Alla inlägg under oktober 2014

Av Sofia - 22 oktober 2014 16:32

Nu dundrar de in…kuvert efter kuvert. Skolkataloger och skolfoto - gruppbilder och enskilda foto. Jag har intensivt försökt att hålla beställningen ”light” i år men hur svårt är det inte när korten kommer...att välja bort… Barnen är ju så sötfina! Mycket pengar är det och har man fyra så är det lätt uträknat att det blir ännu mer pengar… I Johannas ålder har det lugnat ned sig med enskilda så det kommer nog trappas ned efter hand. Det är ändå riktigt kul att spara - en dokumentation i bilder av skolåren.


Satte mig häromdagen och städade och sorterade lite i fotokuverten. Det har blivit en del under åren. Det är vansinnigt kul att se hur barnen har förändrats från år till år. Hittade ett helt gäng kort på mig själv och det är bara att konstatera – jag såg mycket barnsligare ut i åldern 12—13 år än vad mina egna barn/ungdomar gör. Antingen är det så att jag både såg barnslig ut och hade barnsligare t.ex smak… Elin lyssnar på, enligt mig, mycket bra och mogen musik nu och jag jämför lite…. När jag var 14 var jag lyckligt ovetande om så mycket bra musik i världen för att jag envist BARA lyssnade och dansade runt till Främling och Åh Mickey, Mickey hey med Carola….


Å då kommer jag osökt in på Carola som artist. Det finns väl ungefär lika många åsikter om henne som det finns människor i Sverige. Hon har alltid varit och förblir en offentlig person som alla får hissa eller dissa. Jag själv har varit ett galet tokigt fans under många många år. Nuförtiden lyssnar jag sällan på låtar med henne men hon framkallar helt klart ståpäls som t.ex i lördags i programmet ”Så mycket bättre”. Snacka om att äga! Vilken tolkning av Ola Salos låt och vilken power.


Ha en go onsdagskväll!!  


 

David klass 7


 

Mamma Sofia, klass 7
ANNONS
Av Sofia - 21 oktober 2014 18:59

Dagen började med att jag fick min bil tvättad - ut- och invändigt av min egen förvaltning. Å Jaaaaaaa!!! jag betalar för det! Men det är värt varenda öre. Nu glänser min Honda!

Bra jobbdag. Det flyter nu. Det gör det inte alltid - vissa dagar är det lite mer motstånd. Trivs!!! Känner mig värdefull. Jag kan! Har koll på mina siffror! Skönt o känna det ibland....vissa dagar är självförtroendet helt förintat....

En skön löparrunda i oktobervärme!! Gott!!!

Jag har uppdaterat min iFån vilket jag har undvikit i ca två år. Inte konstigt att den har laggat. Nu är den som ny o jag behöver inte längre köpa nån ny.... Billigt!

Nu väntar jag o mitt nyss hitkomna sällskap på att laxen i ugnen ska bli klar! En tisdagsvardag som är så skön!!!!

Ha en underbar kväll!!


Det ser kanske inte så gott ut men doften avslöjar att så blir det....

ANNONS
Av Sofia - 20 oktober 2014 17:33

Nu behöver jag inte söka något mer, nu när jag funnit dig... En kärleksförklaring som är större än livet självt. Inte ens universum räcker till…. Att höra den gjorde livet vackrare. Varje ord tatuerades för alltid in i mitt hjärta. "Jag älskar dig" är vackert men andra ord kan ibland kännas mer. Vad som än händer finns de kvar. Att höra detta samtidigt som jag ser att ögonen menar varje stavelse gör tillvaron ljus och varm.


En underbar helg med god mat, vila och roliga aktiviteter är över. Gårdagens familjegudstjänst i Nässjö kyrka var en rofylld och härlig stund. Mariakören sjöng så härligt glada sånger och Stella var såklart underbar att se. Det finns så mycket glädje i kyrkan. Märkligt att det ska finnas så mycket krig och elände som bottnar i religiösa olikheter. Att tro på det goda och söka det goda - det är ju DET som är livet. Precis som "mannen som sökte och fann pärlan" vilket prästen igår berättade om. På eftermiddagen övade jag med TCB-kören i Norra Solberga och "O helga natt" och "Nu tändas tusen juleljus" känns onekligen lite närmre nu…även om det bara är slutet på oktober och som igår 15 grader varmt.. Härlig stund med härliga tjejer. Carpe diem. Njut nu!!


Måndag ny vecka. En lång jobbdag följt av utvecklingssamtal Elin (som gick bra) och nu snart Centermöte på det. Varje dag i livet är en gåva trots att vissa dagar har ett mer glittrigt papper än andra. Idag är oxå en gåva och det vackraste har du nära och intill.....nu behöver jag inte söka något mer, nu när jag funnit dig….


  

Mariakören!!

Av Sofia - 19 oktober 2014 10:13

Att gå på restaurang i Nässjö hör inte till vanligheterna för mig såvida det inte gäller en lunch. Att ta med sig hela skocken barn kostar skjortan och jag gillar att lag mat hemma på helgerna när tid och råvaror finns. Lägg till matglada och förväntansfulla barn – då är det kul! Att laga mat hemma på två är också otroligt kul och en superskön sysselsättning.


Att gå ut och äta kan vara en riktig höjdare och jag betalar gärna en extra slant om det verkligen är gott. Grejen är ju att allt kostar och inte alltid förenat med kulinariska högtider. En sådan fick i varje fall jag och Jonas uppleva igår när vi bokat bord på Vita Amandi. En nyöppnad restaurang i f.d Brotsabokyrkan på Anneforsvägen i Nässjö. Jag har hört så många positiva omdömen om stället nu – både genom kollegor, vänner som varit där och läst i tidningen så nu var det dags att gå dit. Ska vi Nässjöbor ha lite o välja på så får vi gynna dem. Å någon gång ibland kan man ju byta lördagsmyset hemma mot några timmars krogvistelse.


Som sagt blev jag rekommenderad av en kollega att boka bord så kl. 19.00 knackade vi på porten. Lokalen i sig är en del av den häftiga upplevelsen och diskussioner har väl funnits betr. lämpligheten att göra en kyrka till nöjeslokal. Personligen tror jag inte att Jesus hade haft något emot att äta en god måltid här… När vi fick menyerna föll mina ögon på ”Sista måltiden” – en 7-rätters avsmakningsmeny. Men eftersom Jonas nu åker långt bort i drygt 10 dagar kändes det skrockfullt att välja detta. Dessutom är 895 kr rätt saftigt för EN person. Nej, det blev ”Kvällens trerätters” istället och goda och passande drycker därtill. Underbart från början till slut. Å efteråt var man behagligt mätt. Är man skogshuggare bör man grunda med en tallrik mûsli före....eller fylla på med en korv efter...... Jag gillar som bekant att kunna röra mig efter en måltid..


Sagolika smaker och helt underbart. Råvaror, tillagning, atmosfär, service och ett perfekt sällskap – en helhet som knappast kan bli bättre!!! Nog för att Jonas älgfilé från i fredags (från en egenhändigt skjuten 6-taggare) var underbar men det är såklart underbart på olika sätt. Att få bli serverad vid bordet och få de olika rätterna presenterade - mer än trevligt. 


Tillsammans gick vi hemåt i den regniga och blåsiga lördagsnatten, belåtna och mycket nöjda och jag kan bara gratulera Nässjö stad för tillskottet av otroligt härlig restaurang. Tack Vita Amandi för att ni satsar!! Vi återkommer garanterat!!


 

Citronrimmad röding, dill- och citronemulsion, brödflarn, kräfta- och pilgrimsmussla - serverat på en skifferplatta

 

Ydrebiff - rösti, beanaisesås, rödvinssky, lierad spetskål, semitorkad tomat

 

Äppel & lakrits - äppelpannacotta, lakritsgrädde, mandelflarn, dulche de leche, lakritskola. (Jag hade kunnat äta två till...lätt....) Godaste efterrätten ever!!!

 

Mycket speciellt kaffe. Jag gillade det, min partner gillade inte...

 

En trevlig stund...

Av Sofia - 18 oktober 2014 15:45

Tiggeri... Har gått förbi dem så många gånger. Framför entrédörrarna till Kvantum, Willys och Konsum i vår stad sitter de. Tiggare! Ju fler rykten och skrönor om ”ligor” samt att de har både mobiler och bilar liksom berättigar att vi inte ger dem något. Det är ju ändå lurendrejenri… Är det verkligen det? Man får helt enkelt ställa sig frågan om jag själv skulle vilja sätta mig i 8-gradig värme (kyla) i flera timmar och be andra främmande människor om pengar? Näpp, inte jag i varje fall. Säkert finns det ligor som utnyttjar människor att tigga och att de inte själva får behålla ett nickel. Då känns det ju definitivt inte bra att ge pengar…


För ett tag sedan gav jag faktiskt en kvinna ett pantkvitto. Summan var på 17 kr. Hon mumlade nåt om att det var ”lite” och jag blev den gången lite förbaskad. Många bäckar små…..tänkte jag och jag tänkte återigen tankar om att de inte sitter där ”på riktigt”. På lappen står det att hon är sjuk och behöver en ny njure. Det svider...


Jag brukar avsluta (om inte mörkrets inbrott slår till) min löparrunda med ett varv runt Handskerydssjön. Där har några av dessa människor slagit upp tält. När jag springer är jag varm men när jag såg tältet häromdagen frös jag vid blotta tanken. Det ser INTE mysigt ut om det någonsin är mysigt att tälta….. Igår gav jag 20 kr till en kvinna som satt utanför Willys och hon blev överlycklig. Å JA! Det kändes bra. Det kändes riktigt bra även om jag inte kan göra så varje gång…. Eller är det faktiskt så att vi kan det? Ska vi?


Ha en fortsatt fin lördag!!!

Av Sofia - 17 oktober 2014 15:40

En blandning av mörkt rött, rött, blått och grönt. Så ser det ut fyra år framåt i Nässjö kommun. En kaskad av färger ska nu regera ihop. Det hoppas högt mellan blockgränserna (som det delvis gjorts innan också) och vi får hoppas att det varken blir träningsvärk eller en slutlig kulör av grå. Socialdemokrater, Centern, Moderater och Vänstern har gått ihop och lovat”att föra en ansvarsfull politik som resulterar i en utveckling av Nässjö kommun samt god ekonomisk hushållning under mandatperioden”. Låter mycket bra i mina öron och man kan ha olika åsikter om blockpolitik och ohelig allians men faktum kvarstår. På lokal nivå gäller det att tillsammans ta ansvar och tänka i ett vidare perspektiv nu när ett visst parti med främlingsfientliga ideologier fått så mycket mark. Riksnivå är en sak - lokal nivå är något annat.


Jag läste något så otroligt bra på Facebook för några veckor sedan. En sida mot rasism. En teckning visar två gubbar i en soffa och konversationen lyder: ”Jag röstade på SD för att jag var missnöjd med de andra partierna” varpå den andre kontrar: ”Jag bajsade i grannens soffa och körde över två slumpmässigt utvalda husdjur eftersom jag var missnöjd med badhusets öppettider”. Ja, så är det.


Det finns värderingar i Sverigedemokraterna som inte är humana. ”Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes till viss del av personer tidigare verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt (BSS). I mediernas skarpa ljus vill många radera bort denna stämpel och anser sig rumsrena och kallar sig socialkonservativa. Kärt barn har ju många namn, heter det som bekant, men detta barn känns verkligen inte så kärt…..


Ha en fortsatt underbar fredag!


Ps. Mamma undrade varför onga' (ungarna = barnbarnen) skriver de där dea' (bokstaven D) bakom sina SMS. "Det är en skrattande mun, mamma!" svarade jag... :D :D :D :D :D Man lär så länge man lever...

Av Sofia - 16 oktober 2014 19:11

Idag har vi varit på vernissage. Det händer inte så ofta. Å det har aldrig hänt att jag har åkt till sjukhuset Ryhov annat än för att besöka en läkare.... Ganska trevligt att gå dit i ett helt annat syfte. Däremot finns det mycket konst på Ryhov – landstinget har mycket vackert att vila ögonen på.


Vernissaget heter ”Glamour” och det är estetelever (tredje året) på Brinell som var arrangörer/utställare. Läraren - duktiga Åsa Lindsjö hade roddat det hela med stöd av Landstinget i Jönköpings län. Jag kan säga att det var precis lika mycket glitter och paljetter på vardagsrummets golv som på Johannas färdiga resultat (innan hon använt dammsugaren). Hennes båda konstverk var jättefina likaså hennes klasskamraters. Jag har satt upp planscher i fikarummet på jobbet men det var nog ingen från Vipan som där....mest föräldrar och syskon till  eleverna som besökte vernissaget. En och annan patient oxå.... Jag och Ulf var stolta föräldrar till Johanna såklart!!! Å när hon väl dök upp (!!!) - bilen hade krånglat, var hon vacker som en dag. Tilltugg i form av druvor, goda kakor och cider mättade! Utställningen håller på till den 12 nov så råkar ni ha vägarna förbi - kika in i Blomstergången!!!


Förövrigt har dagen varit jättebra. Ekonommöte där vi fått en närmre presentation av nye ekonomichefen Jan Öhlin. En bra magkänsla när han berättade om sina visioner och hans positiva inställning till framtiden. Får lite extra energi då!! Nu är jag hemma och kan konstatera att veckan gick i raketfart….IGEN!!! I morgon är det fredag som inleds med förvaltningsinformation! Efter jobbet har jag blivit lovad älgfilé… Ja, det har sina fördelar att dejta en jägare!!

 

Varsågod – lite kort från eftrmiddagen!

 

 

Så vacker!!!! Både tavlan och Johanna!!

 

Jag tycker den är sååååå fin!!!

  

Andra kreationen av Johanna....

  = 

Andra alster (här "I en cirkel"

     

Makes me wanna fly away...

 

50 shades of Grey 1

 

Vernissageprogrammet saknade priser....jag är mycket intresserad av "Glamour has no Face"....

 

Av Sofia - 15 oktober 2014 20:00

Är tröttare än någonsin på morgonen. Sängen är superskön och väldigt varm och det känns som man vill snooza långt in på förmiddagen och även förbri eftermiddagen…. Ögonen vill inte öppna sig. Har en lite dröm om att få bli björn. Gå i ide. Att få krypa in i ett hörn och sova tills det blir vår. Skulle absolut inte ha någonting emot det nu när temperaturen sjunker och träden tappar löven. Tyvärr har vi inte lika villkor i naturen, människor och djur så jag får snällt vakna till, gå upp och leva livet som alla andra. I längden är det nog också roligare. Dessutom slipper jag ju bli skjuten som vissa björnar för att inte tala om älgarna som lever farligt denna veckan och en tid framöver.


Har en hel del jag känner som befinner sig på älgjakt denna veckan. Min chef är ute i skogen och hör man inget har han inte skjutit något….men i eftermiddags hörde vi och såg bildbevis. En lycklig Jonas sköt en sex-taggare utanför Landsbro nånstans redan två timmar efter jaktstart i måndags. Allt verkar vara så hemligt med jakt (jaktlagen emellan) men när jägaren själv la ut bilden på Instagram så är det väl inte så farligt att avslöja att han fällde en tjur.


Pappa däremot har aldrig haft något vidare intresse av jakt men det finns ju andra sysslor i skogen. Han går gärna dit men heller aldrig i ide. Jag har fått bilder av mor idag att han röjer så fint i sin skog. Att städa där är mycket viktigt har jag förstått… Härligt att han håller i mellan boule-turneringarna. Nu blir det pannkaksstekning. Stella har avverkat kör och dans. På söndag är det familjegudstjänst och det ska bli sååå roligt att åter få höra Mariakören. En rofylld stund i vår vackra kyrka. Men nu är det onsdag...mitt i veckan....tiden går som attan.....


Ha en go kväll!!


  

Jonas o en taggig älg

  

Min fine far i skogen

  

Pappa o hans Grålle


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se