Alla inlägg under maj 2016

Av Sofia - 22 maj 2016 15:32

Sitter på bussen hem från Göteborg. Nu tänker ni: Går det inte tåg från Göteborg till Nässjö? Det gör det. Men är man inte uppmärksam när man bokar blir det lite som det blir. Idag är det dock bara skönt att få sitta!!! Still!! Har inte det minsta lilla sug efter varken löpning eller promenad... Musklerna i benen har fått en överdos (naturligtvis) och det är skönt att bara ta det lugnt. Om en dag eller två är det som vanligt igen. Rörelse o flås välkomnas o för mig är det lika nödvändigt som att äta och vanan är lika med att borsta tänderna. Man gör det helt enkelt!

Det blev ingen halv ko på tallriken igår. Restaurangen på hotellet var överfull o väntetiden på bord för två var 50 minuter. Roomservice skulle ta ungefär lika lång tid. Förståndiga nog att boka i förväg hade vi ju inte varit.... Å andra sidan visste man ju inte hur man skulle må. En rejäl ansträngning kan ibland sluta med illamående och horisontellt läge för mig... Inte ofta men det händer.

Vi hamnade till slut på en Sushirestaurang - även den på hotellet - o det var inte mycket mat för dyr peng om man uttrycker det milt. MEN SÅ GOTT!!! Jisses vilja smaker. Det var som att smaka på himmelriket om man kan smaka på det. Fyra rätter varav en var ett ägg (!!!) med sparris o nån japansk underbar sås. Förrätten var rå makrill - fantastiskt med kryddorna o soyan. En tallrik med sushi - den vackraste jag sett o riset dominerade inte som det oftast brukar... Efterrätt bestod av färskostglass - salt o sött ihop. En mojjito på fläder fick avsluta kvällen och även den var nog den godaste jag druckit.

Snart hemma! Gott!

Ha en fortsatt fin söndag!!

En av de godaste middagarna jag ätit!!!

ANNONS
Av Sofia - 21 maj 2016 20:49

Om ni bara visste vilken go känsla jag bär inom mig nu. Genomfört Göteborgsvarv! Ligger på hotellrummet o dricker champagne!! Firar! Njuter! Nej, jag nådde inte det mål jag satte upp. Under 2 timmar. Men med ett blåholksbesök inkl kö är jag suveränt nöjd med 2,03. Det hade kunnat vara mycket värre. Men magen var ändå med mig idag. Å glädjen. Å framförallt orken. Nu efteråt ångrar jag ju NATURLIGTVIS att jag inte tryckte på mer. Det är lätt att sitta här nu med facit i hand. Det är så otroligt skönt att ha det gjort med ben o armar i behåll. Många, alltför många som springer saktare håller inte till höger. Det tar kraft o energi att springa om och sicksacka. Lätt att få en löpare i ryggen. Konstigt att inte fler springer ihop...

Jag är mest glad för Jonas skull. Vilken kille! 1,48 är omänskligt bra!! Med tanke på att hans kropp varit med om ett o annat - en tuff hockeykarriär med både det ena o andra brottet på skelettet.. Han äger en vinnarskalle som ingen annan o det är häftigt att se hans enorma löparutveckling på relativt få år. Är så otroligt imponerad. Det enda jag var rädd för var att han skulle ta i föööör mycket o dö i väggen..

Nu är vi möra men inte halvdöda - ett bad i den 30-gradiga poolen på taket var sååå skönt för musklerna. En riktigt god middag ska vi försöka få i oss nu. Kexchokladen man får efter loppet smakar aldrig (mår bara illa). Men nu!! Nu kan jag äta en halv ko!

Tack för ALLA hälsningar på SMS, Insta o Fejjan. Det värmer o stärker nåt helt enormt!!

Ha en fin lördagkväll!!

Laddade o nervösa - i dag springer vi för "olika"

Den här medaljen är go!!

I vårt hotellrum i ett hörn har vi utsikt över absolut hela Göteborg!!

Nya o gamla eller nygamla Ullevi.. Vet inte då noga!

ANNONS
Av Sofia - 20 maj 2016 16:38

Det är en sällsam känsla. När varje minut känns bra i det sällskap man befinner sig i. Det behöver inte alltid "hända något" och ske massa roliga saker. Det är ju ändå vardag den mesta tiden av livet. Å det finns alltid ett skimmer över timmarna vi har. Det känns till o med helt ok att stå på Falköpings station och bli försenad en halvtimme till Göteborg. Vi har kul! En av de medhavda firarölen (intas efter loppet) åkte med - det är ju ändå fredag. Nä man får inte dricka en droppe (medhavd) på tåg men det sägs vara mycket bra att ladda med kolhydrater. Vi gömde den väl - man vill ju inte bli tesagd! Skira sjalar döljer dock inte så bra...

Det är otroligt skönt att åka omkring i vackra vårfina Sverige. Tack alla bönder för att ni håller landskapen öppna. Fy attan vad tråkigt det vore om skogen låg kompakt intill spåren överallt. Undra hur det ser ut i framtiden när vi åker tåg.... Å andra sidan lär väl tågen gå så fort så det bara fladdrar förbi nåt grönt.. Första sträckan till Jönköping tog lång tid. Buss ersatte tåg och det tog en timme!!!! Men som sagt - i bra sällskap gör det inget!!!

Vädret är ljuvligt behagligt. Luften är full med syre och fjärilarna jobbar på i magen. Är nervös och laddad för två inför morgondagen.

Ha en go kväll!

Busiga motionärer....

Av Sofia - 19 maj 2016 19:50

Jo, det har inte hänt på riktigt. Bara på Pigalle ikväll. Stella hade med sin teatergrupp uppvisning för nära och kära ikväll - det de har övat på hela våren. En teaterföreställning som handlade just om en borttappad tant. Stella var inte riktigt nöjd med sin roll men jag har peppat och sagt att man får göra sin roll så bra man kan, även att man kanske inte alltid älskar den. Hursomhelst var det riktigt roligt att se. Å höra! Å uppleva. Har inte haft något barn som har spelat teater förr – eller rättare sagt varit med i en teatergrupp. Lite påsk och jul-spel har jag ju varit med om men inte på detta sätt. Får gå tillbaka till min egen skoltid för att minnas – vi hade en föreställning för föräldrarna. ”Mupparna” (några som minns denna TV-serie med Kermit, Miss Piggy och kakmonstret?) Jag har för mig att jag var Miss Piggy…. Eller så var det nog min bästis Susanne som var det. Även Ulf och hans föräldrar var och tittade. Det värmde!! Som skådespelare vill man ju ha publik!!


I natt vände det…förkylningen bröt inte ut utan jag vaknade genomsvett kl. 03.00 Kan ha varit drömmen också… Ja jisses. Drömde så tydligt att jag sprang och det kändes så bra. Var inte ett dugg trött men alla – absolut ALLA hindrade mig. Sprang på en lång brygga och fick kryssa mellan solande människor och småbarn med glass i händerna. Jag sprang genom fik och överallt satt folk i vägen (folk brukar göra det på fik) och barnvagnar stod i vägen.. Till och med min äldste morbror (100 år) försökte hindra mig och blockerade vägen med sin rullator (Gustav är förörvigt världens snällaste). Jag var gråtfärdig och vill så gärna få en bra tid. Den knasigaste drömmen på mycket länge och jag var rejält lättad när jag vaknade. På lördag ser vädret ut att bli perfekt. Inte för varmt och uppehåll. Det finns bara EN fiende och det är min mage. För orken har jag. Och glädjen. Och lusten. Men måste man köa vid blåa holkar behöver man inte var hjärnfysiker för att förstå att minuterna rinner iväg.... Å innerst inne är jag ju en vinnarskalle när det verkligen gäller - adrenalinet pumpar redan nu i ådrorna...


Jag ser så fram emot att få sätta mig på tåget i morgon, komma fram till Clarion Post Hotell, besöka mässan, hämta nummerlappen… Vi äter en gemensam och garanterat god pastamiddag ihop med Jonas dotter Micaela som numera är Göteborgsbo. Hon har fixat bord till oss alla inklusive brodern Pelle och hans Lina som också kommer till framsidan för att hälsa på. Riktigt riktigt kul! Förhoppningsvis ser de oss springandes någonstans under lördagen. Man vet ju aldrig….man kan ju ta i för mkt i början så mjölksyran hindrar målgång eller så blir jag fälld som jag blev 2011. Den gången bestämde jag mig för att jag aldrig mer skulle springa ett lopp med tusentals andra och riskera framtida löpning men alla beslut går ju att ångra……


God natt!!!


 

En duktig teatergrupp!!!


     

Första året jag sprang - 2009. Sedan blev det 2010 och 2011 oxå. Tant blir äldre.... Får se hur det går iår...

Av Sofia - 18 maj 2016 18:34

Härom veckan fick jag höra talas om loppet ”Wings for Life”. Ett lopp som startade 2014 och springs över hela världen, vid samma tidpunkt. Drygt 136 000 personer har sprungit på över 40 plaster världen över och tillsammans har de samlat in mer än 7 miljoner euro för att bidra med pengar till forskning för att bota ryggmärgsskador. I Sverige är det Kalmar som fått äran att arrangera och man springer t.ex över Ölandsbron.


En bra bit efter att starten, början en ”målbil” köra ifatt löparna och när man blir omåkt får man stanna. Då har man gjort sitt. Han som vann i Sverige i år hann typ 7 mil. Jag blev så fascinerad över informationen så jag har faktiskt föranmält mig till nästa år. Föranmälde även Jonas (fast han vet inte om det – det har jag gjort i all hemlighet). Jag nämnde det för honom men han ville avvakta Göteborgsvarvet och se hur det går innan han bestämmer sig för fler lopp….. Eftersom jag vet att han kommer få en grym tid på lördag, som den vinnarskallen han är och dessutom för tillfället mycket vältränad, VET jag att han vill hänga med mig på detta. Nästa år – den 7 maj springer vi med hela världen – för de som inte kan. En riktigt härlig idé. Skulle kunna springa många lopp och bidra med pengar….psykiskt sjuka….cancersjuka….


På hemsidan står det:


Wings for Life World Run: Spring för dem som inte kan.

Det hela började med en enkel men spännande idé under en mellanlandning på Moskvas flygplats: Tänk om du kunde få hela världen att springa. Alla över hela världen, på en och samma dag, vid precis samma tidpunkt. Ett lopp av episka proportioner med bara en enda ensam löpare kvar i slutet. Ett världslopp. Men skulle det gå att genomföra? Ja det skulle det.

Möt Anita Gerhardter, VD för Wings for Life, en välgörenhetsorganisation vars mål är att finna ett botemedel mot ryggmärgsskador. Två år av planering senare såg Wings for Life World Run dagens ljus - men först lades det till en liten twist. Målgångsbilar, speciella bilar utrustade med sensorer som jagar och fångar löpare som inte springer mot en mållinje, utan just bort från den.

 

Som jag känner mig idag blir det inte många löparsteg på lördag.... Utvecklar inte det utan jobbar intensivt med att förtränga känslan av frusenhet och no-ork. Dock är jag inte så dum att jag biter ihop och pressar min kropp till en ansträngning som inte är bra. Det finns gränser för oklokhet. Det kommer fler år... Å fler lopp...


I går hade Johanna lagt ut en Instagram-bild och jag såg knappt att det var hon.... Hon hade oxå skapat en youtube-kanal och publicerat en mycket häftig video. Ja - jisses. Denna unge. Hon som på dagis ritade vita fåglar till påsk när fröknarna sa att de skulle måla gula... Lite så har det varit sedan dess...men jösses vad hon gör det bra!! Titta och njut!!


Ha en fortsatt fin kväll!!


Tänk va hon kan va....? Å jag har inte lärt henne ett dugg när det gäller detta....

Av Sofia - 17 maj 2016 17:44

Dagen började med frukost (som den brukar) och dessutom läste jag det färska numret av tidningen Mitt Nässjö. En tidning som ges ut till alla kommuninvånare och tar upp nyheter och intressanta reportage om vår kommun. Jag får alltid en mycket go känsla i magen när jag läser den. Några riktigt bra och väl valda ord från kommundirektören Karl-Gustav Bartoll inleder och i detta nummer belyste man den vision Nässjö kommun har fastställt att uppnå år 2030. Den lyder: ”Nu hjärnvägars! Med glädje och fiffighet vässar vi Smålands höjdpunkt. Nässjö 2030 – världens rum för människor och möten”. I tidningen beskrivs också hur man jobbar inom olika omårde för att uppnå just detta. Genom att fokusera på kommunens utvecklingsresurser särskilt inom område som attraktivitet, kommunikationer, näringsliv och kompetens samt välfärd ökar möjligheterna att nå fram till den visionen 2030.


Som ”självutnämnd” ambassadör för Nässjö kommun vill jag uppmana er alla att läsa denna tidning och läsa på lite om visionen. Som kommunanställd bör man kunna den och som kommuninvånare bör man känna till den….


Här står också om två killar (Fredrik Carlsson och Niclas Karlsson) som har blivit internationellt uppmärksammade för tillverkning av longboards. Fiffig idé! Sedan är jag ju extremt svag för hur det såg ut i Nässjö förr och hur det startade….Det står mycket om historien i detta nummer. Jag älskar bilden när man ser Rådhusgatan i början av 1900-talet jämfört med samma bild från idag. Det händer mycket i Nässjö. Det märker vi alla. Som anställd på Tekniska Serviceförvaltningen är jag mer eller mindre inblandad i många större och mindre byggprojekt och man märker det mycket väl. Det är riktigt spännande. Varje dag.


På dagens lunch tog jag rundan runt Träslända. Behagligt väder (jämfört med gårdagens vinter då jag helst av allt ville dra filten över mig hela dan) och naturen inbjuder verkligen till promenad. Vi Nässjöbor har så mycket att vara stolta över. Då tänker jag inte bara på ny- och ombyggnationer, vackra siluetter av stadshus, vattentorn och kyrkor och fulländade torg och mysiga hembygdsparken och stadsparken. Träslända är en pärla. Närheten till skogen i en ”lagom” stad är mycket skön. Blev rent av lite lycklig när man tänker på förmånen att jag kan ta en promenad rätt ut i det fria som ett härligt avbrott i vardagens arbete. Instagrammade BTW….


Till kvällen blir det……GRILL. Så fort solen är framme är jag sugen på att tända. Å äta! Ha en riktigt fin kväll! 
 

Mitt Nässjö - en trevlig tidning!

Av Sofia - 16 maj 2016 17:41

En mycket trevlig födelsedagskväll hade vi för Johanna igår. Lite kallt att stå ute och grilla men kyckling behöver ju som bekant inte så långt tid på värmen. Hon blev så klart nöjd över sina presenter. Tillskott i kassan behövs ju alltid. Av Stella fick hon chokladkakor från Marabou med specialutgåvan ”Happy Birthday”. Av Henry fick hon en jättesnygg ny septum (man lär sig nya ord så länge man lever). Ring i näsan kan man också skriva – i roséguld och diamantprydd…dock inte äkta. Å alla 20 ljus lyckades Johanna blåsa ut på en enda gång.


När gästerna gått blev det då dags för sista delen av den svenska mycket spännande serien Springfloden. Har ni inte följt den så är nedan inte speciellt intressant. Å undertecknad HADE rätt. För flera program sedan gissade jag att Olivia var det barn som den mördade Adelita bar i magen och så var det. Hon var adopterad (en av utredarna till mordet för 20 år sedan tog sig an henne). Min andra teori var att hon var dotter till den hemlöse Tom Stilton. Jag var kanske lite väl romantisk i båda mina gissningar men en av dem var ju faktiskt rätt. Nästan lite vemodigt att den där serien tog slut….finns vissa frågetecken kvar och det kanske kanske kommer fler avsnitt. Serien har blivit så populär så man vet aldrig.


Ska jag skriva något om vädret…..eller inte… 4 grader och hård blåst på tvären i kombo med kallt regn… Nej, jag struntar i det... För att ytterligare förhöja stämningen har jag idag börjat känna mig lite risig….ni vet den där känslan när orken tryter, lite ont i huvudet och gärna vill ta en Ipren. Vill helst av allt bara förtränga och tänka bort men jag kan ju säga att jag hade förstånd att INTE springa i går och det blir inget idag heller. Blir det inte värre får jag vila mig i form till på lördag. I värsta fall får jag hoppa loppet och supporta och heja fram min Jonas. Vore så extremt tråkigt nu när man är mer vältränad än någonsin och verkligen är taggad för en halvmara. Så som jag sett fram emot detta löparevenemang. Dock finns det värre grejer i livet och världen och det kommer fler år. Att åka till Göteborg och bo på hotell i två dygn är verkligen helt ok även om det inte blir riktigt som man tänkte från början….


Ha en skön kväll. Jag tar det lugnt…..


 

Johanna ska precis hugga in på maten....men först lite foto...

 

Alla barnen och nästa alla visar "tännera'"

 

Å där kom Alexander till....

 

Å där fick mor i huset va med....

   

Hela bordet

 

Jag och Jonas

 

20 ljus för Johanna

 

Alla på en gång...

Av Sofia - 15 maj 2016 07:19

Sofia - namn med grekiskt ursprung, betydelse = den kloka och visa....hmm...
Fyra i familjen firar femtonde maj! Grattis till mig själv o tre till i familjen. Jo Henry heter Sofia på papperet så han får under omständigheterna också en triss. Allt över tusen i vinst delar vi lika brukar jag sägs före överlämnandet. Inte för att jag tror att chanserna är så stora att någonsin vinna mycket men plötsligt händer det, precis som för Åsa från Nässjö härom veckan. Namnsdagar är kanske inget att fira men jag tycker att det är kul!

Gårdagens Eurovision! Vilket antiklimax när den kassa låten från Ukraina går om kvällens bästa! Bästa låten vann inte! Den kom således tvåa! Såååå besviken! Politiskt budskap, vilket i sig var rörande, kanske fick rösterna här men sång o låt som sådan.... Bläh!!! Skitdålig för att uttrycka det milt! Men grattis!! Folket röstade!! Australien borde vunnit! Helt klart!!

Annars - Vilken show! Petras o Måns prestation är det absolut bästa! Underhållande minst sagt!! Frans var fenomenal o han hamnade på en femte!!!!!! plats!!! Mycket bra placering!

Ikväll firar vi förutom namn, Johanna som fyllde 20 år förra lördagen. Grill med mor o far. Jonas kommer åter från Stockholm så hela familjen blir samlad. Skönt! Efter denna matstund blir det sista delen av den grymma serien Springfloden. Mycket spännande o jag ser fram emot avsnittet.

Annars idag - snart frukost!!! Kan INTE sova trots svalt sovrum och att jag var uppe till över 01. Ska springa min sista runda före Göteborgsvarvet om inte regnet öser ned!!!! Hoppas att vi inte får blött väder på lördag men det blir som det blir... Som alltid!!

Ha en fortsatt fin söndag!!

Sofior med huvudSofian

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se