Alla inlägg under april 2016

Av Sofia - 22 april 2016 18:49

Jag vill börja med att tacka för alla fina kommentarer, styrkekramar, kramar, tankar och hjärtan samt "gilla" beträffande mitt blogginlägg i går. Om ni visste vad det värmer. Vissa av er känner jag väl och andra känner jag mindre väl men allt värmer - ungefär som majbrasan en kylig Valborgskväll. Även vissa underbara meddelande har jag fått via Facebook och det är lite skönt, även om det inte är roligt, att andra också kan ha en liknande situation. På något sätt är det ändå en liten tröst. Med allt stöd man får från nära och kära och även via Facebook gör att allt blir lättare. Så är det bara! Dessutom lever jag länge på ett mejl jag fick från Henrys bildlärare i går. Det FINNS verkligen ljusglimtar och de lyser länge länge.....


I morse när jag satt och åt frukost innan jobbet tittade jag i tidningen Varvet jag fick igår. En mycket härlig tidning med fakta, tips och annat matnyttigt inför Göteborgsvarvet den 21 maj. Vad man ska tänka på? Hur banan ser ut? När man kan hämta sin nummerlapp etc. etc. Tidningen innehöll oxå det viktiga startbeviset (så man kan hämta ut sin nummerlapp inför loppet). Tittade som hastigast på baksidan för att kolla vilken startgrupp jag och Jonas fått. Eftersom jag senast sprang 2011 och det är första gången Jonas springer hamnar vi långt bak men på mitt startbevis stod det startgrupp 8!!!! Ooooops! Kollade namnet och det var då inte Sofia Holm Storme som stod på adressen. Inte ett rätt i adressfältet..... Alltså jag har fått fel startbevis. Efter jobbet åkte jag till den adress som önskade min tidning - han blev mycket glad. Hans fru berättade att hon oxå fått någon annans.....och den personen i sin tur fårr fel... Bra där! Å jag ska INTE skylla på Posten för förmodligen var det inte de som delade ut dessa. De kom tidigt tidigt på morgonen. Undra just vem som fått mitt startbevis?? Spännande.....


Nu sitter Jonas och jag och tar igen oss efter en solig men blåsig löparrunda. Idag såg jag något jag aldrig sett förut. Precis där jag korsar järnvägen i skogen efter Spexhult står en skylt. "Stockholm - Malmö, högsta punkten på stambanen, 315 m ö h" Häftigt!!!!!!


Ha en underbar kväll alla underbarare läsare!!!


 

Ingen bra bild men det står att det är högsta punkten på stambanan mellan Stockholm och Malmö - 315 meter över havet!!!!

ANNONS
Av Sofia - 21 april 2016 19:03

Jag gick till Brinell idag med en klump i magen. När jag gick därifrån rann tårarna. Dessa förbannande tårar som envist rinner ovanligt lätt på mig. Har ingen tårspärr och det kvittar hur jag biter mig i läppen så kommer de. Som om det vore något att skämmas för… När jag gick från skolan tillbaka till jobbet slängdes jag tillbaka 27-28 år tillbaka i tiden och många minnen väcks till liv. Många gånger gick jag samma gångväg under 1986-89 till och från Brinell, mager som en speta och livet bara var mörker. Brottades med anorexi, dåligt självförtroende, låg självkänsla….no lust for life helt enkelt. Inget var speciellt kul! Jag hade dock spärren att ta mig till skolan även om det var jobbigt många gånger. Det var tungt att åka bussen från Norra Sandsjö varje morgon. Att se skylten Nässjö var ingen positiv upplevelse och sinnet var alltid lättare när jag satte mig på bussen hem på dagarna. Jag kämpade på och pluggade och lämnade gymnasiet med bra betyg. Jag saknade inspirationen, jag saknade motivationen och glädjen. Hur jag egentligen orkade motivera mig är och förblir en olöst gåta. Om jag med facit i hand inte hade ställt alla dessa krav på mig själv (för jag satte dem själv) och nöjt med mig treor rakt igenom kanske hade jag hade kanske varit mer tillfreds…. En av de mest underbara dagar jag har upplevt var den 9 juni 1989. Studenten! Trots att man gick en oviss framtid till mötes var man FRI!!!


Att sitta där idag på mötet med klassföreståndare och rektorer och faktiskt få svart på vitt. Nej, det finns ingen möjlighet att gå det program Henry önskar, känns så tungt. Även om jag innerst inne vet att hans mående är det viktigaste, att det går att ta igen och läsa ifatt hela livet….känner jag mig värdelös. Hade jag kunnat göra något mer? Om jag hade ansträngt mig ytterligare lite till, tjatat ännu mer (om det överhuvudtaget går)… Hade det sett annorlunda ut då? Det starka kontrollbehovet håller i sig och hur jag än gör styr jag inte över allt. Som förälder och mamma känner man ändå ett gigantiskt ansvar för det som händer....


Världen är full av regler och livet likaså. Det får man acceptera. Nu får vi jobba utifrån de förutsättningar som finns och jag önskar att min ängel på högra axeln kunde trösta lite mer just idag. Livet är fullt av möjligheter – det gäller att man tar vara på dem och öppnar de dörrar som går. Många stängs tyvärr innan man hinner öppna ögonen! Alla är tyvärr inte födda med en inbyggd kofot.


Men vet ni? Såhär framåt kvällen....när jag tänker till så växer det ändå ett slags hopp inuti. Jag är helt övertygad om att det löser sig på något sätt. Henry passar helt enkelt inte in i det fyrkantiga skolsystemet. Men han passar!!!! Hans väg kanske inte bli lättare att gå men det finns en väg för honom också. Ett brinnande intresse och fallenhet för matte värderas så mycket högre än ett brinnande intresse och fallenhet för bild, slöjd och musik. Så är det i vår värld!


Ha en fin kväll!! 

"Nu ska ni få visa vad ni har lärt er och för att det ska bli rättvist får alla samma uppgift. Ni ska klättra upp i trädet.."

ANNONS
Av Sofia - 20 april 2016 20:18

Idag bjöd en kollega på tårta. Tårtan var jättegod med anledningen smakar inte sött. Han ska sluta. Han har inte jobbat här så länge och det är märkligt hur en människas kunskaper kan generera stora hål på avdelningen. En otrolig kompetens försvinner med honom. Önskar honom all lycka till med nya utmaningar men ack så tråkigt för oss. Tekniska Serviceförvaltningen har många projekt att hålla i rullning och det märks när sådan kraft försvinner.


När tårtan gick runt nästan dallrade skapelsen så mycket vaniljkräm var det i den. Å bottnarna var mjuka och fluggiga (mamma skulle sagt mossiga för det är just vad konsistensen var). Då glider tankarna iväg många många år bakåt i tiden. Jag vet att  min farfar skulle ha sagt: "Detta var då ingen hm hm-tårta". Hm hm står här för ett namn i släkten vars förmåga att baka just fluffiga tårtbottnar var lägre än genomsnittet. Jag tänkter inte avslöja vad hon hette eftersom jag inte vill skriva illa om någon i tårtkunskap. Hon är död sedan länge men jag minns henne som en riktig festlig tant. Farfar lär ha döpt dessa mastiga och lite torra tårtor till just "hm hm-tårta" vilket sedan ha blivit ett klassiskt namn i vår familj då det bjuds på tårtor och de ska få ett omdöme.   


Har precis kommit hem från en blåsig men solig löparrunda. Strålarna värmde och det är ju så skönt. Kommer hem och dricker vatten och ser min odling på diskbänken. Henry var sugen på att så fröer för ett tag sedan så jag köpte två sorter och så satte vi dem i krukor inomhus. Å det tog sig fort men vad händer.....? Som alltid när jag ska försöka få mina händer till att bli något grönare i nyansen....de pyttesmå plantorna växer upp på sytrådsliknande stjälkar och det kommer att bli fullständigt omöjligt att plantera om dem. Jag är fullkomligt kass på detta. Andra pratar om sina plantor, odlingar och växthus fulla med både det ena och det andra. Jag lyckas inte ens driva upp några blåklintsplantor (för jag tror det var det jag bl.a köpte). Men!!!! Jag KAN springa och faktiskt oxå baka fluffiga och mossiga tårtbottnar.


Om du mot förmodan, Berta, skulle läsa min blogg i himlen - du var säkert en hejare på att driva upp plantor även om dina tårtor var lite kompakta!!


Ha en fin kväll!!!


 

Blåklint - kallas även sytrådsblomster....Av Sofia - 19 april 2016 19:34

Tisdag kväll är här. Sitter i soffan o väntar på att hockeyn ska börja. Har precis skjutsat Stella o Danni till Cheerleadingträning - gruppen var för övrigt i tidningen idag (från uppvisningen i söndags.) Trevligt. Lika trevligt att se min bror stå sida vid sida med Annie Lööf efter 100-årsjubileumet som ägde rum i Sävsjö för ett tag sedan.

Har dammsugit upp lite vårgrus och torkat hallgolvet. Det behövs!! Det är april och därmed aprilväder. Just nu skiner solen men hela skalan har underhållit oss idag. Regn, hård vind, vatten och sol...

Idag blir det ingen löpning. Bara hockey! Tredje SM-finalmatchen mellan Skellefteå o Frölunda. Håller mina tummar för indianerna!
Var o handlade lite god mat på Konsum, eller rättare sagt godismat. Grillade kycklingklubbor o potatissallad.... Ibland är det så otroligt skönt och befriande att vara lat!!!!! Vart man än vänder sig säljer barn maj-blommor. Har köpt mina av Stella som oxå säljer. Check!!!

Go kväll!!!!


 

En ny majblomma fäst i jackan! Jag har en förkärlek till dessa pins...

Av Sofia - 18 april 2016 20:50

Soffhäng efter kvällsvard, slut i kroppen och slut i knoppen. En löparrunda i kallt regn gör sitt. När flåset har kommit igång och kroppen har fattat att det är löpning som gäller känns det ändå helt ok. Långt ifrån alla rundor är optimala när det gäller vädret. Det har man som kontinuerlig löpare fått lära sig. Faktum är att dessa blöta och kalla versioner kan vara de bästa. Det är det första steget som är jobbigast och den varma duschen är en större belöning än vanligt. Idag är det den 18 april ? om ganska så exakt en månad åker vi till Göteborg och ska genomföra Göteborgsvarvet?.och inte för att jag måste ha detta lopp som en morot men jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot evenemanget.

Henry och Stella har denna eftermiddag bakat kladdkaka och en ljuvlig doft nådde mig när jag kom hem. Även smaken var ljuvlig kan tilläggas, len och mustig chokladsmak. Tack!!!!

David har prao-vecka och han är på Åkersskolan. Idag hade han tillbringat dagen i träslöjdssalen och han gillade det enormt.

Å knoppen ? har suttit med preliminära hyror inför 2017. Alltid lika knepigt och stimulerande att försöka få ihop de siffrorna. Vilka kontrakt som löper på och vilka som kan tillkomma? Snart klara att sända till våra hyrande förvaltningar för kännedom. En bra måndag. En bra inledning på denna veckan.

Ha en fin kväll!!!!

Av Sofia - 17 april 2016 16:39

Jag ska vara ärlig. Jag förväntade mig inte stordåd av dagens uppvisning i cheerleading. Inte för att jag tvivlar ett dugg på tjejernas förmåga men Stella och Danni har precis börjat och inte gått så särskilt många gånger. Desto mer har jag hört om uppvisningen. Kläderna skulle va svarta, skorna vita, pompomsen chockrosa. Som nr tre skulle de in i sporthallen och visa sina färdigheter. Jag har suttit en del gånger på dessa uppvisningar i NAGK's regi och sett tusentals ljushopp och ska jag vara ännu ärligare är det ju bara mina ungar jag vill se.... Beundrar ledarna som ställer upp och lägger ned tid och ihop med musiken är det trevlig underhållning. 


Ack så imponerad jag blev av Cheerleading gruppen. Så samspelta, taktfasta och helt enkelt super. Deras program tog slut alldeles för fort bara. Inga kast och lyft av varandra än (vilket jag bävar lite inför) men det kommer kanske. Jag tog kort och Dannis mamma filmade och den bjuder jag på idag. Titta o njut!!! Flickorna var så nöjda efter uppvisningen. Mycket stolt mor och Henry och David tyckte lillasyster var grym. Är någon i liknande ålder intresserad av att börja - kontakta NAGK. Efter detta var det dax för ytterligare några ljushopp...å en del fantastiska volter - WOW!!! Vi satt kvar ca en timme innan vi gick och som en extra bonus på en trevlig eftermiddag fick jag FÖRSTA-priset på de lotter jag köpt. Ett spann med godsaker, kex, fikonmarmelad, kakor o tryffel!! Härligt!!!


Tack familjen Pettersson för en superhärlig kväll i Landsbro. Å tack Johanna och Alexander för att ni kom och förgyllde kvällen! Härlig afton! Nu leder Skellefteå över Frölunda med 3-0. Sista perioden kvar och allt kan hända! Heja indianerna!!!


Ha en fortsatt fin söndag!!

 


  Uppvisning av Cheerleadingtruppen (premiär i NAGK's historia). Med bravur genomförde de denna!

 

 

Stella in action!

   

Gårdagskvällen!!!

Av Sofia - 16 april 2016 18:34

...til I hit the dancefloor...til I hit the dancefloor. Nej det blir nog ingen dans på golvet ikväll och inte heller på bordet men KUL o trevligt ska vi ha!! För övrigt en mkt bra låt med Sia. Till tonerna o vrålet av Frölundaseger i en av hockeyfinalmatcherna har vi förberett grillkväll i Landsbro med familjen Pettersson o alla kids. Härligt!!! Så gott med seger för Indianerna oxå.

Gofrukost, löparrunda Spexhult har vi oxå checkat av. I morgon har Stella sin uppvisning i cheerleading i NAGK's regi. Det ska bli spännande att se...o alla fina pom-poms de ska vifta med!!

Ha en underbar lördagskväll!!!!

Grilltime!!!

Herren i huset

Kidzen... Johanna hade glömt sin mobil så hon fattas en kvart till!!

Av Sofia - 15 april 2016 21:31

Fredagskväll.... Myset ligger som en tjock tät dimma över Ulriksdalsgatan 6E. Kycklingwoken ligger gott i magen och jösses vad många matlådor det blev av det vi inte orkade. Bra att ha!!! Nu är kaffet urdrucket och glassen uppäten. Huset hyfsat städat och tvätten (handdukarna) vikna.

Barnen är åter. Så gott! Det innebär för kvällen följande konstellation. Henry och Stella sitter i soffan. David är hos sin flickvän Emma och Johanna är hos sin Alexander. I morgon däremot kommer ALLA vara samlade inklusive sina älskade respektive i Landsbro tillsammans med fina familjen Pettersson i Sandrydet!!! En go kväll ser vi fram emot!

Å som avslutning på denna vecka med kurs i Stockholm och en faslig massa längtan delar jag med mig av Instagrammen igår...

Nu är det som det ska!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se