Alla inlägg under september 2017

Av Sofia - 19 september 2017 20:09

Mannagrynsgröten står färdig och jag hoppas att 16 portioner räcker. Vi är 5 kan tilläggas. Jag vet inte hur Axa räknar ut portionsmängden men de är för oss hur som helst alldeles för små. Davids behov är ju numera tonårskille och han kan allt som oftast äta en halv ko, man får göra extra helt enkelt. Tiden är förbi då det blir matlåda till dagen efter. Faten är tomma och fullständigt rena när han har ätit klart. Gött mos det. Barn som äter med god aptit.

Jag har som liten alltid ätit middag kl 13.00 Så var det på landet. När man kom från skolan åt man rester. Familjer som åt kl 17.00 tyckte jag kändes avigt. Vi åt ju kvällsmat vid ca kl 19.00 och då var det lite enklare som stekt ägg, macka eller kanske just mannagrynsgröt. Jag har haft svårt för att vänja mig vid att göra middag när jag kommer hem från jobbet kl 17.30 typ, ÄVEN om jag vet att barnen behöver ytterligare ett lagat mål per dag. Jag har blivit bättre på det men det drar iväg till senare på kvällen...

Tack o lov sitter inte barnen o svälter på rummet om inte mamma sköter sig. Bra mellanmål fixar de själva. Å ju äldre de har blivit, ju mer rätter har de gjort. Jag kan bli bli varm i hjärtat när de messar o frågar om de får tina kyckling och göra gryta. Mindre glad om det öppnas ett paket mjuka tacoskskal som inte försluts...

Nu blir det gröt!

Godisgröt

ANNONS
Av Sofia - 18 september 2017 19:49

Måndag morgon. Ny vecka. Att gå till jobbet och samtliga barn går till skolan precis som de ska, är en obeskrivlig känsla. Som mamma har jag inte fått uppleva detta (att alla går alltså) så många gånger de senaste åren. Att sådant som andra tycker är en självklarhet känns för mig som en stor seger. Det är svårt att förklara den känslan. Det är extra lätt att själv påbörja veckan. Det är bara varm lycka i hela kroppen trots att septembermorgonen var ovanligt kylig. Förkylningen sitter i och idag känns det sämre än helgen som var. Nu efter en extra lång arbetsdagen är jag helt slut. Det var egentligen gruppmöte Centern men jag gick hem och försökte hitta några krafter. Just ikväll var det investeringsbudget 2018 som stod på programmet och jag har hör dessa siffor en hel del på jobbet.  


I går kväll möblerade Henry om i sitt rum (bra att ha ett stort rum så olika konstellationer är möjliga). Eftersom hennes 160 cm breda säng förut stod framför fönstret kändes det extra bra att hon vnu ille ha den i andra hörnet. På torsdag kommer en snickare för att montera våra nya fönster. Han som sålde dem slutade på företaget den 31 augusti. Snickaren som har varit hemma och kontrollmätt hann inte ta sig an sitt jobb så nu kommer det en annan person. Inget fel i det men jag blev lite skraj ett tag. Det blev några samtal till företaget innan allt var utrett. Det är viktigt för företag att ta hand om sina kunder. Om jag är riktigt ärlig kan jag nog inte påstå att underskriven har fått den bästa informationen. Bara det nu blir bra och att montaget går fint. På onsdag kväll är det röja som gäller. Plocka ned gardiner och fönsterbrädor så det är fritt fram. Wish us luck!


Å det är ju inte bara att Henry går till skolan, han gör grymma grejor när han är där. Nu i tvåan har de börjat med digital redigering och det är som att ställa fram godis till ett litet barn. Det är hans grej. Förändra bilder i PhotoShop. Just look! Blir onekligen sugen på frukt....


Ha en fortsatt fin kväll!!


ANNONS
Av Sofia - 17 september 2017 18:56

En fantastiskt rolig och mycket trevlig 50-årsfest var vi på igår. Så mycket god mat och dryck, så många trevliga människor och i det hemmet - hos Lotta o Kenneth blir man så väl omhändertagen. Igår hade de dessutom hjälp av sina fina ungdomar som servade oss på bästa sätt. Kvällen gick i en rasade fart och det blev småtimmar innan vi bröt upp. Det var skönt om än lite kallt att gå vägen från Handskeryd till vårt hem efter den sagolikt goda o rikliga buffén plus Lottas nöttårta. Godare finns inte! Även om jag inte kan dansa bugg (försöker ibland och tycker det är grymt roligt) är det otroligt kul att se de som verkligen kan. Det var bugg på hög nivå i festens hus igår. Tävling fanns oxå på programmet och jag fick alla rätt utom ett. Missade en fråga om favoriträtt vilket jag borde prickat med tanke på att vi lunchar då och då. Men jag visste att hon sprungit Gbg-varvet 6 ggr och att hon har ett av klubbrekordetet i Nässjö Simhall.

När vi kom hem, typ en bit över två upptäckte vi att vi missat att ta med husnycklar. Det är pinsamt att behöva väcka Henry o erkänna sitt misstag. Ska aldrig mer gnälla på barnen när de missar sina nycklar.

STORT TACK till 50-åringen Lotta (det inte ut en dag över 40) och Kenneth plus ungdomarna för ett härligt party!!

Idag har vi gjort vår plikt och gick och röstade i Mariagården. Kyrkoval 2017 och det var låååång kö till valurnorna. Henry hängde till min stora glädje på. Får man rösta ska man använda den möjligheten.

Nu blir det snart tacos för det går hur bra som helst att äta på en söndag.

Ha en fin kväll!!!

Fina jubilaren Lotta och hennes Kenneth

Idag har vi gjort vår röst hörd

Av Sofia - 16 september 2017 16:42

....idag är det Davids födelsedag! Stort grattis älskade pojk - du gör mig alltid så otroligt glad och stolt!

16 år sedan du kom till världen och du förgyllde vår värld. Johanna och Elin fick en lillebror som de tog väl hand om. Skönt att få fira med frukostbrickan när det är helg och sovmorgon - lättare att få upp syskonen än kl halv sju en vardag. Enligt traditionerna blev det glass på sängen och lite platta paket, eller rättare sagt swishade paket. Han fick sin huvudpresent för några veckor sedan eller kanske fotpresent - ett par nya skridskor till bandyn. Av Stella fick han fem rullar tejp - förbrukningsvara till bandyutrustningen.

Vi har inhandlat födelsedagspresent o blomma till kvällens 50-åring. Vännen Lotta fylldei somras men har fest i kväll. Ska bli så kul!

Har även inhandlat och planterat ljung och nu är utekrukorna åter fina. En skön promenad i skogarna kring Skogsvallen har vi oxå hunnit med, till ljudet eller oljudet av speedway-åkning.

Ha en fortsatt fin kväll!

Grattis bästa killen!!

David i olika storlekar

Av Sofia - 15 september 2017 17:20

Idag har jag namnsdag. Både bror, mor och Jonas grattade tidigt tidigt. Var så imponerad att Jonas kom ihåg det. Då svarade han att han hörde det på radion (hade jag varit honom hade jag ju inte avslöjat det...)


Mamma har oxå namnsdag! Å Henry! Å mormor – i himlen! Mitt skrivarnamn och mina gener. SigridSofia. Idag ska jag bjuda på en några ord som varken hon eller jag har skrivit. Någon annan klok människa har författat detta och innebörden är så viktig. Vi har så lätt att se det vi inte har, att gnälla över det vi inte får. Att stanna upp, reflektera och vara nöjda över det vi har fått – och hela tiden göra det bästa av det, det borde vi träna på oftare. Ibland funderar jag på hur det vore om man vann ”obegränsat” med pengar. Om livet skulle vara annorlunda. Innerst inne tror jag faktiskt inte det även om det såklart skulle vara enklare. Behövde inte tänka två ggr när man ska köpa den där nya tröjan. Att inte alltid ställa sig frågan - behöver jag verkligen den?


Lycklig endast den kan skattas

Som den gyllene regeln minns

Att inte bara värdera det som fattas

Utan även uppskatta det som finns


Visst är det fint skrivet? Så sant så sant.


Nu ligger jag i soffan och kurerar mig. Förkylningen är bättre men tröttheten efter arbetsveckan är enorm. Skulle väl varit hemma några dagar egentligen denna veckan men har löst arbetsuppgifterna i strid ström. Nu är barnen åter och ikväll tänder vi grillen. Hederliga karrékotletter av svensk gris ska läggas på gallret. Å klyftpotatis från ugnen därtill. Ett fredagsmys som slår det mesta. Jonas har kämpat sig igenom ytterligare en vecka på nya jobbet och jag vet att han tycker det skönt med fredag. För 16 år sedan var jag idag rejält tjock om magen. David skulle anlända den 16 september och det var segt att än en gång gå över tiden.


 

Sigrid - min mormor som ung flicka

Av Sofia - 14 september 2017 19:55

En fibersäljare ringde på dörren i tisdags kväll och ville komma in. Jag sa att han fick komma in på egen risk då min hals värkte och jag låg i soffan och inte kände mig särskilt pigg. Han tog den risken. Besöktet slutade med att vi skrev på – tecknades oss för fiber. Indragning sker vår/sommar 2018 och då blir huset fibrerat. Undra just om det ordet står med i Svenska Akademiens ordbok (SAOL)? Vi har stött och blött detta några gånger, rivit oss i huvudet och frågar oss – när klipper de kopparlinorna i Nässjö tätort? Att det gör det ute på landsbygden är ett faktum och visst kommer det ske även i lite större städer. Dock har vi inte kommit till skott. Skottet brann av igår. Det känns bra. Ett hus som är rustat för framtidens behov.


Min förkylning är något bättre idag. Med Ipren och halstabletter är förhoppningsvis det värsta över. Huvudet känns fortfarande tungt men halsontet har släppt och nu är näsan istället täppt. Igår var det en lång dag. Föräldramöte på Brinell för Davids nya klass men det tog tack-och-lov inte så lång tid. Information jag inte ville missa. Kul att se Davids murade vägg. Första stationen av många moment han ska prova på. I kväll efter jobbet var det dags för utvecklingssamtal Stella. Eller mer kanske ett ”hur-har-skolstarten-varit-möte”. Viktigt det också.


Våra nya fönster har anlänt. Nu ska bara snickaren komma också och montera dem. Jag minns att de sa i våras, vid beställningstillfället, att ni behöver kanske inte storstäda precis veckan innan vi kommer. Tack snälla! Jag ska lyda det rådet. Finns inte mycket ork till städning nu, bara vila. Ska bli skönt att få nya fönster inkl. en ventilationslucka i ovankant som förhoppningsvis eliminerar att det rinner vatten på insidan hela hösten och vintern. Å gör det ändå det så är de nya gjorda i aluminium vilket inte kan ruttna som trä. Lättare att putsa också även om just den sysslan ALDRIG är speciellt kul.


Det är snart ett år sedan vi åkte till Toronto och kollade World Cup i Hockey. Då var jag också sjuk och hostig – kommer mycket basilusker på hösten. Sitter just nu och klistrar in kort från denna resan. Ett år går så otroligt fort. Härliga minnen och korten hjälper verkligen att förstärka dem. En magiskt härlig resa!!


Ha en fin kväll!!


 

Klädda för match

 

Hockey Hall of Fame

   

En härlig souvernir att ha

   

Många kort på detta torn....å denne man

       

Hotellrummet - a room with a view

    

En av de fyra härliga matcherna i World Cup

En fin kväll i Toronto inkl. CN-tower

Av Sofia - 11 september 2017 19:04

Idag har jag varit på Vårdcentralen och fått (betalat) en vaccination mot lunginflammation. En billig investering om man funderar på vad allt kostade i våras när jag var hemma från jobbet i tre veckor.... Å framförallt en välgärning när det gäller hur dåligt jag mådde i flera veckor, repade mig inte ordentligt (eller fick orken tillbaka) på två månader. Nu tar inte detta vaccin alla sorter men förhoppningsvis har jag ett bra skydd mot den smittsamma varianten. Känns bra att det blev av. Det är så lätt att säga ”jag borde” och så glömmer man bort det. Däremot höll jag på att glömma bort den bokade tiden idag men jag hann dit i tid.


Måndag och veckan sparkar igång med full kraft. En bra arbetsdag avslutades med klipp och sling. Mitt hår växer som gräs (eller ogräs) och därmed också råttfärgad utväxt. Känns härligt att få lite guld i håret och övervinna de grå. Tack-och-lov känns det inte som att de blir fler – de grå alltså – och visst är det märkligt. De äkta grå vill man inte ha men när man inte har dem färgar många just till grått… Eller vad säger du Johanna? Min äldsta dotter som har den tjockaste kalufs jag någonsin känt har färgat alltihopa grått. Undra just hur mycket färg det går åt? Min älsklingsfrisör Systrarna Sax i Sävsjö har upphört och det är verkligen en omställning. Än så länge blir jag dock omhändertagen av mitt kusinebarn Mia och jag hoppas att hon har tid för mig då och då (en gång i halvåret). Trevlig stund och som alltid är det roligt och uppdatera sig om vad som hänt sedan sists i släktet Holm. Å få träffa systrarna och deras goa luar Olle och Abbe.Nu ska det bli så gott med starkt kaffe och en chokladboll. Jonas hade rullat såna finingar när jag var i Sävsjö. Han kände sig väl tvungen att göra kakor av de havregryn som han köpte enligt mig ”fel”. Jag är säkert väldigt larvig men gröt på Axa-gryn går bort, det SKA vara Gyllenhammars. Dyrare förvisso men mycket mycket godare. Dessutom behöver man inte sitta och spotta skal när gröten är gjord av Gyllenhammars. Jag har sedan jag var liten blivit matad med både gröt och inställningen om att Gyllenhammars är bäst så det sitter liksom i.... (Nej, Gyllenhammars sponsrar inte min blogg....)


Ha en fin kväll!

 

Å å med cocos - så mkt godare än pärlsocker!! Mamma gjorde å andra sidan alltid med socker...


Av Sofia - 10 september 2017 17:05

Nej den har inte visat sig så mycket i veckan. Solen! Men idag har den lyst några gånger. Å särskilt nu i eftermiddag. Helt ljuvligt!

Vi har ett löparpass och ett svamppass i kroppen o nu sitter vi i soffan o är helt slut. Vi har laddat med en film på Net-flix och det är så mysigt!! Det är en riktigt bra aktivitet när man inte orkar göra nåt annat. Jag (vi) har inte städat denna veckan men faktum är att jag kan må bra utan att städa en vecka. Jag har tränat de senaste åren och faktiskt lärt mig. Uttrycket från min älskade sambo "att det behövs inte" kan ju diskuteras men han har ju köpt nya lite starkare glasögon. Det hjälper säkert!

Vi hittade så mycket svamp så vi har till en god pastasås lite senare. Å matlåda till mig o Jonas i morgon. Ny vecka och det är en go känsla när man "vill ta tag i'at" igen. Jonas påbörjar sin andra vecka på nytt jobb. Ingarps Trä utanför Eksjö. Denna anläggning är mer datoriserad än där han var förut så det är mkt att sätta sig in i. Tur att han är lättlärd!

Boro vann sin träningsmatch igår. 3-2 mot Värnamo. Kul!! Stella har haft sitt första Cheerleading-pass idag o hon skrev att det var SÅÅÅÅÅ kul! Härligt!

Ha en fortsatt fin söndag!

[Bild]

Det finns små o stora kantareller o så finns det jätttttestora!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se