Alla inlägg under april 2015

Av Sofia - 12 april 2015 16:26

"M" som i motion och musik... Kanske det enda som hjälper när sinnet är tyngre än vanligt. Oförklarligt ledsen och låg. Livet har såna dagar - jag vet det och när man accepterar dem blir det ändå på något sätt lättare. Motion hjälper! När man av någon anledning har fått göra ett träningsuppehåll (den enda anledningen jag kan komma på i mitt fall är sjukdom) och springer ut för första gången känns det förlösande.... Trots dagens mycket mycket hårda vind var det mycket ork och energi i benen. Men jag fick ta i. Oj, oj, oj.... Hade inte allas tänkt att springa hela rundan utan kanske bara 7--8 km men när allt känns bra så går det ju inte att bara sluta. Efteråt var jag nog allt lite tröttare än vanligt. Tog en go-fika med Stella och Elin. David han svingade sina klubbor ute på golfbanan.


Biffar till middag - mina hemmagjorda - och det blir bra restmiddagsmat till i morgon. Ska till Stockholm två dagar och jag känner ungefär lika lite för den resan som att gå till tandläkaren vilket betyder att det inte lockar alls. Men livet är sådant - det du måste göra måste du göra. Vill bara vara hemma i mitt hus med mina barn nu när de är hos mig. Tyvärr styrs inte kurs- och konferensutbudets kalender av mina jämna veckor vilket är riktigt synd.


Musik med min gitarr förgyller denna regniga och hagelstinna eftermiddag. Jodå - en och annan solglimt hittar hit och ljuset i huset är bara så vackert. Här vill jag verkligen bo länge......


Ha en bra söndagskväll!


Hon kommer från främmande vidder... Av Lasse Winnerbäck

Av Sofia - 11 april 2015 17:33

Flyttgrötskalas! Hela gänget kom igår med en stor balja flyttgröt, mackor, kaffe och tårta. Härlig samvaro i många timmar. Min bror Anders undrade om jag skulle bo kvar här nu....året ut åtminstone... Jo, man kan väl lätt ställa den frågan. Det har blivit en del flyttgrötsmåltider för mig genom åren men nu är det SLUT med det. Nu ska jag bo här LÄNGE!!!! Det är hursomhelst en mycket trevlig känsla att få plats - många - utan att gå på varandra. 


Vaknade idag efter en lång natt med många timmar av god sömn. Solen strilade in genom persiennerna och det är ju en enorm lyckokänsla. Efter en god frukost med Stella och David (Elin och hennes kompis Emma sov längre....) blev det en  långpromenix till Spexhult. Det var ju ett tag sedan jag var där (flytt och förkylning). Nu har jag lite längre ut till mitt paradis men det gör inget. 14 km tur och retur - blir en bra löparrunda när jag bestämmer mig för att kroppen ska orka det. 


Å så slängdes jag 30 år tillbaka i tiden idag..... Minnen från min karriär (?) som badmintonspelare i Bodafors sporthall. Jo, jag höll ju fakstiskt på några år att spela och minns att jag tyckte det var hur kul som helst. Min badmintonlärare och gamle granne hade fått tag i mig via vänner på Facebook och jisses vad världen är liten. Ett mycket roligt samtal och många minnen gicks igenom. Världen är liten!! Kul att råkas Mats!!!!


Njuter av ett nystädat hus, njuter av min nya stora tvättstuga, hängt tvätt utomhus idag, njuter av min nya gitarr, njuter av att våren är här, suttit ute en del idag. Snart taco-dax. Det smakar nog bra även i detta huset..... Klockan 18.30 är det nedsläpp av puck för Ottawa. Får de en poäng i kväll går de till slutspel. Spännande är bara förnamnet! Heja heja heja!!! Jag håller alla tummar jag har för kapten Karlsson & Co.


Ha en fortsatt fin lördagskväll!!!!


 

Mina närmaste! Bror Pelle med fru Monica, Lotta och min bror Anders, Alexander och Johanna, mamma och pappa

 

Kidz corner. Emma (kompis till Elin), Elin, David och Stella

 

En sån god tårta mamma hade gjort. Mördeg, mandel, äppelmos och grädde. Mäktigt och gott!!!!

 

Solen vill in......!!!!


Av Sofia - 10 april 2015 18:47

Jag spinner vidare på onsdagens inlägg om att uppskatta små vardagliga ting….ett kort från mamma på vitsippor i solen. Hon och pappa har tagit vårens första cykeltur. Mamma blev pigg och full av energi av turen så hon bakade bullar när hon kom hem. Sådant är glädje. Jag placerade de fina utemöblerna på min nya uteplats. Grythyttankopior – så snygga och så sköna. Hittade en underbar bild från påskens fullmåne som jag tog med mobilen i lördags kväll. Alla vet att månen har dragningskraft…..jag instämmer – jag kan verkligen inte sluta titta på månen – en mycket vacker sak. Jag gick till jobbet idag. Jag kände att kraften börjar komma åter. Jag låter fortfarande rejält förkyld men snart är allt som det ska igen. Löparbenen längtar men än är det lite för tidigt…. Har hämtat Elins fotografier gjorda till canvas. Sååå nöjd! Ovan är alla saker som gör vardagen. Är vardagen.....förstås blandat med saker som förgyller. Att få sätta upp nya tavlor och utemöbler och spela på en ny gitarr.....det är ju extra extra allt!!! 


I kväll VET jag att släkten kommer. De har med sig gröt. Flyttgröt. Jag behöver inte tänka på nåt mer än att ha tallrikar och bestick till alla som vill ha. Känns väldigt kul att få visa Ulriksdalsgatan 6E nästan helt i ordning för mina nära. Barnen kommer åter och igår hann två byråer skruvas ihop till Johanna och Elin. Klädförvaring och tjejer är något som bör fungera…. De kommer att bli nöjda.


En vecka är till ända och jag är riktigt imponerad och stolt att jag har gått till jobbet. Har verkligen bitit ihop. Kanske inte det snällaste mot kroppen men viktiga möten, beredning och nämndmöte….ibland är livet just sådant. Just do it!


Ha en fortsatt fin fredag!!!


   

Vårtecken från Torset

   

Goa bullar av goa mamma

   

En go uteplats

 

Fullmåne i Landsbro

  


Svart lycka!!


 

De var inte helt lätt att cykla med dessa från stan....omöjligt.... Nu är det uppe på väggen - så fint!!!

 

Av Sofia - 8 april 2015 19:49

När ska man börja leva? På riktigt? Njuta av varje friskt steg man tar. Njuta av varje morgon du vaknar upp och kroppen vill det som hjärnan vill. Ta vara på tiden och känna tacksamhet att dina närmsta finns kvar. Vi fungerar väl inte så - att vi ska gå omkring och vara tacksamma och glada över alla vardagliga ting. Dessa vanliga ting som egentligen är under absolut hela tiden. Korta stunder då och då händer det dock och jag vill nog ändå påstå att jag blir bättre med åren...på att vara just tacksam.


Just nu har det hänt så mycket tragiskt i min närhet och i min närmaste omgivning - både de jag känner väl och de jag mindre eller inte alls. Sjukdomar som leder till ett plötslig slut - för unga och för lite äldre (även om jag tycker de är unga) - det kommer alltid som en chock. Cancer! Det där ordet som man knappt vill ta i munnen. Smakar så illa och man vet aldrig var sjukdomen tar sig till. Finns där på lur som en aviserad klass 3-varning...man vet aldrig var det slutar. Idag slutade livet för en människa som jag känner bara lite. Jag är ändå otroligt tacksam att jag fick lära känna honom. En extremt levnadsglad och rolig människa som kämpade....just kämpade ända in i döden. Han hade hoppet kvar till sista dagen och jag tror att just hoppet gav honom ett relativt bra sista år.


Sedan jag spelade på Pelles (Jonas son) stålsträngade gitarr har jag längtat efter att äga en sådan. Ett sådant härligt ljud. Dock.....det går liksom inte för sig att köpa en gitarr till...som man inte BEHÖVER...jag har ju en...med nylonsträngar. Inget fel på den - nej, nej...men stålsträngar är stålsträngar... I samband med att jag hyrde bärselar och pianokärra på Smålands musikvaruhus provspelade jag och höll i en svart fin Fender som dessutom var nedsänkt i pris.. Idag på lunchen gick jag in genom dörren och bara pekade. Jag köpte den. Nära och kära drabbas av sjukdomar. Vad väntar mig runt hörnet. Är det NÅGOT jag ska lägga pengarna på så är det väl musiklycka. Jag har annat jag borde inköpsprioritera men jag berättigar detta köp genom att inte dra hem nya köksgardiner (har inte bytt på några år men de vita längderna duger gott även i detta ljusa kök).  


Att handla kanske inte gör dig lyckligare men att sätta sig med en stålsträngad gitarr och spela en av sina favoriter - DET gör mig lycklig!! Nästa inköp blir ett armband med bokstäverna FUCK CANCER!!!


Ha en go kväll!!!!


Jag ger dig in morgon....med touch av förkylning på rösten....

Av Sofia - 6 april 2015 12:29

Nu är vi vänner - jag o min fjärrkontroll. Jag har oftast haft ett relativt frostigt förhållande till dessa apparater o aldrig lärt mig några direkta finesser utan varit nöjd o glad om jag fått igång TV'n o den kanal jag vill se. Detta är jag inte ensam om...

Nu har jag installerat Com Hem i huset. Gick hur bra som helst. Dock - när det står "Grattis till installationen - du har lyckats" - då börjar den verkliga utmaningen.... Att lära sig funktionerna. När mina fina middagsgäster hade sagt adjö igår och magarna var mätta av lax på spenatbädd och Västerbottentäcke ägnade jag mig åt TV-manualen. Får nog tillstå att jag känner mig ännu mer stolt. Jag kan många fler finesser än jag visste jag behövde. Laddade ned Tivotogo-appen i min mobil och kan nu t.ex spela in program VIA MOBILEN!!!! Vad kommer härnäst? Att man kan sätta igång tvätt- o diskmaskin med mobilen o kanske klippa häcken o gräset med den oxå...

Å det är ju ganska meningslöst att spela in en NHL-match när man ändå ligger o lyssnar på natten hur det går. Spännande så man går åt!!!! Å Ottawa förlorade på straffar. Attans! Än finns det hopp om slutspel - dock bara tre matcher kvar nu...

Nu sitter vi i bilen på väg till Göteborg. Semifinal nr 5 och Frölunda måste vinna! Halsduken är på vi i bilen är laddade. Jonas, jag, David o hans kompis Vincent. Jag borde nog legat hemma o kurerat mig men en sån här hockeychans fåååår man inte missa!!! Heja indianerna!!!

Ha en fortsatt fin Annandagspåsk!!

Snart dax för hockey i Scandinavium

Av Sofia - 5 april 2015 14:36

Påskdagen! Flaggan vajar i vinden mot klarblå himmel o strålande sol. Flaggan står precis utanför min framsida. Njuter av stillheten - inga bussar som dånar förbi en gång i halvtimmen. Njuter av tillvaron o en kopp kaffe i solen. Det är inte varmt men här i lä är det skönt. Trots att min febertrötta kropp inte orkar stimma idag mår jag ändå bra. Känner tacksamhet o tackar Herren att förkylningen inte kom för tre dagar sedan. Nu är det mesta klart i huset o jag kan ta allt med lite ro.

Det började killa i halsen i går o inatt var jag kokhet o hade huvudvärk. Tittade på hockey med Jonas o glädjande vann Ottawa i förlängning 4-3 mot Washington Capitals. De krigar vidare mot slutspel - hoppet lever. Mer hockey!! I morgon åker vi till Göteborg o kollar Frölunda - Växjö. Sååååå kul! Hoppas jag blir lite piggare bara... Då ska vi heja fram indianerna till seger.

Har sneglat på Com Hem kartongerna ett tag... Hur svårt kan det va? Utan Wi-Fi o TV är man lite handikappad i dessa tider. Jag började packa upp och läsa instruktionerna noga... Kan härmed stolt berätta att Ulriksdalsgatan 6E numera har ett väl fungerande internet o ikväll kan jag titta på TV!!! Morsan äger!!! Men Pelle! Du får hjälpa mig med ovanvåningen - hur vi gör med TV där...

Snart ska jag fixa lite påskmiddag till Jonas, hans mamma o dotter. Ska bli så roligt att visa huset o bjuda på mat!!!

Ha en fortsatt fin påskdag!!!

Lite lugn och ro efter en hektisk tid!!!

Av Sofia - 4 april 2015 22:23

Påskaftons kväll. Sitter med dagens tidning o läser ifatt nyheter. Har prioriterat bort det under några dagar då det har varit fullt fokus på flyttbestyr och de flesta tankarna har handlat om vart alla möbler ska placeras och var alla grejor ska stuvas in och stuvas om.

Vi har jobbat hårt hela dagen o för varje timme som går trivs jag bara bättre o bättre i vårt fina hus. Lampor o gardiner är på plats o det är högt i tak....för armarnas muskler...

Kvällen avnjöts på Bar & Ät i Vetlanda. Ljuvlig påskbuffé och mätt är bara förnamnet. Skönt att få mat i magen - har knappt inte ätit nåt idag. Tiden bara försvinner o man vill greja färdigt... Nu - ett jubileumsprogram om Eurovision som fyller 60 år. För en schlagernörd som jag är det en PERFEKT avslutning på kvällen.

Åter till tidningen. Hittar annonsen. Min äldsta moster Anna-Lisa (91 år) o Gustav (99 år) Rydén gifte sig idag för 70 år sedan. De firar järnbröllopsdagen. Helt amazing. Vilka långa och pigga liv och dessutom hållit ihop i hela livet. Mamma var brudnäbb och då 7 år. Hon har berättat att bruden på morgonen före brudklädseln fick mjölka korna i Hägnen, Sävsjö. Det var andra tider då... STORT GRATTIS TILL ER!!!

God natt!!!

Fina moster Anna-Lisa och Gustav Rydén

Av Sofia - 3 april 2015 18:40

Långfredag! Just årets långfredag har inte varit lång.... Den har gått så fort så fort. Mycket har blivit gjort o nu kan vi se oss omkring i huset även efter mörkrets inbrott. Lampor i hallen är riktigt bra - lättare att se kläderna o skorna....alla skorna..... Sa jag att jag inte ska köpa ett enda par skor till....på länge...

Å tavel-Fia har varit i farten. Jag har nån gen...när jag är nyinflyttad o får en hammare i handen. Just do it! Att bo in sig o känna efter - inte nåt för mig. Det blev mycket bra o ångrar jag nåt - so what? Väggarna i huset är en ren fröjd att spika i. Ingen betong som i lägenheten.

Dock är det bara köksgardinerna som kommit upp. Stängerna jag har passar inte en fönstervägg på 5,90 meter. Men det finns ju affärer som lever på att sälja sånt. Påskäggen har levererats till barnen av häxan...eller jag menar mamman o av Jonas fick de Lasse Åberg-ägg i plåt. De var riktigt snygga att titta på! Har hälsat på några av de trevliga grannarna. De har välkomnat oss med värme!

Nu är vi på väg till Sandrydet o äta påsk ihop med goa vännerna Susanne o P-A. Härligt!!!

Ha en fin kväll!!

David fixade igång PS3...

[Bild]

[Bild]

Inte färdigt med lite...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards