Alla inlägg under augusti 2016

Av Sofia - 13 augusti 2016 16:24

Hela dagen har vi varit förbluffade över hur fint vädret blev denna lördag. Det aviserades regn men på förmiddagens tur var det bara sol o sol o sol samt värme.... Både extratröjan o jackan fick bli lindad runt midjan o backarna runt Landsbro var maffiga. Benet känns hela tiden... Suck!

Jonas vittjade 18 burar kräftor i morse. På alla dessa burar fick vi 10!!!!! kräftor. Nästa år blir det investering av viltkamera så tjuvfiskarna kan fångas på bild. Gräset var nedtrampat överallt!!! Suck!!

Planerna för kvällen är skaldjursbuffé på Restaurang Bar & Ät vilket har varit bokat typ sex veckor. Populärt med andra ord. Messade till Johanna o skrev att vi cyklar in och våldgästar dem en dryg timme före för ett liter mini-förfest-besök...

Nu vräker regnet ned....alltså vräker o vår plan att cykla in till Vetlanda faller bort. Tror jag messar igen o ber om skjuts...

Ha en go kväll!!

Gick förbi gamla macken i Landsbro. Hör satt min farbror Uno Karlsson ofta o drack kaffe o pratade... På hans oljebil återfanns texten Texaco..

ANNONS
Av Sofia - 12 augusti 2016 18:21

Idag har jag haft världens bästa hjälpreda med mig på jobbet. Eller ska man kanske skriva sällskap för det finns inte så mycket att hjälpa till med för Stella, snart 12 år, som följer med till kontoret. Framförallt inte när man får lite akut avstämning att göra och bara kollar siffror som ska stämma till höger och vänster, upp och ned och ut och in?. Undrar i mitt stilla sinne hur mycket tid man lägger på avstämningar. Stämde av alla projekt tom dec så det stämde på öret. Har det sedan inte hänt något på just dessa projekt tom halvåret 2016 borde det ju rimligtvis vara samma siffra?men man kan aldrig så noga veta.

Goda medhavda mackor (Skogaholmslimpa och stark ost) fick det bli till fredagsfrukosten. Har man mer eller mindre överlevt på fröknäcke som enda ?bröd? under hela sommaren kan det vara MYCKET gott att då och då sätta tänderna i en Skogaholmssmörgås. Eller tja, tänderna kanske inte behövs?.läpparna räcker. Rester från gårdagens Pasta Carbonara fick bli lunch och dagen gick fort som attan.

Efter jobbets slut satt jag mig på cykeln söderut. Cirka 4 mil nästa exakt. Eller...idag blev det ca 7 km extra. Glömde vattenflaskan i köket o vände när jag upptäckte... Regnet hängde i luften i början o efter Bodafors hängde det inte längre...det kom ned... Faktiskt - det gjorde inget!!!

Nu befinner jag mig i Landsbro och snart ska vi tända säsongens första brasa..... Under tiden hoppas vi att det är många små svarta monster som letar sig in i de kräftburar som Jonas la ut för en stund sedan.

Jag är idag mycket glad att Smålands Dagblad tog med min artikel så snabbt i dagens tidning. Härligt!!!!

Stella sällskapar

ANNONS
Av Sofia - 11 augusti 2016 19:56

En extremt tung dag övergick till lycka... Lika mörk som himlen var på förmiddagen lika tungt var mitt sinne. Eftermiddagen bjöd på sol o blå himmel och jag likaså.... Idag har änglarna visat sig....på riktigt!!!

Denna kylan - har tydligen inte varit en sådan kall augustistart på 114 år?!!! Fy attan vad jag ogillar. Regnet behövs verkligen men måste det vara så kallt och blåsigt samtidigt? En helt onödig fråga att ställa då det blir som det blir. Vädret är något vi människor inte lyckats att styra....ännu.... Ett faktum som min hjärna inte riktigt har förstått...

Har större delen av dagen ägnat mig åt att rätta felaktigt konterade leverantörsfakturor. Alla gör vi fel inklusive undertecknad. En av mina uppgifter är att rätta när andra gör fel (får rätta mina egna också för den delen). Har fått träna under åren att meddela vederbörande på ett hyfsat mjukt sätt att de gjort fel samt försöka vara så pedagogisk som möjligt för att eliminera att samma fel upprepas? Ibland kan man ju få "i mina öron" mer eller mindre roliga kommentarer som svar. Nu är jag ytterst medveten om att ekonomer är ett folk för sig och att vi tänker på siffror på ett annorlunda sätt jämfört med säljare, projektledare eller vad det nu månde vara.... Jag gör mitt bästa och jag vill att andra ska göra det också. Teamwork och respekt för varandras sysslor är en bra början!

Ringt om mitt onda ben till Smålands Rygg- och Idrottsklinik. Fick rådet av en jobbarkompis. På det stället kan de kroppen och efter min beskrivning (vad jag hade gjort och hur det kändes) trodde de att de skulle kunna behandla skadan. Sedan är det ju hyfsat pinsamt att berätta: jo, jag hjulade på midsommarafton, osv... Tilläggas kan att min löparrunda i tisdags var mer smärta än någonsin så nu får löparskorna stå till jag har besökt kliniken och kunnig personal. Är rädd att jag annars kompenserar och då får problem i någon annan kroppsdel. Det lär kosta en slant nästa att gå dit nästa torsdag men det kan det vara värt med råge....

Eftermiddagens besök på Brinell med Henry och vi båda föräldrar har framkallat en klump i magen de senaste dagarna. Jag var vaken i natt och kände trycket över bröstet. Hur ska det gå i framtiden om Henry inte tar chansen och orkar gå vidare i skolan?.. Under semestern har jag kunnat förtränga tankarna någorlunda men nu är hösten här, skolstarten är här och ja, tankarna är tillbaka.... Mötet gick bra! Mycket bättre än jag kunnat föreställa mig... Som om änglar pratade med oss....nästan så jag blivit bönhörd.... En eftermiddagspromenad i sol med lätta steg följde...

Skönt att skriva. Skriva av sig. Det hjälper!! Gårdagens inlägg på min blogg gav mycket energi tillbaka. Tack för att ni läser och för att ni tycker och debatterar! Det stärker och värmer!

Ha en fortsatt fin kväll!

Av Sofia - 10 augusti 2016 19:09

Jag beundrar folk med civilkurage. Vissa människor besitter just den egenskapen. Rollerna kan vara olika. Vanligt folk på gatan, artist, lokalpolitiker, frisör…. Människor som vågar säga vad de tycker, försöka angripa ett problem och lösa det, ingripa när någon far illa eller helt enkelt bara ha en åsikt. Det är att våga.


I går kunde vi läsa i vår lokala tidning om hur Fadi Madiouaya (frisör i Nässjö som dessutom jobbar hårt med integration) gick ut och pratade om de problem som finns i vårt samhälle. Polisanmälningar har duggat tätt på senaste tiden....ofredande av tjejer/kvinnor där grupper av pojkar eller män med invandrarbakgrund är representerade. (Nyss blev den 13-åring antastad av ett gäng i Nässjö utan att en ENDA människa ingrep.) Kvinnosyn och utanförskapet är den stora orsaken, menar Fadi. Tack Fadi för att du med din egen bakgrund vågar tala om det. Modigt! När någon som själv kommer från en annan kultur öppnar munnen – jag tror det är enda sättet att börja diskustera på allvar. Om jag som ”ursvensk” och vit säger det, är man rädd att bli kallad rasist. Är man dessutom kvinna blir det inte lättare.


Den starka och den enormt duktiga artisten Zara Larsson driver frågan och debatterar kvinnoförtryck och hon utsätts för mycket näthat. Hon är modig som vågar stå upp för saken! Sven Melander gjorde ett inlägg på Facebook i saken för en tid sedan vilket spred sig som en löpeld. Så bra! Han försvarade Zara och menade på att det är ”männens fel” och att det är de som måste ta sitt ansvar. Modigt!


För visst finns det ursvenska män som också begår dito brott – ingen tvekan. INGEN har rätt att ta sig rätten att ofreda någon annan. Ingen kille/pojke/man har rätt att gå över gränsen – ändå händer det hela tiden och det verkar öka.

Det är aldrig okej! Vi måste på allvar försöka angripa det växande problemet och oro och rädsla ska inte stoppa våra ungdomar att gå utanför dörren. Min egen yngsta dotter fyller 12 år om några veckor…..och jag känner att jag helst inte vill att hon går genvägen över stationen i Nässjö vilket är helt sjukt i sig.


Jag lyssnade på Sara Mohammeds sommarprat tillsammans i bilen med Henry och Stella när vi åkte till Göteborg för en tid sedan. Sara berättade om sin uppväxt i Kurdistan och om hur hon själv utsattes för hedersvåld. Hennes bror ville få henne bortgift och hotade hennes liv om hon inte gick med på det. Hon flydde till Sverige 1993 som politisk flykting. Hon har grundade föreningen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) år 2001 och har sedan dess vunnit en rad priser för sitt engagemang och motstånd mot hedersvåld. Hon hatade sin slöja som hon var tvungen att bära och menade på att detta plagg är endast ett uttryck för förtryck. Som tusentals flickor tvingades hon genomgå könstympning och i hennes fall var det hennes hårt troende mamma som i sin rädsla för Gud ville hon skulle uppfostras till en ”ren” kvinna.


Det är när jag lyssnar på dessa personer som jag stärks i mina uppfattning om att vi måste fokusera på det verkliga problemet när det gäller integration. Som Sara sa: Familjer flyr från förtryck och kommer till Sverige – här fortsätter familjen att förtrycka…? Vi låter folk fortsätta med sitt synsätt och det är ju inte helt enkelt att ändra. Är du uppfostrade från födseln att ”så här gör man” – då tror man ju att det är rätt. Tradition, tradition, tradition… Slöja och vissa handlingar är inget annat än kvinnoförtryck! Punkt! Könsstympning är förbjudet enligt svensk lag. Att låta flickor som blivit kvinnor, rent kroppsligt, att bära slöja är första steget på denna vidriga kvinnosyn. Punkt!  När vi i Sverige tillåter detta – jag tror faktiskt att vi gör fel. Framförallt måste vi börja våga prata om det! När vi i Sverige låter invandrarflickor/kvinnor bada i våra simhallar med slöja/heldräkt – då integrerar vi inte de nyanlända. Vi gör precis tvärtom utan att kanske veta om det. Sara nämnde att vi måste behandla alla lika. Det är en mycket bra början! Framförallt måste vi våga prata om det!


God kväll!!!Av Sofia - 8 augusti 2016 19:19

Jag sov extremt dåligt inatt. Om det berodde på att inte Jonas låg bredvid eller att jag skulle upp och jobba efter 4 veckors semester - det vet jag inte. Det kan vara en kombination. När klockan ringde var jag hursomhelst mer än trött men masade mig upp och gick till jobbet.


En frisk promenad skadar aldrig och i synnerhet inte inför en stillasittande dag om man jämför med hur semesterdagarna har sett ut. Dock går jag många många steg varje dag ska ni veta. Är man "fast i möte" sitter man som bekant där man sitter (dagens startade med internmöte i tre timmar) men annars.... Eftersom jag har laddat ned en app där mobilen mäter hur många steg man tar per dag bör jag ju ha med mig denna lilla "hela-livet-i-mobilen-maksin" varje gång jag reser på mig... En del har fräna och dyra små underverk (armband/klockor) men det känner jag ingen lust att lägga pengar på....  


Å det blir en del travande - från kontorsstolen till kopieringsrummet, från stolen - till olika kollegor, till cafetérian etc. Nu spädde jag ju på förvisso på antalet steg idag. Gick till och från jobbet, gick en runda på lunchen - dock inte så långt som jag tänkt. Jag blev liksom överraskad av blöty ovanifrån. Det duggade lätt när jag gick iväg och kom 45 minuter senare tillbaks dränkt som en katt. Jag kunde vrida ur byxorna (inne på toaletten) och fick sitta så tills det torkade.... Härligt, härligt...men jag fick ju ihop min dagliga dos av 10 000 steg vilket tydligen är typ av ett riktmärke för att må bra. Igår hade jag över 22 777 steg så jag borde ju rimligtvis ha kunnat skita i stegen idag och gårdagens alla hade kunnat räcka för idag... Sådan är dock inte jag (det vet ni ju). Mellan ovan rader kan ni säkert förstå att även detta handlar om en tävling men en speciell person.... Vissa dagar kommer jag att vinna och vissa kommer han att vinna...Undra bara vem som tar förlustdagarna hårdast?


Jobbet då? Jo, det funkade finfint att börja jobba igen. De uppgifter man lämnade när man gick hem för några veckor sedan, har ju ingen tagit... Träffa härliga kollegor och fika i caféet och prata semesterminnen. Dessutom är känsla av att ha ett jobb man verkligen trivs med - gudomligt! Det kommer att komma dagar i höst då jag svär på vissa saker (inombords) och dagar som känns frustrerande men det är som med cykling....och löpning... Om man inte kommer förbi de jobbiga uppförsbackarna kommer man aldrig framåt..... Klok som en bok!


Godnatt!!! Trött som en mört!


 

Av Sofia - 6 augusti 2016 22:08

Denna dag startade... Bara det - vilken lycka att den startar... Efter att ha drömt att jag lät klippa mitt hår kort - vaknade helt blöt av svett. Min nyinköpta drömfångare funkade ju sådär.... Tog i mitt hår - nytvättat och jag bara älskar det. Kan låta som skryt men jag vill nog påstå mer tacksamhet. Precis som mina övriga kroppsdelar.. Det tog fyra barn o en himla massa år för att uppskatta o vara tacksam för det jag har fått av vår Herre i kombination med mor & far. Å tänk vad mycket kul man kan göra med den! Kroppen alltså... Cykla o montera skrivbord..

Det förstnämnda gick ju sådär idag. Jonas o jag skulle cykla Fredriksdal, Forserum och Nässjö men min cykeln la av, dvs hackade i växlarna. Helt plötsligt - bara sådär... Arg o irriterad vände jag om vid Skogsvallen när jag insåg att samtliga växlar kärvade. Satte mig o cyklade inomhus på min älskade pålitliga brunte o väntade till Jonas hade cyklat den tänkta rundan klart.

Åkte till Cykodel (måste vara världens mest servicevänliga affär) o han bytte kedja - nån liten länk hade blivit sned. Han uppmanade mig dessutom att använda alla växlar och inte bara två lägen....för jämnare slitage. Ha, ha... Fixad cykel - i morgon blir det Forserum runt....eller Malmbäck för DET verkar vara Smålands metropol. Det står Malmbäck på 80% av alla vägskyltar. Kolla själv får ni se. "Alla vägar bär till Malmbäck" brukar vi säga...

Dagen har oxå bestått av en expressfärd till IKEA. Har nog aldrig gjort av med förhållandevis så mkt pengar på så kort tid på IKEA. Ett skrivbord Hemnes på mindre än en halvtimme (har tagit ett år efter böner, samtal och tjat från Henry) och jag trodde INTE att vi skulle montera ihop delarna innan mörkrets ankomst. Men vi lyckades. Henry o Jonas var ett bra team o jag fixade några lådor och samt lite fröknäcke under tiden... Snygg blev den hursomhelst o födelsedagspresent 2017 - check...

Grill på det - intagen kl 21.00 (det tog fyra timmar att få ihop den där Hemnes)....

Godnatt!!!

En bit på väg... Mkt skruv o delar..

Instruktionsboksläsning...

Teamwork

Halvvägs...

Bara finlir kvar...att placera grejer...

Å det var vi värda ikväll. Pollys (en påse från IKEA o Baileys o Amaretto i våra för-oss-designade likörglas! Jonas o Sofia

Av Sofia - 5 augusti 2016 18:16

5 augusti! Sista semesterdagen. På måndag är det åter allvar och jobb. Allvar i den bemärkelsen att kalendern är full -både på jobbet och den hemma. Tider som ska passas, möten som inte får missas, tider som ska hållas... Vardagen är sådan!! Det är just det jag uppskattar mest med semestern - att slippa ha en full kalender! Varför känns det alltid som att sommaren är slut när man börjar jobba?? Sommaren ÄR inte slut - det kan vara sommarfint både hela augusti o september - det är bara blomsorter och dofter som skiljer....

Å dessa fyra veckor som tycktes oändliga i början - nu är de slut!!! Med underbara minnen, bra väder känns det som en lång tid. Vi har hunnit med hur mycket som helst. Sett många delar av Sverige, har både haft slappa dagar och inbokade grejer, socialt umgänge och en hel del träningstid. Fyra fina veckor summa summarum!

Ikväll kommer barnen tillbaka! Två av dem. Johanna lever sitt liv och ikväll är hon o Alexander på Avicci-konsert i Malmö (mamma är inte alls avundsjuk...) Stella kommer från Gotland först på söndag men Henry o David är här. Ikväll gör vi tacos. Denna rätt har inte ätits en enda gång under semestern så nu är det dax... Snart är det höst - då blir det standard (varje fredag).

Ha en fin kväll!!!

Semestern inleddes med en sångafton med mor i Vallsjö gamla kyrka!

Minigolf i Vallsjöbaden - Pappa vann

Tripp till Kullen

Fika på Flickorna på Skäret

Härlig kväll i Norra Sandsjö

Jag o mina bröder vid Runstenen

Göteborg o Liseberg!!!

Morabesök hos min fina kusin Eva-Lena

Konsert med Winnerbäck

Trollhättan - jättefin stad

Träning o cykling inkl cykelköp

Avslutningsvis lite kräftor med betoning på lite....

Av Sofia - 4 augusti 2016 18:31

Äsprilladill!!! Startade dagen med ett besök i Äsprilla. En liten mysig by några km från Landsbro där några duktiga syskon odlar i stort sett allt. Vi köpte fina dillkronor och tittade på när två kattungar busade i ett plommonträd. Antalet katter på denna gård.....kan inte räkna....

Å vad har man bl a dill till, såhär i början av augusti? Rätt svar - kräftor. Vi fick mängder när vi vittjade de få burar Jonas la i igår.... Ha ha ha, eller INTE....... Det var definitivt inga mängder - löjligt lite - men tio lovliga kunde vi omsorgsfullt koka på förmiddagen. Det verkar helt enkelt ha blivit väldigt ont om kräftor jämfört med tidigare år. Men med tanke på att jag i princip maler i mig allt på en kräfta (förutom ögon, mage, skittarm o skal) lär jag ha o göra ett bra tag ikväll med de fem jag får. Vansinnigt gott och att få vara med om hela processen gör att det smakar så mycket godare. Dra upp buren, koka och sedan få njuta av den goda smaken!!

En cykeltur har det oxå blivit - såklart. Från Landsbro till Årset via Fröderyd i regn och motvind (det gick ju att cykla i regn även om jag föredrar uppehåll). Från Årset till Skepperstad till Hultagård i sol och värme. Tog en avstickare till Torset på vinst o förlust men det blev förlust - mor o far skulle precis spela boule. Vi får ta kaffe en annan gång. Vi tog gamla järnvägsspåret på hemvägen och det blev terrängcykling på riktigt. Skön runda - vi fick soppatorsk båda två o vi kastade oss över grillade revben som Brobyhallen sålde. Det var närmast snabbmat man kan komma.

Ha en fin kväll!!

 


  Titta och njut!

 

Äsprilladill 

   

Från svart till rött på några sekunder.....

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se