Alla inlägg under januari 2016

Av Sofia - 6 januari 2016 18:37

Lite vemod och stor lättnad! Julen är över för denna gång. Adjö gran! Hejdå tomtar! Ned med glitter, ljusslingor och kulor i sina förpackningar. Jag hade lite, med betoning på lite, svårt för att skiljas från min gran i år. Förutom att den var vacker och jämn barrade den inte särskilt mycket. Har ju faktiskt haft den klädd sedan torsdagen veckan före julafton. Ändå är det skönt på nåt sätt när man får ta ned allt pynt, ta bort dammet (det är ju inte lönt att gå ned med trasan på pianot där jag i år valt platsen för mängder med små nissar). Nu är det bara lite julchoklad kvar av julen och det kan säkert jag och barnen göra något åt till kvällen!!

Dagen har varit kall men okej - mycket vacker. Får nog 2-0 mot kung Bore idag. En lång promenad till Spexhult får betraktas som en vinst mot hans vintermakter. Med rätt kläder o bra skor går ju allt så mycket bättre. Vid sjön var det som någon hängt upp ett filter - lite dimmigt o träden var fulla med rimfrost. Att fånga det med mobilkameran är inte lätt... Vackert!!

Väl hemma gjorde jag grön ärtsoppa - hur gott som helst. Nu ligger jag o laddar för morgondagen. Jobb igen och två tuffa dagar kvar denna vecka. Jonas for hemåt för jobb på förmiddagen. Hittade några meningar häromdagen som beskriver allt...

Jag fick lära mig att ett år var 365 dygn. Att ett dygn var 24 timmar, att en timme var 60 minuter och att en minut var 60 sekunder. Men jag fick aldrig lära mig att en sekund utan dig är en evighet!!

Ha en fin kväll

På väg mot Spexhult i vinterskrud (både jag och platsen)

Av Sofia - 5 januari 2016 16:48

Så kommer den där känslan smygande…. Vill vara björn. Gå i ide. Har inte haft känningar tidigare i år men när det kryper nedåt 9—10 grader minus – kan inte beskriva mitt ogillande betr. kyla. Känner mig instängd och begränsad. Rätt klädd….blablablabla….har ingen lust till något. Har gått till jobbet i två dagar nu – känns ändå lättare än att starta upp en kall bil för två kilometer vilket också känns bättre inombords när det gäller miljön. Det sägs ju att världen blir varmare. He he…mmmmm. Kallt är vad det är! Å ändå är vi i södra Sverige förskonade - hur KAN människor välja att bo uppåt Kiruna? Såg på TV’s väder igår att det var cirkus 30 minus. Dessutom mörkt hela dagarna under vinterhalvåret. Gåtor som inte löser sig i mitt huvud.


Dessutom nytt år på jobbet, MASSOR som ska bli färdigt och uträttas – mer eller mindre i halv panik under två kommande veckor. Den enda fördelen med detta är att tiden går fort. Bara januari kunde försvinna…. I samma stund jag går upp ur sängvärmen längtar jag till kvällen när jag får gå och lägga mig. Känslan är inte alls bra. Det känns ovanligt tungt i år……just nu. Snart skolstart för barnen och oron gror som en växande vulkan inuti. Lava är dock varmt…något positivt ändå. Härligt om det kunde kännas så också. Fryser mest hela tiden även inomhus och luftvärmepumpen når inte särskilt långt förbi hallen där den sitter. Filtar är bra….svårt att sno in dem i fötterna bara då golven känns som underlaget i Stinsen Arena.


Jag skulle bo söderöver – det finns ju platser på varmare breddgrader som inte har krig… Det är dock lite svårt att göra något åt den saken. Gnäll, gnäll, gnäll…ibland känns det befriande att tycka synd om sig själv. Å jag vet ju innerst inne att det inte är ett dugg synd om mig. Inte alls……


Trettondagsafton. En timme på löparbandet INOMHUS!!!! Där fick du Kung Bore = 1 - 0 till mig!!! Créme Brûlé i ugnen och Jonas är på ingång. Ikväll gör kylan mig ingenting......


  

Nytt år, ny cafeteria, nya muggar, ny kaffeautomat..... En cappuccino kan vara en stor tröst i kylan....


  

Nej, jag kände INTE för en tur ute idag... Kanske är jag väldigt larvig men när det finns alternativ och utsikten är helt ok!!!!

Av Sofia - 4 januari 2016 18:33

Nu är det bandytider. Mycket bandy!!! David har mer än fullt upp. Är det inte match med P16 är det match med Smålandslaget eller elitläger på väg mot landslaget för 15-åringar.... Eller så dömer han någon match...eller är bollkalle eller maskot på någon A-lagsmatch.... Å finns det någon tid över mellan passen så är det friåkning med kompisar.


Idrott är härligt på så många sätt och att spela i lag med andra och får kämpa tillsammans är säkert enormt berikande. Tyvärr har jag inte själv fått uppleva det någon gång....blev tillfrågad vid något tillfälle om jag ville börja spela fotboll i Bodafors men vågade inte.... Dessutom hade jag inga kompisar i laget vilket var lite A och O för mig i den där åldern 13-15 år... Att jag "kunde få nya kompisar" i laget tänkte jag nog aldrig på....


Jag gläds med David. Att han tycker det är så roligt med alla träningar, att han spelar sena matcher och nästföljande dag går upp tidigt till skolan - helt utan gnäll. Att han ställer upp när det fattas folk, att han tar ansvar för alla tider (även om han ngn gång försovit sig.....för domaruppdraget). Dessutom cyklar han nästan uteslutande själv till sina träningar och matcher på hemmaplan och begär inte att jag ska sluta tidigare från jobbet för att skjutsa. Å andra sidan bor vi på "rätt" sida bron om man spelar bandy - helt klart!!


Tittade på gamla bilder från min blogg under tidigare år och det är härligt att se. Det är verkligen en resa i intresse och utveckling. I helgen som gick vann han med Smålandslaget över Stockholm Syd och Östergötland. Detta betyder att de är vidare i semifinal den 16 jan. Härligt! I skrivande stund befinner han sig på elitläger och det är sista gallringen till att få vara med i landslaget för 15-åringar. Om han blir uttagen sker turneringen i Finland. Häftigt.


Att stå (som i Åby för en vecka sedan) på läktaren och vara nervös är en sak men att vara hemma och inte på plats är nog ännu värre.... Känslorna och pirret sitter liksom utanpå....


Stort lycka till David under dagarna på elitlägret!


 

Här var David 9 år. På denna tiden var han utespelare på olika positioner.


 

Något år senare och här har det blivit en målvakt av David


 

Detta är Johanna 8 mån. Vi har väl aldrig påverkat våra barn bet. NIF....?

 

Johanna spelade faktiskt bandy när hon var liten men intresset slocknade...

 

2012 - ungdomslaget matchbild NIF


 

Förra året i september - ny hjälm eller mask som det heter....




 

Augusti.... Eksjö ishall 2015


 

Åby 30 december 2015 med Smålandslaget



Av Sofia - 3 januari 2016 12:25

Söndag! Jonas jobbar helg. Vet inte så mycket mer om hans jobb mer än att han kör truck. Med trucken lyfter han virkespackar från punkt A till B samt lassar stora lastbilar med virke. Just den uppgiften är som att lägga pussel. Alla bitar måste få plats för varje leverans. Knixigt!

Idag tog jag mig en promenad på gamla järnvägsspåret från Landsbro till Myresjö där arbetsplatsen Rörvik Timber ligger. Lätt snö på marken och 6 minus men med rätt kläder var det skönt. Däremot när jag kom fram till sågen var området snorhalt eller ännu värre. Jag fick åka truck och se när virkespackarna staplas på varann med truckgafflarna. Det var halt även för trucken.... Att trucken bara kan lyfta sådana mängder/tyngder virke utan att ramla av eller att trucken välter.... Det är för mig lika obegripligt som att flygplan kan lyfta utan att ramla ned. Nu kraschar ju iofs plan ibland...så även virkespackar... Det förekommer men det verkar som om truckhyttar är gjorda av samma material som "svarta lådor" vilket i sig är tur. Annars ville jag att Jonas arbetade med något annat.

När vi flyttat ett antal packar färskt virke o flyttat dessa till de stora torkarna tog vi en kopp kaffe i lunchrummet!! Gott innan jag begav mig hemåt. Tog riktiga vägen tillbaka och kände fäste under fötterna.

Väcka Elin och snart besök i Torset när vi ändå är på hållet! Ha en fortsatt fin söndag!!!

Jonas i trucken

Några packar upp i luften....

Jodå, det finns datorer till allt - starta o stoppa torkar t.ex

En tork är klar!

Kaffe i lunchrummet

Ett reportage om Jonas i trätidningen från 2014

Passerar Lannaskede/Myresjö kyrka på hemvägen! Go promenad o lärorik!

Av Sofia - 2 januari 2016 19:52

Det blir knappast bättre än såhär... Jonas o jag och Elin i soffan i Landsbro. Tacos i magen o några praliner av Paradisasken! Alice i underlandet på TV'n.

Ha en fortsatt underbar kväll!!

Av Sofia - 1 januari 2016 17:18

Första dagen på det nya året. Snöigt och vitt. En lång skön promenad som avslutades med pizza och DET var vi inte ensamma om. Amigo hade full rulle och till slut fick vi våra två halvor. Det sägs att nyårsdagen är den dag det äts flest pizzor och så kan det nog vara.


Gårdagens firande i Sandrydet blev så härligt. Enda felet är att inte ha sina barn med. Man får acceptera men det hade varit så mycket roligare om de varit där. Johanna har firat på sitt håll i några år men det är ju en annan sak - that's life. Vi hade lite knytis med betoning på "lite". Gästerna hade med sig förrätt och efterrätt. Resten stod värdparet för.....eller vad säger du P-A "Pommac" Pettersson!!!?


När vi avnjutit de goda rätterna var klockan helt plötsligt tio i tolv. Smällare gör sig extra bra ute i skogen och bubblorna hälldes i glasen. SKÅL för nytt år!!! Under timmarna dundrade nyårshälsningarna in via sociala medier och SMS. Sandrydet hade ovanligt bra connection med omvärlden igår kväll. Staplarna därute brukar vara obefintliga.


Vi avslutade....eller rättare sagt påbörjade nya året med sällskapsspel. En rolig frågesport som bara gav minuspoäng. Undertecknad fick minst minus och vann. Härligt! Sedan blev det ett, till en början helt obegripligt, trekantsspel som någon kompis till P-A tillverkat själv. När vi väl började spela och kom igång var det riktigt roligt. Om inte klockan hade varit 03.30 hade vi säkert fortsatt med "Med andra ord" som utan tvekan är mitt favoritspel. Då kallade John Blund (han hade stått o ropat länge men av någon anledning var jag inte trött). Tack Tindra för lånet av din säng!


TUSEN TACK fam Pettersson för en underbar kväll!! Från början till slut...och början igen.....på 2016.


Ha en fortsatt fin kväll!!!


 

En nyårsselfie innan vi åkte. Vi önskar oss ett gott 2016

 

P-A o Sus = värdpar

 

Pelle fixar förrätten.....

 

...som var smaskig!!

 

Jonas och jag vid fina granen

 

En underbar varmrättstallrik

 

Efterrätt

 

Jonas och jag

   

Kollegor - jag och Pelle

   

Nyårsdukning

 

Underhållning fick vi av Tindra!!

 

William och Tindra

 

Gott Nytt År från Sandrydet!!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards