Alla inlägg under augusti 2015

Av Sofia - 14 augusti 2015 22:12

Blev tacksam och mycket glad när jag i morse läste insändaren från Holger Jonasson i dagens tidning. Insändaren som egentligen var ett svar på en extremt gnällig insändare från en som kallar sig "näringsidkare". Imponerad över vilken kraft och ork han har, Holger, att ens orka bemöta idiotiska och negativa ord från någon som inte själv kan leverera ett enda vettigt förslag om att förbättra det han anser vara så dåligt med Nässjö. Tänk om det fanns fler Holgrar i stan. Vi har så otroligt mycket att vara stolta för, i vår stad men väldigt väldigt ofta hör man och ser man och läser man bara om det negativa. Det finns brister på många orter men kan vi åtminstone försöka se det som faktiskt ÄR positivt. Å jag ska med stort nöje och god aptit äta tårta den 27:e august och FIIIIIIIIRA att vi nu är över 30 000 pers i kommunen. Javisst - det är förenat med vissa utmaningar (stort tryck på platser i förskola och grundskola som i ett startläge kostar mycket resurser och pengar) MEN om man har en liten liten förmåga att tänka längre än näsan räcker....d.v.s. långsiktigt kommer detta att GYNNA Nässjö i framtiden och inom en ganska snar framtid!! Tack Holger för att du skriver - tack att du orkar!! Din positiva attityd sporrar och engagerar många människor inklusive undertecknad!!


Efter dagens jobb (första arbetsveckan - check) tog jag det lugnt i min solstol på min fina och soliga uteplats och passade på att läsa kommande ärende till BU-utskott nästa vecka. Nu drar mötena åter igång och det gäller att läsa in sig ordentligt! Därefter åkte jag ut till Norra Sandsjö och min bröder och jag började öva på de verser jag skrivit till pappas 80-årskalas som äger rum i morgon. Det gick som en dans och jag måste ju verkligen ge mina storabröder gott beröm för att de har övat in rimmen även om en del verser faktiskt andas lite nödrim. Jag publicerar när festen är över. Inte för att jag tror att min far lyckas "komma in" på datorn och läser min blogg men han och 60 gäster ska väl få höra före de ca 100 läsare jag har.... Å dessutom är ju en hel del av morgondagens gäster också läsare och det kanske är nice o höra dem på festen först!!!!


Från Sandsjö till Landsbro är det inte långt och särskilt inte ikväll. Bilen liksom drog åt det hållet innan jag vände åter mot Nässjö och jag fick vara med och vittja kräftor. Ett tjog burar och knappt lika många (tillräckligt stora) kräftor. Det blir ingen gigantisk kräftskiva direkt men spänningen att vittja burar är lite grejen. Korvgrillning på Landsbros finaste plats - den högt belägna eken på ängen på Hökagården... Solnedgången kan inte bli vackrare. Då behövs inget hav!


Godnatt och sov så got!!!


 

Vackra eken

         

Jodå - en del kunde vi behålla - de flesta fick vi släppa tillbaka

 

Det känns att hösten börjar ge sig till känna

 

Storfiskarn

 

Goda ting

 

Grillkorv smakade gott

ANNONS
Av Sofia - 13 augusti 2015 20:41

En underbar och hysterisk dag....igen!!! Sol och värme och en underbar lunch på Vita Amandi gjorde arbetsdagen ännu bättre. Satt och njöt i solen av maten och gott sällskap av goa kollegor. Där blir det garanterat fler luncher och restaurangens läge är ju helt perfekt, strategiskt sett, i förhållande till vår arbetsplats på Vipan. Idag blev det ceasarsallad och jag var minst lika sugen på vad de andra åt - italiensk salld med mozzarella och charkuterier samt Brioche-hamburgare. 


Eftersom arbetsdagen började mycket tidigare än normalt flexade jag oxå ut tidigare än normalt. Sprang min löparrunda och JA, jag vet..... Normalt sett gillar jag inte att springa i för hög värme men ibland är det lite intressant att utmana sig själv. Det gick jättebra och tempot var bra inkl korta pauser för att hämta styrka och ny ork. Galenpanna Tullan!


Fler utmaningar.... Jonas och jag tog golfklubborna och skulle träna (mest mig). Bollmaskinen var sönder så vi som stod på rangen fick hämta bollar där ute. Såklart inte när någon annan slog. Ja, det blev billigt med tanke på att vi slog måååånga bollar. Å slagen sitter faktiskt riktigt bra utan skryt. Till och med den där enligt mig skrämmande stora drivern funkade. Varje boll jag får iväg med en bra träff - man blir ju lycklig ju!!!! Järnklubborna funkar......chipparna likaså. Även puttningen är godkänd (hyfsat för att vara nybörjare i alla fall). Sedan kommer vi till sanden....he, he... Ja, det är bara så - jag ska bli så bra på alla slag och bollarna ska gå dit jag vill så jag INTE hamnar i bunkrarna... Låter detta rimligt - inte så mycket... Jag lär strecka de banor där jag hamnar i sandlådan.


Kvällen avslutas med grillat fiskspett från Smålandskräftan. En gång till denna sommar (andra gången) måste jag få avnjuta denna underbara delikatess. Å jag tycker faktiskt att jag är värd det efter denna dagen!!!


Ha en fin kväll!!!!


 

God lunch i gott sällskap

 

Nu koncentrerar jag mig....sammanbiten och fullt fokus...

 

Titta på bollen, var inte nyfiken....

 

Jodå, just denna bollen kom åtminstione 150 m.

ANNONS
Av Sofia - 12 augusti 2015 15:11

Så är åter vardagen igång. På riktigt. Mötestider ligger i kalendern som packade sillar och vissa sillar lyckas till och med hamna på varandra då mötestider ändras…. Inte bra men ibland ofrånkomligt. Nästa vecka börjar skolan och då blir det mer att tänka på…sedan börjar aktiviteterna – bandy och teater och dans för Stella om hon nu kommer att kunna bestämma sig… ”Du får gärna gå på båda” sa jag….. Hon svarar mycket klokt och tänkvärt: ”Men…det blir nog lite stressigt, mamma”…  


När kalenderns tomma utrymme drastiskt krymper och de uppbokade raderna blir fler…..kan man lätt bli lite blockerad….och mitt mantra – en "sak i taget" hjälper knappast… Bävar lite över hur man ska klara av hösten…?  Då är bästa medicinen att luta sig tillbaka....blunda....tänka tillbaka på semestern….de stunder där det inte fanns något annat än att bara vara… Tittar på korten och faktiskt njuta lite av minnena… Det ger kraft!


Å fler tillbakablickar…. Såg ett hus till salu på Blocket idag. Där jag en gång bodde för drygt 20 år sedan. Vackert, vackert, vackert… Nyfiken såklart. Kände typ inte igen någonting av det som fanns då, mer än en underbar utsikt över en av våra vackraste sjöar. Lutar mig tillbaka och konstaterar att min nuvarande situation inkl. balkongvy över Runnerydssjön är min bästa medicin. Alla erfarenheter och alla minnen som finns i ryggsäcken har gjort oss till de vi är. Det som var mindre har vi förhoppningsvis lärt oss någonting av och det som var bra blir till glada minnen!


Ha en go eftermiddag


 

Första titten på havet....de skulle inte bada...kan meddela att de var tämligen blöta när de var klara!!!

 

Kompisar Stella och Tindra

 

På kvällen blir stranden tom....

 

Eftermiddagssol

 

Fotografen Elin fotas

 

Vänner - Susanne och jag

 

Stella på stranden

 

Systrar som grejar och inte vet om att jag tar kort....

   

Alla kidzen....mer eller mindre "med" på att vara med på kort...

 

Johanna blir riktigt ompysslad

   

Ungar som har kul ihop

 

Morrongång vid havet

 

Sista promenaden innan vi far hem till småländska skogar...Av Sofia - 11 augusti 2015 21:00

Jobbstart! Nya utmaningar! Nya möjligheter! Mitt mål är att under hösten mentalt se det så istället för att uppleva svårigheter och annat mindre kul som just problem. Det är en utmaning i sig! Gårdagen gick mycket bra - lite kaos som alltid när man varit borta i fyra veckor men man får inspiration av att återse alla goa kollegor. Kvällen följdes av mer inspiration - gruppmöte Centern. Trevligt grön upptakt inför hösten!!

Denna dag innehöll MYCKET inspiration!!! Som förtroendevalda från BU-nämnden var vi inbjudna till en heldag på Brinellskolan tillsammans med lärare, rektorer och tjänstemän från BU samt övrig personal. Gemensam samling i aulan med intressant information om rutinerna för kartläggning/mottagning av nyanlända. Efter en god lunch kunde vi delta på mängder av olika workshops. Hade velat gå på fler än tre men kl 16.00 var ju dagen slut. Lyssnade till ett gäng pigga lärare från Nässjö som tillsammans varit med o utformat/utvecklat/skrivit läroböcker i matematik. Dessa kvinnor var riktiga energiknippen!!

Jag lyssnade på skrämmande information om könsstympning och jag får kalla kårar av att höra... Har inga ord..... 97% av flickorna i Somalia stympas och detta har inget med religion att göra. Bara tradition! Den somaliska kvinna som berättade om detta sa att med hjälp av mycket kunskap och hälsoinformation kommer vi kunna förändra detta...på sikt......men det kommer ta tid...

Å så en föreläsning om hedersrelaterat våld. Hur vi snabbare kan upptäcka när det förekommer, hur man ska agera. Barnets bästa måste gå först. Det är så många flickor som blir hårt kontrollerade och inte få ha någon som helst fritid utanför hemmet. Å där, i eftermiddags fick jag det bekräftat - det som jag själv har grunnat så mycket på. Det är FEL att vi skiljer på tjejer o killar vid t.ex simundervisning och/eller låter tjejer simma i sina burkiner - vi ska mixa könen! Det gäller att se de bakomliggande strukturerna betr. bärandet av bukiner. I grunden ÄR det ett förtryck! Däremot ska man respektera att det finns dem som bär slöjor och liknande. Det dock en helt annan sak!

Det finns så många duktiga lärare i vår kommun!!! Dessutom finns det en entusiasm att jobba med de utmaningar som finns!!

Mer inspiration... En skön, snabb (lite för snabb) och lång löparrunda i gott sällskap. Sedan blev jag bjuden på pizza och vi åt till tonerna av Allsång på Skansen. Körberg sjunger "Drömmen om Elin". Underbart!! Mycket inspiration hela dagen men nu är jag rejält trött!!!

Natti

Av Sofia - 9 augusti 2015 17:46

Frågan är befogad även om de som är ofrivilligt arbetslösa säkert skakar på huvudet åt detta. Söndagen före första jobbarmåndagen innebär vissa känslor av vemod även om det är en stor överdrift att kalla det för ångest. Bästa boten är att aktivera sig hela dagen och ha fullt upp - alltså motsatsen till att ligga i sängen och äta chokladpraliner. Det är förövrigt aldrig någon vidare bra medicin.......


Underbar löpartur med sällskap fick starta dagen. Klockan 09 gav vi oss iväg och himlen var klarblå himmel och solen go och även välbehövlig skugga. En god äggfrukost efter det. Under all övrig spilltid tvättade jag ett antal maskiner efter semestern. Det blir en del handdukar, lakan och kläder efter en vecka i vid havet. Sedan åkte Jonas och jag till Grön trädgård i Hattsjöhult. Min centernkompis Ronnie och hans fru bjöd idag in till sitt paradis och folk vallfärdade. Så mycket folk!!! Vilket ställe! Vilka odlingar! Så imponerad av alla växter, grönsaker och annat fint som frodades där. Även om jag inte är en odlingsmänniska (har gjort mina försök under åren) förstår jag ju vilken enorm arbetsinsats som krävs för att få ett resultat. Massor med människor hade samlats på gården och Centern stod för kaffe och goda kanelbullar.


Därefter var det uppdrag leverans av bord till min fars 80-årskalas nästa lördag. Han och min moster Karin har festligheten ihop i Torset skola och vi blir många!!! Ser så fram emot att få träffa massor med härliga släktingar och framförallt att få fira pappa såklart!!


Efteråt bjöd mor och far på räkstubbe och minigolf i Vallsjöbaden. Lika god som stubben var och lika vackert som Vallsjöbaden är, lika jämna var vi fyra som spelade. Jonas vann (GRATTIS!!!) på 32, mamma på 34, jag på 35 och pappa på 36. Inte illa!!!


Nu har vi en stund tränat golfslag i trädgården på Borogatan 10 och jag tycket det gick riktigt bra.... Det är verkligen kul! Ser fram emot kursen som snart äger rum.


Grill av goda hamburgare väntar och sedan kan man nog inte hitta på så mycket mer denna söndag. Den sista dagen innan jobbet åter drar igång. Det späckade vardagsschemat är åter ett faktum och planering är A och O om man vill hinna med allt kul som man vill ska få plats i livet... Vädret ska bli fortsattt fint och varmt vilket underlättar. Det kommer ju nya helger och nya eftermiddagar!!


Ha en fin söndagskväll!


 

Jag mitt i paradiset! Tack Ronnie med fru för titten!!!

 

Imponerande kryddträdgård

 

Vindruvor på altanen

 

God räkstubbe och kaffe vid Vallsjöns strand

 

Jonas gjorde då inte bort sig.....

Av Sofia - 7 augusti 2015 17:58

Morgonens löparrunda var kämpig. En kamp och ett krig mot min mage. Men dagens medlöpare väntar tålmodigt (läs hämtar andan och samlar ny kraft) och vi genomförde 14 km med bra tempo. Ibland behöver man sällskap för att orka... Värmen var tuff och redan klockan 09.00 var det i min smak för varmt för att springa. Den frukosten satt som en smäck!!!

Idag gick vi till stranden sista dagen här i Halland. Molnen över solen gjorde stunden lite kall men jag klagar inte. Vi har haft en AWESOME vecka här nere och denna sista semestervecka var verkligen bonus! Jag kommer minnas denna vecka med glädje. Mina flickors tecknande. Underbara morgonrundor. Härlig samvaro med stugan bredvid. Å ALLT spelande av spelet 1010... Av alla!!! Elins fel alltihop. Samtliga har laddat ned appen o Susanne leder poängligan. Börjar ni spela - skyll er själva!!!

Nu sitter vi utanför stugan och njuter av solen som återvänt eller rättare sagt molnen försvann... Varmt och gott! Sista grillen väntar och några yatzy. Inte en 1010 till gör mig ikväll...

Ha en fin fredagskväll!!

Havets skapelser

Gårdagens goa glassfika med mina fina föräldrar!

Me and my kids

Njuta!!!!

Av Sofia - 6 augusti 2015 12:01

Jakten på lycka. Den är ständig för många av oss. Stunder av lyckorus är för mig dessa korta och flyktiga ögonblick....en tanke...en liten stund....oftast har det med samvaro att göra. Som igår när vi satt och alla mina barn är samlade. Syskonkärlek växlas med syskongnabb på en hyfsad nivå och jag känner en intensiv kärlek till dem alla. Så stor så det inte går att beskriva med ord... På samma gång känner jag en oförklarlig rädsla att något ska hända dem... Den där oron är mer eller mindre lätt att tämja och den ställs ofta mot den förnuftiga frågan. Ska jag oroa bort hela livet....? Oro som ibland förmörkar lyckorus och gör det korta ögonblicket obefintligt...

Idag kommer mina kära föräldrar och hälsar på. De stannar ett par timmar och tar sedan med Johanna o Elin hem. Skönt att få äta nåt gott ihop innan de far hem. Senare ikväll kommer Jonas. Hans första jobbarvecka blir kort o han fick en extra dag här vid havet. Tanken på att han ansluter gör att fjärilarna i magen flyger en extra tur. Härligt att få två dagar vid havet tillsammans och ihop med den skara som är kvar!

Nu går vi till stranden en stund. Johanna och Elin gick upp tidigt (kl 08.00 ÄR tidigt för dem) och åkte till Ullared. Underbart att äldsta dottern har körkort och att jag mer eller mindre "betalade mig ifrån" eländet...

Ha en fin torsdag!!!

Till stranden....

Av Sofia - 5 augusti 2015 15:31

När jag springer vill jag ha favoritlåtarna i lurarna. Olika låtar ger olika känslor, ger olika minnen. Det finns t.ex en låt som är oerhört förknippad med Falkenberg o Skrea strand. Elin spelade den första gången förra året vi var här och det är Prayer in C med Lilly Wood and the prick. Den gick sedan varm hela hösten på de flesta radiokanaler. Varje gång jag hörde den föll tankarna tillbaka på Falkenberg...

När jag promenerar har jag istället lyssnat på olika repriser av Sommarpratare. Intressanta historier, händelser och livsöden. Sverker Olofsson var extremt intressant att lyssna till. Denne man som med oförtröttlig energi jagade busar på konsumenternas arena. Programmet Plus var hans!!! Otroligt ödmjukt berättade han om framgångarna som aldrig hade existerat utan duktiga och pålitliga medarbetare.

Zara Larssons sommarprogram gav mig en helt annan bild av denna skönsjungande och mycket unga popdrottning. Vilken tjej så klok!!! Hon krigar mot näthat som hon utsätts för och kämpar för kvinnors rätt i samhället. Trots sin ringa ålder växte hon enormt i mina ögon. Hon kommer att bli stor! På många sätt!

Förra veckan lyssnade jag till Maxida Märik. Denna unga samekvinna som startade ett eget skivbolag, ger ut musik - en blandning av hiphop och jojk. Hon berättade om sin kamp för renarna och renskötsel, för samernas värde. Hon pratade om hur stora gruvbolag kan sätta spaden i jorden och tvinga bort de som bor på marken. Lagen ger urinvånarna ingen som helst rätt till talan. Hon berättade om en renskötare i hennes by som sköt en varg vilken rivit och haft ihjäl hundratals av dennes renare (alltså hans försörjning). Honom hämtade de med polishelikopter och han fick flera års fängelse. Hon ställde det mot att våldtäktsmän går fria och att inga resurser läggs på brott där kvinnans bevisning inte är tillräcklig.... Hon förundrades över glorifieringen av indian-cowboy.... Det Sverige har gjort mot samerna är precis likadant!

Idag lyssnade jag till Markus Näslund. En f.d proffesionell hockeyspelare som gjort många NHL-säsonger. Nu har jag ju ett starkt intresse av denna sport men oavsett var hans historier om hockeyspel, spelare och tränare fascinerande. Han kommer från en frireligiös familj och hans far fick inte spela hockey då farfadern var pastor i församlingen!!! Det passade sig inte... När Markus blev draftad flyttande han och hans flickvän till Pittsburg. De fick ett brev av församlingen att det inte var passande att de skulle bo ihop eftersom de inte var gifta. Betänk att detta är hyfsad nutid... På något sätt hade han behållt sin barnatro som för honom stod för trygghet och att kunna be om hjälp. Det kommer många bra hockeyspelare från Ö-vik. Procentuellt sett borde det statistiskt sett bo 23 miljoner där....med tanke på hur många spelare som nått NHL och fått stora framgångar!

Långt inlägg idag - semester och mycket tid... Ha en skön lillelördag!! Vi har det underbart i värmen!!!

En fika i Falkenberg....

Detta är en sagolikt skön bild. Johanna o Elin sitter o målar bredvid varandra. Njuter av deras verk, njuter av deras närvaro...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se