Alla inlägg under juli 2014

Av Sofia - 7 juli 2014 16:26

Vackert väder! O’boy vilken dag så fin. Jag gläds med dem som är lediga. Verkligen! Å denna veckan – min sista jobbvecka - fem dagar som innehåller den bästa av känslor. När semestern fortfarande är futurum..... Nu låter det ju som om jag vantrivs något kopiöst på jobbet men så är det verkligen verkligen inte. Tvärtom trivs jag helt fantastiskt bra och jag är lyckligt lottad över att ha en tjänst där jag själv känner att jag gör nytta samt får den bekräftelse vi så väl behöver. En del törstar mer än andra efter sådt och jag tillhör (kanske tyvärr) denna skara. Man måste känna att man duger!!


Idag hämtades Stella och David av mormor och morfar för ett dygns kollo i Torset. Besök i Vallsjöbaden med minigolf och deras smått berömda räkmacka har utlovats och kanske blir det även ett dopp i någon av sjöarna runt Sävjsö....möjligen Eksjöhofgårdsbadet. I morgon efter jobbet hämtar jag dem. På onsdag har David sin sista dag på golfkursen. Den har varit jättebra och han är supernöjd. Efter avklarad onsdag får han gå ut på riktig bana med fadder (golfare med 36 eller lägre i handikapp). Härligt!


Å alla övrig fri tid efter jobbet ska ägnas åt Johannas övningskörning när hennes eget sommarjobbschema så tillåter. Det är lite vana och rutin som saknas…och det är ju inte helt lätt att få till detta då hon sällan är hemma på helgerna då jag har tid.


Jag måste via min blogg här TACKA Holger Jonasson för en härligt positiv insändare i dagens tidning. Bra skrivet!! Tänk om man kunde ägna tankar och ord över vad som faktiskt görs i Nässjö och fokusera på det som är bra i vår stad! Sluta gnälla över eventuella brister och sånt som inte görs!!


Ha en fortsatt skön måndagskväll!!

ANNONS
Av Sofia - 6 juli 2014 15:23

Härlig söndag. Tidig morgon. Man hinner med mycket då. Skjutsade David och hans kompis till kurs på Nässjö golfbana. Start kl. 09.00 Jag tänkte passa på att springa under tiden. Värmen var mastig, minst sagt och min mage ville inte vara med. Å andra sidan har jag ändå uppnått 4 löpmil denna veckan så jag är mer än nöjd. Ibland kan jag inte pressa min kropp - man får gilla läget (å särskilt som kvinna). En lång promenad är verkligen inte heller fel. Hann tillbaka till 11.00 men då var det inga pojkar som ville följa med hem. De stannade kvar och fortsatte nöta slag.


Stella och jag tog med oss fika och cyklade iväg till Adela udde. Så mysigt. Den tiden när alla barn vill följa med mamma till stranden - den är förbi. Elin ville hellre kolla på favo-programmet Glee, David var ju som sagt på golfrangen och Johanna och hennes Robin befinner sig på Öland hela helgen. Man får va glad att Stella hänger med ännu ett tag.... Go mack-och-kex-fika och sedan hör och häpna fick jag en otrolig lust efter att doppa mig. Den lusten...försvann för cirka 30 år sedan men kanske kanske den är på väg tillbaka. Det VAR kallt men skönt, mycket skönt. Jag var till och med före Stella ner i vattnet.


Å så måste jag berätta om gårdagens kväll. Nej, det blev inte tacos - DET BLEV GRILL!!! Jag impulsköpte (heter det så när man gått och övervägt inköpet i flera månader) en el-grill. Jag hade tänkt att barnen och jag överlever sommarkvällar och helger hos mig UTAN grill och visst det gör man. Men ack så trevligt när grill-oset spred sig på min balkong. Ljuvligt väder. Å YES jag fixade att som kvinna, alldeles ensam BÅDE grilla , fixa egen färsk-potatissallad, sås etc. Inte illa. Vi blev mätta!!


Snart vankas äppelpaj och vaniljglass - man får ju anstränga sig lite när man får finfrämmat!!


Ha en fortsatt go söndag!!!!


 

Äntligen!!!

 

Badselfies

 

Adela udde - en oas i Nässjö (tycker i varje fall jag).

ANNONS
Av Sofia - 5 juli 2014 10:59

En speciell morgon. Jag tillbringade den med Dregen.  Ut till Spexhult och tillbaka tar nästan två timmar. Han var med i 1 och en halv. Bestämde mig för att lyssna på reprisen av hans program från i torsdags då han var sommarvärld i P1. Å det blev en otroligt tänkvärd stund, långt bättre än min bästa Spotify-lista.


Dregen. En av Nässjös stoltheter. Jag kan inte säga som en del av mina vänner. "Jag gick i samma klass som honom" eller "min syster umgicks med honom förr". Även om jag är ett stort fan av Dregen och hans storhet var jag på den tiden, när hans band Backyard Babies och Hellacopters var som störst, inget direkt fan av den sortens musik. På den tiden var det uteslutande Celine Dion som gällde. Idag tycker jag hans hårda rock är riktigt bra även om jag inte direkt väljer det när jag löptränar.


Att berätta om sitt liv och det han varit med om, på detta sättet...starkt och stort. Det är inte lätt att promenera och gråta men jag försökte ändå hålla hyfsat tempo medan kinderna blev våta av tårar. Att få höra om han och bandmedlemmarnas slit för att slå igenom som rockband är en saga i sig som fascinerar. Men det är då han berättar om sitt möte med Pernilla, deras kamp för att få barn som tar tag i mig. Kanske för att jag vet hur det är att kämpa för att bli gravid även om vi inte behövde vänta i flera år. Idag är minnet av hormonsprutor och otaliga besök hos doktor Sven Johansson i Jönköping som svaga minnen och kommer det på tal med folk som inte redan vet tror de mig knappt: "Du - du har ju fyra barn"?


Dregens beskrivning av Thailand och den fruktansvärda morgon då tsunamin drog in gjorde att jag frös i dagens ljumma sommarmorgon. Har hört många berätta om jättevågen och dess förödelse men aldrig någonsin så målande och gripande som Dregen. Några år före tsunamin var vi själva där och badade vid Karon beach med Johanna fem år, Elin ett och David i magen. Man kan föreställa sig men ändå inte...vad hade vi haft för chans? Med barnen.... När han sa att han och Pernilla valde att stanna kvar hela månaden för att hjälpa till på plats istället för att åka hem...ja, då kom det några tårar till. Obskrivligt fint!!!


Han har gått igenom en del, Andreas och hans upplevelser från den mörka och vilda tiden var så nära helvetet man kan komma vilket han oxå erkänner öppet och ärligt. Han insåg med hjälp av Pernilla att det fick vara nog vilket nog inte många gör som befunnit sig på samma nivå av elände. Han beskrev saknaden efter sin far på ett vackert sätt och att han genom sin son Sixten grubblar ännu mer på varför fadern valde att inte vara kvar...


Ja, det var en morgonpromenad som fick mig att åter känna tacksamhet för det man har och försöka ännu mer leva i nuet. Du vet ju aldrig vad som händer runt hörnet... Tack Dregen för att du delar med dig!


Ps. Om nån inte hörde programmet finns det på webben!! Värt att lyssna på!!


Ha en fortsatt fin lördag!!!

Av Sofia - 4 juli 2014 18:33

Fredag! Skön känsla och för vissa kollegor var denna fredagen kanske en av de bästa på hela året. Fredagen då man går på semester…. När all ledighet ligger oförbrukad! Veckor av vita oskrivna blad…med både uppstyrda dagar och dagar med spontanitet.. För nästa fredag är det min tur att bli semesterledig. Med tanke på att vädret inte varit det allra bästa känns det ändå rätt skönt att jobba en vecka till, de där högtrycken kanske skärper till sig o kommer närmre Sverige.


Igår åt jag en otroligt god fiskplanka på Akropolis. Rödtunga…underbart och mäktigt (såklart - planka är alltid mäktigt)! Det var ganska många som var ute och åt – det är så trevligt att se att det finns ett restaurangliv i Nässjö – en helt vanlig torsdag…regnig semestervardag. Efteråt gick vi en promenad i stan, gick igenom Nässjös otroligt fina Stadspark. Man blir lätt ”hemma-blind” och visar man upp parken för någon som inte kommer härifrån öppnas även mina vana ögon upp en smula. Ingsbergssjön som en fin spegel, vackra blomsterplanteringar, den fina, nybyggda Parkhyddan som nu äntligen har öppnat servering, den tjusiga sortimentsträdgården vilken är välrensad och doftar ljuvligt av många olika sorters rosor, den vackra nya bryggan, vårt fina kulturhus Pigalle och övrig bebyggelse (hus i rad från Aneby) som jag tycker är ursnygg. Förövrigt mötte vi knappt en människa trots att regnet höll sig upp i molnen runt tio-tiden. Nässjö är vackert och Stadsparken är i sig ett litet smycke som förgyller staden! En oas!


Man blir bara så extra ledsen när man kom till jobbet idag och hör att nån idiot försökte bränna ned nya Parkhyddan i natt….samt göra inbrott. Varför? ekar i skallen och det svaret lär man ju aldrig få reda på. Meningslösa och destruktiva gärningar. Finns det verligen människor som INTE VILL att Nässjö ska vara bra…?


Afton nalkas, Pasta Carbonara och fotboll, barnen är tillbaka och allt känns bra. Precis ALLT!!


Ha en fin kväll!!!

Av Sofia - 3 juli 2014 17:05

Det är ett bra tag sedan jag skrev min insändare i SmT beträffande Nässjös nya ishalls alla fördelar och vad Stinsen Arena betyder för Nässjö som stad. Insändaren blev publicerad den 17 maj och mina ord var ett svar till Bengt Lund som ansåg att Stinsen Arena var ett skrytbygge och där, enligt hans vän som besökt hallen en gång, fanns bara 10 personer som åkte skridskor. Det var just det citatet jag reagerade för. Att med så dålig underbyggd fakta skriva i tidningen. I dagens tidning – nästan två månader senare - kom svaret och det var en replik till mig.


När jag läser hans rader försöker jag förstå hur synapserna fungerar hos honom. Jag brukar göra det, försöka förstå hur människan på andra sidan tänker, när det handlar om konflikter. Har väl ingen direkt konflikt med Bengt Lund men vi tycker helt klart olika och det får man göra. Han anser att vi som åker skridskor – eller föräldrar till skridsko-åkande barn själva skulle ha betalat hallen. Nog för att Davids pappa + ett antal andra eldsjälar lade ned åtskilliga frivilliga timmar (läs jättemånga) i hallen på att bygga läktare och annat….men det klart…att helt själva bekosta själva bygget…. Det är ju ungefär lika dumt som att jag skulle påstå att han själv kan betala kursen på 3 700 kr för flickan vilken han är god man för.


Jag skrev aldrig att ishallen skulle uppfostra våra ungdomar. Det gör, som du skrev, föräldrarna bra själva. Men faktum kvarstår – har våra ungdomar en meningsfull sysselsättning och aktiverar sig med t.ex bandy (eller nåt annat) är ju risken mindre att de uppehåller sig på stan och gör bus. Tror att alla håller med mig om det!


Bengt vill att kommunen reparerar simhallen (mindre pengar alltså till skola och vård…?). Många vill ha en fungerande simhall i Nässjö och vi kan ju leka med tanken och köra på Bengts förslag - vi som vill simma och bada betalar renoveringskalaset själva. Hoppas du vill göra kostnadskalkylen för det blir lite bökigt. Hur mycket ska jag betala som går dit c a 20 ggr per år för att simma eller bada med barnen. Vad ska föräldrarna betala som tävlingssimmar och nyttjar simhallen flera ggr i veckan…. Tröttsamt krångligt… Bengt, vi struntar i simhallen. Det är inget nödvändigt egentligen…. Det finns sjöar.


Å slutligen - ja, jag blir också äldre (förhoppningsvis) och jag vill få vård av kompetent personal och jag hoppas verkligen det blir några slantar över till mig trots att jag låtit min son utnyttja ishallen för att åka skridskor. Om inte får jag hoppas att min pojk tittar till mig lite..


Ps. David åker på bandyläger till Lidköping i sommar. Det kostar c a 4 000 kr och hans föräldrar betalar detta själva… Vi betalar även träningsavgift och medlemsavgift för honom till NIF så han kan utnyttja vår enormt fina Stinsen Arena.
David som provade bandy-utrustningen inför förra säsongen....

Av Sofia - 2 juli 2014 17:34

Första halvåret 2014 är slut! Halvårsbokslut! Yes – januari till juni är avstämt och klart. Bokföringen är stängd och rapporterna är utkörda. Kostnader för värme, vatten, el och fjärrvärme har sjunkit jämfört med föregående år och alla är nöjda och glada. Rätt skönt att detta jobb är klart och färdigt när jag nästa fredag (det är ju snaaaart) tar några veckors ledigt…


Nu när semestertiderna har börjat så smått finns ju då alla personer av naturliga orsaker inte på plats. Vi som jobbar kvar då andra ligger på stranden (eller fäller upp paraplyet) blir ”ersättare” i godkännarläget och attestläget. Nu pratar vi leverantörsfakturor och i en kommunal organisation är det mååååånga fakturor. Alla ska manglas igenom två steg för extra säkerhet och bra är om de som är ersättare vet vad fakturan avser. Vet man inte får man ta reda på det. Det blir många telefonsamtal och ”check” med de som kan tänkas veta. Viktigt såklart så vi inte godkänner de där bluffakturorna vi absolut inte vill ha…


Å när jag satt och gick igenom ett gäng fakturor idag kunde jag inte göra annat än skratta. Det kliade till i skrivartrarmen och jag måste bara raljera lite. Vill poängtera att INGEN har gjort nåt fel i hanteringen men det blir lite kul när referensnumret inte har blivit rätt från början och fakturan inte hittar rätt direkt….… Å man funderar vad den totala vinsten är på en faktura som har beloppet 23 kronor…. Dikten gick sedan ut till mina medarbetare som en glad liten sommarhälsning!


Ha en underbar lillelördag!!!
Sagan om den lilla lilla fakturan


Det var en gång en faktura

Den anlände till avdelningen som kan bygga

Nu skulle den i och för sig inte dit

För någon hade i sjön fixat en brygga


Beloppet var på ynka 23,22 och

den gick från den ena personen till den andra

För detta belopp….

undrar man hur många ggr kan en faktura vandra


Den verkliga kostnaden vill man som ekonom veta

och i detta fall kan jag sluta spekulera

Jag har som ersättare konterat och godkänt

Fakturan är betald, den och många flera


Ekonom på Tekniska Serviceförvaltningen, avd bygg

Av Sofia - 1 juli 2014 17:46

Vi gnäller att vi blir äldre. Vad är alternativet? Att inte bli äldre. Lätt val. En klok kollega sa dessa ord i dag. En av hans bästa vänner har cancer och visst finns det hopp men hoppet är ytterst litet. Hans vän är även vän till mig och det känns så fruktansvärt att se denna sjukdom bryta ned en människa på detta viset. Sist jag såg honom var på Coverfestivalen i Nässjö och det var helt underbart att han orkade vara med oss hela kvällen. Flera kilo lättare men hans mirakulösa inställning gör att det är samma glada person och trots allt....full av hopp.

 

Vi glömmer lätt bort att vi finns på jorden en enda gång. Många av oss får finnas här länge, andra inte. Vi (å särskilt jag) är mästare på att gruva oss för små problem…trots att vi egentligen har det hur bra som helst. Är någon förkyld i min närhet är jag orolig för att bli dito och speciellt när  jag t.ex har ett sångframträdande framför mig. Skit i att ägna hjärncellerna åt funderingar OM jag blir sjuk. Blir du krasslig så blir du…och först då kan du börja ömka. Tänk om man bara kunde sopa bort alla sugande tankar om ditten och datten. Mental träning kanske…i mitt fall borde hjärnan jobba länge och flera pass i ett gigantiskt gym….

 

Läste ett citat för veckan i min jobbkalender. ”Att känna tacksamhet och inte uttrycka det, är som att slå in en present i ett paket men utan att ge bort det”. Orden är skrivna av William Arthur Ward. Å jag är tacksam för så mycket!! Man känner det bara så mycket mer när t.ex någon nära blir sjuk…

 

Ha en fin kväll!!!


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se