Alla inlägg under december 2015

Av Sofia - 23 december 2015 15:24

Jag njuter av en ledig dag efter en hektisk höst. Ombyggnation, omorganisation och så enormt mycket nya människor som flyr hit från krig och elände (PLUS det vanliga jobbet). Hela kommunen blir delaktiga i detta och alla gör hela tiden sitt bästa för att lösa problem som uppstår. Att få hjälpa människor i kris ger mening åt dagen även om vissa arbetsuppgifter i samband med detta är indirekta.

Jag känner julstämning och trots att vädret nu låter som klass 2 (regn o halv storm) gör det inte så mycket. Man kan ju inget göra nåt åt det. Lite häftigt är det ju att det nästan är lika varmt som i juli månad. På förmiddagen fick jag mig en skön löpartur och då var det uppehåll med solglimtar.

Tack för alla underbara julkort! Har inte skickat så många själv i år och all cred till PostNord som får skit för jämnan. Mina kommer då fram!

Måste bjuda på det jag fick av min bror Anders. Min hembygd och min barndom samlat på ett foto taget högt från luften. Så tjusigt! Sandsjön och Uppsjön, kyrkan och Runåsen. Allt i krispiga höstfärger!!!

Ha en mysig kväll! Jag åker några mil söderöver - till en gran som är så tjusig som om den vore av plast!! Å där granen finns finns Jonas och hans barn o fler nära och kära!

Löparstopp i sol över stambanan

Vackert julkort över Norra Sandsjö

Vacker gran!!!!

ANNONS
Av Sofia - 22 december 2015 18:03

I flera år har jag första helgen i december körat bakom Höglandskåren på deras berömda och mycket omtalade julkonserter (shower) i Pigalle. I flera månader innan dess har jag övat med tjejerna i TCB-kören och det fanns, förutom att det var såååååå kul, en annan stor fördel. Till julafton och julbönen med mor i Norra Sandsjö kyrka var jag rejält uppsjungen. Det blev så med automatik - helt av sig själv utan att man behövde tänka på det. I år var och är det annorlunda. Ingen konsert och därmed ingen gymnastik för rösten. Okej - jag sjunger och ofta men det blir inte alls på samma sätt.


Dock börjar jag få ordning på stämbanden. Rossligheten är borta och visst har jag sjungit för någon ibland utan att veta om det. Källaren på Vipan till exempel. Helt fantastisk akustik och när jag några gånger har varit nere med tomma flyttkartonger som inte ska slängas har jag fyrat av nån jullåt eller två. Vid något tillfälle har någon annan befunnit sig på samma ställe... Ja, antingen led hen eller njöt hen...


Trapphuset strax utanför mitt kontor - där låter det riktigt bra och ekar duktigt. Dock är det en svårare passage utan lyssnare. Ideligen springer byggarbetare för att få färdigt vår fastighet Vipan. Har precis sjungit mig igenom alla sånger och ni får en försmak av, i mitt tycke, den vackraste sången. Nu är det bara två dagar kvar (knappt) till julbönen startar och jag hoppas att kyrkan blir full med folk och att julefriden infinner sig.


Ha en fin kväll! Jag springer över till goda grannen Tina och Henke med barnen för lite uppesittarmys....ingen mer sång ikväll!!


Ps. Stort grattis till min äldste kusin Magnus som idag fyller 70 år!!!!! Om några dagar fyller hans far 100 år. Amazing!!! Det är ingen 100-åring som försvinner - han håller sig envist och piggt kvar i livet!!!


Julbön sjungs snart på Julbön
 

ANNONS
Av Sofia - 21 december 2015 21:57

Idag har många surdegar åkt in ugnen o blivit fina bullar... Ni vet, när man har en to-do-list och det mesta bockas av. Grej efter grej reder ut sig när deadline som kallas julslut närmar sig. Otroligt skönt! Å jag brukar verkligen inte kallas för nån som fegar för att ta tjuren vid hornen men ibland syns ju inte ens tjuren till (för att närmare förklara saken).

Kom hem efter en bra arbetsdag. Sprang en skön runda. Trots lite regn o rejäl vind - helt okej o mer än behövligt. Energin därifrån fick mig att både rimma på julklapparna, göra knäcke och knäck (tänk så lika ord o så komplett olika sak). Det förstnämnda - gott o nyttigt - det sistnämnda - gott och onödigt eller onödigt gott kanske... Ja ja - det sista hade jag inte gjort om min fine son inte uttryckligen bett mig... Snällare mamma än vanligt kanske?

Samtidigt som jag fyllde formarna med het smet redde jag ut hur barnen skulle vara nu när detta konstiga år möter ett nytt... Vecka 53 o vecka 1 - växelvis o jag har jämna veckor - vojne vojne. Allt löser sig på bästa sätt!!

Dagens gladaste händelse var ett blomsterbud. DET händer inte ofta o på lappen stod det God Jul från BU-nämnden o tack för gott samarbete. I höstas orkade jag ju inte riktigt men min förhoppning är att komma tillbaka! Det värmde nästan lika mycket som knäcksmet på handen...

Godnatt alla fina därute! Kram från en knäckemätt - ej att förväxla med knäckmätt för får jag välja blir det fudge : )

På Davids begäran o utan mandel

Tusen tack!!!!

Av Sofia - 20 december 2015 17:10

En sådan mysig lördagkväll vi hade igår. Prejul eller rättare sagt smygstart på julfirandet. Samla de närmaste och få göra mat man tycker om - så härligt. Å gott blev det! Å mätta blev vi! Det blev olika Spotifylistor med mycket julinslag och både Fia-spelet och kortleken kom fram. Trevligt! Det är lite skönt att någon kväll, några enstaka stunder få känna som om det faktiskt inte fanns några problem...inte några... Ungdomarna Johanna och Alexander stannade länge vilket är hur kul som helst. 


Dagen har tillbringats mycket "på väg". Elin och jag åkte till Norra Sandsjö kyrka där mor och jag skulle öva med kantorn inför julafton. Det gick bra och man kan åter konstatera - nu har det gått ett helt år till - och fort dessutom. Vidare mot Vetlanda och Establo där Johanna söndagsjobbade. Elin var ju inte med förra gången jag besökte stället och det fanns mycket som föll henne i smaken. Det slutade med en för tidig födelsedagspresent. 11 januari är ju onekligen ganska snart. Det var många affärer som hade söndagsöppet och överallt var det fullt med folk.


Efter detta blev det ett besök i Torset med gofika. Ett Torset som även det börjar knytta till sig. (Knyttigt = julstämning nalkas) Ibland är det faktiskt ganska skönt att bara ha med sig ett barn. Stella ville av någon anledning inte följa med (trodde nog att hon i så fall skulle bli övertalad att sjunga med oss på julafton vilket hon har backat på) och David hade blivit inkallad att vara målvakt i U14. Den matchen slutade 12-4 till NIF och sonen var mycket nöjd med sina insatser och bra räddningar. Han har höga krav på sig själv och då var han m.a.o mycket bra idag!!


Nu är det mörkt och ungefär lika varmt som det var vissa dagar i juli sommaren som gick.... Hel otorligt varmt. Igår sprang jag UTAN mössa vilket inte brukar hända från november och några månader framåt. Ja, gissa vad vi äter till kvällen. Gårdagens rester..... Check!


Ha en fin kväll!!!!


 

En mysig afton. Som om världens problem inte fanns...

 

Fiaspel MED knuff

 

Jag tycker sällan jag får det snyggt och inredningsfint men detta fönster gillar jag skarpt. Att orkidéerna blommar om just nu hjälper ju till....

 

Mor och jag övar sångerna inför julbön på Julafton i den vackra barndomskyrkan i Norra Sandsjö

 

Morgonmys i soffan med katten.

Av Sofia - 19 december 2015 16:50

Nej, jag har väl inte direkt löst frågan om jordens alla klimatproblem men indirekt.. Jag har köpt alla julklappar och den känslan är mer än guld. Det är verkligen roligare at ge än att få och när man kommer på en present som man vet kommer passar så in i vassen bra är det sååååå roligt. Att köpa något bara för köpandets skull är lessamt som bara den. I år finns det inte en enda sådan klapp under granen och den känslan är så härlig. Dock har jag skridit över min budget. Det får bli extra mycket pannkakor och havregrynsgröt i januari helt enkelt. Det är ju bra att gynna handeln säger man....och det mottot är verkligen inte svårt att ta till sig.


Igår var det julfest på Tekniska Serviceförvaltningen. Helt otroligt kul. Vi fick INVIGA vår nya cafeteria som är så fin. Mysig och stor på samma gång. Där åt vi enormt god julmat från Parkgårdens kök - utsökt gott! Innan dess lekte vi. På dödligt allvar! Vår förre chef Fredrik Lindgren var med som gäst och där har vi vinnarskallen nummer ett. Vi vispade grädde på tid, sköt blåsrör (öronproppar med spik blåst genom elrör), sprang i korridoren och fick hastigheten uppmätt av en "riktig" skylt, luskade ut vilka kryddor som fanns i plastmuggarna, teamwork = ihopkopplade med blyertspennor på snitslad bana. Alla grenar var riktigt kul och vårt lag kom på delad tredjeplats. Helt ok! Avslutningsvis hade vi en musiktävling och den ska jag sno (låna) till Juldagen i Torset.


Idag smygstartar vi julen på Ulriksdalsgatan 6E. Eftersom vi inte är hemma på julafton och juldagen är det kul att få göra lite julmat.... Vill ju inte bli ihågkommen som en mor som "hos morsan fick vi aldrig nån julmat vid jul".... En kanske konstig tanke som aldrig skulle föresväva dem om så var fallet.... Jag älskar dock att stå i köket och göra mat till de allra närmsta. 


Ha en underbar kväll! Det ska vi ha!


 

Nu är de äntligen inköpta och inslagna! Klart!!!

 

Gårdagens "efter maten". Gott och mycket mättande!!!


Av Sofia - 17 december 2015 20:51

Ibland rinner arbetsdagarna iväg. Oftast går de fort (alltför fort) men då och då rinner de, som sagt, iväg. Igår var en sådan dag. Poff! Borta! Hyresförhandling med Hyresgästföreningen och det tog en stund. Man ska ju tänka på procenten (särskilt till jul) så vi lär inte bli onyktra på våra hyror om man så säger….. 


Efter jobbet åkte jag till Landsbro och blev bjuden på en delikat middag. Pasta med godaste såsen – bacon, champinjoner och chorizo i gräddig harmoni. Var frusen hela dagen så jag laddade rejält med kläder innan vi skulle upp till Borohallen och kolla på derby. Boro- HA74. Det är derby på riktigt. Landsbro och Sävsjö. Inte många km mellan dessa platser. Boro var det starkaste laget och vann rättvist med 5-2. Publiksiffran uppgick till 1025 pers. Då blir det extra roligt!!


Riktigt så befolkat var det inte i plåtburken Sapa Arena när vi skulle titta på Smålandslaget mot Vetlanda P16. Träningsmatch. Matchen började 21:15 vilket är en riktigt godistid för ungdomar i Davids ålder. Rena natta’!! med skoldag dagen därpå…. Han stod i målet första halvlek. Denna match vann Vetlanda (7-5), de var året äldre och lite bättre. Positivt med bra träning! Förutom att det var ganska tomt på folk i Sapa Arena var det väldigt kallt. Hade en go filt med mig som gjorde susen att svepa om benen. Sammanfattningsvis! Hockey och bandy hela kvällen. Fullt och varmt – tomt och kallt!


Har nu klätt min fina fina gran! Härligt att passa på när Ernst är på TV och hans ljuva röst finns i bakgrunden. Nästan som om vi julade lite ihop..... Nu står den och lyser vackert! Det känns "lite" som att ha nallat godis för barnen att klä den själv...men dels ville jag att den skulle vara klar och liksom vänta på dem i morgon när de kommer åter och dels.....är det egoistiskt skönt att få hänga dit pyntet ALL BY MYSELF!!!! Stort tack till bror Pelle för granen och grannen i 6A som lånade ut sågen så Jonas kunde fixa till foten. Katten är otroligt intresserad av både kulor och glitter så vi får väl se hur läääänge den är fin....


Ha en fortsatt fin kväll!!!


 

Om jag ska vara riktigt petig hade jag för få stora kulor och för många små (hade ju bara en liten gran förra året) men någonstans går ju gränsen även för mig.... Av Sofia - 15 december 2015 20:09

Flytten! Nu är jag på plats. Nytt fräscht och större kontor. Skrivbordet monterades och kom på plats igår. Så även hurtsen till pärmarna. Igår rullade jag in min datorskärm ihop med alla kopplingar till dockstationen på min kontorsstol och idag kunde jag starta upp dagen på min nya plats. Helt underbart. Julstjärnan och kortet på barnen har stått i fönstret några dagar. Idag fick jag hyllorna uppborrade av mina skickliga kollegor tillika vaktmästare. Efter fyra veckors tid på liten yta och med många pärmar både här och där (flyttkaos) så blir arbetsdagarna lite mer ordning och reda. Hur skönt som helst.


Jag lyxade dessutom till det igår och köpte en fin orkidé till mitt kontorsfönster på Granngården. Anledningen till besöket där vara att Jonas och jag skulle köpt oss var sin underbart vacker gran men min snälle och omtänksamme bror Pelle erbjud mig en gran från Sandsjös skog som de fått över. Den var superfin den med.


Hela förmiddagen idag gick åt till PUL (Personuppgiftslagen). Ett fenomen som är lite uppfunnet i och med datorer. Det gäller att handha personuppgifter varsamt elektroniskt sett. Ingen onödig spridning och aldrig upprätta register med personuppgifter utan mening. Kort förklaring: Jag behöver (måste ha) ett personnummer för att t.ex flytta in er person i en lägenhet. Jag har dessa uppgifter i mitt fastighetssystem och då ska jag meddela PUL-ombudet för kommunen att jag har det samt informera hyresgästen dito. Så mycket svårare är det inte…. Sedan pratade vi ”molnet” vilket verkligen kan sätta olika sekretesslagar på prov…. När personuppgifter kan försvinna upp i himlen och lagras där det inte bör… Människor kan ju trycka på fel knappar… Hursomhelst för att sammanfatta förmiddagen är det en märklig upplevelse när någon pratar så mycket så man knappt hör vad hen säger…och frågar man något får man en utläggning så man känner – vad svarade hen….? Eller så var jag bara ovanligt trög idag…


En pannlampsrunda till Spexhult med Jonassällskap har genomförts. Endofinerna efter en lång arbetsdag är mer än välkomna. Så skönt! Perfekt vintertemp och ingen blåst. Idag hade jag mer orka än vanligt och jag sprang inte BAKANFÖR Jonas hela tiden utan han sprang BAKANFÖR mig ibland! Gott! Detta småländska ord som jag lärt mig att både hata och älska....


Ha en fortsatt fin tisdag! Mitt fönster!

 

Blomma, julstjärna, kort på kidzen, tavla av Elin, papperskatt från Stella, puck med Erik Karlsson Ps. Arbetsledaren för hantverkarna kom med på bilden i fönstrets spegelbild.....hoppas han INTE har nåt emot att vara med på ett hörn... :)


 

Iordning!!!


 

Får t.o.m rum med ett litet konferensbord med stolar. Guld värt i många sammanhang!!


 

Öhhhh....skulle man läst till jurist kanske...för att förstå....


 

Den ska bli ett nöje att klä!!

Av Sofia - 13 december 2015 15:12

Det blev en sen kväll eller natt.... Efter gårdagens återträff för deltagarna i Så mycket bättre och många pärlor till låtar tittade vi på filmen Flight. En sådan film som jag egentligen INTE ska se med tanke på min flygrädsla. En bakfull pilot fick nödlanda planet.... Usch o fy! Det är dock alltid lika trevligt att se Denzel Washington i huvudrollen. Därefter var det dax för hockeymatch mellan Ottawa och Montreal. Förlust med 3-1 för "Åtta va". Skit oxå!

Idag vaknade vi till solsken och underbart söndagsväder! Perfekt vinterlöparväder. Det blev en ny tur (för mig) och det är så skönt och också roligt att springa på stigar man aldrig sett o när jag inte har en aning om var jag är mer än på ett ungefär....

Igår fick vi en lite ket av mor och far. En sån där sak som för alltid blir ett minne - för förlovningen. Å jag älskar dessa miniatyrer och älskar Iittala! Så även Jonas!

I eftermiddag får pizzerian Adonis i Landsbro leverera middag. Goda som Amigo i Nässjö men så är de ju oxå släkt! Bagarna alltså!

Söt liten sak! Här ser man inte hur liten/stor den är....

.....men det gör man här....

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se