Alla inlägg under januari 2016

Av Sofia - 14 januari 2016 18:11

Idag var det dags….cirka 8 månader försent (efter diverse strul med ett byggföretag) att inviga vår arbetsplats café. Där vi dagligen hämtar kraft och energi – både genom föda, fika och mental avkoppling. Utrymme som före ombyggnationen bara var passage för att komma till andra lokaler är nu en mysig och stor cafeteria . Vår avdelnings personal har ritat och varit delaktiga i ombyggnationen och resultatet vi nu ser är fantastiskt. De ursprungliga snedfönster som fanns i taket har man bevarat och ljusinsläppet är enormt. Ljudnivån som i det förra lunchrummet kunde vara öronbedövande av allt tjatter har genom ljudisolerade väggar och tak minimerats till intet. Nu kan man prata lågt med varandra och vi hör vad vi säger. Känslan är ombonad även om det är stort (inte alltid en lätt kombo) och vi får nu alla plats utan bekymmer. Just det var ett bekymmer förut, trångt och de som jobbade i köket hade undermåliga arbetsutrymmen.


Idag samlades alla som jobbade i vårt hus Vipan för enklare tilltugg och mingel. Nämndordförande i Tekniska Serviceförvaltningen, tillika en engagerad politiker, Torbjörn Svensson klippte det blågula bandet och höll ett mycket trevligt tal. Han sa bl.a att ”Caféet blir nu detta kvarters nya energikälla” vilket är fyndigt – (energikällan är annars namnet på det gym vi kommunanställda får använda på Parkgården). Å det stämmer. Det är till caféet man går och träffar kollegor som avkoppling en stund från jobbet. Man kan lösa gigantiska och små problem runt dessa bord, både när det gäller världen, kommunen och sin privata sfär.


Snittar och tårta, kaffe och cider smakade särskilt bra nu när denna tuffa vecka börjar närma sig slutet. Det har varit en utmaning att få saker och ting klara och jag kan bara med mycket glädje konstatera att jag lyckades - även i år trots mitt tvivel och diverse nattlig oro. Nu börjar nästa punkt på dagordningen – när jobbet med anläggningsreskontran är klar för år 2015 ska jag justera alla de interna hyrorna för 2016 som vår avdelning ”lever på”. Nästa knixiga jobb som kan liknas vid att knyppla eller lägga ett knepigt pussel. Å andra sidan väldigt roligt. Att sedan sända den där interhyresfilen genom systemet – då sitter jag och håller tummarna att alla referensnummer, belopp och övriga uppgifter är som de ska.


Efter jobbet blev det ett besök hos Telia med David. Mobil ur funktion och ni kan ju själva räkna ut prioritet på detta problem. AKUT!! Graderna är fortsatt låga och trots denna vackra vita vintervärld är det överlevnadsinstinkten som går igång hos mig. Snart vänder det…snart vänder det….snart vänder det…


Ha en fortsatt fin torsdagskväll!


Ps. I morgon vid den här tiden sitter jag framför en varm braskamin på Borogatan i Landsbro. Längtar!! Bredvid mig har jag ytterligare en varm kamin om än mer i ett mer mänskligt format….


        

Ljust och luftigt

  

Fantastiskt ljusinsläpp från taket

     

Torbjörn klipper invigningstalar och klipper bandet.

  

Gott tilltugg

  


  

Tårtor är i allmänhet godare att se på än äta.....  

Före ombyggnationen.....

  

...lite skillnad...


ANNONS
Av Sofia - 13 januari 2016 18:58

Nu är det onsdag kvälll och mer än halva veckan har gått. Idag kom jag hem en halvtimme tidigare än igår så det går ju åt rätt håll. Ni kan ju aldrig gissa vad jag har gjort idag (ha, ha)....precis som igår. Anläggningsreskontra!! Kanske börjar bli lite tjatigt att skriva om det hela tiden men faktum är att det har gått bra idag - i varje fall till 90%. Jag är näst intill KLAR!! med undantag av att jag ska stämma av alltihopa. Det väljer jag att göra i morgon när mina hjärnceller förhoppningsvis är lite piggare och mer på alerten. En natts sömn kan faktiskt göra underverk!


Annars startade inte morgonen så bra. Hänglåset till vårt gemensamma sophus på Ulriksdalsgatan hade fryst och gick inte att rubba. Fick ta med mig soppåsen i bilen - fräscht. Väl frammet på jobbet hade jag glömt mobilen.....back to home o hämta. Jodå jag KAN vara utan den men barnen når mig bättre på den om det skulle vara nåt. Mitt garage är så trångt att jag måste fälla in backspeglarna när jag kör in bilen (Honda FRV är lite bredare än en vanligt bil pga tre säten där fram) och idag gick de inte att fälla ut - förmodligen pga av kylan. Allt, precis ALLT blir mer eländigt när kylan slår till. Fick dessutom fakturor på el nät och förbrukning idag (privat alltså).... Jag för diagram på förbrukning och kostnader som den statistiknörd jag är...stapeln för december höjde sig....vill inte ens tänka på januari's räkning. Har en inneboende ångest för alla överraskningar när det gäller kostnder. Is i magen borde jag ju ha...eller nej, inte is...nåt varmare...


Ja, man får glädja sig åt - och det jag gör jag verkligen - att öppna dörren till sitt hem, känna värmen stråla emot och se lamporna tända i fönstret. Åh vad jag trivs här. Detta radhuset var ett riktigt kap! Kan inte bo bättre. Lagom stort, lagom litet (skum relation), fräscht, bra planlösning, fridfullt område. Fastighetsbeteckningen Fridhem kunde inte passa bättre.


Snart dax för soffan och första avsnittet av ny omgång på Mästerkoccken - ska bli spännande att se vem som tar hem vinsten denna säsong!


Ha en fortsatt fin onsdag!!!


 

ANNONS
Av Sofia - 12 januari 2016 19:22

Anläggninsreskontra. Smaka på ordet. Låter det kul? Intressant? För merparten människor är det grekiska och för mig som får kalla mig ekonom eller åtminstione jobbar med ämnet ekonomi är det i vissa stunder ett mycket svårt språk. Jodå jag har knas på det mesta men att få det kompatibelt med ett fyrkantigt och icke flexibelt ekonomisystem kan vara rätt knixigt. Klockan 19 stämplade jag ut från Vipan och det är mycket som fortfarande är ogjort. Har till på torsdag på mig att bli klar. Å kunde inte börja förrän idag. Mmmmmm.... När ögonen går i kors är det dax att gå hem. Risken för fel är då överhängande. Första året som vi komponentindelar anläggningsreskontran. Nu fick jag in ett begrepp till. Fler avskrivningstider kort och gott. Det är ju Tekniska Serviceförvaltningen som "äger" fastigheterna i kommunen så det ligger helt enkelt på min lott att fixa detta. Hatkärlek. Vissa dagar är hat mer nära sanningen än kärlek. Jag är tveksam till om jag någonsin blir kär i anläggningsrekontran men framåt torsdag eftermiddag när jag fått ordning på saker och ting (det är bara 70 miljoner som ska fördelas i runda slängar)...så kanske jag är mycket mer tillfredsställd och lugnare... Egentligen tycker jag ju att det är riktigt roligt. Att dessutom få slutlig koll - DET är power!


Under gårdagens kväll firade vi Elin. Köp tre brödlimpor och betala för två på Thimons och alla tre var sagolikt goda. Ost, skinka, kokta ägg, räkröra, sill och massa grönsaker som pålägg så blev det en riktigt festlig kvällsmat. Hade ju varit ännu roligare om jag hade kommit ihåg att ta fram det egna knäcket jag bakade i helgen just för kvällen. Blir så irriterad när jag har minne som en guldfisk. Å andra sidan blev alla mycket mätta ändå. Som grädde på moset hade mamma med sig två underbara daimtårtor varav en inte gick åt och ligger nu som en ovärderlig skatt i frysen.


Vi avslutade kvällen med att spela sällskapsspel vilket gör att tiden går ännu fortare än vanligt. Undertecknad, Jonas och födelsedagsbarnet var på lag och vann - GREAT! En av frågorna var vilken betydelse "Veni, Vidi, Vici betyder". Först stod det still men sen kom det till mig - "Jag kom, jag såg, jag segrade". Däremot måste jag nog läsa på betr. jordens snurrande. Att jag trodde att det tog ett år för jorden att snurra ett varv....och ett dygn för jorden att ta sig ett varv runt solen. Ja, jag skäms. Som Johanna sa: Det vore ju häftigt om vi bytte årstider fyra ggr om dygnet. Det vore rätt nice iofs - då skulle jag soooooova de timmarna det var vinter kan jag säga..... Jag bjuder på min okunskap betr. jorden. Även solen har fläckar... Jag har lägger mitt krut på kommunens anläggningsreskontran!!


Ha en fortsatt bra kväll eller godnatt rättare sagt....


 

Det vinnande laget!!!!

 

Vi firar Elin!

 

Johanna och hennes Alexander

 

Smörgåsfest

 

Elin hugger in på god tårta!!!

 

Presenter på plats. Nytt sänglinne och nya affischer med favoriten...

Av Sofia - 11 januari 2016 12:52

....för det är ELINS födelsedag. Personnumret som börjar på 000111 vittnar om att du är ett milleniumbarn och du skulle egentligen varit en -99. Två veckor över tiden och du ville till världen den 11 januari istället. Jag var riktigt glad för det minns jag....låg i influensan över detta speciella årskifte och såg sängliggandes och hörde alla raketer i flera timmar....


Varje barn har en speciell plats i hjärtat. Att inte hjärtat exploderar är ett under.... Du har så mycket härligt inom dig Elin, så många fina tankar och åsikter. Jag önskar dig ett underbart 16:e år och hoppas våren kommer fort och smälter isen snabbt. Extra snabbt.....


Enligt traditioner väckte vi dig med glass på sängen i morse. Påslakan, choklad och pengar var några av presenterna... Dessutom fick du en riktigt bra present av din mamma. Ett coffee card Espresso house laddat med pengar - kan inte ha hittat en bättre grej. Nyttja och njut! Dessutom 10% rabatt när man visar ett sådan.....


Tusen grattis fina unge!!!


 

Elin 1 år


   

Elin väcks med bricka på sängen


Av Sofia - 10 januari 2016 14:59

Så kom beskedet igår. Det vi och framförallt David har väntat på sedan sista gallringen av duktiga bandyspelare i Västerås förra veckan. Gallringen som skulle leda fram till Sveriges landslag i bandy för 15-åringar. David blev uttagen!!!! En av femton i truppen!! Det var en mycket glad kille som jag hämtade från friåkningen på Skogsvallen i går kväll. Tur att han hade öronen - annars hade han nog skrattat runt. Å jag lipade och fick inte fram ett ljud. Bara höll om honom. Hårt. Det är för mig som föräldrer en obeskrivlig glädje och stolthet - hur känns det då inte för David själv? Att vara en av de två bästa målvakterna i sin ålder. - i SVERIGE!!! Det är så stort och det är så otroligt kul när träning och glädje leder fram till ännu mer glädje och resultat. 


Att som 15-åring nu få vara med om ett VM i den sporten de älskar och få åka till Finland i nästan en vecka, det är häftigt. Extra roligt att de är tre killar från Nässjö. Från NIF. Bandystaden. De har känt varandra sedan dagis (som David skrev igår på Instagram). Vilka fina ambassadörer för våran stad - bandystaden på Höglandet i Småland. Stort stort grattis till er alla! Ni är sååå värda detta. Platsen för VM är Mikkeli i Finland. Enligt kartan ligger det ungefär i höjd med Sundsvall (lite längre ned) och det är en bra bit från Helsingfors. Nu önskar jag att jag hade vingar kan jag säga.... Växa ut lagom till sista helgen i januari.


Det var stor debatt om vår nya ishall Stinsen Arena som byggdes för några år sedan. Detta projekts vara eller icka vara. Jag vågar nog påstå att mycket TACK VARE denna arena har vi skördat de framgångar i NIF's organisation och vaskat fram bra lag och mycket dukgit spelare. Även om jag inte vill på något sätt påstå att jag är expert eller kunnig inom denna sport märker man att lag från de platser som inte har inomhushall inte är lika bra. Våra grabbar kan starta träningen tidigare och därigenom träna mer.


Vore mycket trevligt med ett POSITIVT reportage om ovan i tidningen framöver. Å inte bara snyfthistorier och negativt om att t.ex isbanan i parken inte spolas. Det är väl jättesmidigt att vara hjälte och skänka saker och sedan förvänta sig att andra ska sköta om dem...när det börjar kosta. I runda slängar kostar driften 100 000 kr per år att driva isbanan - ännu mer om man ska frysa den vid mild väderlek (som det var ända fram till januari t.ex i år). Pengar som kan användas till annat. Argumentet att det är svårt för icke bilburna människor att ta sig till Skogsvallen köper jag inte. Det finns mängder med friåkningstider och med tanke på hur bra och ofta nu bussarna går i stan samt ny hållplats uppe vid Vallen - det borde inte ens stavas problem! Så där - nu fick jag sagt det med!!


Biffarna är snart klara på pannan och snart är det dax för.....ja, just det...bandy. P16 möter Åby Tjurheda kl. 18.30 i vår fina Stinsen Arena. Välkomna!!


 

LYCKA!!!!!!

Av Sofia - 9 januari 2016 17:22

I femton år har jag sprungit. Alltså löptränat. Några månader efter att Elin föddes kom jag igång på riktigt och fastnade....rejält... Det har funnit vintrar när jag tagit ett uppehåll på någon-några månader. Det har funnits vintrar där jag har kunnat springa precis som vanligt (de mer snöfattiga och de med minusgrader understigande 10). Förutom att det är knixigare att springa när kylan kommer blir underlaget besvärligare. Nu måste jag ändå ge en eloge till de som skottar och grusar våra CG-vägar i Nässjö stad. Imponerande och snabbt jobbar de och springer man inte genast efter ett ymningt snöfall brukar t.ex Västra vägen vara helt iordninggjord. Man ändå springer man på ett annat sätt när det inte är ren asfalt. Man spänner benen, man trippar vilket gör att farten dämpas. Att det går saktare får man ta i vintertid - det känns ändå tyngre när kölden omger kroppen. Blodet flyter väl trögare helt enkelt....


I år har jag satsat (för första gången) på ett par vinterlöpartights. Att ha underställ och vanliga löpartight över känns....lite klumpigt även om det går... En riktigt bra vindtät löpartröja ingår oxå numera i min löparutrursting. Å så igår....äntligen och inte den dag för tidigt köpte jag Ice gripper. Jonas fick ett par av sina barn i julklapp och lovordarde dem efter premiärturen. Då slog även jag till. Intersport rekommenderade skor med dubb framför dessa och det är ju ganska självklart... Men 220 kr istället för nya skor passar mig bättre i fattiga januari månad.


Idag kämpade jag på dessa gummitossor (de ska sitta tight) och ja, resultatet var helt enkelt amazing. Det kändes verkligen inte som om jag hade något på fötterna och jag kunde springa som om det vore sommar (om det inte vore för kylan då). Att kunna ta i när det är uppför och släppa på nedför - härlig känsla. Kylan besvärade mig inte heller dagen till ära. BARA 6 minus och jag fixade även detta galant. Ja, du Kung Bore - nu är ställningen 3-0 till mig. Än är inte vintern slut men fortsätter det i samma positiva anda så kommer jag vinna - just remember!!!


Nu har jag lyssnat på gårdagens repris av Adeles live show. Hon är tillbaka efter några års tystnad och ja, vad säger man - helt otrolig röst och rolig som få. Riktigt charmig och bjuder på sig själv. Letade fram en av hennes hitar som jag spelade in för några år sedan. Att ge sig på hennes låtar kanske man ska låta bli men låta bli för mig i det fallet...finns inte..


Kycklingwok blir det på kvällens tallrikar och DET var längesedan! Ha en fortsatt underbar lördag!!


Lite förkyld men men....

Av Sofia - 8 januari 2016 19:23

Ibland blir man så extra glad!! Varm i hela hjärtat när helt främmande människor uppmärksammar det man gör och sedan faktiskt kommenterar det hela – genom sagda eller skrivna ord. Häromdagen kom en kollega på en annan förvaltning fram och sa att hon hittat mig på Youtube och därtill ett fint beröm. Hon letade själv efter en sång för att sjunga på begravning och ville veta hur den gick. Just den sången hade jag spelat in. 


Sedan finns det ju en hel del prenumeranter på Youtube som kommenterar vilket är otroligt skoj, att de faktiskt tar sig tiden att just göra det. För några dagar sedan hade någon gillat och noterat "så fint” då det hittade min version av Centerns vallåt 2014 som Fredrik Kempe komponerade. Helt random…bara sådär. Iofs var han väl Centerpatist – ha ha….för låten som sådan var väl ingen megahit direkt.


Nästa låt jag ska sätta tänderna i är ”Ett sista glas”. Återigen ett guldkorn från programmet "Så mycket bättre" i höstat. Blev så förtjust i denna version när Miriam Briant sjöng den. Dock ser jag att ackorden inte är de lättaste…. Har tid att öva i helgen. Har inget speciellt på programmet förutom en bandymatch på söndag kväll och få undan alla snö som hela tiden kommer...... Om jag får en gnutta ork kanske man skulle ta o baka…. Denna helgen kan jag i alla fall inte skylla på att jag inte har tid. Kan ju varken spela gitarr eller skotta hela dagarna…


Pannkaksstekning väntar. Barnen har beställt och varken jag eller min plånbok tackar nej!!


Ha en fortsatt härlig fredag!!!


Det finns en väg till himmelen.... Psalm nr 303

Av Sofia - 7 januari 2016 19:05

Det är inte ofta detta infinner sig... Det känns inte som att det finns något att skriva om. Det gör det ju alltid vill jag påstå men inbland finns det liksom ingen riktig lust. Jag hade tänkt att skriva om mitt hjärta men jag har ju tjatat om det några gånger......men vid närmare eftertanke blir det ändå några ord om detta....


Det inte finns en millimeter av detta nödvändiga organ som inte är undersökt med ultraljud med MR-kamera - ja allt. Å de letar och letar och letar och ingen läkare kan förstå att min vena cava (ven till levern) är förstorad. Inga klaffel, inget fel på förmaket.... Undersökningarna av lungorna samt arbetsproverna visar finfina värden och när jag i slutet av dec fick en remiss till Linköpings Universitetssjukhus och  jag läste "På grund av din långvariga hosta kallas du....." höll jag på att få spelet. Nej, jag åker inte upp till Linköping pga av ett missförstånd. Jag HADE mycket riktigt hosta hösten 2014 (rejält) men en klunk Cocilliana så försvann det på en enda gång. I samband med detta upptäckte de blåsljud och förstorat hjärta, astma och jag vet inte allt.... Ringde hursomhelst överläkaren i Linköping och förklarade att jag ansåg pengarna kunde läggas på något annat än mig om det var för hostan jag skulle komma. Läkaren frågade hur jag kände mig och om jag mådde bra. "Typ jättebra, springer 3--4 mil per vecka utan problem, är pigg och andas förövrigt utan svårighet", svarade jag. Ska jag varar riktigt ärligt verkade hon heller inte ha läst samtliga journaler med resultaten av undersökningarna. Samtalet slutade i varje fall med att hon skulle sända remissen tillbaka till Eksjö och de fick gå vidare om de insisterade.


Det går två veckor och jag får två NYA remisser. Till Linköping. En ekokardiografi (undersökning av hjärtat) och en spirometri (undersökning av lungorna).....till Linköping. Klockan 10.00 och kl. 11.00 Då har de återigen bestämt sig för att kolla upp saker och ting IGEN. Har gjort båda undersökningarna för några månader sedan. Jag är naturligtvis tacksam att de är noggranna men det går bort en hel arbetsdag och i en mycket viktig vecka....bokföringsåret 2015 stänger snart. Dessutom fara i snön på vägarna.. Jag har precis varit inne och läst min journal på nätet - det är nytt och det är intressant. Minutrarna blir gärna timmar då...för det finns ju en del om mig och mitt hjärta!


Å visst känner jag av det. Idag t.ex när man sitter och ser köpekontraktet skrivas under betr. försäljningen av Parkgården. Det skär lite i hjärtat då att kommunen gör sig av med ett helt kvarter....mitt i centrum. Nu är jag helt övertygad om att framtidens lösning är bra, både för kommunen och de äldre som bor och kommer att bo där men visst....ändå. Mamma sjöng 1979 på invigningen av detta high tech palats. Det är några år sedan!! Det kan till och med vara så att jag var med och satt i kulisserna när Njudungskvartetten sjöng (pappa mjölkade säkert korna)!


Jajemen - det blev några rader i dag oxå. Skottningen för idag avklarad och nu mat till barnen.Sedan sängen!! 


Ha en fortsatt fin kväll!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se