Alla inlägg under mars 2017

Av Sofia - 5 mars 2017 19:24

Igår fick vi ett spontant ryck och bjöd hit fam Pettersson från Sandrydet. Det är inte många lördagskvällar som är "tomma" och hur höga är oddsen på att någon kan komma med så kort varsel. Faktum är att det kunde de och vi omvandlade köket på Ulriksdalsgatan till värsta eller bästa pizzerian. En jätteskål med deg, lite för kletig, blev till fyra plåtar pizza med varierande smaker. Jättemysig kväll och när vi var mätta tittade vi på Mello - andra chansen. Å trots en chans till gick Loreen inte vidare. I mitt tycke inte så jättekonstigt. Det är ju helt omöjligt att sjunga med i den låten - kommer inte på, trots stora ansträngningar, melodin även om jag vill försöka.


Efter denna spontana bjudning och trevliga kväll och natt sov ut länge. Vädret lockade inte direkt till uteaktiviteter. Vi bänkade oss med frukosten framför TV'n och såg några timmar av den spännande Vasaloppsfärden. Tänk att en skidspets avgör om du du är "bäst" när fyra-fem skidåkare ramlar in i målet. Så är det men va snopet och surt för nr två, tre, fyra och fem som är lika bra...nästan. Jag tyckte Britta var strong. Hon la sig ju inte ned efter målgång, ha, ha... Härligt att Vasaloppsveckan har flutit på så fint och allt har fungerat och fallit väl ut. De flesta av mina tankar går såklart till mina fina kusin Eva-Lena Frick som är engagerad och jobbar med detta dag ut och dag in samt högst ansvarig för hela organisationen. Grattis stronga kvinna med småländskt blod! Många tankar gå såklart oxå till alla duktiga åkare! Grymma prestationer hela veckan.


Efter en blöt och tung skottning åkte jag till Centern i Nässjös årsstämma i Lövhult. Det var förlagt hit med tanke på Vasaloppssöndagen och gäst var Annie Lööfs far Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Värnamo. Förra året blev Värnamo årets kommun och han pratade om regionens framgångsfaktorer, lite snabbjärnväg samt lite kul info om Annie. När hon var ca 16 år fick hon Dag Hammarskölds stipendie och fick studiebesöka FN i tre veckor. Jag vet en annan mycket samhällsengagerad flicka som fick samma stipendie. Hon hette Sara Henriz, en av mina bästa vänner och grannar när vi var i de yngre tonåren. Hon gick ur tiden alldeles för tidigt, knappt fyllda 40 år. Tänker på henne med värme! Tänk vad hon hade kunnat ge världen om hon fått leva!!


En mycket intressant - eftermiddag - allt!! Vi fick välbehövligt kaffe och gofralla + kaka. Mötesförhandlingar och sedan var det kvällen. Svinhalt när jag skulle ta mig hem med bilen, halv snöstorm och allmänt otäckt väder. Nu är det kvällsmat och uppladdning för ny vecka som gäller. Hade gärna tagit en dag till den här helgen!


Ha en fortsatt fin kväll!!


 

Hans-Göran Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Värnamo


Av Sofia - 3 mars 2017 18:47

Jag skrev någon gång för några år sedan när jag sålde min lägenhet i Bostadsrättsföreningen Vävaren, till en Eksjöfamilj på 4 personer, att jag borde minsann fått lite bonus/provision från kommunen…. Fyra plus in till Nässjö. Nu är det dags igen. Dock inte så många som fyra utan bara en. Det är inte bara. Det är Jonas, som för flera månander sedan tog beslutet att flytta hit ”på riktigt”.  Har dock inte skrivit något om det trots att min glädje över detta beslut är såååå stor. Det kan man ju faktiskt kalla kärleksinvandring från grannkommun. Det känns riktigt riktigt bra och det bästa är att huset i Landsbro övertas av sonen Pelle och hans Lina + en liten knodd som ska se världen i slutet av april. Landsbro blir ju kvar som punkt i allas liv vilket har varit och är viktigt. Så nu ska två bohag bli ett utan rum knökafyllda med möbler. Det är verkligen inget problem utan en ekvation som löser sig ganska enkelt. Stavas uppvärmt förråd. Välkommen till Nässjö kommun Jonas och sorry Vetlanda kommun.


Andra roliga flyttnyheter är att min äldsta Johanna och hennes Alexander efter lång tid har fått tag på en större lägenhet att flytta till. Från en två till en trea i Vetlanda. Johanna och Jonas bytte ju kommun med varandra kan man ju då säga så här lär jag ju definitivt inte få nån bonus/provision… Ja, denna våren blir det inget sofflock på fritiden kan man säga. Dessutom ska vi då påbörja projektet nya tapeter på ovanvåningen – roligt men det tar ju tid. Hade tänkt att tapet-titta i morgon men vi får se hur många av kidzen som är hemma när det är dags att åka till affär som säljer rullar och färg m.m


En go löpartur har jag nu hunnit med och barnen är åter – de som har tänkt att spendera tiden hemma. Henry sover över hos klasskompis i Eksjö...David skulle till sin Emma efter taco-paj. Stella kan jag räkna med till 100 hursomhelst. I morgon blir det kanske hockeykval i Nybro samt Mello. Söndag bjuder årsmöte Centern i Lövhult så ja, det blir en full helg i högt tempo.


Ha en fortsatt trevlig kväll!!


 

Den snart nyblivna Nässjöbon har nyckel både till huset och mitt hjärta....

Av Sofia - 1 mars 2017 19:04

Mars månad är här! Å därmed våren! Mentalt i mitt huvud, med värme i mitt hjärta och kalendermässigt! Vädermässigt kan det diskuteras men dagens snöflingor är försumbara. Den första mars – just denna dagen är mycket speciell för mig, på olika sätt. Ljuset har med råge börjat återvända och återigen har mina ben med kraft sprungit tur och retur Spexhult. Det är som alltid en skön terapi efter dagens arbete och härlig inledning på fortsatt kväll. Något gott i magen blir det och ikväll är det Jonas som står för den överraskningen. Trevligt att bli lite bortskämd. Dessutom fem uuuuunderbara rosor.....bara för att jag är värd det tydligen. Romantisk som jag är älskar jag just detta!


Medan jag sprang lyssnade jag på de låtar jag tycker är bäst från Melodifestivalen. Vissa låtar ökar helt klart på orken. Efter några lyssningar ligger Wiktoria med As I lay me down högt i min topp likaså Nano med Hold on – superbra samt Jon Henrik Fjällgren med En värld full av strider! Efter dessa gillar jag även FO&O , Robin Bengtsson, Lisa Ajax och Mariette. Loreens bidrag gjorde mig mest beklämd även om hennes röst är super…. Ace Wilder kan jag inte med överhuvudtaget… Alla hennes Mellolåtar låter exakt lika dant. Det ska bli väldigt intressant att se vem som tar hem det här i år. Folket tycker ju som sagt väldigt olika och eftersom Owe Thörnqvist gick direkt till final finns det verkligen jokrar. Svängig – JA! Passar den i Mello – NEJ! Härligt ändå att gamlingar får ta plats.


Det har varit mycket underhållande att titta på deltävlingarna – inte bara för låtarna – utan för att programledarna gör det till en bra show. Det har det väl rått delade meningar om men jag gillar dem. Dessutom sjunger Clara Henry riktigt riktigt bra!


Ha en fortsatt härlig kväll! I mitt huvud har jag fortfarande Wiktorias "my oh my..." en sån go strof!!


 

Vackert! Romantiskt! TACK!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards