Alla inlägg under november 2016

Av Sofia - 19 november 2016 19:52

En underbar morgon. En go sovmorgon och härlig frukost. En underbar löprunda ihop med Jonas. 10 fina kilometer och med tanke att det var ett tag sedan jag var ute och luftade benen gick det fantastiskt bra. Inomhuscykling är ändå ett väldigt bra komplement när snön ligger djup och halkan är irriterande. Konditionen och orken finns där. Uppskattar löpning enormt mycket men mitt ogillande för kyligare årstider krockar lite med förstnämnda så därav vissa lessamma upphåll under vinterhalvåret.


Klockan två satt vi bänkade i sporthallen för att se NAGK's uppvisning. Stella skulle visa upp sitt program i sin cheerleadinggrupp och få göra en fin final på det de tränat under hela hösten. Ett jättefint program och de är sååå duktiga. Härligt att se. Duktiga var även andra gymnaster och idag var det verkligen avancerade hopp och volter, med andra ord inte bara ljushopp.


Vi blev lite trötta när vi la oss i soffan i eftermiddags och när jag läst igenom alla handlingar till kommande BU-nämnd bestämde vi oss för att ta en tupplur. Det slutade med att vi vaknade 19.30 och hinna göra hemmagjord pizza på det.... Oj, oj, oj.... Nu jäser degen hursomhelst och TV'n har pausats på Så mycket bättre...


Ha en fin kväll!!!  Härligt duktiga tjejer. Stella längst hitåt!!


     


ANNONS
Av Sofia - 18 november 2016 21:56

En sån superkväll! Fredagen kommer efter en häftig vecka och kvällen blir köttfärspaj med alla kidz o mamma och pappa. Endast Stella saknas för egentligen är detta en barnlös helg. Men fadern till de tre äldsta är iväg på värmare breddgrader o då blir det växelvis boendet lite annorlunda. Så enormt skönt att ha ett vettigt o mkt ok förhållande till sitt ex o barnens pappa. Ge o ta för barnens bästa. Då blir allt liksom rätt. Barnen har man skaffat ihop även om man inte lever ihop. Det är vuxnas ansvar att det ska fungera - för barnens bästa.

Några timmar med god mat o dryck o prat. Bättre fredagskväll blir det inte. Så härligt när utflugna Johanna o hennes Alexander hälsar på. Fina kloka unge. Vuxna barn är alltid barn.

Nyss plingade det i Jonas telefon o lite senare får hela världen veta via Instagram. Hans äldste son har förlovat sig med sin fina Melinda. Långt bort i Ottawa. Stort grattis Erik o Melinda!! Vuxna barn är alltid barn! För alltid!!!

Godnatt!!!

Mormor Gunilla, Johanna, Alexander o Henry

Köttfärspaj a la älg - gott!!

Mor o dotter

ANNONS
Av Sofia - 17 november 2016 18:45

Ytterligare en mycket bra i arbetslivet. Möte på stadshuset med höglandskommunernas ekonomer som har en härlig sak gemensamt. Vi arbetar på något sätt med anläggningsreskontra. Jobbar alltså med att aktivera investeringsprojekt och värdet av dessa. Kort förklaring. Vi bygger en ny förskola (som vi i Nässjö gjort några gånger) för x antal miljoner. När bygget är klart och barn, förskolelärare, möbler o leksaker flyttar in aktiveras projektet. Investeringar som dessa är byggda med investeringsmedel, dvs lånade pengar. På lånade pengar betalar man ränta och amortering och det kallar vi på kommunspråk för kapitaltjänstkostnader vilket då är ränta och kostnaden för avskrivningar (man skriver av byggnadernas alla delar lika med att värdet sjunker). Nu pratar vi bokföringsmässigt... Olika delar i byggnaden eller fastigheten har olika livslängd och avskrivningsmetoden ska spegla verkligheten. Fönster håller va 20 år och ska därmed skrivas av på 20 år och stommen på 100 år, installationer av olika slag på 15 år etc. Komponentindelning måste man göra enligt lagar/rekommendationer/revisorer så det är bara att jobba på. Å det har vi i Nässjö gjort riktigt bra!! Kapitaltjänstkostnaderna belastar Tekniska Serviceförvaltningen och dessa kostnader bollar jag sedan vidare till våra hyrande förvaltningar. Alltså Barn- och utbildningsförvaltningen betalar en viss hyra för sin nya förskola. Hyran baseras naturligtvis också på drift och underhåll. Värme kostar, vatten kostar etc. Detta var en kort och enkel förklaring om hur det går till. Jag ska inte ens försöka ge mig på att förklara hur jag gör i själva systemet för då kommer ni att sluta läsa.

Hur som helst var dagens möte mycket givande. Vi har turen att modulansvarig i vår kommun och vi i Nässjö har kommit längst av alla. Konsulterna under åren har inte visat den ljusaste sidan och deras kunskaperna har varit sisådär. Det har dock resulterat i att vi själva har lärt oss massor. Faktum är att det är riktigt kul (när det fungerar i systemet) även om ovan kanske inte låter så upphetsande. Gick därifrån och var glad. Nässjö kan!

Å så min ständiga oror för allt?.. Elpriset höjs! Bind era elpriser står det överallt! Jag har haft en klump (inte så stor men ändå) i magen ett tag. Idag ringde jag äntligen och hörde mig för. Ska jag binda mitt elpris. Den vänlige herren letade upp mig som kund i registret och svarade. Du, Sofia, du har bundet elpris. Du har ett treårsavtal och det går ut 2018. Bra koll jag hade där.... Underbart glad för det också. Därmed har jag oroat mig HELT i onödan. Jag i ett nötskal. Nu ska jag förflytta mig till ett annat skal. Ett kar fyllt med varmt vatten. Det kostar förvisso el men det gäller att passa på nu medan jag har bundit!!

Go kväll!!!!

Av Sofia - 16 november 2016 16:55

Halkade till tågstationen denna underbara morgon. Världens vackraste soluppgång o jag förevigade den över Nässjös så typiska stadsbild - bangården o alla järnvägsspår. Hela dagen har jag tillbringat i Jönköping på Lexicon. Kurs i avancerad pivot. Det ni! Uppfräschande avbrott från jobbet o välbehövlig kunskap inhämtad. Detta fantastiska verktyg som officeprogrammet excel erbjuder. Har lärt mig mycket på egen hand och använder det mycket i mitt dagliga arbete - nu en hel dag att grotta i funktionerna. Vad kan man mer begära av livet. Plus gofika o golunch!

På hemväg nu - huvudvärk efter en mycket bra dag!!! Ska direkt vidare till Brinell på öppet hus med David. Sandviken eller inte - Brinell erbjuder både bandygymnasium, bra lärare, program o närhet!!! Stella ville oxå följa med, det är tre år till hon ska välja men intresset verkar redan finnas. Davis ska kika närmare på Bygg o Samhäll. Alltså ingen estet denna gången men med tanke på hans betyg i bild kanske han ska tänka om....ha, ha...

Ja, alla dessa val i livet. 15 år o man ska välja sin framtid. Om jag hade fått välja bildlinjen som var mitt önskemål där o då - undra vad jag hade varit idag...? Var hade jag bott, vad hade hänt? Hade nog inte varit expert på pivot hur som helst!!! Expert o expert...ju mer man lär sig desto mer inser man hur mycket som kvarstår att lära sig!!

Ha en fin afton!!

Ljuvligt vacker morgon

Heldag som känns i huvudet

Av Sofia - 15 november 2016 20:01

En sån dag. När ögonen svider o hjärnan blöder då man packar ihop arbetsplats nr 1 en bit över klockan fem. Sedan har man en mängd uppgifter kvar men då lite mer mammabetonade. Skjutsningar, vinterkängorköp till David, utvecklingssamtal.... Ända in i kaklet. Å lite fröknäcke på det medan jag ändå i skrivande stund väntar på att få åka o hämta Stella från Cheerleadingen. Uppvisning på lördag i Sporthallen - ska bli så kul att få se deras program.

Å utvecklingssamtalet gick bra. Jag känner extra stor tacksamhet när betygen går lite åt höger på skalan... Nian - sista året i grundskolan... Kan inte begripa hur fort den pojken blev vuxen eller näst intill åtminstone. Å 45 i kängor. Jösses! Han vägde 3840 gram när han föddes....

Hela förmiddagen ägnade jag åt PUL. Det rimmar på kul men det är det inte. Jo, PUL i sig är viktigt - personuppgiftslagen. Hur man ska behandla personuppgifter på bästa sätt. PUL ska nu ersättas av datainspektionslagen nån gång under 2018 o vi var församlade 3 (!) dyrbara arbetstimmar för att höra om detta. Det kändes dock inte som om jag blev så värst mkt klokare på vad förändringarna skulle innebära. Vissa människor kan trollbinda med sina ord. Andra tror sig kunna detr... Det är en väldig skillnad!!

Godnatt!!!

Detta är smet till fröknäcke - alltså inte min hjärna även om det känns lite så just nu...

Av Sofia - 13 november 2016 19:33

Pappas dag hela dagen! Söndagen startade med hotellfrukost. Njae, inte på hotell men typ, fast hemma på Borogatan i Landsbro. Jonas dotter Miccan hade ordnat till det hela och när vi satte oss framför elden var det skivad kiwi, banan, gurka, kokt ägg, stekt bacon, jordgubbsjos och grekisk yoghurt samt gott bröd. En helt underbar start på dagen och så jättemysig som både jag och Stella fick snika till oss i ottan.


Därefter åkte Stella och jag vidare till Torset för att fira min far. Ett fint 11-kaffe och hit kom även bror Anders och Lotta. Alltid mysigt att träffa dem. Vi jobbar allihopa hela dagarna i samma stad men det är inte ofta vi möts ändå. Arbetsuppgifter, scheman och möten sätter lite stopp för det, tyvärr!! Stella och jag stannade kvar på middag och helt plötsligt dök Jonas upp. Såklart han kunde slita sig från sina älskade torkar på Rörviks Timber i Myresjö och få gomat i Torset. Å det var gott, som alltid! Innan vi åkte hem pratade vi julsånger och alla som vill ha en fin stund på julafton kl. 12 innan allt julstim drar igång på allvar - kom!!!!!! till Norra Sandsjö kyrka! I år blir det ett extra fint program med undertecknad och mamma Gunilla.


Vidare hem till Nässjö, Stella skulle på sin Cheerleading och jag passade på att lufta benen i en och en halv timma innan det var dax för NIF P16 att möta Åtvidaberg i Stinsen Arena. Ja, David hade väl inte supermycket att göra med tanke på att resultatet blev 12-3 o vinst för NIF MEN han gjorde ett par fina räddningar och jag myser i den kalla hallen och fryser... Fy attan. Att se en hel bandymatch är en pärs trots att jag har dunjacka, kofta, underställ, linne, överdragsbyxor och dubbla sockor... Suck! Jag är inte gjord för bandyhallar!!


Nu är det bara kvällsmaten kvar på denna fars dag och ikväll finns inte en enda pappa här. Bara mamma och kidzen!


Ha en fortsatt fin kväll!!!

Av Sofia - 11 november 2016 18:48

Ett helt år har gått sedan jag fick världens finaste guldring på vänsterhanden. I ringen står namnet på världens finaste man.  När Jonas och jag växlade ringar på Jamacia förra året var det betydligt varmare än vad vårt svenska väder erbjuder. En fantastisk dag på denna härliga resa på Karibiska havet och allt känns som igår. Underbara dagar att tänka tillbaka på och det är alltid lika roligt att se på alla kort vi tog. 11/11 är ett lätt datum att komma ihåg om man nu har benägenheten att glömma. Jag är dock motsatsen, har tusen datum i huvudet, även de jag inte behöver ha där. Ikväll firar vi. Undra om ettårig förlovning har något speciellt namn, bröllopsdagar har ju olika – trä, bomull, porslin, silver, guld… Jag benämner vår ettåriga förlovning som "lycka, värme och framtidstro"!!


I morse nåddes vi av den sorglia nyheten att Leonard Cohen gått ur tiden. En mycket duktig musiker, stor på alla sätt. Hans mest kända låt och en låt som man gjort cover på i tusental är "Hallelujah". Även jag har gjort mina versioner till gitarr. På julafton i Norra Sandsjö har jag sjungit den några gånger, med svensk text och den berör mig på ett speciellt sätt. När jag övar hemma inför julbönen kan jag knappt hålla tårarna borta och det är ett under att jag fixar att sjunga den i kyrkan varje år. Nu får Lenonard nynna vidare på sin Hallelujah bland andra änglar.... RIP Leonard Cohen!!


Ha en fortsatt fin fredagskväll!!!


 


 

Skål!!En av mina favoritlåtar att sjung och särskilt till detta underbara pianokomp. Ursäkta lite konstigt format...

Av Sofia - 10 november 2016 19:23

Det är halt på ?Rödjavägen? från Landsbro till Norra Sandsjö kan jag meddela..... Även att jag har vinterdäck. Inte dubbar men ändå. I en hastighet av 54 km/h bara gled bilen i väg i en kurva. En hyfsat otäck känsla med tanke på den låga hastigheten. Tur att jag inte fick möte. Annars är det en rätt go sträcka att köra på morgonen innan jag börjar jobba. Morgonradio och ett varmt säte. Det gäller att se det positiva i tillvaron. Jag gläds fortfarande över min ?nya? bil och att jag slipper bekymra mig för trasiga bromsar, däckinköp eller annat strul. När man privatleasar ingår det mesta. Men det kostar ju en slant varje månad....

På lunchen gick jag runt Träslända. Den där turen är vacker i alla årstider och idag när det var för ovanlighetens skull var ganska vindstilla, solen sken på de snötäckta träden ? ja, vintern kan ju vara helt okej (även om jag tycker den kom väl tidigt i år). När graderna är som idag känns det helt ok. Den eviga längtan efter våren blir bara lite längre.... Lyssnade på Carolas nya julskiva, Drömmen om Julen, medan jag gick. En fantastiskt bra samling julsånger och man får ju lov att säga att hon sjunger allt med en otrolig inlevelse - allt från nya sånger till de mer traditionella. Hon får allt att låta så äkta. Dessutom har hon en röst som är oslagbar och jag gillar den som mest utan allt för extrema höjder. Hon behöver liksom inte alltid bevisa att hon kan, för hon kan.

Mamma och jag sjunger enligt tradition i Norra Sandsjö kyrka på Julafton och det vore trevligt om man kunde hitta någon ny vacker sång. Jag hittade en riktig pärla på Carolas nya album men det gäller också att hitta noterna. Eftersom den är så ny blir det lite svårare att lösa. Nu tror jag ju inte att folk har med sig anteckningsblock från år till år och noterar ned vad vi har sjungit och sedan jämför.... Personligen tror jag eller vet....att de flesta vill höra traditionsenliga sånger. Men som sagt, det kan vara mycket trevligt med något nytt!

Ha en fortsatt go kväll!!

Vacker vy

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se