Alla inlägg under november 2014

Av Sofia - 4 november 2014 12:26

När man är sjuk känner man sig rätt ynklig - särskilt jag. Man vill bli ompysslad - precis som man blev som liten. Mammor i allmänhet o mamma i synnerhet var fenomenal på att pyssla om o ta hand om mig när jag som barn var sjuk. (Detta var på den tiden då könsrollerna var något mer ojämnt fördelade. Mamma körde varken traktorn eller mjölkade korna bara för att pappa skulle steka äggen eller ta febern på mig. Pappa kom dock in på kvällen efter tiden i ladugården o jag vill poängtera att jag ALLTID har känt en obeskrivlig och oändlig kärlek från hans sida trots att mängden innetid i dagens samhällsögon kan tyckas varit ojämn.)

Idag får jag ta hand om mig själv o det blir en dag full av reflektion. Sjukdagar brukar bli så för mig. Kan inte träna, inte jobba, inte städa o framförallt inte sjunga..... Tänka går jättebra! Varvat med någon hyfsad film från Telia o senaste numret av tidningen "Skriva" så känns läget ändå bra! Att de genomför stambyten på grannfastigheten försöker öronen blunda för.....suck...

Å tack Johanna för looken. Hon har sagt åt mig många gånger att man INTE ska reda ut håret (långt hår) när det är blött - det sliter nåt hejdlöst på håret. Igår tvättade jag det o lät det självtorka. Jisses. Tänk er trollunge....eller trolltant. Håller mig inne idag med den positiva vetskapen om att mitt hår är mindre slitet....

Kram

Inte sammet för öronen direkt...

En underbar tidning!!!

Av Sofia - 3 november 2014 18:48

Förkyld! Har klarat mig länge. Jag har inte varit sjuk på jättelänge o trots att jag träffat människor som varit dyngförkylda har smittan inte nått mig. Ibland klarar man sig, ibland inte. Nu är det "ibland inte". Kände inget i helgen förrän igår kväll. Orkeslösheten bara kom o det kittlade i halsen.

Min plan var att i morse springa på löpband - det gick fetbort. Var glad att jag kom upp överhuvudtaget. Jag tänkte att det fick bli en tidig jobbmorgon så jag kunde gå hem tidigt o lägga mig. Satte mig i bilen o den visade på 04.45??? Liiiite tidigt.... Kollade mobilen o den visade dito. Då förstod jag. Jonas var ju bortrest under moment sommartid till vintertid o inte en klocka i hans hus gick rätt. Inte heller hans väckarklocka, för att förtydliga.... Ringde till honom (som var på väg till jobbet) o han fick vända hemåt en timme till...

Jag åkte hem o la mig - sov som en stock två timmar o när jag vaknade kände jag mig ännu sämre. Hade en del viktiga grejer att reda ut på jobbet så en Ipren sällskapade mig till jobbet å på jobbet...

Å nu ligger jag här i sängen o mår sådär. Gick in o snyggade till barnens rum i hittade en härligt härlig teckning av Stella. Saknaden slår ned som en bomb! Johanna o Elin som oxå är förkylda - krya!!!!

Ha en fin kväll!

En teckning som visar jordens undergång men äppelträdet växer o bär frukt...i en annan värld...

Det är höst nu....

Av Sofia - 2 november 2014 18:42

Äntligen kom han hem. Jonas som varit på pappahockeyresa i Ottawa (och i USA på bortamatcher). Hur kan 8 dagar kännas som flera veckor?? Efter allt strul på ditresan, med plan som inte lyfte pga dimma, gick hemresan helt utan problem. Jag fick se så mkt fina kort o höra så mkt kul de varit med om.

Bästa presenten är såklart att han kom hem välbehållen. Näst bästa var en signerad matchtröja av Erik Karlsson. Så otroligt glad! Nu hänger den fint på en galge i sovrummet o där ska den få hänga (om jag inte tar den till jobbet.....) Mkt god choklad (han vet vad som går hem) och helt gäng kängor Converse enligt beställning. Jag sa att det inte skulle läggas någon extra energi på detta - bara om det fanns tid. Men de är extra värdefulla - det blev några butiker och ihärdigt letande av far och son!!! Ett par till varje unge!!

Idag efter frukosten tog vi en långpromenad runt Nässjö. Skönt med frisk luft. Vi var nog i varje stadsdel förutom Runneryd o Norrboda.

Jag har hunnit med en dos övning till kommande julshow med fina TCB-kören också. Helgen gick över fortare än kvickt!!!

Ha en go söndagkväll!!!

Våren är räddad!!! :)

Av Sofia - 1 november 2014 15:10

Jag och några kollegor hade en mycket trevlig Afterwork igår. Det var ”som vanligt” 10 små apor som hoppade i sängen och en efter en ramlade bort. Tillslut var vi tre apor som åkte in till Jönköping och åt en otroligt god buffé på Velvet. Ytterligare en vän som numera bor i Jönköping anslöt till oss (tack Maggan för att du hängde på). Lugn kväll – inte mycket folk ute. Helgdag i dag och många kanske slutade tidigt igår.


Trevliga diskussioner och samtal och det är mycket givande att kunna prata ”annat” med sina kollegor – inte bara jobb. Var det lite folk på Velvet var det desto mer på Harrys. Maggans son Jocke Jägsell spelade trummor i ett band som under några timmar bjöd på nostalgi. Godbitar från från 70- och 80-tal. Grymma röster sjöng några låtar var och det var trångt absolut överallt. Jag stod allt för nära en högtalare och jag tycker det har susat i öronen hela natten…. (mamma- det har gått över nu!) Jag avslutade kvällen med en caffe latte (vuxenpoäng!!!!) innan tåget tog oss tillbaka till Nässjö. Härligt trevlig kväll!! Johanna var på ingång till Sliver för Halloweenfest när vi gick ut och hon hade lagt ned krut på sin utstyrsel. Som mormor sa: Är man så vacker utan smink måste det ta en evighet att ”vänna te se så”. Å jag messade Johanna när vi satt på tåget och skrev att ”det fanns massor med spöken redan innan ungdomarna kom, d.v.s tjejer/kvinnor/tanter över 40 som tar på sig alllllllllldeles för mycket smink. Begriper inte hur allt bara kan fastna på huden….. Less is more....i nästan alla lägen..


Idag har jag jobbat några timmar – kört hyrorna för december. Årets sista månad. Inte klokt vad tiden går….. Svängde förbi Smålandskräftan och skulle köpa lite goda skaldjur och så klart var det stängt. Men!!! Kvantum ville också sälja lite. Jonas har nu äntligen landat på svensk mark efter ett långt resedygn och det ska bli mycket trevligt att återse hockeypappan. Han har haft det hur bra som helst och nu får Ottawa fortsätta att ånga på utan fädernas sällskap.


Ha en fortsatt go kväll!!!


 

En god caffe latte....innan tåget tog oss hem.

 

Mycket smink var det ja....tur att det bara är Halloween en gång per år...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards