Alla inlägg under november 2015

Av Sofia - 6 november 2015 16:31

Uppdraget var denna vecka att tömma mitt arbetsrum. Jag lyckades. När jag lämnade min arbetsplats VIPAN idag var det bara möblerna kvar vilket hjälpsamma människor fixar nästa vecka inför boning av golv för i sin tur nya människor i mitt rum.


I sex år har jag suttit på min plats och många pärmar, papper och annat är nu nedpackat i kartonger för att om några veckor packas upp på nedre våningen. Anslagstavlan var ett kapitel för sig. Här finns förutom viktig info gällande jobbet teckningar från mina barn när de då och då har besökt mig på jobbet. Kan liksom inte slänga dem - de får sitta kvar. Här finns kort på barnen i olika åldrar. Här finns tidningsurklipp - insändare i tidningen som jag skriviet, reportage om min bror då han blev kommunalråd efter valet 2010. Kan ju tyckas nördigt men är man stolt syster så är man... Det ska bli spännande att komma åter till jobbet den 18 november - förhoppningsvis är mitt nya kontor färdigspacklat och målat så projekt uppackning kan börja. 


Nu  är jag hemma - jag har packat ned allt och stängt igen resväskan. Det som är glömt är glömt. För säkerhets skull har jag ringt mitt försäkringsbolag och förhört mig vad som händer om väskorna kommer bort. Har hört så många skräckexempel om hur bagage har kommit bort.... 8 h försening = 1000 kr per väska. 36 h försening = 2000 kr per väska. Ja, ja - de säljer väl kläder även i USA kan jag tänka.... Jag nyper mig i armen tills vi sitter på planet. Hela resan är fortfarande en dröm. Snälla - väck mig INTE!!!


Ha det nu så bra här hemma i Sverige. Vi ska ha det så härligt som vi bara kan!


Godkväll!!!!


 

Tomt kontorsrum.... Ser nu att jag "glömde" att flytta på tavlan (bild av tavla) som Ulla Nordin gjort.... Hoppas nya invånaren vill ha den. Samt de undebart snygga gardinerna....


Av Sofia - 5 november 2015 19:33

Idag är det 2 (TVÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ) dagar kvar tills vi åker…. Åker från Sverige ett tag för varmare breddgrader. Kollade på min jordglob igår kväll. Orlando, Haiti, Jamaica och Conzumel i Mexico ligger ungefär  i höjd med Thailand och mellersta Afrika. Betyder värme. Nog för att det är varmt här i Sverige nu (för årstiden) men allt är ju relativt…. Värmen vi kommer till blir helt annorlunda. Nu är det i första hand ingen solsemester utan en upplevelseresa även om jag ääälskar att lapa sol. En mix av allt är det bästa. Även om det är skönt att ligga i solen och det känns lite fräscht att få en något mörkare hudton än vinterblek är det inte speciellt nyttigt med för mycket sol.


Detta är ju en all-inclusive-resa. Dock ingår inte allt…..t.ex. avgift för Wi-Fi tillkommer..…och det kom till rejält - 165 kr per dygn och person. Oooops! När man är på en sån här semester – då minskar ju inte lusten att t.ex uppdatera sin blogg, att Instagramma och meddela sig med omvärlden… Respass via Telenor var betydligt billigare MEN det var ingen stor surfmängd. Det löser sig nog det….


Har faktiskt rätt rejält med resfeber. Näst intill lite ont i magen. Gårdagens solstorm som slog ut radarn några timmar både på flygplatserna Arlanda, Landvetter och Bromma gjorde ju inte saken bättre… Önskar mig inte heller luftgropar, missiler mot planet eller andra terrordåd…det finns mycket att vara rädd för. Å självklart ska jag oroa mig för precis allt nu när man ska njuta och se fram emot resan…?


Har precis varit ute och sprungit. Köpte mig en pannlampa i veckan. Det är ju lätt att stå i en upplyst butik och va kaxig och kalkylera sin runda ut mot ett Spexhult i mörker. Kan Jonas springa på ett illmörkt järnvägsspår mitt i skogen från Landsbro till Myresjö så kan väl jag..... Jag hann väl ungefär 20 meter efter att gatlampans sista lilla sken hade mattas av till intet.....så vände jag åter tillbaka till den trygga staden...  Ni, vet – det riktigt kryllar av vildsvin, rådjur och älgar utmed kanterna till de stigar jag befinner mig. Nej, det gör det ju inte och de är räddare än vad jag är – det vet jag också. Men känslan….. Jag sprang ihop 13 km i varje fall I GATLJUS i stadens ytterkant.


Ha en fortsatt fin kväll. Jag packar vidare….och funderar fortfarande på hur f-n en coctailklänning ser ut. Bilderna på nätet visar både lång ärm, kort ärm, kort längd, lång längd, urringning, inte urringning…. Ja, ja – jag lär ju inte blir avslängd i havet om jag kommer i fel stass...


God kväll!

Av Sofia - 4 november 2015 16:45

Igår fick jag ett skönt SMS av min äldsta dotter. Hon skulle idag jobba sin första dag efter att ha genomgått intervjuer och introduktion på bemanningsföretag inom förskoleverksamhet. Eftersom hon numera oftast håller till i Vetlanda är arbetsplatsen en förskola i Vetlanda kommun. Det gläder mig enormt att hon har fixat detta och jag hoppas lite att hennes erfarenhet och upplevelser inom yrket leder till någon slags aha-känsla. ”Det HÄR vill jag jobba med i framtiden” och att hon så småningom vill utbilda sig till förskolelärare. Att utbildning är nyckeln till framtiden och jobb är alla överens om men att plugga till något bara för pluggandets skull är ingenting bra (tror inte jag). När man väl ska börja läsa bör man vara mer än hyfsat säker på vad man vill göra och framförallt motiverad. Det kostar en hel del pengar och det handlar om många arbetsår. Att trivas med sitt jobb (till största delen) är A och O, många av livets timmar är arbetstimmar. Stort lycka till Johanna! Älskar dig!


Minns mina egna fösta arbetslivserfarenheter. Det var nog första gången jag kände mig vuxen på riktigt. 1989--1990 var det inte lätt att få jobb och jag vikarierade inom hemtjänsten. Det var på den tiden då man faktiskt fick göra lite olika ting hos de äldre. Minns när jag en gång fick uppdraget att tillaga rotmos och fläsklägg hos en äldre herre.... Som 19-åring hade jag inte gjort denna rätt kan jag säga. Inte hittade jag ngn receptbok heller, bara att chansa lite....och gå på känn....


Ikväll blir det ett litet besök hos mor och far. Det är ju fars dag på söndag och då befinner vi oss i Orlando. Får krama och fira honom ikväll – det går säkert lika bra!


Ha en fortsatt fin kväll!!!

Av Sofia - 2 november 2015 17:16

Jag sov dåligt i natt. Jag hade så svårt för att somna. När jag väl somnat vaknade jag gång på gång och hade drömt, diffust och otäckt. Att folk omkring mig, nära och kära, bara var borta…spårlöst.


Jag fick sent igår kväll reda på att en bekant till vår familj hade avlidit hastigt. #fuckcancer. Jag kände inte honom så väl men det gör andra. Han är någons pappa, han är någons man, någons svärfar, någons morfar, någons svåger….  Så vidrigt denna sjukdom slår ned som bomber överallt. Det är inte mer än en vecka sedan jag satt och tittade på insamlingsgalan för cancern och dess forskning. Av alla de historier man hörde den kvällen rann det oavbrutet tårar på mina kinder under programmets timmar. En nära vän har sagt till mig: En gång cancer alltid cancer. Jag vill inte se det så. Är man ”friskförklarad” så är man frisk och vad är skillnaden... Det känns ju ändå som att vem som helst, vilken dag som helst får ett besked. Det är lite som att vandra på ett minerat fält….


Det enda man kan göra åt sin rädsla för cancer (och andra otäcka sjudomar också för den delen) är att helt enkelt tänka bort det. Att njuta av varje dag och var glad varje stund du själv och din omgivning inte blir drabbad. Hela dagen har jag varit tacksam och den känslan förstärks när man på lunchen går runt Träslända i novembersol och 13 grader. Jag lever! Att oroa sig för hur julen blir, hur jag ska hinna bli färdig med vissa arbetsuppgifter när jag kommer hem från semestern…hur flytten på jobbet ska gå….bort med tankarna! SKITPROBLEM!


I samband med min vetskap om gårdagens händelse publicerades en sådan otroligt vacker och tänkvärd dikt. Den är, trots tung sorg, full av värme och ljus och tröst. Jag vet inte vem som skrivit den men jag har sparat den för evigt och tänker på de som drabbades….denna gången.


  

Fina och tröstande ord

  

Tacksamhet i novembersol

Av Sofia - 1 november 2015 17:03

Det pågår en riktig kul grej på Facebook för tilflället. Uppdraget att lägga ut 5 st bilder som är mins 15 år gamla pågår för fullt och bollas mellan vänner. Det är enormt kul att se gamla bilder från vänner och bekanta. Dessutom att leta i gamla album själv - hur skoj är inte det. Det kan försvinna en och annan timme där kan jag säga. Jag fick mitt uppdrag av min svägerska Monica och jag bollade vidare till min vän Susanne. Att se oss för längesen är ju riktigt kul och även de kommentarer som följer. När Facebook är som bäst helt enkelt.


Igår såg vi Bondpremiären på Sagabiografen i Landsbro. Nästan 50 pers var där och allt var perfekt förutom stolarna.... Träsmak efter en timme (original sedan begynnelsen). Men att sitta i Biomörkret med Jonas uppvägde även det. Dessutom var filmen riktigt bra. Bond är liksom alltid Bond, så även denna gång. Denna upplaga var mer....känslosam från James sida. Faktum var att han faktiskt valde bort sin puffra i slutscenen för kärlekens skull. Å sånt uppskattas ju extremt mycket av undertecknad kan jag säga. Nu ska jag inte avslöja mer....


När vi gick hemåt i höstmörkret luktade det gott av löv och just av höst. Så länge det inte regnar älskar jag faktiskt det här gråa milda novemberväder. Jag kanske inte är som alla andra och det är jag ändå tacksam för. Å andra sidan är krispiga vinterdagar oxå fina...mycket fina MEN den perioden behöver inte bli så lång. Idag har jag avverkat en lång löparrunda - runt Torsa stenar - idag utan att springa fel väg. 18 km men inget vråltempo utan mer orka-länge-tempo. Å det gjorde jag! Gött mos!


Ha en fortsatt fin söndag!


 

Gymnasieklasskompisar E3b - jag Sofia Karlsson, Andreas Leijon, Susanne Pettersson och Emil Hellström

Vi hade mycket kul!! Andreas och Emil - extremt duktiga pluggisar som gärna bad om mer läxa.... :)

 

Släktträff i Norra Sandsjö maj 1989. Jag, kusin Rolf, kusin Eva-Lena, bror Pelle, kusin Mia, bror Anders, fina farmor Hildur här ca 84 år supersygg för sin ålder, kusin Bosse


 

Jag och Johanna år 1997 i Torset. här var Johanna 1 år.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards