Alla inlägg under februari 2016

Av Sofia - 19 februari 2016 17:18

Rubriken är en fråga med viss känsla av ängslan. Tror man att man är för evigt ung och orkar hur mycket som helst. Ibland lever jag fortfarande i den illusionen, tydligen.....


Vi startar från början. Gårdagen tillbringade vi i Borohallen. Snöpligt nog förlorade Boro. 6-3... Massor med folk och en mycket spännande match. Hade bestämt mig för att vara ledig idag och jag fick ju då sovmorgon (för mig själv) i Landsbro. God frukost!!!! Vidare till Nässjö efter världens godaste frukost. Det är ju sportlov men det fanns inte så många barn hemma. Johanna jobbar, David åker utför i Säfsen och Elin sover till kl. 13.00 Stella kom dock tidigare vilket i sig är härligt.


Innan dess hann jag med en 15 km lång löparrunda - underbart HÄRLIGT i varm sol och snö som töar bort.... Sedan tog jag tag i städningen. Kan väl inte betecknas som underbart men har man tid KAN det vara tillfredsställande - i varje fall när det klart. Å det blev det plus lite tvätt. Sedan handling. På ICA. Mycket folk! Innan jag var klar var jag helt matt. Blodsockerfallet var nere vid tårna typ.... Träffade en gammal jobbarkopmpis och jag kunde stått i flera timmar till och pratat. Att livet kan vara så grymt orättvist.... Den förbannade cancern tar och förstör liv. Mina ögon tåras och jag kan bara hoppas som så många med mig.


Sitter nu vid köksbordet och är nöjd, utmattad (läs ASTRÖTT) men tillfreds. Jag är frisk. Vad jag vet. Carpe Diem. Det borde tatueras in i våra sinnen. Men fullt ös tär på vardagskrafterna. Det måste vara åldern. Kvällsmat på G. Mozzarella, bacon, rödlök och basilika på rostade mackor ÄR en höjdare. Prova! Ni kommer inte att bli besvikna!!


Ha en fortsatt fin fredagskväll!!!


 

En favoritfrukost.

   

Näe....katten Whiskey bryr sig inte om dammsugarmonstret!!!

ANNONS
Av Sofia - 18 februari 2016 17:20

Idag minns vi Ted Gärdestad. Hade han mått lite bättre och inte varit sjuk hade vi firat honom idag, på hans 60 årsdag. Hans stora skatt av fantastiska låtar hade väl förmodligen varit ännu större om han valt att leva kvar på jorden. Idag hyllar vi honom. 


Han gjorde musik som få och många många av hans låtar har blivit odödliga klassiker. Precis som minnet är av de som lämant oss. Han lever på sätt och vis kvar bland oss genom hans musik som spelas, gillas och sjungs av många människor - i olika åldrar. Nu var det mest hans bror Kenneth som skrev texterna och man får såklart hylla även honom. Texten till min favoritlåt "Låt kärleken slå rot" finns nedan. Meningar med djup som som berör och ord i en sällsamt vacker kombination.  


Jag vet att Du tvivlar på din verklighet

Efter all förlorad identitet
Men som ett träd som blommar på en asfaltsgård
Vill jag krypa fram när det är svårt

Oh Du låt kärleken slå rot
Och växa sig stark
Fast livet kan ta emot
För hur ska vår ensamhet ta mark
När ögonen tror
Att ingenting gror
För en gångs skull låt kärleken slå rot

Se hur molnen hopas för att finna tröst
Ingen vill va ensam när det blir höst
Men ingenting kan smälta frosten på min kind
Mer än dina ord att Du är min

När Du ligger vaken, och längtar efter kraft
Och den trygga famn som Du aldrig haft
Som ett hav som rullar in mot naken strand
Vill jag svalka av din heta hand

Oh Du låt kärleken slå rot
Och växa sig stark
Fast livet kan ta emot
För hur ska vår ensamhet ta mark
När ögonen tror
Att ingenting gror
För en gångs skull låt kärleken slå rotÅ även jag har ju försökt mig på att tolka hans skatter.... 

En klassiker


En av hans sista låtar som hans dotter Sara sjöng in och gav ut på skiva för något år sedan.

ANNONS
Av Sofia - 17 februari 2016 17:44

Solen tinar isen fläckvis
Våren kommer snart
Fågelkvitter skvallrar om att det är nära
Inga moln på min himmel ? idag är det klart

Isen inombords smälter vid tanken
att värmen kommer åter
Välkommen en tid då allt blir grönt
Att njuta av ljummen vind och hur skönt det låter

Må kraften återkomma och göra underverk
För mig och mina nära
Att se sin omgivning lycklig och tillfreds
Är det för mycket att begära?

Vit flagg för is, kyla och snöfall
Hela mitt väsen lägger ned striden
Naturen vaknar från sin slummer
och återhämtar sig med tiden

För mig gör det aldrig ont
när knopparna brister
Jag välkomnar nya löv och spirande gräs
Doften av vår får mig att skriva - varsågod och läs!!!

Sigrid

Av Sofia - 16 februari 2016 17:49

Sömnlös…två nätter i rad… Vaknar kl. tre och ligger fram till klockan fem då klockan ringer (Jonas åker till sitt jobb). Borde gå upp då och börja dagen. Har dock valt att ligga kvar och när klockan ringer kl. sju för uppstigning är jag tusen gånger tröttare. Tankarna far omkring som dans i otakt (som för övrigt är det värsta jag vet) och inget stämmer. De saker och ting som såg naturligt och enkelt ut känns i nattens mörker mycket svårt. Den känslan är sorgsen. Men jag kämpar på. Dag ut och dag in, vecka ut och vecka in. Kanske kommer jag på en lösning vad det lider….eller hursomhelst blir tillfreds med att ”så här är det nu” och nu gör vi det bästa av situationen.


Å så lite glada nyheter! Sportlov för barnen. Det är nog mest David som står för sporten om jag ska vara helt ärligt…. Han ska följa med sin flickväns (!!!) familj till fjällen över helgen och han har fått låna sin kusin Simons f.d utrustning. VARMT  TACK!! För tillfället är kusinen i Schweiz och åker utför och jobbar – det låter som en mycket härlig tillvaro. Johanna har inte sportlov. Första vecka nr 7 som hon jobbar och igår fick jag ett glädjande MSM från henne. Hon ska förutom att hon vickar och hoppar in på förskolor jobba som lärare inom grundskolan. ”Stackars barn” skrev hon med gubbar som grät av skratt. Jag ler och tänker ”Lyckost barn”….


Å så lite tråkigt igen - såg på nyheterna igår och de pratade om någon ”Barbie-drog” som man tydligen injicerar och resultatet blir solbränd och smal. Detta är inte lagligt att köpa i Sverige (nähäääää??) utan man får tag i det via nätet. Den tjejen som de intervjuade – hon hade verkligen lyckats. Hon såg faktiskt ut som en Barbie – det vill säga onaturlig! Ungefär som om man kletat in hela kroppen med fyra nyanser för brun ton på foundation. En läkare uttalade sig om det olämpliga att använda detta preparat. Biverkningarna är skrämmande. Det finns en uppenbarlig cancerrisk då leverfläckar som uppstår kan övergå i farliga hudförändringar. Hon, tjejen, var dock inte rädd för biverkningarna och tänkte fortsätta. Hon mådde så bra, så bra…. Frågan är om hjärncellerna försvinner i samma takt som pigmentet ökar… Nej, nu var jag kanske lite dum men det var inget mot vad hon verkade va. Har aldrig hört talas om något liknande och det övergår mitt förstånd hur någon kan komma på tanken….att ta en spruta med gift för att bli brun och smal. I nästa reportage visade de diabetesbarn och hur jobbigt det är att ta så många insulinsprutor som de måste göra….. Det finns kontraster här i världen! 


Ha en go kväll!


  

Detta är livskvalitet. Löparglädje och vintervackert samt sol som värmer!!!

Av Sofia - 14 februari 2016 20:10

Sovmorgon och långfrukost vid brasan. Därefter långpromenad. En söndag kan inte börja mycket bättre. Å den bara fortsätter i samma härliga anda! Fika hos mina älskade föräldrar. Mamma såg piggare ut än någonsin efter sin knäoperation och det känns mycket skönt att det har gått bra! Som jag önskade att hon gjort detta ingrepp mycket tidigare.... All smärta du har haft under åren pga den s.k artrosen. Jag knäpper mina händer att jag inte fått den genen av dig. Det är mycket annat jag fått vilket jag är fantastiskt glad över!!!!!!

Träffade även min fina morbror Gösta o hans fru Maggan i Torset. Härligt att se pigga människor med humorn o hälsan i behåll. Å vi åt godaste ostkakan som finns - naturligtvis mammas!!

Snart ny vecka. Kämpa ihop för brödfödan. Med tanke på veckans rabalder om fondförvaltare som inte gör det de ska lär man ju aldrig få nåt "över". Kan bli mer än trött på alla som lurar av oss vanliga knegare - vi - den grå massan - en massa pengar!!!

Ha en fortsatt underbar Alla hjärtans dag! Min har varit MYCKET bra!!!

Långpromenad! Här vid Linneån i Ljunganäs!

Inte mycket på G i Ljunganäs framöver... : )

En bild av en mysig lördagkväll!

Lycklig pojk! Fått en All Star tröja av sin son signerad av Jaronir Jágr. Född 72 o innehar de flesta rekord i NHL betr mål, ass o poäng!

Av Sofia - 13 februari 2016 11:32

Sitter i bilen på väg mot Nybro och fira Pelle som fyllde 24 år igår. Ska bli trevligt att träffa Jonas mellanpojk o hans flickvän Lina. Vi har blivit lovade sju sorters kakor o tårta! Nej, jag skojar!!!! Solen skiner och trots kylan så värmer faktiskt strålarna. Bara två veckor kvar till vår (enligt kalendern i varje fall). Punkt!!

Dagen började med finbesök från Vaggeryd. Min fina kusin Elisabets man Micke kom förbi på frukost då dottern Felicia skulle klipp- och slingfixa sig. Att vi har så bra frisörer i stan så man åker från Vaggeryd... Grattis Sasha!!! En trevlig pratstund hade vi hursomhelst!!

Mellodax igen till kvällen. Hoppas jag kan hålla mig vaken. Igår somnade jag innan Skavlan avverkat gäst nr två... Innan dess kollade vi in de spännande finalen i På Spåret. Jag kunde EN fråga som inte de tävlande kunde (skryt skryt) o det stärker ju. Det är avsevärt mycket mer jag INTE kan ska ju tilläggas.

Ha en fortsatt härlig lördag!!!

Av Sofia - 12 februari 2016 16:05

Ytterligare en vecka har förflutit! Fem dagar av vardagen! Fem dagar av livet! Försöker intensivt låta hela mig - kropp OCH hjärna vara i nuet. I det som händer! Glädjen har genomsyrat veckan! Mammas lyckade knäoperation, bilköp (lån)....

En och en halv dag med VAB. Det ger extra tid åt tankeverksamheten. Man kanske ska vara lite ärligare mot sig själv och inse och förstå svagheterna och styrkorna. För jag har båda! Jag är suveränt proffsig på att se det förstnämnda. Styrkorna hjälper mig oftast andra att se.Ett av veckans möte gav mitt självförtroende en boost. Bara att tacka och ta emot!! Det stärker!!

Dagen startade med förvaltningsinformation och därefter sedvanlig frukost på hotellet. Gott med frukost och intressant med info. Tekniska Serviceförvaltningen gör MASSOR!!! Det är bra att ibland få en sammanställning på det! Nya förskolor, gruppbostäder, gång- o cykelvägar... Mängder!!! Det var inte ens ett axplock utan bara ett litet korn ur ax-buketten!!

Ha en skön fredag!!!!

Av Sofia - 11 februari 2016 17:32

Idag var det åter jobbdag. Stella var så pass pigg att hon kunde gå till skolan. Skönt! Förhoppningsvis var det sista gången jag fyllde i för VAB-ersättning. Det är ju bara Stella kvar nu – som jag ”får” vabba för. I augusti fyller hon 12 år. Det är verkligen en stor epok som är slut, när man har så stora barn att man inte längre har rätt till tillfällig föräldrapenning.


När vardagen känns tung får man försöka glädjas åt små ting (och stora med för den delen). Blir glad varje gång jag tänker på min nya bil (som kommer om en månad). Härlig känsla! Att ungdomar i Sverige allt lättare får jobb är ett annat. Hörde det på radion när jag åkte till jobbet. Ungdomsarbetslöshet är inget roligt kapitel och det är glädjande att höra att många fler under 2015 fått jobb. Sedan får man väl ta allt med en nypa salt. Statistik och bollande med siffror kan visa det mesta....


Något som inte var så kul var att komma till jobbet och se mitt fönster. Nog för att renoveringen av kommunens förvaltningsfastighet Vipan 1 blir super – fler konferensrum och fler kontor, ett fräscht och fint fikarum – men….nu har jag fått ytterligare en byscha* utanför fönstret. Innan stod det några stycken men jag såg ändå himlen. Nu får jag verkligen anstränga mig för att se det blåa. Men jag överlever såklart. Det finns värre grejer…. Dessutom är inte vinterhimlen för tillfället så uppiggande heller för den delen. Den blir dock blåare, vad det lider.


Dagens största plus.... Har haft ont i magen hela dagen för ett besök men när jag gick därifrån hade jag mer glädje och hopp i kroppen än på länge. Tänk att en engagerad person kan se möjligheter på helt nya sätt, bara genom att tänka utanför boxen. Skolan är fylld med krav och måsten men många gånger behöver det inte vara så märkligt och svårt.... En go känsla resten av dagen!! 


En annan sak som gör mig glad är att följa sina barn på Instagram. Idag har Johanna lagt ut sitt senaste verk. Nu är hon klar med sin skatebräda och motivet är ”Game of Thrones” – en kartbild över den världen. Helt underbar om jag får tycka och skriva. Å det får jag ju. Den rätten har jag som mamma och bloggare! Bra jobbat Johanna. Hoppas du tar bra betalt för dina verk!! Vet att du gör en hel del åt andra lyckliga brädåkare.


*byscha = arbetsbod


Ha en skön torsdagskväll!


  

Amazing!!! Ett verk av Johanna!!


  

Där försvann den utsikten....Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24
25
26 27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se