Alla inlägg under januari 2015

Av Sofia - 15 januari 2015 17:03

Sprang en lång runda igår kväll. För lång för att vara snöslask men jag törstade efter flås, frisk luft och endorfiner vilket gjorde det lätt att ge sig ut. Dessutom var tempen hyfsat behaglig (runt 0 grader) och vinden var förhållandevis (?) svag…..i varje fall jämfört med Alexander, Svea och Egon. Efteråt var jag fylld av energi som brukar vara synergieffekten av att springa sig trött…. Skum ekvation.... Klockan blev sen….efter en lång arbetsdag och uterunda blir det inte så mkt kvar av kvällen och visst tar träning tid. Men som en mycket duktig politiker skrev häromdan på Facebook: Om man inte avsätter tid för träning och motion får man senare avsätta tid för sjukdom… Mycket bra där, Malin!!


På tal om Facebook och andra kvinnor inom politiken som inspirerar mig läste jag något annat intressant som Gunilla Hjelm (C) lagt ut. ”Mikael Wiehe har tagit emot Lenin-priset, enligt motiveringen bland annat för sin rakryggade hållning mot maktens män och kvinnor. Om Lenin kan man bland annat läsa följande på Wikipedia.

Omedelbart efter statskuppen lät Lenin upprätta en hemlig polis, tjekan, under ledning av Felix Dzerzjinskij som började rensa ut motståndare och döma dem till döden, kasta dem i fängelse eller förvisa dem till Sibirien. För detta krävdes inte att man gjort sig skyldig till något som stämplades som brott. Det räckte med att man var klassfiende. I januari 1918 undertecknade Lenin en ukas som innebar att den skadliga "ohyran" på landsbygden skulle utrotas. Alexander Solzjenitsyn har räknat upp vilka som innefattades i denna beteckning: tidigare medlemmar av byråden, husägare, läroverkslärare, präster, munkar och nunnor, pacifistiska tolstojaner osv."


Så det där priset…..tja jag vet inte…..


Chuck Berry fick Polar-priset och han har dömts (en gång i tiden) för att ha utnyttjat minderåriga sexuellt…. Blä!!! Bruno Tillander har nyss skrivit och gett ut en biografi om Elvis ”Världen känner Elvis Presley – men ingen känner mig”. Elvis var tydligen vapenfixerad och ägde dessutom en mycket omfattande och spektakulär samling föremål från Nazityskland, något som är relativt okänt för allmänheten.


Inget kan ju ta ifrån dessa musikaliska kungar deras stjärnstatus men visst…..kronan gnistrar väl inte riktigt lika starkt…inte i mina ögon i varje fall….


Jag  önskar er en fin kväll och bjuder på ett citat från Jonathan Swift (passar in på var och en) ”En människa borde aldrig skämmas över att behöva erkänna att hon har haft fel. Det är ju bara att med andra ord säga att man är klokare idag än igår”. Jonathan Swift

ANNONS
Av Sofia - 14 januari 2015 18:02

Var på BIO igår. Det var minst ett år sedan jag satt på SAGA i Nässjö och den gången var det jag och Stella som såg filmen Frost vilket är en helt underbar film om prinsessan som har en extremt kylig kraft…. Igår handlade det mer om den mentala kraft som människan besitter. Filmen Unbroken och genom att filmatisera denna verklighetsbaserad historia gjorde Angelina Jolie regidebut.


En fantastisk berättelse om kamratskap och människans mental styrka, om att kämpa och aldrig ge upp. Det handlar också om försöka förlåta sina fiender istället för att hämnas. Filmen återberättar krigshjälten Louis Zamperinis livshistoria som i sig är otrolig. Han föddes i New York 1917 med italienska rötter, gick från halvt kriminell under tonårstiden till att bli till olympiskt löparlöfte i Berlin-OS 1936. Under andra världskriget störtade hans och hans kamrater med ett flygplan i Stilla Havet. Louis och hans kompis tillbringade 47 dagar på en livflotte innan de "räddades" av japanska flottan…. Han och hans vän tillbringade två år som krigsfångar vilket var så nära helvetet man kan komma. Man blir förbluffad över hur han överlevde denna misär, både fysiskt och psykiskt. Ett uttryck återkom ofta i filmen....vilket är såååå sant:  ”If you can take it, you can make it…. När det var som allra mest kritiskt för honom lovade han Gud - att om han bara överlevde skulle han tjäna Herren resten av livet..... Det löftet höll han!


Jag läste nyss ett reportage om Angelina Jolie beträffande att hon regiserat filmen. Louis Zamperini ägnade resten av sitt liv åt att förlåta de som gjort honom så illa. Han dog i somras, 97 år gammal. Han hann se filmen innan och han tyckte den skildrade hans historia på ett mycket bra sätt. 


Filmen i huvudsak handlar om vår mentala styrka både i och utanför idrottens värld. Att kunna prestera på topp när det verkligen gäller är en otrolig gåva. Jag är så fascinerad över detta fenomen. Jag känner själv att jag just nu befinner mig i ett ”krigstillstånd”. Saker måste bli gjorda bra, snabbt – både i och utanför jobbet. Man känner inte efter – man bara kör. Det orkar man ett tag…. Inställningen viktig så klart. Tror du inte själv på att det ska lyckas – då blir det oändligt mycket svårare. 


Ha en fin kväll!!!

ANNONS
Av Sofia - 13 januari 2015 16:15

En bra dag! Positiv energi! Hårt slit, svett och tårar (inget blod) har gjort att nu kan ropa som Sigrid i Bebbes saga: ”FÄRDIG”!!!! I varje fall beträffande moment att tanka in alla investeringar i anläggningsreskontran så de tickar igång som kapitalkostnad (avskrivning o ränta) och belastar nästa års resultat. Å när man är ”färdig” på ena stället ska man påbörja nästa moment – att få dessa summor in vårt hyressystem som generera hyresökningar för våra hyresgäster (övriga förvaltningar). Just detta arbete, som kommer nu framöver, är som att lägga pussel och ett mycket stimulerande sådant.


Jag är egentligen ingen pusselmänniska – har aldrig gillat och lägga pussel och ser jag någon hålla på med ett 2000 bitars – jag blir trött av bara tanken…… När barnen var små var det kul att se när barnen lyckades med ett 16-bitars men där liksom gick gränsen..... I min vardag är jag van att pussla med tid, jobb och ork. Då är jag uppriktigt glad om jag kan lägga några bitar på plats så de inte skaver….


Ikväll glömmer jag allt som heter ”jobb” och sjunker ned i biofåtöljen på SAGA. Unbroken ska ses och jag ser fram emot att se denna nyutkomna rulle, dessutom med trevligt sällskap!


Ha en fin kväll!!!


Nej, jag kunde inte låta bli att sjunga och sjunga och sjunga den…..helt underbara ”Love me like you do” med Ellie Goulding…. 


Av Sofia - 12 januari 2015 21:27

Idag hade Tekniska Serviceförvaltningen besök av vår ”nya” nämnd. Vissa av ledamöterna och ersättarna har varit med ett tag men det var många helt nya ansikten i skaran. De var inbjudna av oss och vi vill såklart presentera vad vi arbetar med och hur allt fungerar på vår förvaltning. Varje avdelningen skulle få ge information om sitt specifika och mycket viktiga arbete!!!! Jag ser det som en självklarhet att man som nämndledamot sätter sig in i hur förvaltningen fungerar (kan ju känna mitt egna intresse för Barn-och utbildningsförvaltningen). Ska man ha en åsikt och uppfattning bör man lära sig hur saker och ting ligger till i stort för att sedan kunna besluta om det övergripande. Jag hoppas verkligen det blev en givande dag för hela nämnden. Power-Point-snickrandet hade gått på högvarv för att åskådliggöra verkligheten på bästa sätt!!


En lång arbetsdag fortsatte med första gruppmötet Centerpartiet för detta året. Roligt och spännande att få jobba på ett nytt politiskt år med de utmaningarna som ges. En god fika fick vi oxå - en SEMLA sitter fint när magen skriker efter fralla med ost och skinka....Det var en mycket nära släkting som var fika-ansvarig just ikväll och jag var bara en uthungrad lillasyster som tyckte lite där....... :)


Erhöll ett omprövningsbeslut från Skatteverket idag, betr. trängselskatt. Med tanke på att jag överklagade den 2 januari har det gått oerhört fort…. Å visst - det hade blivit något fel. Min Honda befann sig inte alls vid någon betalstation i Stockholm den 7 november förra året. Det hade skett en felavläsning av registreingsskylten och kamerorna hade feltolkat en finsk registreringsskylt med samma regnr. Så mina 10 kr kommer jag att få tillbaka. Skönt så här….i januari när plånboken är tunn…. Rätt ska vara rätt!


Godnatt mina vänner!!!!!

Av Sofia - 11 januari 2015 18:02

…….idag är det Elins födelsedag. 15 år! Elin 000111, detta personnummer som är väldigt lätt att komma ihåg. Du föddes mitt i vintern, var beräknad till den 27 december 1999 men du ville annat och blev ett av dessa Milleniumbarn och åldern är alltid enkelt att hålla reda på. Det år vi har – så gamla är ni. Kan inte förstå hur snabbt 15 år kan gå. Inte så längesedan du låg i den fina vaggan som vandrat runt i släkten. Den gjordes av min äldste morbror, idag en pigg 99 år, till min äldste kusin Magnus. Många många kusiner och kusinebarn har legat där....en sväng...


Jag hoppas att du har haft en underbar födelsedag. Siffran 15 år betyder att du tar ytterligare ett kliv mot vuxenvärlden. Den vuxenvärld som kräver så mycket av er ungdomar och det kan blåsa hårt och kallt. Att möta världen med kritiska ögon är en gåva du har fått och du är smart som få. Ditt sätt att uttrycka dig i tal och skrift, både i det svenska språket men också på engelska får mig att häpna. Jag hoppas du kommer att kunna utnyttja de gåvor du har tillsammans med den kunskap du får som skolan ger. Detta år blir ett bra år Elin! Handslag på det!


Jag älskar dig mer än jag kan förklara – hoppas att du alltid alltid känner det! Även att du inte alltid är hos mig finns du inom mig och jag vill finnas för dig – alltid!!!


Tusen grattis och varma kramar från din mamma!!

      


Elin 4--5 mån ätandes gröt....


Elin 1 år


Elin 5 år


Elin - 15 år!!!


Av Sofia - 9 januari 2015 15:21

Det som pågår i Frankrike gör mig arg, förbannad och får mig att vilja gråta. Så fruktansvärt och man undrar hur dessa människor - terrorister - fungerar…eller inte fungerar?? Ett helt land är försatt i sorg och skräck och hela världen håller andan. Vad ska detta ta vägen? Min lust att resa till andra länder dör rätt omgående när sånt här inträffar (även om Sverige inte på något sätt är en frizon mot terrordåd). Det är det som gör mig så arg - att idioter ska få oss att känna rädsla och obehag....


Tusen frågor snurrar… Vad är det som driver dem? Vad är det som gör dem till kallblodiga mördare och dödar människor som om de vore myggor. Vad är det som gör att de vill dö som martyrer? Å vad Gud har med detta att göra skulle jag verkligen vilja ha en förklaring på? Det känns som om vi slåss förgäves mot dessa sjuka människor. De kommer med all säkerhet alltid att finnas och vi får ständigt leva med hotet….mer eller mindre.


Men som så många andra har skrivit. Alla muslimer är inte terrorister. Jag hoppas av hela mitt hjärta att främlingsfientligheten inte växer i efterdyningarna av dessa illdåd. Terrorister ska inte välkomnas någonstans. Helst av allt skulle de såklart inte finnas alls.


Dikten är alltid aktuell, nu mer än någonsin. Skriven av Bosse Parnevik (och ingen annan).


INVANDRARNA

En kommer hit för att fly från nöden

En kommer hit för att undgå döden

En kommer hit av terror tvungen

En kommer hit för att gifta sig med kungen

 

Dom är tyskar, iranier, greker, och turkar

mest är de snälla, andra är skurkar

en del är ärliga, andra skumma

en del genier, andra är dumma

 

Mest är dem fredliga, andra vill slåss

Med andra ord: Dem är som oss!

Med fel och brister, tuffa och mjuka

Fast inte lika avundsjuka.

 

Vissa är färgade, andra är arier

Som köper sin bruna färg i solarier

vissa är svarta, andra gula

vissa är vackra, andra fula.

 

Men fast de ibland av annan färg è

Är de precis som vi i Sverige

och när de vill jobba här är tacket

"ni får inte jobba än för facket"

 

En del är båtfolk från Vietnam

som inte kan sjunga " we shall overcome"

och inte kan "rulla di rulla " som vi

Och dom blir sällan fulla som vi

en del har andra gudar än vi.

 

En del söker lugnet i stället för bråket

det enda vi svenskar kan bättre är språket

det sägs att vi stammar från Adam & Eva

Som inte var svenskar - men ja må dem leva.


Bosse Parnevik

Av Sofia - 8 januari 2015 20:08

Nyss genomfört ett träningspass. Efter en arbetsdag där man är mitt uppe i ett bokslut, när bokföringsår 2014 snart ska stängas var det nog den absolut bästa aktivitet jag kunde göra. När hjärnan har arbetat på högvarv medan kroppen suttit still finns det ett obeskrivligt behov av att låta kroppen gå på högvarv. Då tar hjärnan det lugnare...på sätt och vis. De grå sorterar och lägger många olika små tanketrådar i olika fack. De flesta trådarna ligger efter en dryg timme i ganska hyfsad ordning och tillfredsställelsen är hög. För en stund. I morgon kan de där trådarna kastas runt redan efter en kvart på jobbet....men det mesta löser sig alltid... Är mycket mycket lugnare i år inför "årsskiftet" i systemet än förra året. Ett år av erfarenhet och idogt arbete har lönat sig och tar mer och mer död på mina små hjärnspöken.


Medan jag sprang lyssande jag på dagens nya fynd - en låt vilken fick benen att flyyyyyga fram. Ellie Gouldings nya låt. Filmmusik och inte vilken film som helst. Kommer om några veckor. Även om inte alla erkänner har nästan alla läst triologin "Fifty shades of grey". Jojomen, jag oxå. Näe inte 3/4 av tredje boken. Orkade inte. Det blev samma samma samma sak hela tiden och på något sätt släppte spänningen taget om mig. Men låten....vilken låt. Jag bjuder på den i kväll och jag tillägnar den min Landsbrofödde vän. Tack för att du ger mig sådan kraft att orka!!!

      


Love me like you do, Ellie GouldingAv Sofia - 7 januari 2015 19:58

Idag var det premiär! Premiär för mig som ledamot i Barn- och utibildningsnämnden (representant för Centerpartiet). Måste erkänna att det var lite pirrigt att vakna idag och möta det som komma skulle. Jag är ju grön i dubbel bemärkelse och verkligen idag. Men alla är vi barn i början och det passar ju bra i en nämnd där man fokuserar på barn. En mycket spännande dag och man inser ju omgående att man har mycket att lära - rutiner och regler och ord.... Det talas ett speciellt språk politiker emellan och jag lär mig det oxå. Språk har alltid legat mig varmt om hjärtat och de nya orden är väl mer av allmänbildande karaktär som man egentligen bordeha  kunnat.... När de sätts i sitt sammanhäng blir det ändå lättare... Yrka...bereda....


Å andra sidan tyckte jag nog jag hade hyfsad koll på mycket och jag har ju faktiskt mycket gratis med tanke på att jag arbetar inom kommunen. Dessutom är jag inte ensam om att vara ny. Det finns människor i denna nämnd som är "nyare" än jag och jag tror att vi alla välkomnar kommande introduktionsutbildningar. Jag kan inte nog poängtera - vi politiker ska sätta mål - vi ska inte peta i detaljer. Det som händer i klassrummen ska professionen sköta!!


Mellan dagens politiska möten har jag jobbat febrilt med mitt vanliga jobb. Tidig morgon och sen kväll men när jag stämplade ut för denna dagen kände jag mig mer än nöjd. Det är en go känsla att vara hyfsat i fas. När jag lägger mig ikväll blir det inte Damernas värld. Det blir en annan värld. Vad sägs om Internbudget 2015 BU och lite uppföljning/status Framtidens skola Nässjö kommun. Spännande läsning och mera kunskap - det är förbluffande lätt att bära med sig!!!


Ps. Stella är i kväll helt uppspelt och längtar ihjäl sig efter att få börja skolan.... Jag hoppas av hela mitt hjärta att det håller i sig länge länge länge....


Ha en fortsatt go kväll!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se