Alla inlägg under juni 2016

Av Sofia - 12 juni 2016 17:41

Utsikt över Södra Vixen hela gårdagskvällen. Ett mycket fint sommarställe fick vi förmånen att besöka. Jackan åkte av och på i takt med molnen som susade fram men solen bestämde sig till slut för att stanna.

Stella fick en ny bästa kompis i hunden Olga och det badades och rusades fram och tillbaka. Har aldrig sett så många vackra stora såpbubblor och Olga jagade dem o så sprack de. Det var ett skådespel och jag tog många fina kort.

Mätta blev vi oxå. Alltid gott och gästvänligt när Mats och Nettan är i farten och man får känslan av att allt är så enkelt för dem. Mums och tack för en magisk kväll!!!

Idag har det varit premiär för färskpotatis och matjessill - härlig sommarkänsla! Jag fick till en löparrunda i härligt väder och tvättkorgen är tömd.

En mycket härlig helg!!

Någon smygfotar...

ANNONS
Av Sofia - 11 juni 2016 15:12

Dagar av glädje!! Att få vara med om att fira student för en guddotter och bevittna att äktenskap ingås i Norra Sandsjö kyrka är hedersamt. Händer dessutom under loppet av två dagar.

Igår var vi på studentfest i Vaggeryd o firade Felicia, min kusin Elisabeth's yngsta dotter. Så fin hon var och är. Så go! Maten var himmelskt god och vi satt på altanen och njöt. Riktigt roligt att träffa mina kusiner på moster Karins sida. Å deras barn. Å annat mycket trevligt folk! Stort TACK för att vi fick komma.

Idag var det sovmorgon! ÄNTLIGEN!!! Var mer än välbehövligt! Sedan åkte vi till Norra Sandsjö kyrka och tittade på Charlotte och Tommy (på Kullen) som blev äkta makar. En otroligt fin och stämningsfull vigsel med fint och personligt tal av prästen Lotta. Musiken var underbar. Cemetary Men sjöng och spelade. Hur bra som helst!!! Bröllop är glädje! Det Charlotte bär i magen är fantastiskt glädjefyllt. Lycka till med ALLT!!

Nu åker vi vidare mot nya äventyr. Mat hos Mats och Nettan i nyinköpt sommarställe. Vi åker mot Prostorp o någonstans vid Södra Vixen. Spännande!!!

Ha en fin lördag och särskilt till min fine svärson Alexander som fyller 22 år idag!!
Kram

Fina Felicia med sin fine kille

Charlotte med sin far

Äkta makar! Charlotte o Tommy!
Så fina! Grattis!!!

ANNONS
Av Sofia - 10 juni 2016 14:50

Så dödens trött….. Efter gårdagens födelsedagsmiddag med nära och kära skulle jag ju då hämta Henry efter en heldag på Liseberg. Beräknad ankomst cirka kl. 01.00 Kunde naturligtvis inte somna före…och 01 blev 02. En sagolikt glad men mycket trött Henry mötte mig och han hade haft en kanondag i Göteborg. Härligt! När jag skulle lägga mig igen och sova några timmar till klockan ringde – det gick INTE. Därav dagens zombiekänsla.


Grillkvällen var jättetrevlig. Blev så uppvaktad och fick så fina ”ket”. En härligt skön hängmatta med stativ väntade på mig på altanen. Hur Jonas lyckats få hem den och montera ihop den är för mig en gåta men det hade han hur som helst fixat. Har gått och funderat på en hängmatta hela våren och nu under de extremt varma dagarna har jag verkligen drömt om att få lägga mig och läsa bok i en sådan. Så glad blev jag! En superfin vit skjorta fick jag av Johanna och Alexander vilket jag också att hade önskat mig. Rosorna jag fick kommer att stå länge!! Av David och Emma fick jag en fin bukett och Jonas hade köpt maffiga exemplar och de ser ut att vara gjorda av djupröd sammet. En vacker blombukett med ax av korn fick jag av mina kära föräldrar samt ett bidrag till plånboken. Alltid gott!


Lamm kryddat med timjan och vitlök, färskpotatis och jordgubbar och glass – det är sommar! Vädret och tempteraturen tillät tyvärr inte altansittning men det är ju mysigt inomhus. När gästerna åkt öppnade sig himlen och ett välbehövligt regn anlände. Tyvärr lite för kort tid för att det ska vara tillräckligt…


Idag har jag tittat på Stella som hade skolavslutning för sin klass 5C (plus alla andra klasser) från Åkersskolan i Sporthallen. Trångt som alltid men stämningsfullt trots att det inte är i en kyrka. Härlig känsla när alla klasser sjunger sina sånger. 5C sjöng "Ingen klocka ringer mer..." och den är onekligen medryckande. Nu vidare färd mot Vaggeryd för att delta på ett kusinebarns student. Jag är gudmor och helt ärligt har jag inte skött den sysslan till 100%. Idag kompenserar jag. Ska bli så roligt! Kanske kan jag slockna en stund i bilen på väg dit… Tur att Jonas har automat och kan köra sin bil.


Ha en fortsatt skön fredag!!!


     

Grillgäster!!! 

Blommor och fler blommor...

Av Sofia - 9 juni 2016 17:01

I dag är det MIN dag. Min födelsedag. 9 juni är genom åren för evigt förknippat med pirr i magen och förväntan även om pirret avtar med åren…. Jag förväntar mig heller inte så mycket längre – blir bara så enormt glad när nära och kära o mindre nära skänker mig en tanke och skickar SMS, mejl, kort eller Facebook-hälsningar. För det har strömmat in hela dagen. Så otroligt roligt! Att bli tänkt på! Någon har ju faktiskt haft mig i tanken och tryckt in ordkombinationen ”grattis” eller lite mer… För lite ego är vi ju alla även om vissa säger att de inte bryr sig. Man blir glad! Punkt!


Minns mina barndoms födelsedagar. Jag är ju uppvuxen på bondgård och det har ofta körts hö på Norra Sandsjö Prästgård vid den tidpunkt då jag kom till världen, i början på juni.  Full rulle i Bregottfabriken!  Jag kände dock ALDRIG att jag inte fick den uppmärksamhet ett barn önskar på sin födelsedag. Kvällen före låg man och kunde INTE somna och på morgonen när mamma, pappa och mina bröder anlände med brickan på sängen sov man som vanligt räv.


Några av födelsedagarna var även skolavslutning – dubbel glädje! Min studentdag (har jag skrivit många gånger  - jag vet) 1989 var således min 19-årsdag och detta var en av mina absolut lyckligaste dagar i livet!!! Å även idag är jag mycket glad. Jag lever, är frisk och känner mig inte ett dugg som 46 år…..faktiskt. Siffran är som bekant bara en symbol för hur många år man vandrat på jorden och jag känner mig ung! Jag är så tacksam att ha fått vara med om ytterligare ett år. Johanna, min älskade äldsta dotter skrev i sitt SMS: ”Grattis på 26-årsdagen världens bästa mamma!”. Hon har inte så mycket annat att välja på eller jämföra med i och för sig men att hon skriver den åldern som jag typ känner mig som….tyder väl på att hon inte upplever mig som en tant….än….


Snart kommer hon och sin fine Alexander, mamma och pappa, David och hans goa Emma. Även Stella får jag låna en stund ikväll. Jonas är på plats efter ett lyckat återbesök hos röntgen och ortoped och vi firar med grillat lamm och färsk potatis. Ikväll hoppar vi tårtan och njuter av goda svenska jordgubbar. Jag fyller i en tid då naturens skafferi slösar med sina godsaker och det gäller att ta vara på ALLT!!!


Henry är på Liseberg med sin klass hela dagen så hon saknas ikväll MEN jag är ytterst tacksam för att hon ville följa med på denna resa! Klockan ställs på sen kväll/tidig natt för att hämta henne vid MIO! Det hugger ju helt klart till i hjärtat när man ser niornas bilder från gårdagens avslutningsfest. Henry saknas! Det hugger till när jag i morgon inte kommer att gå till kyrkan och se niorna avsluta sitt år. Henry saknas! Livet har de senaste åren gett 26-åringen några fler rynkor och några fler gråa hår men solen finns ju alltid bakom molnen och det gäller att känna strålarna genom hela livet. Jag kämpar. Många kämpar. Man ska fylla åren med liv – inte bara livet med år!


Grattis till mig själv!!!


  

En flicka.....


  

Flickan har hunnit bli 26 +


Av Sofia - 7 juni 2016 22:06

Idag tryter orken. Jobbet gick i ett...lunchpromenad (glömde VATTEN!!!!!)....diverse inköp till olika lärare....gå till banken gång nr 2 för att kunna bli kassör....handling.....korvgrillning... Alla moment är trevliga men ibland blir man ändå trött.

Så tittar man ut kl 22.03 o ser den ljusa juninatten. Den som aldrig blir av....liknar mest en daggig dag. Snart fyller jag år och jag är född i en tid då nätterna är mycket korta. De knappast finns...

Min favoritdikt! Varsågod! En gång om året lånar jag den av Harry Martinsson. På ett elegant sätt fångade han känslan! Så otroligt vackert han beskrev årets mest underbara tid! Skriven 1953.

God "natt"....

Av Sofia - 6 juni 2016 21:35

Sveriges nationaldag! Den sjätte juni! Årets exemplar av dagen blev sagolikt vacker. Himlen speglade vår flagga. Klarblå med den gula underbara solen. Frisk värme hela dagen!! Det må vara Gustav Vasas kröning eller nya regeringsformer vi firar men älskade land - så unikt det är! Sverige står för frihet och demokrati! Det är värt att fira ordentligt en gång per år! Allemansrätten t.ex Att ha förmånen att få göra allt det vi får i vår underbara natur. Det är stort!!! Vi får säga o skriva vad tycker! En rätt som är få förunnat i övriga världen!!!

Så vi har suttit här den senaste timmen o sett kungen med familj anlänt till Skansen för sedvanligt firande. Sett gammeldanspar dansat till svensktextad Aviciis superhit. Hört Ison & Fille rappa, hört Malena Ernman sjunga. Det hela är vackert!!

Dessutom - har precis fått se min kusin på TV. Höll på att sätta kaffet i halsen!! Mia Karlsson fick skicka en hälsning från Sollefteå där hon och ett stort gäng avverkat 33 km i tuff Nipaterräng. Mia o hennes dotter Frida hade GRYMMA tider.

Jag firade min nationaldag genom att cykla till Landsbro, äta grillmiddag där o fira Micaela, nyss fyllda 22 år. Hela dagen med Sverige i mitt hjärta!!!

God natt!!!

Samfälligheten Fridhems flagga dagen till ära!

Av Sofia - 5 juni 2016 18:40

En helt underbar femte juni! En söndag som känns som lördag på grund av att vi firar Sveriges dag i morgon vilket ger ledig dag från jobbet.

Efter en helt otroligt härlig student igår somnade vi ovaggade rätt tidigt. Innan dess hade vi ungdomarna Johanna o Alexander på besök som gjorde sig fina inför raj-raj på Hotell Högland. Johanna hade några mer minuter med att locka hår o smink än Alexander (det tog tre minuter för honom att byta skjorta). kl 23.00 vaknade jag av att Henry kom hem. Check - lugn! Nej hon var INTE på hotellet men ute o chillade med en kompis. Nästa gång jag vaknade var det Jois o Alex som kom, kl 03.30 De hade haft hur kul som helst. Nästan alla kusiner var på plats på Högland o mängder med annat folk + alla studenter.

I morse köpte jag frallor på Willys o vi avnjöt en god o lång frukost ute på altanen. Det blir inte mycket bättre än såhär. Barnen hemma o Sverige är vackrast! Så är det!!!

Sedan dammade jag av min racer o cyklade Fredriksdal-Almesåkra-Bodafors o hem. Så skönt! Som att cykla i en bastu. Det fläktade dock behagligt o motvinden fick mig att växla ned från Bodafors. Jag har 27 växlar o använder 2.... Det säger lite om min cykelkunskap!!! Cykla är nästan det enda som funkar i hetta! Så gott!

Snart kommer Jonas son Pelle o hans Lina på grill. Ytterligare en härlig kväll i vackra sommar-Sverige!!

Ha en fortsatt fin kväll!!

Såg en fin svanfamilj i Runnerydssjön. Vackert!!!

Av Sofia - 4 juni 2016 20:41

Vilken underbar dag! Att ta studenten är förenat med så mycket lycka och glädje så man kan inte riktigt fatta. Vi som "ser på" har förmånen att dela glädjen på ett helt fantastiskt sätt. Idag var det dax för Kristin. Min yngste storebrors yngsta dotter. Förutom min egen student den 9 juni 1989 har jag fått vara med om mina brorsbarns stora dagar och min egen dotter (förra året) = sammanlagt 6 ggr och varje gång de springer ut genom Brinellskolans glasdörrar rinner tårarna. Det är en sådan känsla. Så mycket lycka. Så mycket slit är slut. En sån otrolig frihet. Det är verkligen en speciell dag. Jag minns min egen studentdag som om den vore i går. Det är nog därför tårarna kommer....


Vädret såg inte så roligt ut kl. 12.00 i Nässjö. Åskan gick och himlen var öppen. Men....mot alla odds återvände solen och de mörka molnen blåste bort. I trängseln med alla andra väntade vi in de nybakade studentern till öronbedövande men bra musik och man vill ju bara dansa med. Vilket jubel när de dånar ut... Så häftigt!!!


Mysiga och trevliga timmar i Norra Sandsjö med nära och kära. Vädret blev bättre och bättre och maten var supberb. Ostkakan som min mor levererat smakade som alltid underbart gott! Kristin öppnade presenterna och efter några timmar var det dax för henne att ge sig av till nästa fest.... Att fira ihop med sina kompisar!! Tusen tack fam Wetterholm för en kanondag och tack Kristin att vi fick fira denna dag ihop med dig!!!


Nu är det kväll! Mannen i gips och jag tar igen oss i soffan. Johanna och Alexander är även de på väg ut i Nässjös festvimmel och det är nog många som trängs på Hotell Högland dagen till ära.


STORT  GRATTIS  FINA  KRISTIN  TILL STUDENTEN! Jag hade det lite på känn - att det skulle bli stipendie. Det får vi med all säkerhet läsa om i tidningen nästa vecka!! Bra jobbat! Men kom ihåg något från din faster som du förmodligen fått en liten gen av.... Good is enough!


Ha en fortsatt fin kväll!!


 

Så började min morgon. En härlig morgonpromenad till Spexhult. Underbart väder. Ingen kunde tro att åskan gick två timmar senare samt skyfall!!!

 

Nybakad student. SAA13 (samhäll)

 

Mingel i väntan på Kristin

 

Mina fina. Henry, David, Stella, Johanna och Alexander (han är inte min men lite....)

 

Så kom hon äntligen tillbaka från flaket!!

 

Tältet fullt!!

 

David, Stella och Ella

 

Jonas och jag

     

Presentbordet

 

Hela familjen. Monica, Ella, Kristin, Lukas och bror Pelle

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se