Alla inlägg under oktober 2017

Av Sofia - 5 oktober 2017 18:48

Strålande sol! Klarblå himmel! Ont i halsen! Har knappt hunnit bli fri från förra förkylningen och så blir jag dålig igen. Så ont i halsen och känner mig helt kass. Har kommit krypande under dagen och bara blivit värre. Mycket på jobbet och jag vill bara hem och lägga mig. Åt en underbart god lunch tillsamman med min äldsta dotter på Caférangen och jag trodde jag skulle känna mig lite piggare efter mat och energi. Men icke! Undviker att svälja men det är ju svårt att i längden hålla på med. Jag är så förbaskat trött på att känna mig risig! Det är ännu värre när höstvädret är bra. Idag var tanken att springa men det gick såklart bort.


Igår var vi på idémötet för att tillsammans spruta ut idéer om hur platsvarumärket Nässjö kan byggas och bli bättre. Jag blev ju lite extra inbjuden med ett personligt brev och allmänheten var också där så Jonas hängde på. Han är ju nyinflyttad (invandrare) och lägger märke till och ser kanske saker som inte vi boende gör. Vid vårt bord satt två andra invandrare och en av dem hade fantastiska  idéer. Att likt Barcelona göra ett fantastiskt ljus- och vattenspel i Ingsbergssjön skulle kanske få många att vilja besöka vår stad. Dancing water colour! Många åker ju till Kivik för att se äppelkonst och för den delen till Öland sista helgen i september för att titta på tavlor gjorda av lök.


Andra idéer är ju förstås att än mer utveckla Lövhult. Vi lyfte våra fina väggmålningar – MER sånt! Andra positiva saker med Nässjö – våra härliga caféer och restauranger. Det finns så mycket  bra i vår stad vilket är så positivt. Allting behöver inte kosta gigantiska summor. Visst – ett vattenspel i Ingsbergssjön kommer att kosta men det kan nog ge mycket tillbaka. Att göra en symbol för vårt vatten – härligt miljötänk! Nässjö med sin centrala plats och järnvägsknut har potential. Kvällens timmar gick fort fort och jag hade en go känsla i magen när jag gick därifrån. Nu ska bara de inhyrda konsulterna ta hand om detta och så knyter vi ihop säcken framåt vårkanten. Spännande!!


Nu ligger jag hemma i soffan och bara vilar. Mörkret sänker sig över staden och jag inväntar tålmodigt att jag blir frisk.


Ps. Tack älskade Johanna för den goa lunchen med dig idag!!



Av Sofia - 3 oktober 2017 19:58

Jag riktigt hörde förtvivlan i Stellas röst igår när hon ringde mig efter skolan. Hennes mobil hade glidit ur famnen med läxböcker och mappar när hon rusade från en lektion till en annan. Å mobil som far i backen (i stentrapporna på Norråsaskolan) får i regel spräckt skärm. Mobilen funkar men den är ju inte så fin längre. Å andra sidan är hon inte direkt ensam om fenomenet – att ha spräckta mobilskärmar. Tröstade henne så gott jag kunde och var INTE arg. Hennes förtvivlan var läxa nog. Det var min gamla telefon så den var inte ny. Sådant som händer. Värre saker sker. Som idiotskjutningar i Las Vegas. Jag blir så otroligt sorgsen när jag hör om dåd som dessa. Hur sjuk är man som människa när man avsiktligt skjuter ihjäl folk på en festival. Så utträknat, planerat och kallt. Det övergår nog varje vettiga människas förstånd och det är väl tur. Det är inte meningen att vi ska förstå.


Igår avslutades dagen med majoritetsmöte i Stadshuset och vi blev bjudna på information om budget 2018 och det ekonomiska läget i vår kommun. Bra och tydlig information och staplarna visar sitt tydliga språk. Den demografiska sammansättningen i Nässjö kommun gör att Barn och utbildningsförvaltningen har höga kostnader. Barn och unga är en övervägande del av befolkningen. Vi måste jobba mer tillsammans och på ett effektivare sätt heter det och naturligtvis är det ju vår ambition att alltid göra det.  Vi kan dock alltid bli bättre på det. Passande nog är veckans citat i bordskalendern: ”Snöflingor är ett av naturens bräckligaste ting, men se bara vad de kan göra när de håller ihop”. Ja, det känns lite så, då och då. Tillsammans är vi starka – ensam kan man känna sig som en liten bräcklig snöflinga…. Efteråt samlades vår gröna grupp i Centerlokalen och eftersnackade och fick så goda mackor.


Skulle sprungit idag. Kände bara inte för det. Vädret var väl onekligen en bidragande orsak men inbland tar det på nåt vis bara stopp. Vill inte. Jag har inte städat på evigheter så jag höll säkert på 1,5 h med att damma, dammsuga och svabba. Tillfredsställelsen är nästan lika stor som när man har genomfört en bra löpartur men det saknas ju helt klart lite endorfiner. Duschen efteråt var ändå en go belöning. Kvällsmat på det å så ladda för en ny dag som börjar med BU nämnd i några timmar. Det gäller att vara utvilad.


Ha en fortsatt go kväll!!

Av Sofia - 1 oktober 2017 18:22

Med två goa segrar lämnar vi Landsbro o Borohallen. Pelle Karlsson i Borotröja i premiärmatchen! Härlig seger mot Gislaved o resultatet blev 5-1. I andra perran tittade jag mest i min telefon och följde elitrapport. Nässjös IF P18 VANN bandyfinalen mot Vetlanda i cupen som ägde rum i Västerås hela helgen. Så extremt kul! Det var en go bild att få av grymme målvaktens fader efter matchen - David med segerpokalen! David blev dessutom utsedd av sina lagkamrater som matchens lirare. Grattis fine lu! Vilken härlig sportslig helg! Måste vara riktigt gott för grabbar, tränare o andra inblandade att lämna Västerås med segern!

En riktigt go och lång höstpromenad fick starta dagen. Ärligt talat var jag tröttare efter den än efter de sprungna 15 km igår. Hursomhelst trött på olika vis.

Vackert höstväder är det bästa som finns! Idag - den förste oktober - har varit en sån dag!!

Ha en fortsatt go söndag!!

Premiärmatch för Boro VHC

Farfar o William Karlsson tittar intensivt på hockeyn

Seger till Nässjö IF P18

Ahhhh så skön bild att få!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Skapa flashcards