Alla inlägg under november 2015

Av Sofia - 13 november 2015 15:26

Vi startade kryssningsdag nr 6 med ett löparpass i gymet. Löparband i allmänhet är kanske inte den optimala löparupplevelsen om jag får bestämma - det är inget som slår frisk luft o att hjärtat får flås utomhus. Dock är allt relativt. Att stå sida vid sida med Jonas, höra Darins Astrologen i hörlurarna och se båten glida framåt mot Mexico - det är verkligen något speciellt! Den timmen gick lätt.

Igår var det REA på klockor o väskor på shoppinggatan. Klockor Michael Kors - hur snygga är inte de på en skala....? Det har inte sugit i köptarmen under resan nånting men när jag fick se denna... Ja, ja - de kanske sänker priset ytterligare. Det sägs att de gör det. Väskor fanns det oxå - billiga och fula kuvertväskor. Köp 4 - få femte på köpet. Jonas undrade lite tyst vem som köper fyra sådana väskor? Jag håller med.

Till middagen igår kunde man välja hummer till huvudrätt. Utan tvekan tog vi det. Himmelskt gott! Det var lite väntan igår på en annars helt fantastisk service och som plåster på såren fick vi en extra halva hummer. Till skillnad från vissa andra man "hör" omkring sig klagar vi aldrig. Det är ju semester! Vad gör det om man får vänta!

Nu är det frukost och sedan ilandstigning på Cozumel, Mexico. 30 grader i luften och solfaktor 30 på huden!!

Ha en fortsatt underbar fredag!

Klädda för hummer

Kaptensbordet i mitten!

[Bild]

[Bild]

Golfträning

ANNONS
Av Sofia - 12 november 2015 18:47

Jag vill börja med att TACKA ALLA för alla gratulationer på Facebook, Istagram och SMS i samband med vår förlovning igår. Det är så otroligt kul att få dela denna händelse med er! Smålandstidningen verkar också ha skött sig! : )

Datumet för händelsen är lätt att komma ihåg - 11/11. Vår dag på Jamaica blev underbar och minnesrik. Det fanns mängder av exklusiva diamant- och smyckesaffärer men våra fina guldringar har Kaj på Z-guld i Nässjö gjort mycket bra. Man vill ju handla lokalt :) Det gjorde vi det också. Mörk god Jamaica-rom. Check! Den tog båten hand om och den levereras på lördag kväll till vårt rum. De riskerar ju annars att gå miste om värdefulla intäkter i baren.

Kvällens tema igår var tropical och jag har nog aldrig sett så många Hawaii-skjortor på en gång. Jonas äger ingen och det är jag glad för. Specialpris på drinkar gällde dessutom och vi köpte Strawberry Daiquiri och fick sedan det blinkande glaset. Finns ingen gräns för vad de hittar på. Rätt häftigt när alla gick o blinkade på båten.

Idag har vi fått uppleva en rejäl regnskur på en av Grand Caymanöarna. Varmt är det ändå och det gick över lika fort som det kom. Resten av dagen blir poolhäng. Lite mini-golf kanske och en titt i konstgalleriet. Det finns alltid nåt att göra här på båten. De flesta som åker verkar vara amerikaner. Trevligt är att alla man pratar med tycker mycket bra om svenskar!

Ha en fortsatt fin torsdag.

Ord överflödiga

Det vita är inte grädde. Ismix med jordgubbssmak

Fina ringar från Z-guld

Grand Caymanöarna o kryssningsfartygen i bakgrunden

Jorå - det finns piratskepp här fast denna såg inte så skräckinjagande ut...

ANNONS
Av Sofia - 11 november 2015 16:30

YES!! Nu har jag köpt ett dygns surf till. 40 dollar - som hittat. Översatt i vin är det fyra glas så nu går Merlot bort två kvällar. Är vi från Småland eller? Jag prioriterar att konekta med världen o vill Jonas ha reda på hur det gick i gårdagens hockeymatch för Ottawa får han köpa in sig, he he... Jag skojar - både om det ena och andra!

Gårdagen på Labadee, Haiti var suverän. Overkligt vackert. Höga berg, turkos och klart vatten. När jag simmade såg jag nästan piratskeppen komma.... Solen var het och det är inget problem för varken badkrukan "Siggrid" eller "Åånas" att doppa sig. Det är så vi heter här ombord. Det enda problemet var alla haitianer som ville sälja saker till oss. Har aldrig varit med om maken till att bli nedtjatad. Värre än handlarna i Egypten. En uppdukad jättebuffé i skuggan satt fint. Sen simmade vi en stund till. På eftermiddagen tog vi en välbehövlig tupplur. Kostade även på oss varsin Ben&Jerry-glass - makalöst god!!

Idag är en stor dag!!! 11/11!! Idag har vi nått Jamaica och platsen båten stannar vid heter Falmouth. Nya äventyr väntar och jag skulle bli förvånad om vi inte smakar rom nånstans... Även om det kanske i värmen....passar bättre med champagne!!

Ha en fortsatt fin onsdag!

Semester!!!

Panta mera.... :)

En tur på båten

[Bild]

Godaste glassen

[Bild]

Vi närmar oss Jamaica

Av Sofia - 10 november 2015 12:42

Nu är klockan drygt sex på morgonen o vi är pigga! Utanför ser vi Karibiska havet och framförallt hör vi det. Vågskvalp är lika avkopplande som att höra en brasa. Temperaturen är redan 27 grader och solen går snart upp på en klarblå himmel. Vi närmar oss Haiti och ska göra vårt första stopp. Vi har inga som helst planer för dagen, bara insupa denna plats och ge plats för så många intryck som möjligt. Laddade med solkräm 30 o keps, bra skor samt kameran i högsta hugg.

Gårdagskvällens middag var mycket god och det var minst sagt intressant att se vad andra hade för uppfattning om formell kläddel. Ha ha! Jag hade kunnat komma i allt från kortkort solklänning till hyrd balklänning. Jag kände mig mycket bekväm i min svarta och det är ju trevligt när mina kläder från tiden med TCB-kören och Höglandskårens shower åter kommer till pass!

Maten är mycket god med viss variation. Man får beställa fler än en rätt, både när det gäller för-, varm- och efterrätt. De är små så det är kul att prova. Sniglarna i vitlökssmör var utsökt. Hummersoppan smakade urk..... Köttet var perfekt men de envisas ofta med potatismos? När klockan var halv tio kände vi oss som två barn som inte kan hålla ögonen öppna. Vi får nog ta en siesta mitt på dan om vi ska kunna nattsudda på riktigt!

Ha en fortsatt fin tisdag! Det ska vi ha!

Sunset

Middagsfina

Den soppan gick bort...

Sniglarna var försvinnande goda

Titanic-känsla.. Vi hade full utsikt över kaptensbordet...de hade dock ätit klart.

Gött mos! ...med ännu godare kött..

[Bild]

En hund väntade på oss i välstädat rum

Av Sofia - 9 november 2015 17:03

Det är så otroligt häftigt, det vi är med om nu. Jag gick ut på balkongen mitt i natten - värmen slår emot, trots den hårda vinden (båten går fort) och trots att det är mitt i natten. Att sedan vaggas till sömns ute på havet - så skönt!

Vi hade en trevlig första kväll med god mat och trevligt sällskap vid ett bord med amerikanare, ett par från Boston o ett par från Washington D.C De var mycket nyfikna på Sverige, vårt väder och de undrade hur vi klarar alla flyktingar som kommer. Intressant parallell blev det när vi diskuterade hur Sverige i stora delar avfolkades för mer än 100 år sedan och just flydde till Amerika.

Idag har jag köpt svindyr surf - det ska jag inte göra varje dag....men då det kliar i fingrarna att skriva och berätta. Så otroligt kul!

Har precis varit o premiärsprungit på löparbandet på båtens gym. Utsikten är amazing. Med tanke på alla bufféer och hur många många ser ut som sitter o äter kanske fler borde befunnit sig här... Har aldrig sett så enormt stora människor som här. Å allt är sötare, fetare, större Over There - ett talesätt som stämde.

Nu ska vi utforska båten på riktigt! Å kanske äta lite lunch oxå...om man hinner bli hungrig ; ) Ikväll blir det finklänning på och kavaj med slips. Formell klädsel!!

Ha en fortsatt fin måndag o kväll!!

A room with a view!!

Helt ok löparutsikt o med tanke på gungningarna får man koncentrera sig hårt...

Det finns många att välja på...

Gatan med alla affärer o många barer

Nysprungen Jonas

Av Sofia - 8 november 2015 23:05

Det är en märklig känsla att vakna mitt i natten kl 02.00 o vara HUR pigg som helst. Jetlagen gör sitt men jag trodde nog att jag skulle va klubbad säl till framåt 9 am. Vi tog en morgonpromenad kl 6 och såg solen gå upp över Orlando. En ägg, bacon- o ostmacka på ett hak o blaskigt kaffe. Ett dopp i hotellpolen och på Jonas initiativ en pass på löparbandet. Å jag tackade inte nej. Vi hann hur mkt som helst innan vår trevlige taxi-chaufför (från igår) tog oss ut till hamnen. Han informerade om allt värt att veta betr incheckningen på båten (han har väl kört en del folk till dessa kryssningar) o tog bara 100 dollar för 1 h bilfärd. Han kommer o hämtar oss nästa söndag för samma pris. Check!

Första lunchen är avklarad. God o fräsch buffé. Det lär dock ta tid att lära sig var allt finns. Man hittar nog som bäst när vi har kryssat klart. Vår balkong är stor vilket jag inte trodde. Typ 2*4 meter o det är inte dåligt. Den är varm oxå. 32 grader är det här o när båten väl går fläktar det nog behagligt därute.

Vi har precis varit på säkerhetsinformation och det klart.... Skulle Titanic återupprepas vill jag ju helt klart veta hur jag ska bete mig. Att simma bland hajar känns inte som nåt alternativ.

Nu glider vi sakta fram på havet och har lämnat Amerika för en vecka! But we'll be back!!

Godnatt i Sverige! Godkväll för oss!

Freedom of the seas

Vi får plats

Kl 5 pm - avfärd

En selfie varje dag är ett måste

See you later Orlando

Av Sofia - 8 november 2015 04:10

Nu har jag för första gången klivit på amerikansk mark. Vi sitter på Detroits flygplats och väntar på planet som ska ta oss till Orlando. Otaliga säkerhetskontroller har vi passerat och diverse frågor... Vad ska ni göra i USA? Lekte lite med tanken att jag skulle svarat: Skit du i det...men det hade nog inte varit så populärt.

Jag ser antagligen rätt farlig ut för mig stoppar de då överallt. Jonas släpper de förbi men mig vill de kontrollera extra noga. De stoppade mig på ett ställe på Schipol, fick ta av mig skorna och de drog med nån remsa på mina händer och kollade sedan remsan i datorn... DNA-matchning mot brottsregistret? När vi kom till säkerhetskontrollen i Detroit la vi som vanligt bagaget i lådorna för röntgen o så skulle vi tömma fickorna för att sedan själva kollas. "You've forgotten something in your pocket" hörde jag högt o tydligt varpå tre andra säkerhetsvakter glodde på mig (plus några resenärer). Jag glömde avsiktligt en tampong i fickan - det är ju ändå inte metall... Pinsamt att visa upp den för alla!! De log.

Förutom att jag har migränliknande huvudvärk och är dödens trött har vi haft en mkt spännande och rolig resdag. Allt har flutit på bra såhär långt.

Vi hörs!!!

När jag skulle publicera inlägget funkade inte Wi-Fi på flygplatsen... Nu är klockan 22 o bi har äntligen nått hotellet i Orlando. Tropisk värme och neonljus typ överallt. Denna stad sjuder av liv men nu vill vi bara sova!!!! Tacksam att alla plåtlådor...eller jag menar plan fungerar som de ska. Ju mer jag tänker på det desto mer förundrad blir jag....

Natti natti

Vi åkte över Grönland

Över norra Kanada

En terrorist och en snäll Karlsson

Av Sofia - 7 november 2015 06:29

Dricker starkt kaffe och sitter i ett skönt varmt bilsäte, tillhörande en snygg svart Passat som förmodligen släpper ut lite för mkt gifter jämfört med vad den ska... Å andra sidan är det väl intet jämfört med vad våra plan idag ska spy ut. Å tredje sidan har jag nog några utsläppsrätter upp om man ska börja räkna... Flyger inte särskilt ofta.

Nej, det var ingen dröm - nu är vi på väg. Mot Landvetter. Just nu kör vi på en helt ny väg. Förbi Ulricehamn mot Göteborg. Snabbt och smidigt går det.

Sitter o ler när jag tänker på SMS-konversationen min mamma o David hade igår... Mamma skriver: "Grattis till att du har gått vidare till Svenska Bandyförbundets elitläger. Du kan väl ringa sen o berätta lite mer - jag begriper inte riktigt du vet. Vi ska spela boule i em, ring efter fem."
David svarar: "Tack snälla! Jag kan ringa sen. Va coolt med EM i boule - vad duktiga ni är!"

Ja det är inte alltid man "pratar samma språk". Nog för att mor o far är vassa på boule men EM...njae..inte riktigt...

Snart lyfter vi!!! Ha en fin lördag! Vi reser bakåt i tiden o kommer att ha lördag läääänge...

Elitlägret nästa!!! Kram o snart lycka till David!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se