Alla inlägg under oktober 2014

Av Sofia - 6 oktober 2014 18:30

Hantverkshjälp. Att ha köpt en lampa på IKEA (modell vattenfall med små ledlampor) och kombinera detta med en ”vanlig” dimmer som redan fanns i lägenheten visade sig var icke-smart. Men har man hjälpsamma kollegor med både elkunskap och elbehörighet så fixas det smidigt ändå. Det var ett tag sedan jag köpte lampan till mitt sovrum och jag har hört kommentarerna ett tag…. ”Snygg lampa du köpte mamma, synd bara att den inte går att tända…” Dessutom har det märkts att man inte har någon taklampa nu när det tidigare och tidigare blir mörkt. Nu lyser den så fint och denna gång gick det inte heller någon propp/säkring….kyl och frys klarade sig…. Det kostade en räkmacka och kaffe men det var det verkligen värt. TACK Pelle!


Å så några ord om vad vi pratar om – aktuella diskussioner, det som är på tapeten och aktuellt just nu. Pippi är högaktuell. Pippi och hennes pappa. Å visst - man kan ställa det i relation till vad man får säga och bör säga i dagens samhälle. Jag måste dock citera en vän på Facebook – tillika kusinebarn. ”Barn torteras och begravs levande av IS, Islamiska staten varje dag och det folk verkligen blir upprörda över just nu är att Pippi inte längre ska få kalla sin pappa för negerkung”…. En parallell till detta är precis hur långt vi har kommit i våra integrationsdiskussioner. De verkliga problemen med integration diskuteras allt för lite och man har inte gjort tillräckligt för att lösa dem. (Detta är säkert EN anledning till att SD gick framåt med raketfart i årets val.) Det man lägger fokus på är huruvida vi får säga ”negerboll” eller inte. Självklart måste vi börja någonstans men undra om vi ibland inte börjar i fel ände… Jag vet att det inte är okej att säga "neger" men för mig har aldrig ordet varit något negativt för i min värld är vi alla lika. För mig är det ord som förklarar hur en person ser ut men jag VET såklart att det heter afroamerikan ”på riktigt”.


Vi lär förmodligen snart få skriva om och revidera hela Pippi-berättelsen för hon skolkade ju faktiskt från skolan och det FÅR man väl för 17 inte göra….. Hon åt dessutom jättemycket godis och drack på tok för mycket sockerdricka och vad ger DET för signaler till barn och föräldrar…för socker är ju enligt både kostexperter och löpsedlar vårt nya knark…


Rätt och fel - sagor och sanningar! Känn i magen och tänk med hjärtat!!!


 

Varde ljus!!! 

ANNONS
Av Sofia - 5 oktober 2014 16:42

Kanske har jag tjatat nog om hur andlöst vacker hösten är i år....om man nu kan skriva för mycket om det. Ytterligare en dag där solen gör bilderna av vårt landskap så oerhört fint. De gula löven mot den klarblåa himlen. Därtill behaglig värme...önskar mig fler av dessa dagar fast jag vet ju innerst inne att snart är det slut. Någon gång måste väl höststormarna börja vina och få träden att fälla allt det vackra. Det blev en lång löpartur idag. Längre än vanligt och orken var med mig hela tiden. Jag kanske inte är någon "riktigt" löpare när jag helt plötsligt måste stanna och föreviga dessa underbara bilder som hela tiden levereras, kilometer efter kilometer. Men rekordtider är ganska betydelselösa i sammanhanget....


Nyss hemkommen från första övningen med TCB-kören inför årets julshow med Höglandskåren i början av december. Richard Herrey och Jenny Silver gästar oss och även geniet Fredrik Kempe. I eftermiddags befann vi oss ett tag i hans huvud. Vore rätt trevligt att befinns sig där på riktigt och förstå hans synapser och på vilket vis han skapar låtar. För han gör hits på ett fenomenlat bra sätt - de sätter sig som tuggumi och när man väl börjat sjunga på låtarna är de svåra att bli av med. Ett medly bestående av hans bästa eller mest säljande alster heter just "I Kempes huvud" och det är riktigt kul att sjunga. Sedan blir det ju mycket jul oxå och det känns väl liiite tidigt att börja tänka på jullåtar nu...men ju tidigare vi börjar desto bättre kommer vi att kunna låtarna. Ska bli hur kul som helst och glöm nu inte bort att köpa biljetter till detta evenmang. En föreställning fredagen den 5:e december och två föreställningar lördagen den 6:e december!! Be there!!


Sätter mig vid pianot en stund och övar på hemläxan till nästa övningstillfälle med TCB-kören!!


Ha en go söndagskväll!!!!


 

Inte så konstigt att man springer i Spexhult.....

   

Hur vackert som helst!!

 

Niceiga noter!!!!!


ANNONS
Av Sofia - 4 oktober 2014 16:04

Helt magiskt varmt. Sitter ute på en 
härlig altan i Landsbro och solen värmer så gott! Att den fjärde oktober kunna göra det är ju helt overkligt. Har precis avnjutit en god fika med Jonas o hans mor som dagen till ära hade bakat mycket goda kanelbullar. Det var ett välbehövligt energiintag efter en lång promenad i solen i skogen. Hade klätt mig helfel - en jacka o en tröja för mycket! Frisk luft var dock oerhört skönt efter gårdagens whiskeyprovning. Det är ju gott! Men det känns ju helt klart dagen efter.... Övade "Du gamla du fria" i skogen oxå... En lyssnare tyckte det lät bra i varje fall - den ende lyssnaren kan ju tilläggas. Nån älg o råbock hörde kanske oxå men de sa inget. 

Hade trevliga Landsbrobor/grannar på mat igår och vi följde även hockeymatchen mellan Nässjö - Boro. Gästerna har en son som spelar i Boro så glädjen var stor vid bordet när Boro vann... Jag är kluven - vem ska jag nu hålla på...?

Ikväll grillar vi -är det sommar så är det. Även Pelle, son nr 2 är hemma på besök - en mycket trevlig yngling. Han spelar hockey i Nybro Vikings som har inlett med två vinster såhär långt - nice!

Ha en fin lördagskväll


En aktivitet i går.... Pelle vann!

Järnvägen - underbar att gå o springa!!

Landsbro med alla kullar

Av Sofia - 3 oktober 2014 15:42

Musik ÄR glädje!! Musik…vad vore livet utan musik. Ingenting vill jag nog påstå. Iallfall för mig. Hela livet har inneburit toner och därefter och alltid varit en stor del av min tillvaro.


En stor del har varit att utöva det i någon form. Sjunga i kör har jag gjort sedan jag var sex. Bodde man på landet - Norra Sandsjö Prästgård med kyrkan strax intill  fanns det inte så många aktiviteter i närområdet att utöva förutom kyrkans barnkör, ungdomskör och när man blev äldre - kyrkokören. Detta vara på den tiden då det inte var ett måste att barn och ungdomar skulle ha 2—4 aktiviteter av olika slag per vecka och skjutsas som skållade råttor. Mamma ledde ungdomskören och vi "turnerade" en hel del - även profant och jag minns hur publiken gladdes till sången "Musik ska byggas utav glädje". Mamma och jag sjöng också en hel del tillsammans vilket alltid har varit hur kul som helst. Mycket för att hennes röst alltid har varit mer awesome. Med tiden har jag haft turen att få vara med i andra konstellationer, bl.a kyrkokören i Norra Solberga och TCB-kören. Har lärt känna härliga människor och även fått underbara minnen!!!


Att sitta hemma med och sjunga helt själv med gitarren eller pianot är också helt underbart. Vet inte vad som händer men det ger en inre frid och lycka att bara sjunga och spela. En av de härliga sakerna som är helt gratis i livet och jag är tacksam för att kunna göra det, att tycka om det.


Den andra delen av musiken är att höra på andra. Hur njutningsbart är det inte att höra någon annan sjunga eller spela. Att få höra livemusik från både stora artister och mindre är hur underbart som helst. Musik framkallar verkligen nåt speciellt. Har fortfarande vår 100-årskonsert med Höglandskåren och Amazon i starkt minne och kan framkalla känslan av euforin när man i kulissen lyssnade.


Sedan har vi allt utöver. Radio, Spotify, sociala medier – you name it. Jag är allätare när det gäller musik men tyvärr har ju reklamkanalerna en tendens att spela sönder låtarna. Hör jag John Legend’s ”All of me” en gång till….vet jag inte vad jag gör. Men samtidigt tröttnar jag ALDRIG på Ellie Gouldings ”Burn”….


Ha en underbar fredagskväll!!!

Av Sofia - 2 oktober 2014 18:53

När jag idag gick ut på lunchen för några ärenden kändes det som vår. Blundade och drog in ljummen luft. Det är bara de färgglada träden som skvallrar om att det är höst. Ingen återvändo. Oktober kan vara vansinnigt fin. Om höststormarna uteblir kan löven sitta kvar länge och höstsol i oktober är verkligen helt underbart. Ändå vemodigt. Snart är kyla, snö och is här och hata är ett starkt ord så jag använder såklart inte det... 


Har en obeskrivlig lust att åka iväg – egentligen vart som helst – bara det finns sol och en stor simvänlig pool. Har lite framför mig dock som måste klaras av. En restresa behöver inte bli så dyr.... Ett gäng bra böcker och skriv- och diktblocket med mig….. Frågan är hur skönt det är att vara helt själv en HEL vecka….efter tre dagar kanske jag klättrar på väggarna..... Tankeverksamhet pågår samt överläggning hur mycket jag får unna bara just mig....


Nu har jag precis avslutat städning av lägenhet. 5 pers på 90 kvm blir både stökigt och dammigt efter ett par dagar. Kanske har jag för höga ambitionen även gällande detta, kanske inte. Har tränat de senaste 25 åren på att inte överdriva och har gjort stora framsteg. Kan numera helt slappna av en fredagkväll UTAN att ha städat. Det ni! Det gick inte förr. Andra saker blir viktiga – som att hänga med barnen i soffan istället för att umgås med dammsugaren. Jag hade tänkt att tillägga något om män här nu...men jag gör inte det. Tänker inte skriva att vissa tycks ha ett filter framför ögonen. Vissa ”ser” verkligen inte när det behövs. Eller så sitter det i hjärnan. Städnerven saknas helt o hållet. Å andra sidan är mina två äldsta döttrar utrustade med ögonfiltret och saknar helt städnerven. Kan ju också vara så att de vet att mamma fixar om de inte ”hinner” för det är ofta det ordet som nämns i sammahanget. Jag hinner inte nu mamma…jag ska iväg…jag gör det sen…


Å så njuter jag av den härliga nyheten att Erik Karlsson idag officiellt utnämndes till lagkapten för Ottawa Senators. Den andre svensken i klubbens historia som blir kapten. Ett hedersamt uppdrag! Stort för honom! Stort för Jonas (hans fader) och han ÄR stolt! - I know!!! Stort grattis Erik and good luck!! Säsongen startar snart - ska bli så spännande!!!


Ha en go kväll!!!!


 

C som i Captain

1  

Twitter från Erik idag

Av Sofia - 1 oktober 2014 20:00

Tänk vad en kjol kan göra….? Kommentarerna fullkomligt haglade idag. Det började på morgonen då barnen undrade om jag skulle på kurs eller ha möte på jobbet. Brukar anstränga mig lite mer då beträffande klädvalet. Sedan fortsatte det under dagen. Inte bara från kollegor på min avdelning utan ”nästan helt främmande personer” från andra förvaltningar… ”Va fin du är”, ”Vilken fin kjol”. Kommentarer som värmer. Jättekul – man skulle helt klart bli bättre på att leverera komplimanger till folk för det ÄR ju roligt att få. Men jag kände oxå - att nu har jag haft jeans + tröja alldeles för länge… Jeans är ju favoritplagget men man kan ju lyxa till det nån gång. Men på morgonen är det sällan inspirationen infinner sig att vara lyxig. Man hoppar i det som är mest bekvämt. Samma med skor. Älskar t.ex skor med klack och JA trots att jag möjligen är alldeles för lång för att ha det. (Tycker åtminstone en mycket nära släkting i rakt uppåtstigande led). Men mamma, kan Sanna Nielsen som är 1,83 i strumplästen ha det så kan väl jag…och jag är bara 1,79. Å andra sidan är jag ingen artist men det kvittar kanske i sammanhanget. Hur som helst har jag känt mig fin hela dagen och det kanske är så man ska göra. Klä bort sina eventuella bekymmer.


Artist och artist…sjunger gör jag ju och har gjort i hela mitt liv. Å jag får väl fira lite idag. Ett av mina youtube-klipp har nu 1 000 visningar vilket jag faktiskt är barnsligt stolt och glad över. En helt vanlig psalm men jag älskar den. Nr 303. 1000 visningar är ju nada jämfört med andra..... Kan ju liksom inte tävla med Mileys Cyrus wreckingball som har över 709 miljoner visningar!!!! Frågan är bara om det har med henne att göra, sången att göra eller möjligen möjligen att hon sitter naken på en stor kula av järn. Nu har jag själv aldrig kommit på tanken att göra dito men frågan är om min ”Det finns en väg till himmelen” skulle göra sig med den icke-klädslen…knappat.


Gokväll!!!


Psalm 303 - vackraste jag vet!!


Live :) i Vallsjö gamla kyrka sommaren 2013. Synthen gick sönder!!!!! en kvart före adakten började så jag fick sjunga till orgel. Inte det lättaste...men ljudet är rätt coolt!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se