Alla inlägg under november 2017

Av Sofia - 18 november 2017 15:53

Enligt min sömnapp sov jag nio och en halv timme i natt. Bra där! Å då var inte den timmen inräknad som jag somnade i soffan under Idol.... Skönt att kroppen har förmåga att ta det den vill ha när man väl har tiden. Åt en god frukost och läste tidningen eller tidningarna rättare sag. Vi hoppade på att ha Hallpressen helgvis framöver o jag råkade fylla i fel tidning. Ringde och ändrade men nu har vi två tidningar fredag och lördag. Både Jönköpingsposten och Smålands Dagblad. För samma peng så det var ju lönsamt. Alltid en viss känsla att bläddra i papper på morgonen trots att det är lite gammelmodigt.


Vi tog en långpromenad efter frukosten. Sol och bra väder när vi gick men under promenaden fick vi uppleva båda regn och snöblask. Klädda efter väder var vi så det var ingen fara. Stegen gick via Lövhult och vi tog en välbehövlig kaffepaus på Cirkle K. En sån skön stund ute i friska luften!


Hem och göra älggryta för att dinera tillsammans med Jonas son och sonson Pelle och William. Nu sitter vi och väntarr på dem medan grytan puttrar på spisen. David spelar match med sitt P18 mot Kungälv ikäll så vi ska promenera till Vallen strax före kl. 18.00 Sedan hem och gosa ned oss i filten för att kolla Så mycket bättre. Idag är det Kickis dag. Jag måste ändå säga att mot alla odds (mina odds) har hon levererat varje program. Hennes röst är fortfarande still-going-strong. Vi får se vem som tar sig an Bra vibrationer...


Ha en fin kväll!!!


 

Löööööördagsfrukost!!!ANNONS
Av Sofia - 17 november 2017 19:06

Veckan har varit slirig – i dubbel bemärkelse. Lurig halka på vägarna och jag har valt benen framför bilen till jobbet hela veckan. Gott med lite frisk luft samtidigt som jag slipper tänka på att datumparkera bilen. Datumparkering är inte särskilt svårt att förstå men svårigheten ligger i att hitta en plats. Har föreslagit Stella att vi kan gå tillsammans på morgonen och att hon inte ska cykla men hon vill prompt ta detta fordon. Det har dock gott bra varje morgon. Bevittnade en cyklist som föll i gatan i morse och en bil kom precis bakom. Det gick också bra men det såg riktigt otäckt ut. Hon försäkrade mig om att det gått bra.


Ur träningssynpunkt har veckan varit mer än bra. En härlig löparrunda och två pass i Nässjö simhall. Det var inte så halt i vattnet som det var på asfalten i onsdags kväll. Är det halt hela tiden är det inte så farligt men denna fläckvis halka är lurigare. Skönt hursomhelst att varva med lite simtag. Så skonsamt underbart för kroppen och nu när man gjort några meter känner man hur mycket starkare man är.


Jobbmässigt har det varit hektiskt. Grymt mycket! Index för oktober släpptes i veckan och samtliga kontrakt som är indexreglerade ska hyresförändras. Bra vore om systemet hade fattat det också. Ja, vi brukar skämta om ”djävulens verk” som Jonas kallar ALLT som har med datorer och system att göra och i vissa lägen har jag god lust att hålla med honom trots att jag vet att mycket av det som sitter i djävulen är ”skit in – skit ut”. När det gäller indexregleringen har vi precis fått en ny version och det hela har ngn liten bugg nånstans. Förmodligen löser sig detta på ett perfekt sätt men jag vill klappa mig lite på axeln att jag är ute i god tid. Oktobers index gäller inte förrän den 1/1-2018 så det är ju goooooottttt om tid. Å andra sidan går veckorna med en hastighet likt raketen så snart är vi ju där!


Snart hugger vi in på skaldjur. Har längtat!!!


Ha en fin helg!!


 

Vem kan motstå index? :)

 

Det här är en perfekt måltid på fredagskvällen - behöver ingen som helst tillagning - bara ät!

ANNONS
Av Sofia - 15 november 2017 20:11

Nu sitter vi o väntar på att potatisen ska bli färdigkokt. Ett helt lass med biffar har jag stekt o vi har provsmakat. De var mycket goda! Jag är bra på biffar. Hederliga vanliga biffar med brunsås o kokt potatis. Skrytigt? Kanske det men det får man liv att göra ibland. Det är ju mamma som lärt mig så det är väl i så fall henne jag skryter med. Barnen älskar det hur som helst. Det blir många biffar i vinter. Älgfärs har vi gott om - dock blandar jag med fläsk, det blir godare då.

Vi har beställt larm. En kille kom o knackade på i måndags o ville ha ett möte i går. Det skulle ta en kvart. Han kom vid nio och gick vid elva. Så blev det med den kvarten. Förutom diskussion om larmet pratade vi integration och nyanlända. Han kom från Kurdistan för tio år sedan (med sina föräldrar) och det hela var mycket intressant. Hur kämpigt hans mor o far hade haft det med svenska språket och att han fått vara tolk för dem under många många år.
Jo det blev ett larm med extra allt.

Mamma har ju påtalat för mig att jag inte ska skriva att vi reser bort å så men jag har avfärdat det hela med att jag tror inte nån enda av mina läsare skulle göra inbrott här... men det finns ju annat skumt folk. Nu känns det tryggt! Brandlarm o inbrottslarm med kamera inkl ett trygghetslarm. Känns bra!!!

Nu ska vi äta biffar!

Av Sofia - 13 november 2017 19:39

Jag sitter (halvligger) i soffan och läser handlingarna inför Barn- och utbildningsförvaltningens nämndmöte i morgon. Jonas sitter bredvid och kollar filmsnuttar från den gångna helgens hockeymatcher i Globen. Vardagskväll! Måndagskväll! Njuter! Njuter av vardagen - kanske man gör det extra mkt när man upplevt en overkligt kul och spännande helg. (Å är typ astrött)....

Henry är hos en klasskompis i Eksjö o äter kladdkaka. Stella snackar med en kompis på rummet. David tränar. Johanna jobbar. Det flyter. Jag har kontroll. Det är kvalitet.

Dagen har varit stressigare än någonsin. Hann klämma in en resultatdialog på Åkers förskola mitt på dan. I torsdags kväll var jag på Målens förskola. Jag kan konstatera att det finns en massa otroligt duktiga och engagerade pedagoger i vår verksamhet i Nässjö kommun. Det visste jag ju innan men nu har jag fått ett uns mer inblick i arbetet!

Med ett lass fullt med pannkakor sätter vi oss snart framför TV?n och njuter av mer vardagsliv!!!

Ha en fin kväll!!

Mums!!!

Av Sofia - 12 november 2017 10:41

Sitter på tåget med Jonas o David efter en overkligt kul och spännande helg! Helt fantastiskt roligt och den har gått alldeles för fort! NHL-matcherna mellan Ottawa och Colorado i Globen var anledningen till resan och dessa har varit omgivna av mycket annat skoj. Brukar alltid lägga i träningskläder i resväskan när jag åker iväg men dessa returneras oanvända denna gång. Har inte funnits en minut över att gå till nåt gym. Har heller inte prioritet det. Mängder med steg har det dock blivit!

Det har varit många premiärer denna helg. Premiär att se riktig NHL-hockey live. Premiär att se Erik spela live med sitt Ottawa Senators. Premiär att försova sig till hotellfrukost (nästan - vi hann äta en kvart). Premiär att se Grand hotell från insidan. Nej vi bodde inte där men vi hämtade våra biljetter hos Erik där, båda lagen bodde på detta anrika och vackra hotell. Premiär att äta lunch på Riche. Fattade inte att det var just Riche förrän vi fick menyerna o då kändes det ju lite dumt att gå. Mycket gott och mycket dyrt (ha, ha). Premiär att gå från ställe till ställe i Stockholm kl midnatt och inse att restaurangernas kök är stängda. Tom våra vänner från Stockholm tyckte det var lite konstigt att intet nån ville servera oss en matbit. I en sån här stor stad.. aldrig har en hamburgare smakat så gott på MAX.

Två goa vinster fick Ottawa med sig hem efter otroligt spännande matcher. Lite sega och jetlaggade var i varje fall matchen i fredags och isen var lite för mjuk, hörde jag experterna prata om. Många kändisar och storheter såg vi i Globen, Foppa, Sundin och Lidström. När Daniel Alfredsson kom fram o hälsade på oss igår tänkte jag ta en bild på honom o David ihop. Men när han visar sig kommer det folk från höger o vänster som vill få autografer och selfies så jag hann inte. Han fick rymma tillbaka till sin loge.

Igår gjorde vi öven ett besök i Enebyberg. Där har Jonas en pigg farbror på 91 år och vi fick gofika med ett helt gäng härliga släktingar.

Extra kul att min bror Pelle o Monica kom till Stockholm så vi kunde ta en lunch och se gårdagsmatchen ihop!!

Nu ska jag försöka sova. Har inte varit sååå mycket av den varan denna helg!!

PS. Jonas och jag firade 2-årig förlovningsdag igår - vilket härligt sätt att fira på!

På Hötorget

På Grand

Gravad lax på Riche

Dax för match i Globen

Uppvärmning

David anlände på lördag

Vi laddar inför match nr två. Hemmamatch för Ottawa - bror Pelle o Monica o barndomskompisar till Erik

David i rätt tröja med Karlsson på ryggen

Daniel Alfredsson lämnar pucken

Svenskarna efter matchen! Vinst för Ottawa

Fint sätt att fira på!!! NHL-hockey!!

Av Sofia - 9 november 2017 19:49

Jag brukar ju skriva att ”denna vecka har passerat i rasande fart osv.” men just den som snart är till ända har passerat fortare – likt en omkörning på en motorväg. Utan handbroms….


I måndags hade vi två mkt bra arbetsmöte, vi spikade – äntligen - budget 2018 och pratade status aktiveringar av investeringar under året. Kan åter konstatera att vi ligger och plaskar i bakvattnet och kommer att få att göra när året närmar sig sitt slut. Det som är färdigbyggt ska även vara klart och tankat i systemet.


I tisdags räddade jag liv ett par timmar. 30 – 2 – mitt på som riktmärket är just nu. I början hade jag inte alls knas på hur djupt och hårt jag skulle trycka ned bröstkorgen men det slutliga lilla testet med 30 kompressioner och 2 blås gånger 6 (!!!) gick bra. Jag blev godkänd. Har definitivt mer muskler i benen än i armarna om jag ska beskriva det på ett förståeligt sätt. Bra att kunna lite om det här. Hoppas aldrig jag behöver använda det men OM, kanske något finns kvar i bakhuvudet.


I går diskuterade vi hela dagen vårt nya uppdrag på Tekniska. Att vara ansvariga för och rodda alla externt hyrda hyreskontrakt. Det största och mest omfattande uppdraget jag har varit inblandad i sedan jag började på Nässjö kommun och jag har i vissa stunder sett detta som ett Mount Everest framför mig – utan någon som helst utrustning. Folk slutar och folk är långtidssjuka och så ska vi få en gigantisk puck att börja lira. Igår hade i hur som helst diskussioner med en kille som har stor kunskap om både hur vi jobbar och hur vårt fastighetssystem fungerar. Min hjärna gick på högvarv absolut hela dagen och nya problem och möjligheter kastades upp i luften. Vissa kunde vi plocka ned, vissa måste jag ha en stege för att klättra upp och hämta. En sak är säker – jag lär inte bli utan jobb framöver. Förhoppningsvis spelar vi pucken i mål nån gång i framtiden.


I går kväll hade RH-gänget träff hos Susanne. Vi f.d jobbarkompisar som träffas ett par ggr per år och det var som alltid kul och trevligt. Å gott! Kräftsoppa, vitlöksbröd och svalt vitt vin. Det satt som en smäck efter den dagen. Under kvällen fick jag skärpa mig för att inte tankarna skulle glida iväg…på jobbet och alla funderingar…på tankar varför Stella har så ont i magen hela tiden. Det har hänt två ggr så hon har svimmat och även i Stockholm fick hon ett anfall. Jag är specialist att alltid tro det värsta och just de tankarna är inte roliga. Nu är prover tagna hur som helst och jag hoppas att det visar på något som inte är farligt.


Idag har jag varit på BU-uppdrag. I eftermiddag var det utskott grundskola/förskola och kl. 17.00 var det dags för resultatdialog på Målens förskola. Intressant även att hjärnan var trött. Otroligt stimulerande samtal och så häftigt att se in i en verksamhet mer på djupet med så otroligt engagerad personal.


Efter att jag har skrivit detta ska jag packa. I morgon blir det tåg till Stockholm igen. Nu är helgen här när Erik spelar med sitt Ottawa i Globen för två matcher. Mot Colorado. En grymt roligt och hektisk helg väntar. Så kul. På tal om puckar kommer vi att få se många. Om ni vill se en otroligt bra intervju/reportage kikar ni in på www.viasatsport.se och kollar nyheterna under fliken hockey. Ett reportage om Erik där Jonas och bror Pelle berättar om hans uppväxt samt mycket annat smått och gott. Det blev jättebra! För det första blir jag så stolt över fenomenet Erik men jag blir också så otroligt stolt över Jonas – hur starkt han står med fötterna på jorden och hur himla klok han är.


   

Så såg det ut för några veckor sedan. Nu är intervjun klar och den blev kanon!

Av Sofia - 5 november 2017 14:22

Allt kul krockar. Hockeymatch mellan Ottawa o Las Vegas sänds på bästa TV-tid på svensk vanlig kanal JUST den kvällen som vi skulle beskåda fenomenala Lena Philipsson i Eksjö, Oldsbergs arena. Detta var min födelsedagspresent till Jonas (födelsedag 9 juli) eftersom det är en artist/musik han verkligen gillar. Valet var enkelt förstås men det tittades lite i mobilen då och då på resultatet. Matchen slutade tyvärr med förlust för Ottawa men Erik gjorde mål!!!

Å Lena - en sån suverän show, en suverän artist och människa. Förutom att hennes röst är brilliant och bara blir bättre och bättre med åren bjuder hon på sig själv på ett otroligt härligt sätt. Hon har gått igenom en hel del och det visar hon mycket av i hennes egenskrivna låttexter. Hon är, som hon sa, stark men skör.

I går kväll beskrev hon helt enkelt livet - precis som det är. Lycklig ibland, högt och lågt, ljus och och mörker. Der finns en smärta hos henne och hon visar den. Hon bjuder verkligen på sig själv och raljerar med det manliga och kvinnliga på ett humoristiskt sätt, spetsat med allvar. För varför i hela friden ska vi kvinnor bära tighta dräkter (vet inte ens vad de heter) som lyfter bröst o rumpa och håller in mage o lår? Egentligen? Finns ens motsvarigheten för män?

Å ?Kärleken är evig? och ?Ont, det gör ont? i all ära men hon spelade till slut min favoritlåt - ?Jag är ingen älskling?. En otroligt bra låt och melodi och jag anar att nåt svin till ex är inblandad där...

En superkväll av en superkvinna - Tack Lena! Å tack Sus o PA för en mycket trevlig samvaro - underbar god buffé på Sunrise före konserten.

Å ett stort minus till raden bakom som satt o tjabbade högljutt absolut hels tiden! Vuxna människor som förstör! Skäms!!

Best friends forever

Jonas o PA

Suveräna Lena PH

Av Sofia - 3 november 2017 08:27

Vaknade upp till solsken. Stockholm i solsken är ett vackert Stockholm. Skönt med sovmorgon och ligger och funderar. Tänker på dessa mysiga dagar som just passerat. Den lilla storstadstrippen med barnen blev (är) så bra. Precis som jag tänkte men bättre.

Å det är inte det fina hotellet eller den goda maten som är det bästa. Det är samvaron, att få umgås hela tiden. Det mest underbara är att höra dem prata om minnen och upplevelser genom åren. David o Elin - ?Kan ni fatta hur liten soffan i köket hos farmor och farfar egentligen är. När vi var små var den ju hur stor som helst och jobbig o ta sig upp på?. Johanna kom ihåg att hon blev ärligt ledsen när hon insåg att hon inte längre kunde cykla på den gamla trehjulingen hos mormor o morfar i Torset. Stella mindes hur hon somnade vid middagsbordet varenda kväll i Egypten när hon var liten. Å så var det ju det där med Falkenbergslåten. Sommaren 2014 kom den på radion när vi körde in på campingen - en het augustidag. Sedan dess har den för alltid varit förknippad med den platsen. Ingen av oss kommer nu ihåg låten...o vi har letat!

Igår blev jag mejkad av Johanna innan vi skulle ut o äta! Hon är duktig och jag var nöjd. Hon fick betalt med en Miami Vice!

Vi rullar hemåt under dagen och ikväll blir det hockey hemma men ändå borta. Boro möter Nässjö!!

Ha en fin fredag!!

Mor o tös

Nu är hon längre än mig men bara lite..

Miami Vice - mumma

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ SigridSofia med Blogkeen
Följ SigridSofia med Bloglovin'

Text o bild


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se