Alla inlägg under februari 2017

Av Sofia - 7 februari 2017 21:09

En riktigt kall och eländig lunchpromenad. Tack o lov hade jag bra med kläder på mig. Å tack o lov hade jag mössa på huvudet – så mössan "höll" ihop huvudet som svämmar över av alla tankar…. Idag malde det på, riktigt ordentligt… Känns som att alla tankar på praktiska små saker tovas ihop till ett trassligt nystan….. Livet som det är för alla men vissa människor tänker sönder (ältar) lite mycket ibland…å en sån är jag. Vissa dagar är det bara så. Varför vet jag inte och jag kanske aldrig får svar. Pyttesmå problem jämfört med annat men många små pytteproblem kan bli gigantiska i min hjärna…. Som Melissa Horn sjunger i en av hennes sånger: "Jag önskar jag vore en sån som inte tänker alls".


…..Johanna ville att Henry och David och Stella skulle komma till henne och Alexander på fredag sova över….det är ju inte ”min” vecka då får jag be hennes pappa om det funkar eller ska jag be henne att hon fråga… ska de åka tåg eller buss in?….Stella har inget busskort… Henry får betala för henne så swishar jag Henry… hemfärd lördag – efter bandymatch i Sapa Arena åker de med Ulf hem….det blir kallt o länge för Stella och Henry å Henry som aldrig klär sig varmt ordentligt… Stella och Henry kan ju iofs stanna hos Johanna tills matchen är slut….. Johanna och Alexander kanske ska iväg på något…kolla med Johanna… Stella sa att hon vill följa med i lördags men hon kanske har ångrat sig när det närmar sig fredag och vill till pappa… måste kolla med henne innan jag kollar med hennes pappa kanske ska fråga om augusti också… bjuden på bröllop och halva resan infaller på icke min vecka så det är ok att hon är hos sin pappa vore kul om hon fick vara med sina syskon dessa dagar kollar med Ulf så det är ok (kittlar i magen) åh vad kul att få vara med om denna vecka äntligen får jag se Ottawa…kollade bilder på webben häromdagen så fina byggnader…. augusti där borde vara riktigt varmt….måste fixa en snygg klänning…(dåligt samvete)… måste prata med barnen om vad de vill göra i sommar Gotland några dagar… vill de följa med?... eller Stockholm bara jag slipper Gröna Lund…jag vägrar att lägga pengarna här en hel dag….vi var ju i Liseberg förra året…. köper de det?… Stella ska dit med skolresa i juni…. kanske bättre att åka till Gotland och åka någon dag till Stockholm på höstlovet och gå på fotografiska museet med Henry…de andra tycker nog också det är ku…pengar, pengar, pengar….Undra hur mycket det går åt till tapeter och färg till barnens rum….vi ska åka o kolla med barnen när Jonas kommer hem från pappa-hockey-resan i slutet på februari….tänk om han inte kommer hem…(ångest alltid när han är i luften utan mig)….har lovat dem nya tapeter ända sedan jag flyttade in… måste bli av…å så målning av fönster också…får kolla vad man ska ha för färg…kan nog börja i vår när värmen kommer…bättra på färgen…skrapa ordenligt först…undra just om det räcker med tapet på en fondvägg och strunta i färg till alla rummen…Henrys är fräscht…Stella och Davids behövs definitivt….undra om det går att måla direkt på väggen eller om vi måste limma  väv först……å så allt slipdamm…plast över möblerna eller ska de flyttas ut så rummen blir tomma…


Ja, så kan en timme i mitt hjärna se ut under en lunchpromenad. Allt sorteras inte i en bra ordning men några frågtecken kanske kan rätas ut redan framåt kvällen.


Kvällen ägnades åt handling, mjölk, yoghurt, ägg och smör var slut – utan detta i kylen känner jag mig fattig. Skjutsning till Cheerleding (Jonas hämtade så jag kunde börja med maten. Guld!!!). Resten av energin gick åt att försöka hålla värmen. Känner mig ständigt frusen. För varje dag som går kommer vi lite närmare våren! Hurra!!!!


Falla fritt.....

ANNONS
Av Sofia - 6 februari 2017 20:10

Å så blev det riktigt kallt igen. Hipp hipp hurra. Tack o lov för ett garage - det underlättar att backa ut en isfri bil (om man var så duktig så man körde in bilen kvällen före vill säga). Det är jag oftast och jag är glad att jag själv inte är bredare då dessa garage är byggda för bilbredder a la 1975. De var förmodligen smalare då - bilarna. Min vita jacka förlorar dock, pga av garaget snålt tilltagna utrymme, sin vita färg rätt omgående när jag försiktigt krånglar mig ur dörren för att inte göra repor i lacken då hönsnätet som avgränsar granngaragen... Vissa fyndiga grannar har hängt upp en handduk vid dörrmomentet - smart!! Ja, då vet ni allt om mitt trånga garage. Intressant, eller hur?


Idag var det intenmöte på jobbet som avslutades med ett studiebesök. Det gör vi då och då, på olika fastigheter vid om- och tillbyggnad eller renovering. Det är alltid lika trevligt och intressant att komma ut i verkligheten och se hur bra det blir när vår driftspersonal jobbar och underhåller det vi har. Allt behöver inte vara "nytt" för att bli riktigt fräscht och fint. Idag besökte vi Måsens förskola i Målen (eller Målens förskola som de nu är ombyggd till). Extra kul att göra ett återbesök här, bl.a på avdelningen Elefanten, då mina barn själv gick där för många år sedan. Först gick Henry (då Elin), David och Stella tillsammans på en avdelning och efter något år blev det småbarnsavdelning och avdelning äldre och Stella fick flytta till nästa dörr. Tanken är att samtliga avdelningar ska göras om helt. Till dags datum är en avdelning helt klar och en är under arbete och en är som förr. Å visst är det skillnad. Förr - röda plastmattor, brunsvarta listor och det mesta rätt så slitet. Nu är det nytt ljuddämpade tak, golv med PVC-fria (plastfria) golv, nya kök, ljusa väggar och ljusa trälister samt nya dörrar, toaletter och handfat. Jättefint! Fick även en liten kort pratstund med en f.d förskollärare som hade hand om mina små. Trevligt att se dig Ann!! Hela personalen verkade nöjd med förändringen.


Barnen är för festliga. De blev inte rädda men tittade lite avvaktande och tveksamt på oss.....ungefär som om vi kom från en annan planet. Det gör vi ju faktiskt i deras ögon. Vuxna människor de inte känner, som inte fixar fram någon mat, skalar apelsin eller leker med dem. Gjorde dock mitt bästa för att möta dem med ett leende. När jag ser de små juvelerna känner jag att det var enormt längesedan mina egna barn var så små. Tiden går så fort...


Ha en fortsatt fin måndagskväll! Sno in er i filten och tänd några extra ljus!!

ANNONS
Av Sofia - 5 februari 2017 19:20

Ja, det var ju ett tag sedan Henry fyllde 17 år. Den 11 januari men igår kunde vi samla nära och kära (släkten). Inte alla men de som var här förgyllde vår kväll med råge. Så mysigt och all "ny" mat Jonas och jag knåpat ihop under dagen smakade gott. Kul att också få visa nya köket för min bror Pelle och Monica, mor och far, Johanna och Alexander. Till förrätt blev det asiatiskt soyalax med syrade grönsaker och stark wasabisås. Alltså - I love!!! Snabbgravad lax med soya och ingefär - så gott!!! Till huvudrätt blev det gryta med kyckling, salsiccia, oliver och svamp + ris. Inte för att ris är någon av mina större favoriter men jasminris till gryta funkade riktigt bra. Till kaffet blev det mormors goda tårtor - såna där fluffiga perfekta bottnar - lagom saftiga och vanilj, grädde och jordgubb i en god och salig blandning. Jag hade inte 17 små ljus till garnering men det löste jag på ett helt eget sätt.....


I dag har vi hunnit med en lång runda i skogen, en halvlek av NIF's P16 mot Tjust i Stinsens arena. De vann slutligen med 15-1. Grattis!! Å så skjutsningar till och från Cheerleading för Stella inkl. en biltvätt vilket var mer än behövligt. Som grädde på moset denna dag vann Sverige WM-finalen i bandy efter 5 år av förluster mot Ryssland. I sista minuten dessutom. Riktigt bra jobbat!! Grattis Sverige - HURRA vad "VI" är bra!!


En roligt helg har passerat med blixtens hastighet. I morgon är det ny vecka, nya arbetsuppgifter och nya utmaningar!


Ha en fortsatt fin söndagskväll!!!


 

Mina fina! Alexander, Johanna, David, Stella och Henry. Alexander är ju inte "min" men lite.... :)

 

Jag och den äldsta - så gott när hon ibland är hemma!!!

 

Alexander, Jonas, Pelle och Monica, far och mor

 

Jodå, lite sneglade vi och ett halvt öra mot Mello. Låt nummer 7 var överlägset bäst enligt majoriteten!!!

 

Stella och Henry!!

 

Gooooood tårta!!! Om man inte har tillräckligt med ljus får man lösa det med lite....matte!!!!

 

Dax att blåsa!!!

 

Jag fick oxå en paket..... Tack snälla mor och far för det vackra svarta trädet som ni så fyndigt köpte förra helgen åt mig! Överraskning!!

Av Sofia - 3 februari 2017 20:43

Vissa sånger är vackrare än andra. Vissa sånger är så gamla så de nästan glöms lite bort.... John Denver har just gjort inträde i mitt musikaliska liv, tack vare Jonas och hans favoritsång "Country Roads - take me home". Denna vilken han oxå spelade in, är en riktig pärla!!! Texten är slående nära mina känslor....

 

Annies song

You fill up my senses
like a night in the forest,
like the mountains in springtime
like a walk in the rain.
Like a storm in the desert
like a sleepy blue ocean.
You fill up my senses,
come fill me again.


Come let me love you
let me give my life to you.
Let my drown in your laughter,
let me die in your arms.
Let me lay down beside you,
let me always be with you.
Come let me love you,
come, love me again.

 

 

Sofias sång

Du fyller mina sinnen som en kväll i en djup skog
som bergen på våren, som en vandring i regn
Som en storm i en öken, som en stilla ocean
fyller du mina sinnen, kom fyll mig igen


Kom låt mig älska dig
Låt mig ge dig mitt liv
Låt mig höra ditt skratt
Låt mig för alltid få vara i din famn
Låt mig ligga ned bredvid dig
Låt mig få stanna för alltid
Låt mig älska dig och älska dig igen


 Annies song.....eller min...

Av Sofia - 1 februari 2017 20:57

Sitter framför brasan i Landsbro o värmer mig. Förste februari är snart till ända o för att upprepa trevligheter så doftar det vår i luften. Trots vinter i kalendern. Ljuset börjar återvända o livet likaså. Eller kanske man ska kalla det "hoppet återvänder". Konstig reflektion att man vill att tiden ska passera fort - då går ju livet alltför för snabbt. Har dock ingen större rädsla att bli gammal. Är bara rädd för att bli sjuk - i kroppen eller huvudet. Blir mer tillfreds med livet ju äldre jag blir, vill inte ha tillbaks en dag av det som har passerat. Vill bara framåt o det är en bra känsla.

Har varit o firat Jonas mor Birgit ikväll. GRATTIS!!! Dagen till ära fyller hon 85 pigga år. En härlig kvinna som har huvudet i behåll, minns allt kristallklart. Tulpaner på bordet, goda frallor, bullar o kakor som satt som en smäck efter en lång arbetsdag inklusive sammanträde med barn- och utbildningsnämnden. 28 ärende på 3 timmar - effektivt! Intressant!

En märklig vecka passerar. Min förvaltnings högste chef ska sluta. Fick reda på detta i går eftermiddagen o luften gick ur mig. Det var han som anställde mig en gång i tiden, en stekhet sommardag 2009. Vi var på campingsemester i Falkenberg o jag åkte tur o retur för en intervju. Dagen efter fick jag samtalet att jag fått jobb. LYCKA!!! Den bästa chef jag någonsin haft. Trygg, rak och rättvis. Tungt besked att få. Dock är detta livet. Förändring - vilket också var hans ledord. Han har gjort många förändringar under tiden han har jobbat och förändrat mångas o i varje fall mitt sätt att se, på just förändringar. Det kan i många fall vara till godo fast man i inledningsfasen inte alltid ser och tycker det...

Godnatt!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6 7
8
9 10 11
12
13 14
15
16 17 18 19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se