Alla inlägg under december 2014

Av Sofia - 23 december 2014 14:19

23 december! Grattis Silvia - Sveriges drottning. Dagen till ära fyller du år. Flaggan vajar så vackert på vår innegård men jag tänker mest att den är hissad för Lukas skull. Lukas "Luwe" Wetterholm - barnens kusin. Tänk vilken julklapp de fick Monica och bror Pelle dagen före julafton 1995. Å Ella förstås. Hon blev ju storasyster, bara ett och ett halvt år gammal. Grattis Lukas!!!


Ytterligare en sovmorgon som gick åt fanders. Andra dagen i rad det LÅTER från källaren. Tänk er slagborr fast 348 gånger värre. Suck. Idag vaknade jag 07.35 av ljudet....som fortplanar sig i betongväggarna och liksom växer. Låter säkert som en surkärring nu men fy vilket oljud. Sedan blev det gofrukost och därefter en superbra löparrunda - ja, just det - till Spexhult. Några regndroppar i luften, annars helt perfekt väder. Ingen halka att spänna benen för.


Nu ligger jag i sängen och skriver av mig och njuter av känslan av julstämning. Dagen före dopparedagen. När man var liten gick man mest och väntade på tomten i flera dar medan allt runt-om-kring "bara fanns". Man tog så mycket för givet. Att allt bara skulle vara där. Maten. Granen. Pyntet. Försökte prata med barnen igår och få dem och förstå hur otroligt priviligerade de är att de förutom mat, paket får fira med både sina far- och morföräldrar. Att de är pigga och finns i livet! Sånt där som man bara tar för givet. Jag gör det inte längre. Jag är fylld med stor tacksamhet att de finns med oss med ork och sinne. Må det så vara i många många år till!!!!


God Jul alla!!!!!!!! 

Av Sofia - 22 december 2014 16:54

De är alltid bäst. Dagarna före dopparedagen. Fulla av förväntan och lite spänning, speciellt för barnen. Jag är tack-o-lov klar med mina julklappar även om man blir lockad till att köpa mycket mycket mer när man går i julskyltade affärer. Jag har lagt mig på en nivå som är försvarbar med tanke på omständigheterna. Jag tror ändå mina barn, föräldrar, bästa vännen Susanne blir nöjda. Å även Jonas. Han och jag skulle inte byta men.....det blev så ändå. Inget dyrt...men mycket välment. Det är väl det som är grejen...allt behöver inte kosta megamycket.


Å på tal om inte megamycket - barnens önskemål för dagen var Dollarstore i Eksjö och vi styrde kosan dit denna vackra decemberdag. Kan vädret bli mycket bättre? Sol och 6 grader varmt. Precis i min smak. Allt det vita alla vill ha - fantisera att det finns där. Går precis lika bra. Det var ett mycket bra beslut att åka till denna affären. Allt snacks inför Nyår samt festdekorationerna är inhandlat och diverse annat bra-å-ha. Det ÄR verkligen prisvärt och just a question: "Who needs Ullared...?"


Vi hann med en sväng i Nässjö stad oxå. Jag älskar verkligen att gå i stan när jag egentligen inte behöver nåt. Bara gå omkring och fingå och titta!! Förenat med viss risk för "vill ha" men jag klarade mig alldeles utmärkt idag. Dessutom är jag jättestolt över mig själv att jag inte har köpt en enda klädtrasa på tre månader. Det är super för min budget. Det hade kanske varit roligt med något nytt nu till julafton - när jag sjunger med mamma. Å andra sidan funkar det suuuuperbra med gammalt glitter och svart. Varför byta ut det som fortfarande fungerar? Då lägger jag mycket hellre pengen på......Dollarstore!!!


Ha en finfin måndagskväll!!!


Ps. Hörde (läste) att någon griljerat en okokt skinka....jag skrattade så tårarna sprutade... Nej, det är inte lätt med alla skinkval i affären. Den blir säkert god ändå när rätta hanteringen utfördes!!!! Puss!!!!


 

Mamma sände ett kort på deras bestyr för dagen. Inget är som väntans tider. Jisses vad goda de är. STRUVOR!! På Juldagen går en eller två ned i min mage!!!!!!


Av Sofia - 21 december 2014 20:55

Vaknade "lite" för tidigt, klockan visade 06.30 David åt frukost och jag drack kaffe till tända ljus. Sedan gick jag med honom till Skogsvallen - han skulle hänga med P16 till Motala och vara reservmålvakt. Jag gick hem och kröp ned under täcket och somnade om. Efter denna veckan men förkylning, magknip och alltför få timmars sömn börjar jag nu ligga på plus. 


Dax för nästa frukost med Stella och Elin till tända ljus. Solen började skina och idag var första dan på länge som jag inte tände granen och stjärnorna i fönstrena. Det gör sig inte ihop med solstrålar. Idag kände jag mig pigg och det var med stor glädje jag snörade på mig löpardojorna. Återsåg Spexhult för första gången på flera veckor. Har saknat vyerna. Har saknat flåset, har saknat rytmen och....ja allt som är min löpning. Även om jag - kanske - har astma tänker jag inte ge upp löpningen. Förvisso tog jag en dos Bricanyl (vilket läkaren ordinerade före träning) och det kändes mycket lätt att börja springa idag. Å andra sidan kan anledningen till "lättheten" likaväl vara ett löparuppehåll. 


Städade av lägenheten, övade på julaftonssångerna och började stöka för en mysig eftermiddag. Jonas skulle komma på besök med hans dotter Micaela och hon skulle för första gången träffa mina barn och se min lägenhet. Hon hade bakat världens godaste saffranslängd och vi fikade ihop, tom Johanna och hennes Alexander förärade oss med ett besök. David anslöt till skaran och berättade att NIF hade vunnit mot Motala med 7-5. Sedan bakade jag pizza som blev godkänt bra. Fyra ljus i staken brann hela eftermiddagen och värmen steg rejält i lilla lyan. 


Sammanfattningsvis en underbart mysig morgon, dag, eftermiddag och kväll!! Nu sover vi snart skönt!! 


 

Hela gänget. Jonas, Miccan, Elin, David, Stella, Jois och Alexander

Av Sofia - 20 december 2014 16:45

När man åker bort över julen och inte är hemma känns det ganska meningslöst att handla en massa traditionell julmat som sedan inte blir uppäten. Frågade dock barnen igår om vi skulle fixa ett julbord mini till kvällen och de tryckte på gillaknappen. Å det tyckte igång mig. Handlade på Willys (och alla Nässjöbor var där) och det känns riktigt riktigt roligt. Köttbullar, Janson (till mig), omelett, prinskorv, rödbetssallad, några skivor gravad lax (till mig), julskinka, ägghalvor och apelsinskivor. Inte många sorter men det godaste godaste av allt. Man kan numera köpa skivad julskinka vilket är en superbra idé när man som sagt inte ska dra den stora skinkan ut och in från kylskåpet i två veckor....


Enligt tradition har vi gjort julgodis oxå och bollar och diverse skapelser är gjorda av mandelmassa. Jag gjorde knäck i micron och den ser allt lite blek ut. Smaken är det nog inget fel på. Därefter dekorerade vi apelsiner med nejlikor och jag känner mig som världens bästa mamma....för ett tag!!


Nu är vi klara och hettan i köket har säkert stigit till 26 grader. Lurar nu med mig alla barn på en promenad till Ica. Saftglögg står på handlingslistan och jäst. I morgon får vi finbesök av Jonas och hans dotter Micaela. Tanken är hemmagjord pizza. Ikväll lär vi inte sitta hungriga i soffan efter kvällens mat. Det som blir över äter vi i morgon eller dagen därpå. Sedan är det ju jul!!! 


 

Mandelmassanassar... Elin fick visst nåt i ögonen.

Lita bleka och utan mandel men de går säkert ned...

   

Har tjuvsmakat och jag är lik min mamma i smaken :)

 

Doft från nejlikor och apelsin - gott!!

 

Av Sofia - 19 december 2014 18:38

....det löser sig.....

Klokt skrivet av någon och jag snappade det på Facebook. Å visst är det så. Kanske man skulle tatuera in den texten på handen så man såg den varje dag och verkligen tro på det. Med facit i hand har livet verkligen löst sig för mig. Jag har kanske valt vägar som inte alltid varit så kloka men jag har samtidigit fått ta konsekvenserna och jag ångrar ingenting. Det hade ju sett lite annorlunda ut, t.ex i barnaskaran om man ångrat något och jag är Herren evigt tacksam att jag tog rätt beslut när livet var som mörkast. 


Har haft besök och bra samtal med mäklaren i eftermiddags. Kan skriva ETT ord som sammanfattar mötet. SERIÖS! Känner hopp och STORT förtroende för honom och att jag kan sälja min fina mysiga lägenhet kommer inte bli något som helst problem. Jag menar..vem vill inte bo här? I en mysig fyra i en välskött bostadsrättsförening, närhet till bra skola och förskola samt Skogsvallen. Kan inte bli så mycket bättre!


Sista arbetsdagen inför julledigheten är till ända och den blev rätt stimmig. Jag fick uppdraget att undersöka några gamla fakturor från gamla ekonomisystemet och helt plötsligt kunde man inte logga in där. Servrar hade bytt plats och sökvägar var borta, lösenord fungerade inte....men efter kl. 17.00 löste sig allt. Å när jag satt där började festfolket dratta in. Det var ju julfest jobb ikväll och det kändes lite "som en bal på slottet" att lämna Vipan utan att vara med. Men väl hemma med mina älskade barn känns även det som ett bra beslut. Fredagen före jul - barnen är åter. Såklart att morsan ska va hemma! Spagge och köttfärssås blir det kvällen till ära - behöver ju inte ALLTID äta tacos!!


Kram på er!

Av Sofia - 18 december 2014 19:13

Jag har fått tre julklappar denna veckan! Eller händelser…kanske man kan säga…. En av dem är amazing och inkluderar hela familjen, nära och kära! Två av dem är positiva och roliga och en är mindre kul….. Såklart man måste rimma!!!


1,

Det är bland det största du gör

En affär som förändrar livet

Kvadratmeter ökar, få rum blir flera

och ökad trivsel är givet

 

2,

Här träffar du dina vänner, tar bilder och även talar…

Livet i en liten plåtlåda inkl. glas

En mycket rörlig och teknisk nödvändighet

som utgör en social bas

 

3,

Ett sjukdomsbesked kan vara lättnad –

just att få ett svar

Att man ”troligen” har dessa besvär

Det kan vara så att utredningen är klar


Har ni gissat rätt.....?
 

1

Flytten går till Ulriksdalsgatan 6E den förste april. Nej, det är inte aprilskämt – det fina fina och välplanerade radhuset blev vårt. Lyckoruset lägger sig som en glitterdimma över allt just nu!! Känslan av ”här vill jag bo” kände jag första gången jag steg in igenom entrén. Hade slagit bort det i tanken när buden började hagla men ödet ville annat. Sista budet blev vårt och  vinsten gick till oss!! Hjärtan och glada smileys har haglat från barnens SMS sedan det blev klart och jag är bara såååå glad!!


2

Yes – min iPhone 6 anlände i min ägo igår. Behövs inte så många förtydligande här mer än….snabb snabb snabb…. Tänk vad mycket mer jag kommer att hinna nu? Eller…….? En grej som dock inte går in i mitt huvud är…jag öppnar upp/loggar in i telefonen genom att sätta pekfingret mot avläsaren. Min mobil känner av att det är jag. Den nekar långfingret och andra handens pekfinger… Förstår inte… Fingeravtryck...mitt...unikt....


3

Jag har förmodligen Astma! Det är vad min läkare tror. Igår blev jag ordinerad två st mediciner och DET var inga roliga 759 kr jag drog ”från” julklappskassan…. Men säger de att jag ska testa detta i tre månader så ifrågasätter jag inte detta. Kan inte påstå att jag har problem med andningen…varken till vardags eller vid träning men å andra sidan. Vad har jag att referera till? Jag är vältränad men kanske att jag får slita hårdare än vanligt de första km löpning innan jag kommer igång. Det kanske ska kännas lättare än vad det gör? Enligt läkarna har ju min kropp fått jobba hårdare än vanligt.... Fortsättning följer! Astma är ändå en sjukdom man kan leva med. Människor får ständigt sämre besked. Se det positivt!!!


Summering – en händelserik början på jul 2014!


Å så en liten pralin såhär på torsdagskvällen….. Från årets upplaga av konserterna Stjärnglans. Sången "My heart is yours". En helt underbar låt skapad av Fredrik Kempe. Kom på tredje plats i Eurovision 2010 för Norge. Här är det Fredrik själv som sjunger.


Av Sofia - 17 december 2014 19:29

Så var det dax igen. En liten påminnelse om varför CocaCola-röda jultomtar finns överallt hos oss just nu, varför julslingorna trängs i träd och fönster, på balkonger och fasader, varför vi firar jul helt enkelt.


Vi har precis kommit hem från julspel klass 4 på Åkersskolan. Stellas tur att med sina klasskamrater få framföra historien och sjunga sångerna som för oss många många år tillbaka i tiden. En stor berättelse med ett ännu större budskap om små enkla ting. En liten gosse föddes mikarulöst för drygt 2000 år sedan av en ung kvinna och kanske hon inte helt förstod...inte heller hennes blivande man. Stjärnan som visade vägen för de tre vise och som visar oss vägen om vi vill. Att tro eller inte - det är upp till var och en. När jag sitter och hör barnens stämmor, ser Stella sjunga med glädje och inlevelse - visst måste det finnas en högre mening med att vi finns på jorden. Så meningslöst, så otroligt meningslöst allt vore annars!!!


Ha en underbar kväll! Å God Jul alla vänner!!


   

Herdarna på ängen med sina får och den fina änglakören bredvid!!!

 

Mobilbilder blir sådär i mörk kyrka men Stella sjunger sin duett med Tuva så hjärtat brister!!!

 

Tack för att ni lyssnade! Jo, det gjorde vi så gärna! Härligt att få uppleva!

Av Sofia - 16 december 2014 19:25

Läkarbesök igen… Samtal, lyssna hjärtat och samtala...om mig. Trodde väl att jag skulle få gå därifrån idag och vara helt frisk förutom en ny sur förkylning. Men icke… Nu ska jag genomgå nya undersökningar och experter ska se varför mina vener ut från hjärtat är förstorade. En liten krumelutt på EKG-kurvan stämmer överens med de ”fynd” de upptäckt så fortsättning följer. Jag är naturligtvis innerligt tacksam att de är noggranna även om jag inte gillar känslan av att något kanske inte är som det sak. Men läkarens ord ”lev livet som vanligt, träna som vanligt” känns ju tryggt även om jag inte kan släppa oron.


Nej, det var ingen rolig natt. Genomförkyld och ont i huvudet. Att inte kunna andas obehindrat genom näsan är bland det värsta jag vet. Varm och kall om vartannat. Upptäckte att Ottawa spelade natten till ära och följde matchen förutom några lätta powernaps. Förlängning och straffar slutade med att Buffalo Sabres vann med 5-4 – skit också! Dock en värdefull poäng för Ottawa Senators.


Ikväll blir det en pralin till. Sätt er väl till rätt i favoritfåtöljen eller soffan, lyssna och njut. Pernilla Fogelström sjunger Ave Marie från förra helgens ”Stjärnglans”. Håret reser sig på armarna och det är bara så underbart!! Ha en fin kväll. Det har vi. Nämen…det ser ut som champagne i glaset. På en tisdag!? Det ni!

  

Aaaaaaaaaaave Maria - <3 Pillan


 



Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards