Alla inlägg under november 2014

Av Sofia - 21 november 2014 19:29

Idag har arbetsdagen gått "i ett" som uttrycket heter. Det gör väl iofs alla dagar men extra mycket idag. Mycket av allt och framförallt stiftelsen Annebergshus. Jösses! Det är och ska väl vara cirka 10% av mina arbetsuppgifter men hela hösten har det upptagit 25%. Det är vattenläckor, kompensationer av olika slag p.g.a ditten och datten (hade jag oxå krävt som hyresgäst) men allt tar tid. Det är ändå en stimulerande syssla - att prata med kunder och försöka lösa allt på absolut bästa sätt. 


Nu sitter jag och skriver av mig. Pasta Carbonara ska strax göras iordning. Barnen är åter! Underbar känsla. Lägenheten är städad. Egentligen skulle jag varit på en ö i skärgården utanför Göteborg och övat och umgåtts med mina fina vänner i TCB-kören samt dirigenten Maria... Men ibland säger hela själen och kroppen "nej" och olika anledningar gör att man inte kan åka på allt man vill. Jag behövs här. Speciellt nu. Jag hoppas att mina sångarvänner sjunger duktigt - jag lovar att öva dito hemma till pianot. Det kommer att gå så bra på julshowerna den 5:e och 6:e december. Längtar!!


I morgon är det bandy-cup för David hela dagen. Fyra grundspelsmatcher a la 30 min och sedan final (förhoppningsvis). Mellan matcherna i Stinsen Arena ska jag fixa en vinterjacka till Stella och locka, pocka, tvinga Elin att plugga matteuppgifter inför prov på tisdag. En utmaning större än någon. Tack underbara lärare som anstränger sig till 100% - en stjärna i himlen!!


Sanrt Idol och soffläge med mina fina! Carpe diem!!ANNONS
Av Sofia - 20 november 2014 20:00

Jag har skrivit om det. Spaltmeter. Mitt missnöje med nytt ekonomisystem. Hur frustrerande det är när allt man gör tar längre tid jämfört med det system man hade.... Jag (inte så många andra heller) anser mig verkligen inte som negativ och kan tycka det ligger en tjusning i förändring och nyheter. Många människor anser sig ha den inställningen men sällan då det drabbar dem själva.... 


Mycket i Agresso har löst sig på ett bra sätt - jag vill förtydliga detta men just betr. anläggningsmodulen har vi famlat lite i mörker och arbetssättet har varit lite tungrott. Idag har vi haft besök av en konsult beträffande just anläggningsreskontra. Denna dagen har vi väntat på i två år. En människa som sitter med oss som aktivt jobbar med grejerna och kan förstå vårt arbetssätt samt meddela oss om det är rätt eller fel tänkt. En stor dag, som ni förstår.


Det blev en lång dag. Jag är så extremt glad nu när kvällen är här. Vilken duktig människa. Genom våra på förhand arbetade frågor kunde han idag konstatera att vi jobbade lite "för noga" (=onödigt ambitiöst) och kunde vägleda oss vidare på ett mycket bra sätt. Dessutom kunde han svara på varje fråga och förklara på en gång vad som blivit fel lite här och var. Vi har rättat till allt (ska väl tilläggas) men kanske hade vi kunnat göra det på ett betydligare smidigare sätt om konsulter hade talat om hur allt hade fungerat och om de s.k kurserna/utbildningarna hade varit perfekta. Ibland blir man så positivt överraskad så man arbetsmässigt bara njuter. Jag tycker t.o.m Agresso är mer KUL just nu. Hoppas den känslan består och består och består.....


Efter att ha vattnat mina orkidéer och handlat inför helgen avnjuter jag och mitt sällskap en färdigköpt sallad! Ha en fortsatt skön torsdagskväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 19 november 2014 16:17

Djupdykning - vissa dagar känns som djupdykning i hjärnans inre regioner. Förstår inte hur man kan känna sig så glad och uppåt vissa dagar och andra upplevs så fullkomligt nattsvart. Oro för precis allting. Mitt hjärta och mina hjärtan. Kroppsdelar och barn. Ultraljudsundersökning av mitt hjärta på måndag. Blåsljudet ska undersökas ordentligt vilket jag givetvis är mycket tacksam för. Hoppas att det bara visar bra saker på skärmen och att det slår som det ska. Att jag har känsel i hjärtat VET jag. Vill vara så till lags. För alla. Blir ledsen när barnen mina är ledsna. Å det är ju barn ibland. Känns som man går sönder. Vissa perioder i livet kan det vara mer lesset än andra. Sånt går oftast över och jag längtar tills det är över. Till dess måste mitt hjärta slå kraftfullt och ge mig energi för att orka med!


Ha en fridfull afton!


 

My heart will go on....

Av Sofia - 18 november 2014 16:44

Årets upplaga av Incits användarträff är över. Mycket bra dagar. Är ju så taggad nu så det kliar i fingrarna att åter få börja jobba i systemet i morgon. Det är verkligen en energiboost att få åka iväg ett par dagar, insupa ny kunskap och information samt få träffa likasinnade. Dessutom ha riktigt trevligt o äta god mat.

Vid gårdagens middag hamnade jag bredvid en norrmän och en norska. Efter några timmar chansade jag lite på vad de sa - svårt att höra eller så fattar jag trögt. Det minnet som följer med mig mest är mitt samtal från middagen med min bordsgranne. För 25 år sen flydde hela hans familj från Irak och de blev spridda över världen. Han var utbildad arkitekt och han var så glad att han lyckats få ett jobb som han trivdes med och inte, som så många andra med fin utbildning, blivit taxichaufför. Inget fel i att vara chaffis men har man läst arkitektur kanske man vill pyssla med det sen.. Vi pratade politik och han var berövad över årets valresultat. Det som bedrövade honom mest var att många av hans landsmän, som nu fanns i Sverige, röstade på SD....

Speedshopping innan tåget tar oss till Nässjö. Första julklappen inhandlad. Great!!! Dessutom SPARADE jag 600 kr då jag INTE köpte en top av märket Desigual... Det var inte så många av mina kollegor som köpte det resonemanget...

Ha en nice tisdagskväll! Jag blir hämtad vid tåget - DET är service OCH kärlek!!!!

Ett glatt gäng!! Carina, Cecilia, jag o Marcus (Pelle tar kortet)

Incit - ett fulländat fastighetssystem

Varför inte ta en bild på uppäten mat..

Speedshopping.....

Av Sofia - 17 november 2014 17:29

Till Stockholm en grå novembermåndag. Kallt, blåsigt och regnigt att gå till station. Värmen slog emot på Thimons café o en Prästruta (macka med tre skivor god Prästost) inhandlades och en caffe latte. Märkligt att jag tycker köpt latte är så god när jag aldrig vill ha mjölk i kaffet??

Har haft en supertrevlig och intressant dag med mina kollegor. Leverantören av vårt fastighetssystem Incit har bjudit in till årlig användarträff och vi är säkert mellan 300--400 användare här från hela landet samt folk från Norge.

Konferencier Jan Bylund har verkligen skött uppgiften med den äran - jisses vilka skratt han kan framkalla. Förutom att Incit-folk informerade om systemets nyheter och senaste versionen hade sista föredragshållaren (Mikael Genberg, konstnär, innovatör, entreprenör) en del galna idéer. Hur är man funtad när man bygger hotell i träd och under vatten? Kommande projekt är ett rött hus med vita knutar på månen? Undra hur denna kvällen slutar..... God middag och hemlig gäst som underhåller.

Ha en fortsatt go måndag! Har kollat in var gymet är beläget.... Ser fram emot morgonen!!!

Jan Bylund och representant från Incits ägare

En fikapaus! Pelle pekar mot Globen..

Framsidan på årets program där man hamnat... Det var tydligen mycket roligt även förra året... : )

Av Sofia - 16 november 2014 19:16

Inte mycket till sol idag. Den gråaste och ruggigaste söndagen på mycket länge. Man vill tända fönsterlamporna redan vid frukost. Eller inte gå upp överhuvudtaget. Ligga kvar under varma täcket eller möjligen förflytta sig till soffan och byta täcket mot filten.


Men man kan göra andra saker som ger energi när utevädret inte förmår. Tyvärr behövde torkarna på Rörkviks Timber skötas ett antal timmar idag så Jonas åkte redan tidig förmiddag. Jag tog ett cykelpass inomhus till bra musik. Därefter fullföljde jag uppdraget på jobbet - det jag satt upp som mål att hinna denna helg. Eftermiddagen spenderade jag i Norra Solberga för att öva med TCB-kören till julshow 2014. Det var sista gången jag åkte dit denna gången. Kommande helg åker vi till Utö i Göteborgs skärgård för att umgås och öva. Helgen efter är det övningshelg med Höglandskåren. Sedan smäller det!!! Köp biljetter i tid innan de tar slut. Det blir en härlig show i år. Richard Herrey, Fredrik Kempe och Jenny Silver gästar oss. Det ska bli så AWESOME! Längtar!!!


Nu blir det en stilla söndagskväll och tidigt sänggående. I morgon bär det av till Stockholm med tåg med ett gäng kollegor. Användarträff Incit vilket är en tradition i november. Konferenciär för i år är komikern och programledaren Jan Bylund. Nyheter och annat matnyttigt från vår leverantör av fastighetssystem samt en hel del workshops och föreläsningar. I morgon kväll blir det middag med underhållning och en hemlig gäst… Mycket trevligt!!!! Ett härligt avbrott i vardagen!


Ha en fortsatt go söndagskväll!!!Av Sofia - 15 november 2014 15:46

Det var en spännande match i går i Borohallen. Derby - Nässjö HC mot Boro Vetlanda HC. Mycket folk - 1013 personer hade letat sig dit. Sponsormatch och helt gratis att gå in, kanske därav den stora publikmängden. Jag hade klätt på mig ordentligt eftersom jag alltid fryser i idrottsanläggningar som dessa. Men....jag blev nästan svettig - oj, vilken varm hall. Nästan så det var skönt att gå ut och ta en nypa frisk luft (det händer aldrig) när vi åt grillad tjockkorv. 


Faktum var att Nässjö spelade otroligt bra och tryckte på hela tiden. Men....sport är inte alltid rättvist och Boro vann med 3-2 efter förlängning. Å vem ska man hålla på? Om man nu måste hålla på någon så får det väl bli båda då. Ska man gå efter vad man bor så bor jag visserligen i Nässjö men halva mitt liv bodde jag halvvägs till Landsbro. Ska man prata om anknytningar så spelade min kusin Bo "Mackan" Karlsson i Boro men tränade Nässjö i slutet på 80-talet/början 90-talet. Mitt hjärta finns i Landsbro och han har spelat i Boro och Nässjö..... Smidigast är väl att heja på dem som vinner och då får det ju bli Boro just igår. Å jag hejar ju mer på Frölunda än på HV... Det kan ältas till oändlighet.


Idag har jag sprungit för första gången efter en pärs av förkylning, hosta och risighet. Orkan fanns och man lever på känslan hela dagen. Första rundan efter en tids förkylning är enormt uppiggande och ger hur mycket energi som helst. Har suttit på jobbet några timmar. En seg och tidskrävande uppgift som helst bör göras när inte telefoner och annat ringer. Gick bra hursomhelt.


Lördagskvällen nalkas med pasta med sås av vitlök, persilja, chili och tomat toppat med räkor. Det låter gott och är förhoppningsvis det oxå!


Ha en en fortsatt fin lördagskväll!


   

Boro van tillslut med 3-2

Av Sofia - 14 november 2014 06:19

Träff med f.d jobbarkompisar på RH-Stolen. Igår befann vi oss hos Karin (o Claes) i Bodafors. Även Claes jobbar ju där o han ville (fick) oxå sitta med en stund! Alltid lika roligt o trevligt att träffas. Det är nu 11 år sedan jag och Malin fick sluta. De andra fyra, av oss sex som träffas, jobbar kvar. Ändå känns det som om vi fortfarande är jobbarkompisar! Så man vill säga när man går hem "då ses vi i morron då"!

Underbar mat blev vi bjudna på. Först lite glöggmys med hemmabakta saffransskorpor (saffransbisqotti). Inte stenhårda utan spröda o farligt goda. Köttfärspaj där alla fem grundsmakerna var mer än uppfyllda o därefter en ljuvlig hallonmousse med lakrits!!! Underbar men oj så mättande. Vi uppdaterades oss o har nu knas på hur det går på varandras jobb, hur våra ungar mår o vad de gör. Timmarna passerar i snabb fart.

Enda nackdelen var att träffen var förlagd på jämn vecka vilket betyder att barnen blev allena hemma. Hade styrt upp detta med pizzapeng samt att Elin skulle rodda ihop tider för mat o sov (Jois jobbade). Fick ett SMS från Stella så jag var ändå hemma hyfsat vid tio.

Tack fina Karin för en härlig kväll!

Har precis kollat resultaten för nattens NHL-matcher o kan glädjande konstatera att Ottawa vann. Känns mycket bra då några av de senaste extremt jämna matcherna har slutat med förlängning o sedan förlust. Ikväll blir det mer hockey. Derby Nässjö HC mot Boro i Landsbro. Ska bli så kul o spännande!! Första gången jag är på hockey i Borohallen o jag hoppas på vinst......men för vilket lag...?

Ha en härlig FREDAAAAAAG!!!!

Ljuvlig hallonmousse med lakrits

Uuuuuuuh då önskar man att det va 0 km från B-fors till Nässjö..

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se