Alla inlägg under september 2015

Av Sofia - 14 september 2015 18:22

Av dagens föreläsning på Pigalle tar jag med mig popcorn-berättelsen. Så målande och härlig! Alla människor (mer eller mindre) älskar utveckling med ogillar förändring......eller? En man (något äldre sådan) från Göteborg skulle föreläsa om konflikthantering idag på jobbet. Har tappat namnet på denne man - tyvärr - och inte lyckas få tag i det heller. Samtliga som jobbar inom Tekniska Serviceförvaltningen var inbjudna på arbetstid för att höra om attityder på arbetsplatsen. Frågor som "hur är du som kollega?"och liknande ställdes genom PowerPoint-bilder och man fick sig en och annan tankeställare. Även om du vaknar och mår skit KAN du avfyra ett leende och kanske påverka din omgivning.....när du gör entré på jobbet.  


Så till popcorn-historien. Exempel: En avdelning på ett företag ställs inför en stor organisationsförändring (ändrade arbetsuppgifter, struktur eller var det kan vara). Man kan jämföra det med att poppa popcorn i micron, dvs poppning = ja till förändring. Vissa poppar tidigt, de felsta poppar någonstans i mitten av processen, vissa poppar senare, vissa poppar inte alls.... Alltså vissa brinner hellre upp än att poppa överhuvudtaget. Det är nämligen så att de popcorn som inte poppar i en påse kan faktiskt brinna i micron om du kör dem för länge... Liknelse rev ned skratt och samtidigt som man tycker det är så självklart att vara en bra medarbetare som försöker göra det bästa av situationen så känner man ibland motvilja mot nya utmaningar - en slags rädsla över att det som fungerade bra kanske inte kommmer bli lika bra...


Denna höst blir annorlunda för oss på byggavdelningen. I lördagens tidning kunde man läsa om hur vår chef under 9 år nu slutar och två personer tar över och en avdelning blir två. Jag är helt och fullkomligt övertygad om att framtiden är säkrad även om jag saknar "förr" och självklart gör vi vårt allra bästa för att organisationen ska leverera. Vårt uppdrag - att tillhandahålla bra lokaler och tillfredsställande drift och underhåll är ju glasklart. Vi gör vårt bästa och hade vi lite pengar till skulle det gå ännu lättare att nå detta!


Ha en fortsatt fin kväll!!

ANNONS
Av Sofia - 13 september 2015 20:17

Söndagsmörkret sänker sig över Nässjö. Borde gå ut i förrådet och ändra timern till "varde ljus" kl halv åtta. Det går fort nu. Samtidigt som jag välkomnar värmeljus-tiden o soffmys hatar jag det som komma skall. Hata är ett starkt ord men det stämmer. Höstrusk och vinter från oktober till april - sådant är ju Sverige. Inte så mycket att välja på om man valt (fått förmånen) att bo här. Är extremt tacksam att jag är svensk såklart. Förutom möjligen då vädret...halva året...

Har suttit en stund med några olästa Allt-i-hemmet. Nu blir det en chans att hinna gotta sig en minut då och då med inredningsblaskor istället för möteshandlingar betr BU.... Å jag gillar inredning och läsa om olika hem, stilar, detaljer. Ibland går det ju dock överstyr och jag tycker det är själlöst och supertråkigt när hemmen ser ut som möbelvaruhus. Mix av nytt/gammalt/fått/personligt är roligare och trots att mitt (en gång i tiden svindyra) matsalsbord i massiv björk inte!!! är alls modernt skulle jag aldrig drömma om att slänga ut det till förmån för något hippare.

Å jag går en sväng i vårt fina vardagsrum och njuter lite av mitt bord med fina duken som heter Sigrid - inköpt i gamla stan i Stockhom. Mammas medhavda ros från i fredags gör sig fint där och även orkidéblomman i glasskålen jag fick av Johanna i somras, kristallyktorna - julklapp från jobbet i två år samt tre ljusstakar från IKEA, fina Ernst-vasen med grön blomma - fått av Susanne. Billigt, dyrt, personligt... Nice!

Ha en fortsatt ho kväll!

Matsalsbord dom jag gillar

Färska blommor som doftar underbart men David tyckte det luktade kattpiss...

ANNONS
Av Sofia - 12 september 2015 16:15

Gårdagskvällens födelesedagsfest x 2 blev härlig. Fredagskvällar brukar i regel vara ganska "trötta" - efter en veckas arbete är man kanske inte så laddad men igår var precis tvärtom. Att samla alla nära och kära var vad jag behövde. Det blev en bra kväll! 


Istället för att blanda ALLT till EN sallad gjorde jag TRE st. En stor skål med babytomater och minimozzarella, ett stooooort fat med pasta (risoni) och paprika blandet med pesto, två stoooooora fat med grillad kyckling, romansallad, majs och gurka. Sås av crème fraiche och Ajvar. Blev det något över? Gissa en gång! Idag har vi ätit ovan och vi kan äta i morgon oxå..... Minimozzarellan tog dock slut (Stella var ju här)... Utan recept - jag bjöd på sådant jag gillar och det blev gott men som alltid för mycket. Mors goda daimtårtor till kaffet var grädde på moset. David och Stella fick så fina presenter och var så nöjda med det de fick! Tack alla för en supertrevlig kväll!!


Idag har det varit långpromenad, restätning till lunch och stryktvätt. Ikväll blir det lugnt framför TV'n. Skön dag!


 

En 14-åring (snart) och en 11-åring

 

Hela hiet

 

Kidzen vid TV-bordet

 

Jag och Jonas - en glad golfsegrare från gårdagens prestigefyllda tävling

 

Jag och fina Elin

 

Paketöppning

Av Sofia - 11 september 2015 18:23

Kycklingen är inköpt, baguetterna likaså. Pastan är kokt. Dukningen är klar. Stella har bytt om till finaste stassen. David har på sig sin nyinköpta snygga skjorta. Hon och David är förväntansfulla. Kalas för släkten. Alltid lika roligt att samla nära och kära. Jonas kommer direkt från en golftävling – Rörviks Timber mästerskapen. I skrivande stund vet jag att han vann hela skiten!!! Grattis äskling!!


Sånär som på de vuxna kusinerna kunde alla komma. De har ju sina egna projekt. Anton och Simon t.ex befinners sig i skrivande stund på Kebnekaises topp (eller möjligen på väg ned). Måste vara hur häftigt som helst. Blir sugen att göra den där turen…… Egentligen är det mot mina principer att slå ihop kalas för barnen men ibland går det inte att samla ihop alla när ungarna fyller tätt. Dessutom blir de ju firade på många håll med tanke på en växelvis familjesituation…..


Ska snart börja göra iordning salladen som får bli meny ikväll. Mamma levererar tårtor till kaffet enligt tradition – skönt och framförallt gott! Sensommarvärmen består och blommorna står fortfarande pall. Än byter jag inte ut lådorna men jag längtar lite efter att få köpa ljung på torget. Då är det höst på riktigt. Jag bär på ett lugn idag. Med gemensamma och samlade krafter ska vi nog få ordning på saker och ting. Hoppet är det sista som överger människan och när det gäller de egna barnen ger jag mig aldrig!!!


Så grattis då igen Stella (i efterskott) och grattis David (i förskott)!

Av Sofia - 10 september 2015 19:05

Har precis varit i Äsprilla. En ny löparrunda här (start/mål i Landsbro). Undra just hur många fina löparrundor det finns här med omnejd...... Tur att jag har sällskap - annars skulle jag inte hitta. Å detta sällskapet. Har ALLA som är födda med efternamnet "Karlsson" denna extrema vinnarskalle? Jag har väl lite medskickat men när det gäller Jonas finns ju inga gränser. Han och alla hans barn, mina fina Karlsson-kusiner.... Vinna!!!!


Det fanns en tid då han fick kämpa för o hänga med mig....men allteftersom löparpassen har ökat i antal har han ett vansinnigt tempo och kan hålla det mycket bra. Jodå, förvisso - han är man och män är snabbare och har mer styrka men ändå. Nu är det jag som får kämpa för att hänga i. Dagens tur slutade på 15 km och jag hade rejält med ork. Supernöjd!!! Gott väder - sol och hög luft! En av de vackraste rundorna på länge. Äsprilla är såååå vackert. På Vetlanda kommuns hemsida finns att läsa: "Äsprilla är en liten by som ligger cirka 5 kilometer söder om Landsbro. I norra delen av byn ligger en gård som sköts nästan enbart med traditionella metoder. Detta ger upphov till ett rikt växtliv där tätört, gräsull, slåtterblomma och Jungfru Marie nycklar är några i mängden av de växter som frodas där."  En välbehövlig runda. För själen. Rensade bort mycket oro....för ett tag! Ryggen höll även om den "känns".

 

En intensiv vecka är snart till ända. Framförallt när det gäller känslor, tankar och inuti. Hoppas morgondagens födelsedagsfest för Stella och David blir en mycket trevlig kväll samt efterföljs av en lugn och skön lördag-söndag.


Ps. Jag vill tacka alla fina människor för varmt stöd och cyberkramar när det gäller mitt beslut att hoppa av mitt politiska uppdrag i BU-nämnden. Jag är tacksam för att alla förstår.


Ha en fortsatt fin torsdagskväll!!!


 

Äsprilla

Av Sofia - 9 september 2015 19:50

Det sägs att vi fattar tusentals beslut varje dag. Vissa av dessa är viktigare än andra. Vissa är svårare att fatta. Jag har tagit ett sådant. Jag kliver tillbaks upp på läktaren och kan nu ansluta mig till den skaran som kan gnälla och ha åsikter om allt som händer och inte händer. Från att ha spelat några matcher på planen och deltagit och varit med om hur svårt det är att ibland rulla bollen sätter jag mig på bänken och bara tycker. Varför gör politikerna inte något? Nej, då - jag sätter mig aldrig på "den" läktaren men jag hoppar av mitt politiska uppdrag inom barn- och utbildningsnämnden. Det har inte varit något lätt beslut som sagt och det är med sorg i hjärtat jag har meddelat berörda.


Anledningen är personliga skäl. När man känner att gränsen är nådd och man inte räcker till för sitt barn som inte mår jättebra finns det bara ett alternativ. Alternativet är detta. Att lägga ned. Jag har brunnit för mitt uppdrag och mitt intresse för samhällsfrågor dör inte - inte på något sätt. Dock krävs det en hel del av oss som valt att springa på planen och jag räcker inte till. Dessutom är jag inte heller någon Zlatan och speciellt inte psykiskt. Desstuom har jag ett jobb som måste skötas i första hand så därför får jag skala bort något annat som tar tid, kraft och ork.


Jag hoppas av hela mitt hjärta att saker och ting förändras till det bättre och att framtiden blir ljusare. Som en vän skrev till mig. "Hösten känns mörk och som om allt glider ifrån en - sedan blixtrar det till och allt blir bättre". Jag hoppas det kan blixtra ordentligt på min dotters himmel!


Å till sist! Jag vill hylla er föräldrar som vågar och vill gå mot strömmen - ni som väljer att "plocka hem" era barn, som är under 3 år, från förskolan när ni får en ny bebis. Alltså ni som väljer att själva umgås och uppfostra era barn i hemmet och inte överlåter det till samhället. Stor eloge! Ni är hjältar! 


Ha en fortsatt fin kväll!!!Av Sofia - 8 september 2015 17:48

Hösten är fantastisk! Kanske den vackraste årstiden. När väl vemodet över att sommaren är slut, tonat ut….infinner sig en mer avslappnad känsla. Lägg till en explosion i färger (vi är inte riktigt där än) – så otroligt fint! Färgskalan från guldgult till orange mot en knallblå himmel är en perfekt kombination.


Stelheten i rygg och nacke består och jag vaknar på nätterna av att jag har ont. Förmodligen ligger jag och spänner mig, funderar och funderar och funderar lite till…möjligen i det undermedvetna. Hur mång gånger har jag inte hört ”Var rädd om dig, Sofia” och kanske är det så att vi inte alltid är rädda om varandra? Det är inte mycket energi kvar i min egen box och jag kämpar med alla verktyg jag kan uppbringa för att få ordning på det som inte är bra… Allt löser man inte själv och kanske kan extern hjälp bringa klarhet i hur framtiden blir.


Psykisk ohälsa. Så laddat. Vi pratar så lite om det och anledningen är väl att det är så svårt att prata om det och i det. Att må dåligt inuti syns ju inte utanpå (inte alltid). En person som är frisk och full av energi kan ta sig an problem efter problem, lösa dem ett efter ett. För en människa som inte är okej kan tanken att öppna t.ex en läxbok och göra en uppgift te sig värre än att bestiga berg. Att stå utanför  och se på är högsta graden av maktlöshet. När man hela tiden vill hjälpa men inte når fram…… Otillräckligheten är aldrig så stor som då.


Välkommen vackra höstkväll - hade jag inte varit så stel i ryggen hade jag velat springa......

Av Sofia - 7 september 2015 19:30

Idag fick jag äntligen äntligen klippa mig och fixa till min utväxt. Näpp, så många fler gråa hade det nog inte blivit (konstigt med tanke på allt man har att tänka på) men med tanke på att jag besökte min frizza i mars (??) så behövdes det mer än VÄL!!! Vill såklart passa på att slå ett slag för superduktiga Systrarna Sax i Sävsjö. Nytt namn men samma fina kusinebarn Jossan och Maria som klipper och fixar hår på ett MYCKET tillfredsställande sätt. Dessutom fick jag idag stifta bekantskap med fina varghunden Dallas. Så söt och fin och jag tror till och med att han gillade mig...lite... Tack Jossan för en supertrevlig eftermiddag och du är klok som en bok när det gäller föräldrarskap (trots att du inte har en endaste unge - än...)


En sån fin höstdag. Kall morgon men klarblå dag och längtan att få gå ut i skogen var enorm när jag åkte till Sävsjö. Men sedan när klippet var fixat och jag svängt förbi Torset för en liten liten pratstund med mamma nådde jag Landsbro med alltför stor hunger i magen. Den där skogsturen får vi väl spara till en annan dag. Lite god mat med Jonas och Miccan får bli en alldeles perfekt avslutning på denna måndag.


Ha en fin kväll och glöm inte att tända alla ljus ni har! Både inhomhus och inom er....


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se