Alla inlägg under juli 2015

Av Sofia - 5 juli 2015 19:10

Idag är en såndär dag man minns. Å igår...och i förrgår. Kanske är det så att man i framtiden säger: "Minns ni sommaren 2015? I början av juli när man gick ute och det kändes som att gå i en bastu"..... Eller så kanske barnen säger: "Minns ni sommaren 2015? Mamma började bada på riktigt. Flera gånger när vi var i Stensjön". För så är det ju faktiskt. Denna dagen blev en repris på gårdagen. Packa badkläder, filt och gofika, packa in i bilen och åka till Nömmen. En riktig pärla. Doppade mig flera gånger i dag oxå och jag riktigt längtade efter det. Inte ens svårt att gå i.....långsamt. En otroligt härlig känsla.


En eftermiddagspromenad blev det oxå. Till Spexhult. Idag utan dopp och påfyllning av vatten men det gick hyfsat bra ändå...men det var varmt. Nu blir det snart tacos. Väldigt längesen och barnen har precis hackat färdigt alla grönsaker. Bara morsan som ska steka köttfärsen. Så reprisen slutar där. Igår var det grill - en mkt god sådan. Kyckling på spett och Jonas kom hit. Efter många heta timmar där han sköter torkarna på Rörkvik Timber i Myresjö. Vadå torka trä? Det är väl bara att låta det stå ute i detta fina väder - det borde torka av sig självt.... :)


Snart får vi semester! Underbar känsla! Än är det några dar kvar att jobba. I morgon ska det bli regn. Lite lättare att jobba då...


Ha en go kväll!!!


   

Jonas och David. Stella saknas. Hon firade sin 80-årige farfar

 

Elin och jag

 

Ett collage av dagen!

Av Sofia - 4 juli 2015 18:23

Ja jag vet inte vad som hänt men jag har badat. Doppat mig. Förvisso brukar jag göra det men högst motvilligt. Det tar verkligen emot att möta det kalla vattnet. Annat var det förr. Låg i mer eller mindre timmar i sträck och hade svårt för att gå upp. Med åren har det blivit mer o mer badkruka....

Idag var det inte ett dugg svårt att doppa dig. Jag gick bara sakta ut. Vattnet upplevdes svalt istället för iskallt som det brukar. Det kan möjligen möjligen ha med och göra att det är väldigt varmt i luften - Turkietvärme! Att sätta sig i bilen ut till Stensjön innan AC'n kommer igång - att man kan svettas så....

Stensjöns badplats. Kl 10.00 när vi anlände - lite folk. Sedan vällde det in folk. Mycket trevligt Nässjöfolk. Å tack Susanne för du kom en sväng med barnen.

Hem o tog en promenix ut till Spexhult. Skönt o varmt. Å vilken tur att jag har världens bästa kollega som bor i nr 57. Han hade sin son o barnbarn på besök och vi badade en bra stund. Tusen tack för vatten i dubbel bemärkelse Pelle.

I morgon ska jag bada IGEN!!! Det är som om djävulen flugit i mig. Han bor tydligen både i Nömmen o Spexhultasjön!!!

Ha en fortsatt ljummen kväll!!

Av Sofia - 3 juli 2015 14:31

Jodå. Solen skiner. Semestern väntar runt de flesta hörnen utom för de som redan rundat knuten. Stämningen borde vara på TOPP. Denna dagen på byggavdelningen var dock inte så munter. Återigen en besiktning av ett byggprojekt som inte är i närheten av att vara klart. Det skulle vara klart i december förra året. FÖRRA ÅRET! Det kostar inte bara hutlöst mer pengar för skattebetalarna, det kostar onödigt arbete, frustration, ångest, svett, tårar….. Rykte och förtroende för inte bara Tekniska Serviceförvaltningen tunnas ut….både Barn- och utbildningsförvaltning dess nämnd och ja, hela kommunen åker med i samma båt. De som drabbas värst är kanske föräldrar och barn som skulle haft sina förskoleplatser för länge sedan. Å byggföretaget som hela tiden kommer med undanflykter, bortförklaringar och osanningar….de åker förmodligen i en båt med stora hål….det läcker in vatten….undra just hur länge den kan hålla sig flytande. Det är så fruktansvärt tråkigt att se sina medarbetare slita sitt hår  och som nu avbryta sina semestrar för att åter om några veckor kontrollera och genomföra nästa besiktning – kan barnen flytta in? Erfarna projektledare som har varit i branschen i 20—30 år har ALDRIG varit med om maken till något liknande….


Veckan började med att byggavdelningen fick in ytterligare ett överklagande betr. en stor entreprenad. Renovering av Runnerydsskolan. I tidningen kunde man läsa att Byggkompaniet fick jobbet – Grattis!! De som var tvåa på jobbet överklagade pga av något litet ord nånstans i förfrågningsunderlaget och kontentan av det var helt utan betydelse (har jag fått till mig). Att överklaga kostar cirka 400 kr. Alltså – en mikroskopisk liten summa för ett byggföretag. Å förseningen det för med sig kostar ofantliga summor och mycket merarbete….återigen skattebetalarpengar som försvinner ut i rymden. Jag har hört att vissa byggföretag har jurister som lusläser dessa anbud på tusentals sidor utifall de kan hitta något litet och sedan slänga in en överklagan om de inte fått jobbet. Det borde kosta mycket mer att överklaga och dessutom en rejäl straffsumma om man inte vinner i förvaltningsrätten. Vi har varit hyfsat förskonade från dessa överprövningar men i större städer är det vardag och där räknar man alltid med en försening eftersom det förekommer så frekvent. Här måste vi i Nässjö kanske tänka om? Lägga in detta i tidsplanen?


Nu är det fredag eftermiddag. Jag släpper eländet för helgen och njuter av undret - svenskt sommar! Magi på hög nivå! Har en supermysig afton framför mig med barnen som alla är åter. Grill och en ljummen altan. Nästa vecka jobbar jag fram till torsdag……SEN släpper jag jobbet för 4 veckor!!!  


Ha en ljummen kväll!


 

Träslända! En skön lunchpromenad i varmt väder. Rensar hjärnan på ett bra sätt!!

Av Sofia - 2 juli 2015 17:50

Igår kväll var en helt underbar kväll. Fina och roliga tvillingarna Mia o Hea kom på besök. Vi träffas mest med vinterkläder på då våra söner spelar bandy ihop men den stassen gick bort igår....lätt!!! Vi startade med en promenad light (en timme i ett inte alltför snabbt tempo) i skogarna vid TV-masten. Mycket skugga i hettan.

Därefter avnjöt vi det jag inhandlat på vägen hem från jobbet! Lufttorkad skinka, goda korvar, ostar, kex, oliver, jordgubbar.. Småplock eller Tapas som det kallas på ett finare språk. Därtill svalt rosévin. Underbara timmar som blev många. Vi satt ute till halv tolv o vi förundrades över den höga temperaturen. Att inte frysa ett dugg - ute sent på kvällen - så skönt! Många härliga diskussioner! Skratt förlänger livet!

Jag fick några fina presenter a la "tack-för-vi-fick-komma" kombinerat med inflyttning. Hemlagad rabarberchutney, fin duschkräm med olivolja o citrongräs o en superfin bricka.

Har precis tränat....dvs klippt gräset med handjagaren - det är min klippvecka! Snart kommer Jonas! Det blir några timmar på altanen även ikväll..

Ha en ljummen kväll!!!

Fina Mia och Hea

Hea o jag

Mia testar gungan

Av Sofia - 1 juli 2015 16:46

Jag står för rubriken trots att jag absolut inte vet någonting om just fiske. Man kan få olika fiskar på olika drag, jag  ser skillnad på en gädda och en abborre – det är ungefär så långt mina kunskaper räcker sig. Är uppvuxen vid en sjö….men är varken far, mor eller bröder var fiskintresserade eller fiskintresserade mig. Det stora undantaget var kräftfisket såklart – mört till detta fiskades med nät (om minnet är med mig). Att få gå upp ”före mjölket” med mamma och pappa, sätta sig i båten och dra upp burarna med flodkräftor (innan pesten kom) är ett ljust och mycket starkt minne.


Nu umgås jag med en man som har fiskat mer eller mindre i hela sitt liv. Han har berättat att han och hans kusin när de var små metade från morgon till kväll under hela sommarlovet. Å det låter som att de hade mycket mycket roligt. Nu har jag varit med några gånger – när tid och väder har funnits – och JAG har faktiskt lyckats att få en gädda i sjön Tjurken. En underbar sjö utåt Nävelsjö. Å fiske är kul. En viss typ av ständig spänning…men nappar det aldrig så minskar spänningen….radikalt.


Igår var det dags igen. I ett strålande väder styrde vi kosan mot Hultagård och skulle fiska öring. En jättegod fisk (smakar ungefär som lax). Spegelblank sjö, vindstilla, vita näckrosor…. Inte en fisk syntes till. Varken i vattnet eller på kroken. Mängder med kast men ingen fisk. Jag (eller rättare sagt min rygg) tröttnade rätt snabbt och jag satt och njöt i solen och såg på hur storfiskaren fortsatte att kasta. Det gjorde absolut ingenting att fiskarna uteblev. Underbart att vistas på ett sånt vackert ställe, fridfullt med gott sällskap. Bättre lycka någon annan gång. Det blev grillad fläskytterfilé istället för firre på tallriken. Härlig mat kombinerat med ett suveränt program av Allsång på Skansen. Tyckte att Petra var urhärlig igår. Sluta gnäll på henne nu för jisse namn. Nej, hon är inte som Måns, hon ÄR inte Måns – hon är Petra!!!


Inväntar nu mina favorittvillingar för en skön promenad och lite roséhäng hos mig. Längesen Mia och Hea. Välkomna!!


Ha en fin afton!


  

En vacker sjö en vacker kväll

      


 


  

Han har fått en o annan fisk på kroken - den mannen....


 

Där sitter ju en fisk.....nej, det var ju jag... ;)

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards