Alla inlägg under december 2014

Av Sofia - 15 december 2014 19:37

Vissa stunder i livet känns helt enkelt som "det"... Som om det vore meningen. Svårt att skriva om något man egentligen inte ska skriva om förrän det är skrivet.... Dessutom har jag dagen till äran pendlat mellan både hopp och förtvivlan men just nu ligger pendeln på hopp... En riktigt cliffhanger som kan avslöjas i morgon - I hope!!!! Read me more!!!


Har ägnat kvällen åt julklappsinslagning. Det är ju faktiskt riktigt fördelaktigt med växelvis boende betr. barnen med tanke på denna syssla. Kan stå i lugn och ro och klä in de hemliga paketet utan att behöva smussla undan papper och snöre. Nu är jag nästan färdig. Så skönt! Nja - hittade ju några andra klappar i vår egenn stad då jag gick en snabbrunda i Nässjö efter att jobbet var färdigt för denna dagen. Jag hade en kvart på mig och alla dessa fina erbjudande - ni affärer är för gulliga, ni hjälper verkligen till!!! Tack! Handeln får Sverige att gå runt! Handel i Nässjö får Nässjö att gå runt! Jag är högst delaktig!!


Jag har nyss varit riktigt förkyld med långdragen hosta.... Nu har jag fått nya basilusker av någon och jag har ont i både hals och huvud. Riktigt jobbigt att bli sjuk nu med MASSOR att göra på jobbet. Dessutom ska jag om drygt en vecka stå i min bardomskyrka och sjunga mina favoritjulsånger. Håll snälla vänner era tummar för mig att jag blir kry i kroppen till nästa onsdag! Vill så gärna sjunga Jul jul, strålande jul med mor och Halleluja med mig själv. 


Som en liten pralin såhär på måndagskvällen bjuder jag på "If I can dream" med Richard Herrey och fina Pillan Fogelberg. Lägg till en Höglandskår, suveräne trummisen Jörgen Björk och tighta kören TCB. Kan det någonsin bli bättre! Ja, möjligen ljudkvalisorten. Härliga minnen från förra helgen av konserterna "Stjärnglans".


Ha en go kväll!!!


ANNONS
Av Sofia - 14 december 2014 17:01

Tack snälla affärer för att ni ger mig inspiration! När idéerna är noll får man tusen när man går omkring o kikar. Det blir ju då även dyrare som bekant....man köper (kanske) lite mer än man skulle.. När vi gick förbi den mycket fina skoaffären på Kosta Outlet kände jag ett mycket starkare grepp om midjan från Jonas o liksom drog mig förbi ingången. Tänk att han redan känner mig så väl....

Det var inte jättemycket folk att stångas med i Kosta. Utöver julklappar till barnen fick jag själv superfina glöggmuggar slash espressokoppar i keramik från Höganäs med små fina o dessutom praktiska träbrickor till. Min julklapp från resesällskapet - tack! Visst - klappar ska va hemliga men jag hinner nog glömma bort muggarna till julafton.

Kl 14.00 skulle Idolvinnaren Lisa sjunga + Mollie o Josefin (2:an o 3:an). Men vi hoppade denna lilla happening eftersom tiden alltid går för fort när man har roligt. David står i målet i plåtburken i Vetlanda kl 18.00 o vi vill hinna dit!! Varma kläder på!!!!

Ha en fin kväll!!

ANNONS
Av Sofia - 13 december 2014 18:41

Igår besökte jag en gammal barndomsvän (vi sjöng i samma kör när vi var små) i Rödja. Våra vägar möttes på en stor fest i augusti o vi fann varandra på ett speciellt sätt. Hennes farfar Göte o min farfar John var bästa vänner o gångerna jag har hört talas om "Göte på kullen" är otaliga. Lite speciellt att igår sitta hos Charlotte på kullen - som om cirkeln är sluten. Tack Charlotte för en jättemysig stund i ert juliga hem. Å ja - backen var brant upp men jag löste det.

Idag blev det inget Kosta o julklappshandel - vi sparar det till i morgon. Vi tog en långgrunda runtom Landsbro, hittade en ny liten gran till mig (min första har börjat barra o kommer var barrlös om några dar). Vi bjöd in mor o far o Jonas mamma på middag (öring från Hultagård). Äppelkakan blev super! Ett par goa timmar!!

Hemkommen från hockey i Borohallen. Boro mot HA74 (Sävsjö). 3:e målet som avgjorde vinst för Boro kom 19:36 i sista perran. Nu bänkar vi oss i soffan framför en ny hockeymatch. Ottawa mot Boston!

Underbar dag - kul kväll!!

Ingen Alexander här inte....men väl en Jonas!!!

Förrätten väntar på sina gäster

Bloggstund före hockeymatch

Av Sofia - 12 december 2014 15:03

Dagen började med ett otroligt vackert Luciatåg. Nässjö Lucia kom enligt tradition till oss som jobbar på Vipan. De sjöng finstämt och framförde som alltid sina sånger acapella, vissa traditionella och välkända, vissa helt nya. Att höra vackra röster i olika stämmor är bland det finaste jag vet. Av erfarenhet är det inte heller lätt att sjunga i en sådan proppfylld lokal. Inte en kvadratmeter finns över – alla vill komma och alla vill se. Efter en stund av njuta blev det ytterligare en stund att njuta – en otroligt god skinkmacka,  kaffe och pepparkaka.


Efter morgonens lugna stund var det desto mindre lugnt. Endast en vecka kvar att jobba före jul och det är en del att pula med. Jag är fascinerad över hur olika vi människor kan se på en sak – ett problem som ska lösas. Att inte kunna se över murarna som omger oss gör att vissa saker förblir svårlösta. Kanske är vi likadana…mer eller mindre. Jag hoppas bara att jag är mindre.


Snart ska ge mig iväg. Hinna till Landsbro före att Alexander tar mig. De har varnat i flera dar för hans framfart och jag vill INTE köra bil om styrkorna skulle likna Gudrun eller Per. En lugn kväll framför brasan på Borovägen är det som står på schemat. För några timmar kan jag glömma all inneboende oro för precis allt. Samla på mig ny energi för ett sista ryck på jobbet och hoppas sista veckan går som på räls. I morgon åker Jonas och jag till Kosta för att inhandla julklappar! Hoppas inte det är föööör mycket folk där! Å att Alexander som sagt var….håller sig lugn….


Ha en fortsatt go fredagskväll!!!


Av Sofia - 11 december 2014 19:43

En mycket trevlig tidning kom med Posten idag och landade på hallgolvet. "Mitt Nässjö" - en tidning för alla som bor, besöker och verkar i kommunen. Den utkommer två ggr per år och berättar om kommunala verksamheter, aktuella projekt etc. Detta nummer handlade en del om 100-års jubileumet i september tidigare i år, tog upp vilket bra resultat som satsningen på utvecklingslärare har gett. Tidningen innehöll även en presentation av samtliga kommunalråd och jag är ju inte bara en stolt Nässjöbo utan även en stolt syster till Anders - en av de fyra råden. Det sprider sig en speciell värme i kroppen när jag ser honom och läser om honom. Det är ett krävande jobb och jag beundrar hans förmåga att hålla så många bollar i luften och för att han faktiskt orkar! På frågan "Vad blir din viktigaste insats för att utveckla Nässjö kommun" svarar han "Att vara lagspelare och tillsammans med majoriteten genomföra vårt gemensamma program". Jo, det kan nog vara en utmaning att få ihop laget med så många olika färger men brinner man för sin uppgift så gör man. Han har (och har alltid haft) en otrolig förmåga att inte se problemen - bara möjligheterna!


När jag kom hem efter en sannerligen mastig dag (hyresförhandling - bara det.....) möttes jag av en gudomlig doft. Det är inte ofta (har det någonsin hänt?) att man stiger in genom dörren och det doftar nybakta pepparkakor. David och en av hans kompisar hade varit på Willys och köpt en färdig pepparkaksdeg och börjat kavla och baka. Det kan ju vara en vink....till mamma...som inte satt till nån egen deg men nej....jag orkar inte det och hinner inte...(läs prioriterar inte). Tjena - jag gjorde ju lussebullar!!!!!


Ha en fin kväll!! Jag - stolt att bo i Nässjö kommun har en fin torsdagkväll med mina barn!!!


 

Mitt Nässjö

 

Min bror - en i laget!!

 

Nässjös fina stadsvapen! Denna stora symbol hänger i utanför KF-salen i Stadshuset och efter dagens ekonommöte tog jag till mina kollegors förundrade blickar en bild....

 

Mycket goda!!

 

Stella lyxade till kakorna med både tårtglasyr och sockerpärlor...

Av Sofia - 10 december 2014 18:19

Väntan är över…. Nu börjar ett nytt liv. Det gamla blev både segt och otillgängligt. Efter drygt två år med min iPhone 4 drog batteriet fortare ur än jag hann o ladda samt att WiFi slutade att fungera, både på jobbet och hemma. Dessutom tog det en evig tid att vänta på att apparna skulle öppna sig. Kan ju tyckas som ett i-landsproblem men faktum kvarstår – nu har jag min nya mobil här. Å jag stannade kvar i Äppelträsket även om mina funderingar gick åt Samsunghållet…ett tag. Bättre bilder än de som Jonas tar med sin Samsung har jag inte sett maken till men enligt tekniska experter har  iPhone 6 en grymt bra kamera.


Det blir en slant i månaden men eftersom ”livet” på sätt och vis och till stor del ligger i telefonen så är det ändå billigt. Tydligen är jag inte heller berättigad till en jobbmobil eftersom jag själv inte är tillräckligt mobil. Den dagen då Vipan mister sina stationära telefoner precis som personalen i Stadshuset lär bli intressant….. Då lär jag nog också få jobbmobil. Att folk som är angelägna om att få tag på mig letar upp mitt nr på Eniro...ja, det argumentet gick inte helelr hem...


All musik jag lyssnar på via Spotify finns i telefonen, jag betalar mina räkningar där, jag håller kontakten med mina vänner via FB, Instragram, SMS och What’s up. Jag tar som sagt var kort, jag bloggar, jag ringer faktiskt med den dessutom – har ingen fast telefon hemma. I år gör jag mina julkort via mobilen - okej det blir inte många men några ska jag nog få iväg med Postens app "Riktiga vykort". Nu kommer allt gå snabbare och livet blir helt enkelt mycket bättre och roligare.


När jag var liten fanns inga mobiler – undrar i mitt stilla sinne hur i hela friden man klarade sig utan den där….


Ha en fin kväll! Det ska jag ha..... Dammsugarn fram och tomtarna upp....inte bara mobilfix!!!

Av Sofia - 9 december 2014 18:58

Kanske inte optimalt att sätta till en lussebulledeg kl. halv åtta en kväll men vill man så vill man. Barnen ville också kan jag tillägga…. Ibland kan man mer eller mindre tvinga fram den sista orken för att genomföra det man föresatt sig och har planerat. Trots att man är näst intill slut… När jag övade med mamma och kantorn i Norra Sandsjö kyrka i går kväll kändes det så bra och man fick helt enkelt lite extra energi. Det är härligt att känna att rösten är okej efter en seg förkylning. I helgen som gick med alla konserter fick stämbanden sig ett ordentligt gympapass vilket är mycket nyttigt.


Stella som följde med mig till Sandsjö var både varm och trött och höll nästan på att somna i kyrkbänken. När vi kom hem vilade hon i soffan och ja…..hon somnade ifrån bullbaket. Elin och David var desto mer kreativa och det tjattrades på bra i köket. Elin gjorde fina flätor och David hade övat på att knåpa ihop kusar på hemkunskapen vilket han fortsatte med hemma. Såg en dags VAB framför mig men i natt svettades Stella bort febern och i morse verkade hon pigg och kry. Slöjd stod på programmet samt övning till julspelet vilket INTE fick missas. Det fanns inte på kartan att hon skulle vara hemma trots att det kanske hade varit det bästa.


”Nu sover stad, nu sover land och överallt står snön i brand, i natt kan inget kväva eller kuva. Och stjärnorna dom blänker matt på himlen som en hemlig skatt, i det tysta hörs ett dämpat Halleluja….”  


Lussebullebagare 

  

En rationell och tråkig plåt av mor

  

En kreativ plåt av barnen!

  

Goda blev de :)


Av Sofia - 8 december 2014 16:58

Har väntat på uppdraget i över ett år och har då och då haft lite ångest för detta. Ordet ”ångest” kan vara starkt i detta sammanhang men efter en traumatisk upplevelse som 8-åring i Sandsjöfors skola har jag respekt för uppgiften ÄVEN om det bara är på låtsas. Brandövning! På min arbetsplats Vipan. Jag ropade inte direkt ”HURRA” när jag fick rollen som utrymningsledare på avdelning Bygg. Jag vet hur jag fungerar när det är brandövning eller rättare sagt hur jag inte fungerar…. Tillbaka till den där övningen i Sandsjöfors. Larmet som gick och ljudet var öronbedövande. Branddörrar som gick ned och rök överallt (det skulle ju se verkligt ut). Klart som 17 att man trodde att det var på riktigt. Kan fortfarande känna paniken som sedan i många många år gjorde mig hysteriskt rädd för bränder.


Dagens övning gick dock mycket bra. När brandlarmet ljöd gick ag direkt till kroken där gula västen hänger (strax innan hängde jag på mig ytterjackan). Jag påbörjade min uppgift, gick längst ned i korridoren – öppnade konferensrummet ”Skräddaren” och kontrollerade så att ingen människa var kvar. Gick korridoren upp, kollade så att varje rum var tomt och stängde varje dörr. Detta har min f.d kollega tillika brandman Alf Karlsson inpräntat hos oss. Att stänga dörrar kan ha en avgörande betydelse för brandens spridning och förstörelse. Eftersom huvudingångens trapphus var rökfyllt fick vi ta en annan väg ut och all personal tog sig ut från Vipan och gick mot den aktuella samlingsplatsen. Brandkåren kom med sirener och man kan aldrig veta om det är på riktigt eller om det bara övning…. Det var övning och efteråt fick vi med gula västar bra betyg för godkänd insats. Check!!


Snart på väg till Norra Sandsjö kyrka för att öva inför julafton. Nästa underbara sånguppdrag! Julbön med mor kl. 12.00 i Norra Sandsjö kyrka. Även om jag med åren inte direkt toklängtar till jul (läs julklappsbekymmer) längtar jag till t denna stund.


Ha en fin måndagskväll!!


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se