållen!!!


Ha en fortsatt fin lördag!!


 

Uppställning och koncentration!

 

Den satt fint

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards