Alla inlägg under maj 2017

Av Sofia - 19 maj 2017 15:58

Solen skiner och värmen är ljuvlig. Fredagen är här och den är hett efterlängtad. Igår kände jag mig inte pigg och flexade ut tidigare för att bara vila (i solen). När jag sovit en stund kändes det bättre. I morse var jag pigg men allteftersom timmarna går känner jag den där jobbiga tröttheten. "Det kommer att sitta i länge" har läkare och folk runt om kring mig sagt och det visar sig stämma. Jag vill vara pigg och stark men det är inte riktigt signum för mitt jag just nu. Senare i eftermiddag ska jag "leka" med min bästa kompis Susanne, ta en AW-buffé på Caférangen men vi får väl se om jag orkar hänga i flera timmar än några. Jag ser fram emot lite social vuxenkontakt hursomhelst! Kom på det häromdagen, i år firar Sus och jag 40 år. Vänskap i vårt och torrt! Vi träffades i första klass 1977 och sedan dess = BFF (best friends forever).

Världen kunde vara så perfekt men denna vecka (den senaste tiden) har två saker gjort mig så ledsen och heligt förbannad.

Kevin-mordet! Har följt dokumentärerna på TV och vi förstår ju alla att det ligger en stor hund begraven....i denna s k utredning. Omänskliga förhör med de stackars bröderna som till slut ledde till att de dömdes. Nej, de dömdes inte i juridisk mening, de var ju barn, men de fick sin dom och har levt med detta i 19 år. Helt obegripligt hur rättssamhället fungerade (eller inte fungerade) i detta fall och det ändå i hyfsad närtid. Det är inte speciellt länge sedan. Så många fel har begåtts så man inte tror varken sina öron eller ögon. Inget kan väl egentligen reparera den skada som skett men jag hoppas att de nu vuxna pojkarna blir helt rentvådda och att samhället ger dem samt deras familj ett riktigt fett skadestånd. Tragiskt att något sånt här får förekomma!

Å så har det hänt igen. En ung tjej har mördats. 19-åriga Tova. Jag blir så in i själen ledsen, arg och förtvivlad. En ung människas liv....bara borta. Någon har tagit sig rätten att avsluta det alldeles alldeles för tidigt. Dessutom framkommer det att hon misshandlats en gång tidigare av samma kille. Nu är ju inte han heller dömd rent juridiskt men de verkar vara säkra på att han är skyldig. Varför detta våld? Varför kan inte bara människor vara snälla mot människor. Det finns statistik som visar en tydlighet ? i mycket högre grad slår män kvinnor. Att som man ha ihjäl en kvinna. Obegripligt! Bara sluta!!

Ett dystert blogginlägg. Ett inlägg som tyvärr skildrar vårt samhälle!

Jag bjuder på lite blomsterprakt från Öland för att lätta upp avslutningen. Mor o far har gjort en mysig endagstur dit idag.

Orkidé - nån nyckel :)

Inga blommor men vackert

En murken stam - inte så grön men fin ändå.

Av Sofia - 18 maj 2017 20:29

Det blev ju en liten, typ cliffhanger i natt när jag skrev. Fantastiska 4-0 till Ottawa efter första perioden o sen somnade jag. Å ni som är intresserade av hockey o slutspel NHL vet ju hur det gick och ni andra som inte är hockeynördar struntar ju i den uppgiften. Men det gör inte jag. Shit vad kuuuuul med brakvinsten 5-1. Nästa match i morgon kväll är superviktig och den ska jag se eftersom efterföljande lördag betyder sovmorgon.

Dagen har varit SOMMAR. Klänning o solglasögon, ljumna vindar i håret o sol absolut hela dagen. Dagens höjdpunkt var en lunch på Elsie's med de goa kollegorna Pelle o Cissi. Första utelunchen o det smakade så gott med en fräsch räksallad. Höjdpunkt nr två innebar att jag äntligen fick iväg dokumentet preliminära hyror för 2018 till samtliga förvaltningar. Budgeten för 2018 ska egentligen vara klar och mitt dokument blev rejält försenat. 2,5 veckas frånvaro pga lunginflammation samt lite tidsbrist hos andra men nu är det sänt utifrån vad vi vet just nu. Det händer så mkt hela tiden, nya förskolor ska byggas, när blir de klara, hur mycket kommer de att kosta... Tusen frågor och allt vet man inte drygt 1,5 år före saker o ting sker. Budget i allmänhet är en klurig gissningslek.

Nu ligger jag framför kvartsfinal i hockey-VM. Det är inte alls lika kul att titta på hockey utan Jonas men hursomhelst - Heja Sverige!!!!

Ha en fortsatt fin o ljummen svensk försommarkväll!

Nu har grannens körsbärsträd exploderat. Under några dagar framöver kan jag njuta av denna syn.

Av Sofia - 18 maj 2017 03:12

Klockan är 02.51 och jag vaknade nyss av plinget. Ljudet från What's App. När Jonas är iväg brukar han förse mig med liverapport och målservice. Jo, jag kan följa det via NHL's sida men det är rooooligare att få pling från honom. Det var glädjande besked.


1-0 till Ottawa efter 50 sek
2-0
3-0
4-0


4 mål mot 0 efter första perioden!!! Vad händer? Vad sker? Ottawa kör över regerande mästareN - vilken känsla. Nu vet jag ju att "allt avgörs i tredje perran" men det ser ju onekligen mycket bra ut! Heja heja Senators!!! Nu vill jag somna o vakna om några timmar o se att de vunnit matchen!!!

Somnade som en stock i går kväll. Efter en dag full med politiska möten samt utskott förskola/grundskola var jag mer än mör i huvudet när jag kom hem. Det är ett stort uppdrag att vara skolpolitiker. Det är stora siffror och beslut att ta ställning till samtidigt som prioriteringar måste göras.

Tog mina sista krafter till att städa huset o byta lakan. "Skit i dammet" får jag ofta höra men NÅN gång måste det ju bort!! Allt går fortfarande sakta för mig men jag orkade. Sedan avslutades kvällen med mozzarellamackor med tomat o bacon. Barnen åt och åt och åt och de vädjade att jag skulle göra det snart igen. Då är det kul att vara kock. Så kul!! Under tiden tittade vi på Mästerkocken Junior. 10-12 åringar som levererar mat a' la proffskockaf! Helt otroligt och overkligt duktiga!!! Å sååå coola!

Nu sover vi igen! Natti!

All in! #GoSensGo

Av Sofia - 16 maj 2017 22:06

Ligger på kudden. Kaffekoppar och annan disk är undanröjt. Årsmötet i vår samfällighet förflöt på bästa sätt. Kom från jobbet halv sex så det blev liiiite stressigt att duka upp fika o fixa i ordning innan alla anlände. Jag visste inte på förhand riktigt hur många som skulle komma men med lite extra stolar fick vi plats runt matsalsbordet i vårt vardagsrum. Finns det hjärterum finns det ju stjärterum?heter det. Nu har vi diskuterat sopsortering och fiberindragning plus de sedvanliga punkterna som omval av vissa ledamöter, ekonomi etc. Å inte att förglömma - de viktiga häckarna. Jag fick med beröm godkänt av revisorerna för min ordning i räkenskaperna och det känns skönt. Det är riktigt kul att träffas såhär - det blir lite som en familj när vi bor som vi gör - vi har saker vi sköter gemensamt och vi ansvarar för det som är vårt. På tisdag är det gemensam häckrensardag. Så ser ni minst tio pers som rensar häck upp mot Bodavägen på tisdag kväll - då är det vi!!!

Idag fick jag min efterlängtade snäcka. Ett tekniskt hjälpmedel så jag kan svara i telefon o samtidigt jobba med båda händerna. Värdefullt när man är mycket mer effektiv med två händer vid datorn. Min hjälpsamme kollega Pelle har hjälpt mig att beställa rätt variant o tillsammans fick vi den att fungera! Tack Per!

Godnatt o sov gott!!

En liten smidig sak som heller inte sabbar frisyren (viktigt)....

Av Sofia - 15 maj 2017 17:12

Idag har vi namnsdag. Jag, Johanna, Henry (juridiskt sett heter han ju det fortfarande) och Stella. Alla fick de namnet Sofia så idag firar vi med fest. Festen består i att åka till IKEA som jag lovat under en långt tid. Under den lika långa tiden har jag varit sjuk men idag orkar jag med detta även om arbetsdagen varit knökad och lång. Trött men det blir ?bara? IKEA ? inget A6. Faktum är att det brukar vara ganska lugnt när man kommer runt sex-tiden till detta ställe vilket är mycket skönt. Henry ska få ett nytt påslakan till sitt dubbeltäcke (det underlättar INTE att bara ha ett ombyte). Sedan ska jag titta på någon växt till altanen. Det fina olivträd som funnits där mår inte så bra, eller mår inte alls med andra ord. Tvärdött! Kanske säljer IKEA något annat hållbart alternativ. En namnsdagsfika får vi väl festa till det med. Sen har ju den kvällen gått.

I morgon tar jag avsked från Jonas för några dagar. Han åker till Ottawa för att se två hemmamatcher. Jag får sysselsätta mig att vara värd för vår samfällighets årsmöte (som jag i år har placerat hos oss eftersom jag är kassör). Det kommer jag att fixa galant och får sätta barnen i arbete om jag märker att mötet på jobbet drar ut på tiden. Nu har jag varit kassör i ett år och skött om finanserna. Inte många verifikationer på ett år men det är ändå ett ansvarsfullt uppdrag. Det gäller att hålla koll på avgifterna för var och en, och bokföra allt på ett riktigt sätt. Samtidigt är det riktigt roligt när man vid bokföringsårets slut ser att pengarna på kontot stämmer på öret jämfört med mina egna bokföringslistor i excel.

Idag är det bara-ben-premiär. Det är en stor dag varje vår när man kan skippa strumpbyxorna när man väljer klänning/kjol. Det känns ovanligt sent i år.

Ha en fin kväll!!!

Sofiadagen till ära njuter jag av dessa underbara vårblommor. Inte vitsippor men så fina.

Av Sofia - 14 maj 2017 11:17

Min eftermiddag igår var underbar. Fick uppleva "Förklädd Gud" i Vallsjö kyrka. En konsert med Sävsjö och Eksjö kyrkokör under ledning av kantorerna Jarri Ederth och Sören Gustafsson (jag sjöng under Sörens ledning när jag får några år sedan var med i Norra Solberga kyrkokör). Med fanns också Jönköpings symfonietta och två duktiga solister, en av dem den Sävsjöbördige Pär Fürst Nilsén samt AnnaKarin Ranelf.


När körsång är som bäst, är en kort och mycket rättvis sammanfattning. När stämmorna är som en himmelsk ljudmatta - när sopran, alt, tenor och bas smälter samman utan att någon stämma sticker - ja det är bara att blunda och njuta, vilket jag oxå gjorde. Härligt att sitta tillsammans med pappa o lyssna, se på fina mamma som fortfarande är still going strong. Stolt dotter och make!


Solisterna var fantastiska. Pär sjunger så håren reser sig på armarna och varje ton sitter som de ska och med en kraft som är svårt att förstå. Utan mick hördes de perfekt bredvid stark körsång och symfoniettan. Å vilken inlevelse!


Å gårdagskvällen (natten) avslutades med en annan musikalisk tillställning (Eurovision). Efter en rafflande poänguppgörelse vann Portugal o på något sätt värmde det mitt hjärta. En fin låt utan eld, ljusshow eller konstig dans. Här kan vi också snacka inlevelse. Kul att även Robin kom så högt som femma. Sverige levererade även om jag hellre hade sett Nano på scen.


Efter Eurovision började första semifinalmatchen mellan Ottawa o Penguins. Ottawa VANN borta mot regerande mästarna - hur ska det här sluta? Någon som får ta del av det är min älskade sambo som åker till Kanada nu på tisdag för att se två hemmamatcher. Det hade ju verkligen inte gjort ont att få vara där men jag får kolla hemma, på nätterna!


Dagen som följer blir full rulle. Stella har sin sista cheerleading-träning o i eftermiddag ska jag ha BU-möte hemma hos oss. Majoriteten i BU-nämnden träffas över en fika o diskuterar aktuella ärenden.


Ha en fortsatt fin söndag!


 

Sävsjö och Eksjö kyrkokör framför Förklädd Gud i Vallsjö kyrka



Detta var inte en sång från Förklädd Gud men en annan riktigt fin pärla!! 



Av Sofia - 13 maj 2017 14:49

Igår var vi hos Johanna och Alexander för att fira 21-åringen och se deras nya lägenhet för första gången. De flyttde in förra veckan och har fått i ordning helt otroligt fort. Å vilken fin lägenhet det är. Ljus och fin, fönster åt många håll och härligt ljusinsläpp. Gamla trägolv överallt och Alexander och hans mamma hade målat vitt och ljust i rummen + någon frän fondvägg här och var. Ett tredje rum har de nu så Johanna kan ha sin hett efterlängtade målarateljé (både på hud och annat underlag) i kombination med kontor. Kvällens meny bestod av hämtpizza från grannen Hasses vilket satt som en smäck. Min mor hade gjort sin underbara daimtårta och även den gick finfint ned. Jag hade köpt ett sällskapsspel – Monopol - till Johanna i variant Game of Thrones vilket hon uppskattade a lot. Hon har gjort en hint om detta för ett tag sedan och det är ju kul att köpa något som de verkligen önskar sig.


Idag tog jag min första lite längre promenad på säkert en månad. Gick till Spexhult och tillbaka – ingen rasande fart men skönt skönt skönt. Kroppen orkade och jag riktigt kände hur lungorna jublade när de fick frisk luft och benen var lika glada över alla härliga steg. Naturen nu är ljuvlig. Helt plötsligt är det explosionen – i grönt – och ja, det finns vårvärme. Är så tacksam och glad för att jag är tillbaka till ett friskare och ett mer, normalt och rörligare liv. Det finns hopp!!


En tur till jobbet har det också blivit. Hann inte riktigt allt som jag ville i går och att sitta några timmar på jobbet i lugn och ro utan telefon – man får massor gjort. Eftermiddagen bjuder mig på Förklädd Gud i Vallsjö kyrka. En konsert med kören i Vallsjö (där mamma sjunger) tillsammans med Eksjö kyrkokör. Jag längtar att få sätta mig tillsammans med min far och bara njuta av dessa underbara sånger. Har hört en del av det förut men inte allt. Detta blir säkert en mycket skönare musikalisk upplevelse än kvällens senare spektakel – Eurovision. Jag gillar ju inte ens låten som representerar Sverige men såklart håller jag på Robin. Har inte hört en enda av de andra låtarna men en kollega sa häromdan på jobbet: När de gjorde snabbreprisen en av kvalkvällarna lät det som samma låt alltihop…. De bådar ju inte gott. Jag hörde en reporter säga: Klart Robin går tar sig till final i detta balladhelvete. Jag hoppas ju att jag får någon ny favorit till min låtlista.


Ha en fortsatt go lördag!!


 

Två underbara ungdomar! Johanna och Alexander

 

Stella, Henry, David och mormor

 

Jonas, jag, Johanna och Alexander

 

Mamma och pappa

 

Underbar lägenhet - David, Alexander, mor och far och Jonas

  

Henry och Stella trivs

 

Världens goaste, finaste 21-åring

 

Jag har aldrig sett Games of Thrones så jag ska nog inte ge mig på detta spel....

 

Ljuvliga vitsippeängar


Av Sofia - 11 maj 2017 23:55

Fyra femtedelar av veckan är gjord och det känns skönt att veckan har förflutit så pass bra som den har gjort. Hosta, trötthet och heshet finns kvar men nu bara i ringa mått vilket är otroligt underbart. Denna arbetsdag avslutades med tjejkväll med gamla jobbarkompisar. De första jag hade och jag hade förmånen att få ha dem i 13 år. Har skrivit det många gånger och det känns som de fortfarande är mina kollegor. Så kul att träffas. God mat och dryck bjöds vi på och timmarna gick, som alltid, i en rasande fart. Att ventilera vardags?problem? och allt annat kul, mindre kul som händer är härligt. Girltalk ger energi! Till kvällens träff hade jag bara en km och den vinterpromenaden var uppfriskande. Nu lovas högre temperaturer så förhoppningsvis kan man lägga undan vantarna till helgen. TACK fina Kicki för en underbar kväll!!

Läste något fint i min kalender på jobbet för ett tag sedan. Det finns ett citat varje vecka, mer eller mindre fyndiga. ?Kärlek är stimulans av hjärtat under samtidig lokalbedövning av förståndet.? Han som skrivit det heter Sacha Guitry (eller Alexander George som var det rätta namnet) och jag vet inte vad han upplevt eller gått igenom. Noteras kan att han var född 1885. Det ligger mycket i uttrycket. Kärleken kan omsluta och värma, ge kraft och stöd. Kärlek är som ett klister mellan två personer och frisk kärlek ska vara genomsyrat av tillit och förståelse. Kärlekens band ska vara byggt av gummi ? gummiband ? man ger och tar. Om balansen rubbas kan gummibanden bli hårda och stela och misstron kan gro. Gummiband som blir hårda spricker till slut?.de går av. När den första förälskelsen lagt sig (om den någonsin gör det kan ju undertecknad undra) ska den övergå i kärlek och den går så sakteliga in ett annat stadium. En slags trygg känsla genomsyrat av ett sting av oro. Oron att förlora! Det där stinget kan för vissa människor te sig, utan anledning, enormt stort. Det är ju naturligtvis inte bra. Att bli sedd och hörd och lyssnad på är otroligt viktigt. Att få egentid är också tydligen väldigt viktigt, för vissa mer än andra. Personligen vill jag vara med min kärlek varenda sekund. Är vi ifrån varandra längtar jag nästan ihjäl mig och det där måste jag hantera. På något vis! Har en vän som beskrev det så bra en gång i tiden. ?Allt jag inte gör med x är lite grått." Sant, så sant!

Det där blev väldigt personligt men det är sådan jag är. Can?t help!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards