Alla inlägg under april 2016

Av Sofia - 14 april 2016 18:03

Så åker man åter hem från Stockholm med tåg vilket går på utsatt tid trots förseningsvarningar. Bara det är ju underbart! Alltid samma sköna känsla när hemfärden söderut är ett faktum. Stockholm i små intensiva doser är mer än okej men som jag längtar hem till Småland. Känslan av att Jonas möter upp alternativt kommer lite senare än mig (efter en golfrunda) är oxå obeskrivligt skön.

Dagarna på Lidingö har varit en bra upplevelse. En mycket nyttig kurs med kunskaper som jag verkligen behöver och har nytta av i mitt jobb. Ett härligt gäng, ca 30 pers från kommuner från norr till söder. Ungefär lika många dialekter vilket är festligt.

Kursgården var magnifik, det kändes lite som att gå omkring på ett slott. Själva huvudbyggnaden var en gång uppförd som privatbostad. Middagen igår var mmmmmm så god. Dukningen var kunglig o menyn ungefär lika krånglig att förstå som Nobelmiddagen - alltså det krävdes en omfattande förklaring för att begripa vad man åt.

Det finns säkert fördelar med att bo i en storstad även om jag har lite svårt för att hitta många. Pratade med en tjej från Haninge som inte stannade över natten. För henne tog det en och en halvtimme att ta sig från hemmet till kursen... I rusningstrafik här med allt folk får jag alltid en känsla av att jag vill fly. Denna gång var det en extra klump i magen. Terrorn verkar kunna slå till random...

Snart hemma, snart sova, i morgon sista arbetsdagen och inta mejlkorgen. Kollade av den på lunchen så jag vet vad jag har o göra!!

Ha en fortsatt fin torsdag!

Dessert!!!

Några ord om Högberga gård

Kurs i lokalhyra - check!

ANNONS
Av Sofia - 13 april 2016 18:32

Sitter o vilar på mitt hotellrum efter första kursdagen här på Högberga gård innan vi ska iväg på gemensam middag. Har även borstat tänderna o därmed gjort ett litet misstag. Har en pikant smak av rengöringsgel i munnen. Glömde tandkrämen på Scandic Foresta i morse och upptäckte att jag hade en miniflaska Flux med mig. Det går nog att borsta gaddarna med sånt. Nog för att vätskan var trögflytande men flaskan är gammal så det var ju därför... Jag har nog varit smart nån gång o fyllt Fluxflaskan med rengöring (blå färg) då jag är på resande fot. Känner mig mindre smart nu... Blä!

Annars är det inte mycket blä här. Om vi börjar med maten så är det så otroligt gott allting. Fika o lunchen var superb. Massor av goda sallader och goda tillbehör med spännande smaker. Ser fram emot kvällens middag. De har en vinfabrik här på Högberga o de säljer t.ex en halv flaska på rummet för 200 kr. Nej, så mycket tjänar jag inte.... Å så utsikten. Båtarna till Finland går hör strax utanför, vyerna är amazing. Å alla fina hus och ställe som finns på denna ö. Helt enormt! Ögongodis!

På lunchen satt jag och min kollega Marcus vid enbart folk från Göteborg och Luleå kommun. Såklart kom gårdagens hockeymatch upp när Frölunda Indians tvålade till Luleå med 8-2. Diskussionen dog fort. En från Luleå sa: "Tjo, Frölunda var bättre... Luleå var inte bra!" Kort o sammanfattat!! Gårdagen innebär att Frölunda är i SM-final!!!

Ha en fin lillelördag!!!

ANNONS
Av Sofia - 12 april 2016 15:52

Det är lätt att bli bitter... Solen skiner från knallblå himmel och innanför sitter jag på plats 37 i vagn 4, tåg nr 548 och ska sitta här en bra stund till. Resan går mot Stockholm o Lidingö - kurs i lokalhyra. Det gäller att tänka bort att hela jag vill ut i det fina vädret och intala sig att man ser fram emot att få lära sig mycket om paragrafer i hyreskontraktens värld. Kunskap är aldrig tungt att bära och eftersom jag väl behöver det i mitt arbete är det att förena nytta med nöje. Även om jag hellre hade tagit en långpromenad efter jobbet.....i solen. Jag är ärlig och så är det.

Sverige är vackert. Så vackert. Man kan ana en snart grönare nyans på gräset och hela växtriket står inför den kommande explosionen. Det är nu, innan allt händer, som det är som bäst. Under hela vintern sätter jag många tankar på listan "drömmar" och "att göra". Gå på Höglandsleden, besöka Illgarjen, besöka Strömmahult, Röttle by vidare mot Gränna o Visingsö, Taberg... Det finns så många fina pärlor - hyfsat nära hemmet. Önskade jag kunde samla dem alla i ett pärlhalsband. Undra just hur långt pärlhalsbandet blir i år...

Det är onekligen skönt att åka tåg när det är vackert väder och jag hoppas verkligen att solen får fortsätta lysa även på fredag kväll och till helgen.

Ha en fortsatt trevlig solig tisdag!

Av Sofia - 11 april 2016 19:37

Iskall morgon. Vacker morgon. Nu värmer solen men vantarna fick vara på under promenaden till jobbet. Att skrapa rutorna på bilen hade tagit längre tid än stegen dit och dessutom kom jag idag upp i tid. Internmöte förmiddagen och möte betr. donationerna på eftermiddagen. Löpartur med Jonas till Spexhult efter det. Där var dagen i en komprimerad sammanfattning.

Den tiden som blev "över" i kväll gick till packning av resväska. Kurs i lokalhyra på Lidingö i Stockholm onsdag och torsdag. Avfärd i morgon eftermiddag. Det finns inte en chans att hinna till Högberga med morgontåget så därför blir det en extra natt i huvudstaden. Andelen träningskläder i packningen överväger. Det blir nästan en sport i sig att försöka genomföra något/några pass. Då det är gemensam middag på tisdagkvällen är det väl inte så troligt att det blir nån löpartur på kvällen även om det skulle vara mycket roligt att springa på denna speciella mark. Lidingöloppet äger ju rum på denna ö. En morgontur kan bli möjlig!!!

Ha en fin kväll!!!

Av Sofia - 10 april 2016 18:10

En lång promenad i skogen. I Landsbro. I vårsol. Med Jonas. Skön söndag! Mycket! Granskog o öppna landskap i en skön kombination ger en härlig energi! Naturen helar!!! Kroppen används på ett något skonsammare sätt än löpning även om backarna runtom Landsbro inte är att leka med. Jonas har dessutom en fenomenal förmåga att hitta dem..... Har sett fornminne, rävgryt, diverse spillning av vilda djur, vårblommor, fina exemplar av gran o mindre fina... Lägg till dofterna och inte att förglömma sällskapet - det bästa i livet är gratis!!!

Pasta Carbonara smakade bra efter promenaden. Gjord på rökt riktigt fläsk (han som sålde det till oss på Bo-mässan igår tipsade om denna rätt o bad oss för all framtid byta ut bacon som för han var en vara man inte köper....)

Härliga söndagar försvinner alldeles för fort. En god kopp kaffe tillika en mysig stund hos mor o far hann vi med innan vi styrde bilen mot Nässjö. Nu är det soffläge o Mästarnas Mästare på TV. Vad äter vi ikväll? Svar: Oliver!!

Ha en fortsatt go kväll!!

Högarör! En av alla vackra platser i Landsbro

På jakt efter rävgryt

Skönt att vila på en stubbe (rot)

Vila på sten går oxå bra!!!

Eken är kanske inte så vacker men lite häftig

På höjden i Hjälmåkra o Myresjö Lannaskede kyrka i bakgrunden

God Pasta Carbonara

Av Sofia - 9 april 2016 17:18

Sovmorgon! Mer efterlängtad än någonsin. Dock helt klarvaken kl 07.30 men hur skönt är det inte att ligga o dra sig när fönstret är öppet o solen kikar in.. Efter en lång o god frukost styrde vi mot Vetlanda o Sapa Arena för att för första gången besöka evenemanget Bo-mässan. Det var ett mycket behagligare klimat i plåtburken idag än när jag annars är där (kyliga bandymatcher).

Mässan var riktigt trevlig och det finns så otroligt många saker man VILL ha men INTE behöver.... Spabad fanns det i säkert fyra montrar och kaminer från Contura. Om Lotto-raden går in i kväll är mässan öppen i morgon oxå för visst - det finns bra mässerbjudande. Det jag allra helst skulle vilja ha är faktiskt en smart lösning som kommer från ett företag i Landsbro. Jonas kusinebarn stod o visade snygga trälister (marknadsförs o säljs av Landsbro Timber) som döljer fula elsladdar. Så snyggt o så fiffigt!!! Min egen lösning hemma att dölja hela surven med en för lång gardin....ja det funkar men är lite väl primitivt! Som allt annat krävs det dock lite kulor för att byta ut listverket. Å kulor ja! Vi köpte oliver som vi får äta med andakt. Tror Jonas frågade tre ggr om de vägt fel... Han är mycket lik min far i detta avseendet. Kan det verkligen kosta så mycket? Oliverna var mycket goda o enligt mig värda sitt pris!!

Mycket annat gott fanns oxå...så man nästan trodde vi hamnat på en matmarknad. Nej, mamma jag köpte inte Irmas hembakta ostkaka. Jag berömde den dock o sa att den smakade precis lika gott som min mammas. Irma gav mig tipset att lära mig att baka. Vi kan ju boka in nån dag mamma?

Sedan träffade vi mycket trevligt folk oxå. Kul att träffa på dig, kusin Rolf o din fru Ann! En liten nätt utflykt från Visingsö där ni bor. Träffade även min frissas pappa tillika kusin o så pratade vi med kusiner till Jonas och även en del gamla hockeykompisar till honom.

Efter en skön löparrunda till Berg inkl några grymma uppförsbackar som gjorde mig "sketslut" är vi nu laddade för Ottawas sista match mot Boston. Vi har bjudit ned Jonas mor Birgit eftersom matchen går på rimlig tid, 18.30 Å vad äter vi till detta....? Oliver så klart! Goda och dyra!!!

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Oliver o fetaost - gott och dyrt!!!

Av Sofia - 8 april 2016 19:04

Startade dagen med den månatliga förvaltningsinformationen i Stora salen som den numera heter. Förut var namnet KF-salen (kommunfullmäktigesalen). Vår förvaltningschef berättade lite kort om alla de projekt som är i rullning. I det vanliga arbetstempot blir det naturligt att bara jobba på och bocka av det ena efter det andra. Dessa informationer är väldigt nyttiga och gör att man faktiskt reflekterar över hur mycket som genomförs i Nässjö kommun och hur mycket vi på Tekniska faktiskt gör och är inblandade i. Det är en bra känsla att politikerna satsar på Nässjö! Listan är lång - nya förskolor, ombyggnationer av förskolor och skolor, cykelvägar byggs, flera parkeringsmöjligheter samt göra Södra torget mer attraktivt, byggnation av campingstugor i Lövhult, skatepark  bakom simhallen är några exempel. Sedan finns det ju annat som folk kanske tycker att vi inte gör – så är det alltid! Det är som bekant lite skillnad på investeringspengar och driftspengar och tyvärr är det sämre ställt med den senare biten. Underhållet till befintliga fastigheter och t.ex gator….borde såklart ökas men det är VI = du och jag som betalar!


De sista minuterna fick Johnny till sitt förfogande. Han som idag jobbar sin sista dag och har jobbat i Nässjö kommun sedan 1969!!!!! Han nämnde att vi nu befann oss i en sal som såg precis likadan ut när han började, förutom att det nu finns lite fler avancerade tekniska prylar, såsom storbildsskärmar och högtalarsystem…. Även stolarna är utbytta (vet jag). Det var känslosamt när han tackades oss alla för gott samarbete under åren.


Sedan blev det hotellfrukost på Högland och det smakade som alltid härligt bra. Lunchen uteblev ganska naturligt idag då mättnaden höll sig ända fram till kl. 16.00 då det var dags för Johnnys tillställning. Många människor var där. MÅNGA!! Mycket trevlig eftermiddag. Johnny och hans familj hade fixat snittar och annat gott tilltugg – med andra ord blev vi mätta!


Avslutningsvis vill jag såklart gratulera världens bästa Karlsson. I natt gjorde Erik det assist som skriver in honom i hockeyns historieböcker för alltid. 81 poäng!!! Han är nu den svenske back som gjort flest poäng på en säsong i NHL. Så häftigt!!! Tyvärr känner han, som det stod i tidningarna, inte den där glädjen eftersom Ottawa som lag inte nått slutspel i år. Prestationerna från honom har dock (som alltid) varit mer än AWESOME!!! GRATTIS ERIK!!!


Ha en fortsatt fin kväll!! 

YES!!!!!

Av Sofia - 7 april 2016 20:18

Jag undrar hur det känns! Att gå o lägga sig på torsdagskvällen och veta att morgondagen är den absolut sista arbetsdagen. För alltid!! Undrar om man kan somna överhuvudtaget? Vilka tankar snurrar runt?

Jag har en kollega som jobbar sin sista dag i morgon. Efter ca 45--46 år på arbetsplatsen Nässjö kommun. SAMMA arbetsplats, dvs ingen hoppjerka! Han har dock inte haft samma jobb i hela livet. Varit på olika förvaltningar och började som springpojk och slutade som chef för avd kost och städ på Tekniska. Johnny Ericsson är en färgstark profil och vi kommer att sakna honom. Alltid med glimten i ögat och ser glatt på livet. Otaliga är de vitsar och historier man hört från honom vid fikabordet.

Idag hade vi officiell avtackning med tårtkalas och talen o högtidsorden blev många. I morgon har Johnny en stor After Work för de kollegor han jobbat med under åren. Snacka om lämplig benämning på tillställning - After Work!!

Kvällen är mysig. Sitter i soffan o har avnjutit mozzarella- och baconmackor! Alla gick åt! Det är så gott! Riktigt aprilväder idag men jag klarade mig hyfsat på löparturen. De två sista km blev blöta!!!!! I natt är det näst sista matchen för Ottawa som tyvärr inte går till slutspel i NHL-ligan. Däremot vore det riktigt roligt om Erik slår poängrekord och skriver hockeyhistoria (vilket han iofs redan har gjort med sin fantastiska talang och härliga prestationer).

Godnatt!!

Glad David i ny tröja. Han var o kollade med sin far igår när Frölunda tvålade till Luleå i Scandinavium!!!

Mozzarellamackor med bacon, rödlök o tomat! Alla gick åt - även dessa...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se