Alla inlägg under mars 2016

Av Sofia - 5 mars 2016 16:28

Nej, denna gången gäller det inte "min" Jonas Karlsson även om jag tycker att även han är briljant. Nu syftar jag på skådespelaren Jonas Karlsson som nu även kan titulera sig författare. Jag tycker att han är en av de bästa svenska skådespelarna vi har och hans sätt att formulera sig och skriva är då inte sämre. Jag fick låna denna bok "God Jul" av min chef Cissi och hon utlovade skratt. Det löftet höll. Boken handlar om hur kommunhuset ska utsmyckas inför julen och handlingen utspelar sig just i detta 19 våningar höga hus och huvudrollen är en kommun med ideligen minskat befolkningsunderlag. Hela högsta ledningen är inblandad huruvida man ska ha ljusstakar, slå in kommunhuset som ett paket med snöre o allt eller ha en klättrande jultomte på fasaden.... Ja, inte går det till såhär i Nässjö kommun (får man ju hoppas) men det var inte så länge sen jag satt på ett möte i stadshuset (i början på december) och någon ställde frågan om staken i fönstret skulle tändas kl. 15.00 eller inte.... Jag har inte läst ut boken än och det känns som jag vill njuta länge av denna karamell.


Har avverkat en lång löparrunda idag efter en behövlig sovmorgon. Det är snudd på magi - ibland - att springa. Valde landsväg med bra fäste. Dimma, raksträcka på raksträcka och benen bara maler samtidigt som även tankarna löper fritt och lätt. Mental ro att tänka samtidigt som hjärtat och kroppen får sitt. 


En tur till stan - mysig stund med dubbel espresso med Henry och Stella på Espresso House. Atmosfären där i kombination med lördag eftermiddag är sååååå skön. Nu gräddas fröknäcket i ugnen och snart kommer "min" Jonas Karlsson. Han flydde fältet då hans hus skulle belägras av dottern och hennes tjejsamling. Det är hans jobbarhelg och min soffa är ledig. Andra chansen i Mello och jag hoppas på att Isa går till final.


Å så mängder med lycka-till-kramar till min underbara kusin Eva-Lena Frick som för första gången är huvudansvarig och VD för Vasaloppet. Å med tanke på hur mina tankar fungerar när jag springer TÄNK hur många miljontals tankar det tänks under Vasaloppets alla mil!!!


Ha en go kväll!!!


 

Espressostunder är goa stunder!! 

 

Kan rekommenderas!!! Jonas Karlsson är fenomenalt bra på att skriva!! Skratten är givna. 

Av Sofia - 4 mars 2016 19:21

Vintervit morgon! 50 km i timmen från Landsbro till Nässjö…. Mötte plogbilen i Rödja. Plogbilar är breda!! När jag kom hem till mitt hus skottade jag bort det ”nödvändigaste” från min dörr fram till gångvägen. Idag hörde jag inget fågelkvitter – de var väl också ledsna kanske..med tanke på mängden snö - inte lönt att sjunga - akustiken blir ju sämre sämre när träden fylls (hela naturen) fylls med snö... Suck! Glöm! Det är snart vår.


Fredag igen. Denna veckan har gått i blixtens hastighet. Det brukar ju veckorna göra men denna veckan har varit extremt snabb… Ikväll får jag fredagsmysa med Stella och Henry då David åker buss till Broberg (Söderhamn) för att spela semifinalsmatcher i bandyn med sitt P16. LYCKA TILL!!!! Det lär nog inte bli många knop i kväll har jag en liten (eller ganska stor) känsla av. Är helt slut. Möjligen inte fysiskt men psykiskt… Vissa samtal är utmattande och tar på krafterna men på ett mycket mycket positivt sätt.....


I morgon kan det säkert bli en tur till gågatan och möjligen en titt in till Audio Video. Jag måste verkligen införskaffa en ny dator. Den befintliga går mot sitt femte år och väntetiden är en (!) minut för varje klick på enterknappen (lite överdriet men nästan). Denna bärbara dator har förvandlats till en stationär dator med lång sladd (man kan inte dra ur strömkabeln eftersom batteriet har mist sin huvudsakliga funktion). Det känns som om den kan explodera när som helst…. Att titta på en ny dator kostar ingenting men däremot kan en titt leda till handling och då förändras det läget.


En mycket lycklig Henry har precis fått sin Intuos ritplatta och det riktigt lyser om honom! Ska bli extremt trevligt att se vad som kan genereras - hur fantasi och idéer i kombination med skicklighet kan skapa alster! Dessutom fick jag ett fint "tack-SMS" när jag satt på jobbet i eftermiddags. Köpte en spontan liten present till honom i Jönköping förra lördagen. Jag såg muggen och det "stod" ju verkligen Henry på den....  


Ha en fin fredag!!!! 


  

Blå fin mugg!

Av Sofia - 3 mars 2016 20:28

Tack finaste systrar på Systrarna Sax i Sävsjö för nya slingor och tio cm kortare hår. Du är fenomenal Jossan! Supernöjd som alltid en gång i halvåret då det inträffar. Ja, man kan ju lugnt konstatera att det händer mycket på sex månader. På två timmar hann vi gå igenom det mesta som hänt. Förlovning, sköna resan i Karibiska havet, Bandy-VM i Finland, kommande husbygge (Obs - Jossans projekt) och diverse annat... All lycka till med kommande små projekt!!! Å trots att min mörka råttfärgade utväxt rimligtvis borde varit mycket mer grå med tanke på min oro för allt, var det inte värre än vanligt. Frågan är varför man är så rädd för silverstänk? Jag tycker ju andra som har grått hår är vackert. Det kan ju vara så att det är ett tydligt tecken (bevis) på att man börjar bli gammal. Å det är ju inte heller så farligt bara man är frisk!

Hälsade på mina gamla men ändå unga föräldrar och framförallt friska! Älskar er! Skulle köpa massipantårta på Melins konditori i Sävsjö och haft med mig men det var slut för dagen... Det hade liksom inte spridit sig från Jönköping till Sävsjö att "Fössta tossdan i mass" är Smålands nationaldag... Hon kunde inte förstå att så många ville ha massipantårta idag.... Ja städerna ligger ju en bit från Sävsjö för säg den Jönköpingsbo som inte firar idag!?

Grattis Kungahuset till lillprinsen får man ju lov att säga! Härligt att se en sådan mänsklig värme från fadern Daniel när han mycket tagen berättar inför hundra kameror om den lilla men stora nyheten. Beundrar den mannen - att välja bort ett "vanligt" liv och välja kärleken o därtill offentligheten med stort O.

Å grattis Erik Karlsson eller rättare sagt grattis Sverige och hockeylandslaget att Erik deltar i World Cup. Ska bli extremt spännande att följa denna återupplivade hockeyturnering som går av stapeln i Toronto i september!! Härligt!!!

Ha en fottsatt trevli kväll!

Eriks Insta idag

Av Sofia - 2 mars 2016 18:04

En av dagens höjdpunkter var en god lunch på Caférangen med bästa Lotta. Jättegod spätta och härligt samtal – allt från hur våra barn simmar, spelar bandy och jobbar till hur låtarna i Mello kommer att funka. Livet är lite upp och lite ned. Att ha vänner att prata med gör att livet är lättare i nedförsbacken… En timme går hursomhelst mycket fort!!!


Det finns fler höjdpunkter. Ett mess från Johanna att hon denna veckan ska vikariera som lärare i en sexa i Vetlanda kommun. All lycka till dig älskade unge! Ett annat mycket glädjande mess kom från Henry som nu sökt sommarjobb på kommunen. Nu är det nollnollornas tur att få sommarjobb inom Nässjö kommun och jag HOPPAS av hela mitt hjärta och lite till att turen är hans i detta ”lotteri”.


En mindre trevlig upplevelse var den glashala parkeringsplatsen på väg till mitt garage i morse. ”Oj, här var det halt – jag får passa mig så jag inte halkar” och jag hann knappt tänka klart innan jag låg på backen. Skar upp handen så min vita dunjacka numera har röda dekorationer samt lite ryggont. Sträckte mig men med facit i hand kunde det gått mycket värre. Ja, du gör ditt bästa Kung Bore för att ställa till det men vänta bara – snart är du död innan du återuppstår i oktober-november….


Snart Mästerkocken på TV och en stekt korv på tallriken. Man ska aldrig underskatta Nässjö Charks skalkorv. Gott och enkelt! I morgon ska jag besöka underbara Systrarna Sax i Sävsjö och göra silverstänk till guld och kapa en bit på mitt långa hår. Stella blir alltid lika förskräckt när jag säger att jag ska klippa mig. Lugn och fin – det blir bara en decimeter….som vanligt. Är ungefär lika feg med mitt hår som allt annat… Dock händer det saker i mitt liv och det är verkligen inte fegt… Tvärtom. Jajemensan där blev den cliffhanger…..  


Ha en go onsdagskväll!!

Av Sofia - 1 mars 2016 19:06

Idag är det vår! Kände det tydligt (i varje fall på lukten). Det doftar jord och hopp! Hopp om en ljusare tid! Är glad. Glad för blåa glada hjärtan! Glad för att jag finns! Glad för kärleken som finns! Skriver inte så mycket mer. Det räcker. En vacker låt som verkligen ÄR kärlek! 



Astrologen! En låt i mitt hjärta!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards